* Jojogirl krijgt wat eters vanavond en heeft zin om een leuk lekker toetje te maken, maar kan eik niks verzinnen dat geen calorienbom is.
Los de gelatineblaadjes op in citroensap. Alles goed mengen en laten opstijven in de koelkast
Pasta met Spinazie en tonijn
pakje diepvriesspinazie (geen alacreme ofzo, gewoon jongespinazie)
bakje paturain light (bij de grotere supermarkten)
blikje tonijn op water
knoflook
rode pesto
sambal
bouillonblokje
tagliatelle
Tagliatelle koken.
Ondertussen spinazie in een pannetje opwarmen en hierbij de knoflook doen. Als 't redelijk ontdooid is de paturain, flinke schep pesto, theelepel sambal en bouillonblokje erbij. Op het laatst de tonijn er nog bij en goed door laten warmen.
Naar eigen inzicht nog met kruiden enzo knoeien.
Klaar!! Smakelijk eten
Los de gelatineblaadjes op in citroensap. Alles goed mengen en laten opstijven in de koelkast
----------------------------------------------------------------------------------------------
klinkt errug lekker van het weekend maar is maken denk ik zo
quote:ah, ik weet wat ik moet eten vanavond
Op donderdag 10 oktober 2002 12:46 schreef E.T. het volgende:
Nog wel een lekker en mager recept. Weet niet precies calorieen enzo.. ('eigen' recept)
Maar 't is wel JAMMIE!! supersnel klaar (max.bereidingstijd is de kooktijd van de pasta) staat hier minimaal 1x per week op tafel![]()
Pasta met Spinazie en tonijn
pakje diepvriesspinazie (geen alacreme ofzo, gewoon jongespinazie)
bakje paturain light (bij de grotere supermarkten)
blikje tonijn op water
knoflook
rode pesto
sambal
bouillonblokje
tagliatelleTagliatelle koken.
Ondertussen spinazie in een pannetje opwarmen en hierbij de knoflook doen. Als 't redelijk ontdooid is de paturain, flinke schep pesto, theelepel sambal en bouillonblokje erbij. Op het laatst de tonijn er nog bij en goed door laten warmen.
Naar eigen inzicht nog met kruiden enzo knoeien.Klaar!! Smakelijk eten
quote:Heel simpel maar lekker: met een scheutje witte wijn (mits je iemand bij de hand hebt die de rest van de fles opdrinkt natuurlijk) en een flinke snuif Provencaalse kruiden.
Op woensdag 2 oktober 2002 15:43 schreef Isabeau het volgende:
Ik kan vast ook wel recept verzoekjes doen hier? Ik wil graag lever klaarmaken
quote:Geweldig recept. Makkelijk te maken en superlekker
Op donderdag 10 oktober 2002 11:55 schreef Ngiri het volgende:
Dit is een heerlijk toetje en snel klaar Yoghurttaart:
Nodig:
500ml magere yoghurt
200gr magere kwark
400gr aardbeien (eventueel in puree)
zoetstof gelijk aan 100gr suiker
10gr gelatineblaadjes
50ml citroensapLos de gelatineblaadjes op in citroensap. Alles goed mengen en laten opstijven in de koelkast
* Jojogirl vond het erg lekker en de eters ook
Hollandse Paella 2 personen
120 gr. ui
120 gr. doperwten
teentje knoflook
1,5 EL dieetolie
200 gr rijst
300 ml. bouillon van een blokje
2 draadjes saffraan
1 paprika in reepjes
2 tomaten (in stukjes)
60 gr. achterham
60 gr. garnalen
80 gr. gekookte mosselen
Verhit de helft van de olie in een tefalpan (of op een velletje) snipper de ui en de knoflook en fruit deze in de olie. Voeg de rijst toe en roerbak deze even mee. Voeg dan de bouillon en de saffraan erbij en kook deze in 25 minuten gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak even de paprika en tomaat en voeg er vervolgens de ham, garnalen en de mosselen toe. Roerbak deze 5 minuten mee. Meng tenslotte de doperwten en en het vis-groentemengsel door de rijste en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Tempeh-groenteschotel 2 personen
240 gr. wortel in schijfjes
0,5 komkommer in blokjes
100 gr. champignons
150 gr. witte kool
200 gr. tempeh
sambal oelek
dieetolie (2 el)
1 el sojasaus
teentje knoflook
Kook de wortel 5 minuten in water. Besmeer de tempeh met een beetje sambal en snijd de tempeh in stukjes. Verhit 1el olie in de wok, voeg de tempeh toe en per de knoflook er boven uit. Roerbak de tempeh gedurende 2 minuten. Haal alles uit de wok.
Verhit de andere el. olie en voeg de wortel, komkommer, champignons en de kool toe. Roerbak de groenten beetgaar en voeg de sojasaus en peper bij. Doe er op het laatst de tempehblokjes bij.
groenteschotel Drente 4 personen
1 bakje champignons
480 gr. uiten in ringen
1 groene paprika in reepjes
3 a 4 EL ketjap asin
5 a 6 EL tomatenpuree
2 EL dieetolie
4 teentjes knoflook
1 tl. sambal
4 perziken, kleingesneden
tabascosaus (naar smaak)
400 gr. varkenspoelet
Verhit de olie en braad het vlees rondom aan. Smoor het vlees in een gesloten pan op zacht vuur en voeg achtereenvolgens de ui, champignon en paprika toe. Pers de knoflook uit en smoor het geheel tot het gaar is. Voeg op het laatst de ketjap, puree, tabascosaus, sambal en perziken toe. Laat alles 30 minuten sudderen.
waldorfsalade 4 personen
400 gr. kip(filet)
500 ml. bouillon van een blokje
1 goudrenet in stukjes
citroensap (voor appel en knolselderij)
2 mandarijnen of 1 sinaasappel
8 halve walnoten (fijngehakt)
1 bosje bieslook (in rolletjes geknipt)
1 kleine knolselderij in reepjes en geblancheerd
60 gr. bleekselderij in reepjes en geblancheerd
25 gr. rozijnen
1 EL citroensap
1 EL dieetmargarine
150 ml. magere yoghurt
6 bladeren ijsbergsla
Maak een sausje van het citroensap, de dieetmargarine, de yoghurt, peper en zout. Kook de kip in de bouillon in 10 minuten gaar. Besprenkel de appel en knolselderij met citroensap. Maak vervolgens het kipmengsel van de kip, appel, noten, bleekselderij, mandarijn, bieslook en rozijnen. Giet het sausje over het kipmengsel. Even doorroeren en 1 uur in de koelkast in laten trekken. Serveer de salade op de slabladeren.
roerei met kwark 2 personen
Klop 2 eieren los met 1 EL water. Roer de 40 gr. magere kwark, 0,5 kleingesneden paprika en 30 gr. achterham door. Laat 0,5 el. dieetolie zachtjes smelten en voeg het eimengsel toe. Roer, tot de eimassa bijna gestold is. Op smaak brengen met peper en zout. (ook lekker met tomaat en paprikapoeder)
yoghurtpudding met kersen (lunchgerecht)2 personen
Mix 500 ml. magere yoghurt, 150 a 200 ml. sinaasappelsap, 15 druppels vloeibare zoetstof, citroensap en 6 el. ELK (magere melkpoeder van Campina, bij de grotere supermarkten bij de houdbare melkproducten. (oranjeachtige doos) met 3 fijngestampte ijsblokjes tot een schuimige massa. Los 2,5 el. gelatine op in wat sinaasappelsap en voeg de gelatine aan het mengsel toe. Als dit bijna stijf is, wordt het nog eens tot een luchtig gheel gemixed. Doe er voorzichtig 250 gr. kersen of bessen door. Laat alles in een omgespoelde springvorm opstijven in de koelkast.
broodbeleg:
* 80 gr. tahoeblokjes, 100 gr. champignonplakjes, 1/4 paprika in reepjes.. Even gebakken
* bieten-tonijnsalade: 100 gr. bietjes, 20 gr. ui, 80 gr. tonijn, kleine el. dieetmayonaise.
lekkere tosti:
boteham met 20 gr. kipfilet, 65 gr. ananas, 20 gr. kaas (20+) boterham bovenop.
Zow, volgens mij kunnen we wel weer even vooruit
Ik vind het ook recepten die gelijk te eten zijn voor personen die niet lijnen, zoals mijn partner bijv. Ik ga niet voor 2 personen apart koken en deze recepten kan hij ook goed eten!!
Weten jullie misschien nog enkele sites waar dieetrecepten te vinden zijn?
quote:Hmm klinkt echt heel lekker! daar ga ik er zeker ook eens een paar van uitproberen, die waldorfsalade klinkt
Op zondag 13 oktober 2002 22:20 schreef E.T. het volgende:
Nieuwe lading heerlijke recepten
Bij die kalkoenfilet had ik een sausje gemaakt waarvoor hier het recept:
Ingrediënten:
- kalkoenfilet (of kipfilet)
- 2 sinaasappels
- 1 appel
- citroensap
- 1 el honing
- tijm (verse)
Bak de kalkoenfilet in een koekepan met anti-aanbaklaag. Neem deze daarna uit de pan en wikkel het stuk vlees in aluminiumfolie om warm te houden.
Schil de appel en snijd deze in schijfjes (eerst in vieren) en doe hier citroensap overheen om bruinkleuren te voorkomen.
Doe nu de sinaasappelsap in de koekepan en maak met een spatel het aanbaksel op de bodem los. Doe hier de honing door en roer tot het is opgelost, nu de stukjes appel en tijm toevoegen en even laten pruttelen.
Snij de kalkoenfilet in plakjes en giet hier de sinaasappelsaus overheen.
Visstoofpotje(2 pers)
300 gr vaste visfilet
peper en zout
15 gr ui en een teentje knoflook
75 gr groene paprika
1 eetl olijfolie
250 gr aardappelen
600 gr gepelde tomaten
1.5 dl ontvette visbouillon
1 kfl oregano en peterselie
Was de visfilet en droog ze. Snij de vis in stukken en bestrooi met peper en zout. Snij de paprika in smalle reepjes. Fruit de ui, knoflook en de paprika gedurende 5 min. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de tomaten in vier en voeg alles erbij. Laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Leg de vis er boven op en laat nog 5 min sudderen. Dien op en bestrooi met peterselie.
Paradisioperen(2 pers)
250 gr peren
1.25 dl sinaasappelsap
1 eetl geraspte sinaasappelschil
2 eetl citroensap
2 sinaasappelschijven
zoetmiddel
Schil de gewassen peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Leg de peren met de platte kant in een vuurvaste schotel. Meng een deel van het sinaasappelsap met de geraspte schil en schep over de peren. Giet de rest van het sap en het citroensap in de schotel. Dek de schotel af en laat 1 uur stoven in de oven. Bedruip regelmatig met het sap. Garneer met de sinaasappelschijven en dien warm op. De bereiding kan ook in een kookpot op het fornuis klaargemaakt worden.
http://www.3fatchicks.com/ - geweldig leuke site met een enorme hoeveelheid links naar (slanke) receptensites.
400 gram kipfilet
400 gram zilvervliesrijst
5 eetlepels amandel (gepeld)
5 eetlepels ketjap (manis)
3 eetlepels citroensap
3 eetlepels gember (bak-)
3 eetlepels rozijn
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie (met event. klontje boter)
1 eetlepel kerrie (poeder)
1 ui
0.25 gram ananas (stukjes, bijv. uit blik)
zout naar smaak
5 deciliter water
Bereiding
*Vlees in dobbelstenen snijden. In een kommetje marinade roeren van ketjap en citroensap en uitgeperste knoflook.
Hierin vlees ongeveer 15/30 minuten laten staan. Af en toe omscheppen.
*Ui pellen en fijnsnipperen, de ananas afgieten en in een zeef de rozijnen afspoelen.
*In braadpan olie (en event. boter) verhitten. Vlees in ongeveer 10 minuten rondom bruin bakken. Uit pan scheppen.
*Ui in ongeveer 3 minuten glazig fruiten, vervolgens het kerriepoeder erdoor roeren. Toevoegen: 5 deciliter water, zout en rijst.
Met deksel op pan in ongeveer 25 minuten zachtjes gaarkoken.
*Erdoor scheppen: marinade, rozijnen, ananas, gember, amandelen en het gemarineerde vlees.
Het geheel in ongeveer 8 minuten heet laten worden.
Altijd lekker om te serveren met een lekkere frisse salade (coleslaw/komkommer oid)
Sesam-gember garnalen met pittige zwarte bonen salade 4 personen
Voor de garnalen:
450 g grote garnalen, gepeld en met dat zwarte friemeltje eruit gehaald
2 theelepels sesamolie
1 eetlepel verse gemberwortel, fijngehakt
1 theelepel verse knoflook, fijngehakt
1 eetlepel witte sesamzaadjes hoewel je die volgens mij ook weg kunt laten; scheelt weer wat vet
2 theelepels olijfolie om in te bakken
Voor de dressing:
1 dl vers limoensap
1 dl rijstwijnazijn of een andere lekkere azijn die je in je keukenkastje hebt staan
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel vissaus vast wel verkrijgbaar in de toko
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel sambal of gedroogde, fijngemaakte rode peper
2 theelepels verse gemberwortel, fijngehakt
Voor de salade:
3 kopjes gekookte zwarte boontjes of twee kleine blikjes, afgespoeld en uitgelekt
1 medium komkommer, geschild, pitjes eruit en in plakjes
1 mango, geschild, pit eruit en in stukjes gesneden maar omdat het geen mangoseizoen is, werkt het ook goed met twee perziken
3 lenteuitjes in dunne plakjes
1/2 kopje grof gehakte verse korianderblaadjes
Doe de garnalen in een kom met sesamolie, gember, knoflook en sesamzaadjes. Laat ze een paar uur in de koelkast marineren.
Meng in een andere schaal limoensap, azijn, sesamolie, olijfolie, vissaus, suiker, sambal en gember. Proef en pas eventueel de smaak wat aan.
Combineer de bonen, komkommer, mango, lenteuitjes en koriander. Schenk de dressing over de salade en roer goed.
Vervarm de twee eetlepels olijfolie tot ze warm zijn maar nog niet 'roken'. Bak de garnalen tot ze goed gaar zijn, een minuut of 4.
Verdeel de salade over 4 bordjes en garneer met gelijke delen garnalen.
[Dit bericht is gewijzigd door Gaoxing op 21-10-2002 04:56]
Spinaziestamppot 4 personen
800 g aardappelen, geschild
800 g diepvriesspinazie, ontdooid
100 g oude kaas, in blokjes
100 g mozzarella, in blokjes
zout, nootmuskaat
Kook en pureer de aardappelen. Voeg de spinazie toe, stamp alles goed door elkaar.
Roer de kaas en mozzarella door de stamppot; laat het geheel doro en door warm worden, tot de kaas bijna gesmolten is. Breng het gerecht op smaak met zout en wat nootmuskaat hoewel dat laatste niet eens in mijn keukenkastje te vinden is. Zonder gaat ook heel goed.
Varkensvlees Singapore 4 personen
360 g varkensfilet, in dunne reepjes
2 theelepels droge sherry
1 theelepel sesamolie
1 theelepel sojasaus
3 theelepels archide-olie
100 g rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
100 g wortel, in dunne plakjes
200 g champignons, in plakjes
200 g paksoi, kleingesneden
1 dl water
480 g mei, gekookt
Meng de varkensfilet met de sherry, sesamolie en sojasaus en laat die 30 minuten marineren.
Verhit de olie in een wok en bak hierin het vlees snel bruin. Haal het vlees uit de wok, maar houd het warm. Bak in het braadvet de ui en knoflook. Voeg de overige groenten en het water toe. Laat de groenten beetgaar stoven. Voeg de mie toe en schep alles door elkaar; laat het mengsel goed heet worden. Verdeel het vlees en de groenten met mie over 4 borden.
Dank trouwens voor alle recepten. We gaan ze deze week (bijna) allemaal uitproberen!
De waldorfsalade is vanavond trouwens goed bevallen. Zonder selderijknol (hebben ze hier niet) en bieslook (ook nog nooit gezien), maar dat is opgelost door wat extra bleekselderij, een stukje rauwe courgette, wat verse dille en een klein beetje gesnipperde ui.
Kwarktaart voor een bakvorm van 24 cm doorsnee
Ingrediënten:
500 gram magere kwark (4 points)
1 zakje klop klop (2 points)
80 ml magere melk (0,5 point)
2 eiwitten stijfgeklopt (-)
9 blaadjes blanke gelatine (-)
4 eierkoeken (8 points)
zoetstof naar smaak
fruit naar smaak, bijvoorbeeld ananas, banaan, appel, aardbei, perzik
Bereiding:
- Zoetstof door de kwark
- Gelatine weken, uitknijpen en in halve dl. vocht oplossen, laten afkoelen en door de kwark doen
- Klop klop met de melk opkloppen en door de kwark mengen
- Fruit klein snijden en door de kwark mengen
- Eiwitten stijfkloppen en door het kwarkmengsel scheppen
- Springvorm zo nodig met bakpapier of plastic bekleden
- Bodem van de bakvorm bedekken met (eventueel in stukken gesneden) eierkoeken
- Kwarkmengsel er op en minstens 4 uur in de koelkast op laten stijven
- Garneren met mandarijnpartjes en eventueel met een toefje menkomel slagroom serveren.
De taart in 12 punten verdelen. Per punt komt deze taart op 1,5 point.
500 gram aardbeien
11 ml natrena (= gelijk aan 150 gram suiker)
1,5 dl water
Was de aarbeien, verwijder de kroontjes en pureer de aarbeien in de keukenmachine. roer de natrena en het water door de aarbeien en verdeel alles over de ijslollyvormpjes. Laat alles 2-3 uur bevriezen en je hebt heerlijke ijsjes.
Lekker variatie is een scheutje suikervrije limonade siroop, heerlijk!!!!!!!!!!
Tandori Kip Pizza
voor 4 personen
Energie totaal p.p. 295 Kcal. 1250 Kj.
25 gr. eiwit
30 gr. koolhydraten
8 gr. vet
In WW points: 6
Ingrediënten:
5 el. tandoripasta (toko)
1 el. biogarde yoghurt, en wat extra om mee te garneren
1 el. fijngehakte munt
1 tl. zout
250 gr. kipfilet in kleine stukjes
1 pizzabodem met een doorsnee van 27 cm.
75 gr. tomatenpuree
75 gr. mozzarella in plakjes
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 220c.
2 el. tandoripasta, de yoghurt, de munt en het zout in en grote kom door elkaar roeren.
De kip door dit mengsel halen tot hij rondom met de yoghurt bedekt is.
Ongeveer 1 uur laten staan.
De pizzabodem op een ingevet of met bakpapier bedekt bakblik leggen.
De rest van de tandoripasta met de tomatenpuree vermengen en de pizzabodem daarmee bestrijken.
De kip en de plakjes mozzarella erop leggen.
10 minuten bakken op 220c. daarna de temperatuur terug draaien naar 200c. en nog eens 5-8 minuten bakken tot de pizzabodem krokant is.
Garneren met yoghurt.
. 2 gelatineblaadjes
. sap van citroen
. 300 gr banaan
. 7 cl Cointreau
. zoetstof
. 100 gr magere plattekaas
. 60 g melkchocolade
. 2 eetlepels magere melk
. 12 cl water
. 1 takje munt
Bereiding: . Week de gelatine in koud water.
. Mix 200 gr banaan met het citroensap tot puree.
. Hou 4 koffielepels Cointreau apart en verwarm de resterende
Cointreau met de zoetstof in een pannetje.
. Voeg de geweekte gelatine bij de Cointreau en laat oplossen.
. Roer de plattekaas erdoor en haal het mengsel van het vuur.
. Verdeel over 4 coupe en laat opstijven in de koelkast.
. Smelt de chocolade in de melk op een laag vuurtje.
. Doe er het water en de overgebleven Cointreau bij.
. Snij de laatste banaan in plakjes en bak op een bakvel.
. Stort de bananentoetjes op een bord, leg er de gebakken banaan
rond
. Giet er de warme chocoladesaus over.
. Garneer met een muntblaadje.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |