abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_132922906
registreer om deze reclame te verbergen
2mr5n48.jpg

Waar ben ik nu weer beland?
Welkom in het centrale Pokémon topic op FOK!! Voor de release van Black & White kreeg elk deel zijn eigen topic, maar die liepen, zodra de game een paar maanden uit was, niet bijzonder goed meer. Hoeft ook niet, maar hopelijk krijgt de franchise op deze manier een impuls op het forum. Bovendien kun je hier ook terecht met vragen en opmerkingen over de vele andere games uit zowel de hoofdserie als alle spin-offs.

Hoewel ik denk dat iedereen wel weet waar Pokémon over gaat, toch even een korte uitleg, te beginnen met de geschiedenis.

De geschiedenis van Pokémon, dat is vast reuze interessant.
Dat is het zeker! Het begon allemaal met Pokémon Red, Green en Blue in Japan, waar ze in 1996-1997 verschenen op de Game Boy. De games werden een groot succes, niet alleen in het Aziatische land, maar ook in Noord-Amerika, Australië en Europa, waar Pokémon Red en Blue in 1998-1999 uitkwamen. Een jaar later verscheen ook nog Pokémon Yellow, dat gericht was op fans van de tekenfilmserie (animé). Deze vier games vormden uiteindelijk de eerste generatie, bestaande uit 151 Pokémon.

De tweede generatie zag in 2000-2001 het levenslicht, volledig in kleur op de GameBoy Color. Pokémon Gold en Silver, en uiteindelijk ook Pokémon Crystal, voegden een heel aantal nieuwe features toe aan de sterke fundering die gelegd was met de eerste generatie; features die we tien jaar later, ondertussen in de vijfde generatie, nog steeds tegenkomen. Naast 100 nieuwe pokémon werden bijvoorbeeld ook breeding, de dag/nacht cyclus en de optie om als meisje te spelen geďntroduceerd.

Hoewel de initiële hype rond Pokémon toen al weg was, verkochten de games uit de tweede generatie goed en werd er een derde generatie aangekondigd. Pokémon Ruby en Sapphire kwamen in 2002-2003 uit en voerden de speler weg van de twee provincies uit de eerste twee generaties (Kanto en Johto). Daarvoor in de plaats werd het eiland Hoenn geďntroduceerd, waar 135 nieuwe pokémon gevangen konden worden. Dit bracht het totaal aantal pokémon op 386. Deze games, die op de Game Boy Advance uitkwamen, konden echter niet ruilen met games uit de eerste twee generaties. Daardoor waren 184 van 251 originele pokémon niet beschikbaar in het spel, een tegenvaller in een franchise die als motto "Gotta catch 'em all!" heeft. Dit werd echter opgelost met de introductie van Pokémon FireRed en LeafGreen, remakes van de games waar het allemaal mee begon, vijf jaar eerder. Later kwam er ook nog Pokémon Emerald uit, een geüpgrade versie van Ruby en Sapphire, die onder andere de Battle Frontier met zich meebracht.

De vierde generatie begon in 2006-2007, met de release van Pokémon Diamond en Pearl, de eerste games uit de main serie die voor de Nintendo DS ontwikkeld werden. De graphics waren sterk verbeterd en voor het eerst kon men via het internet ruilen en vechten met mensen over de hele wereld. Er werden 107 nieuwe pokémon geďntroduceerd, waarmee het totaal op 493 uit kwam. Ondertussen werd er druk gespeculeerd over remakes van Gold en Silver, die in 2009-2010 uitkwamen als Pokémon HeartGold en SoulSilver. Tussendoor werd ook nog Platinum uitgebracht, een verbeterde versie van Diamond en Pearl.

Met de release van Pokémon Black en White, september 2010 in Japan en maart 2011 in de rest van de wereld, is de franchise aangekomen bij de vijfde generatie, die gezien kan worden als een "reboot"; een nieuw begin. De speler wordt meegenomen naar het compleet nieuwe Unova, een gebied gebaseerd op New York, waar hij/zij 156 nieuwe pokémon kan vangen. Pokémon uit de eerdere generaties worden pas later in de game beschikbaar, waarmee de game breekt met een lange traditie van bijvoorbeeld Geodudes en Zubats die in elke cave te vinden waren, in/op welke provincie/eiland de game ook plaatshad.

In 2012 zijn Black 2 en White 2 uitgekomen. Het speelt zich wederom af in Unova, maar wel 2 jaar dan Black en White. Er is dan ook behoorlijk wat veranderd in de regio. Dit keer kun je vanaf het begin Pokémon van alle generaties vangen.

Januari 2013 zijn X & Y, de eerste spellen van de 6e generatie aangekondigd. De spellen komen uit in oktober. Nieuw is ook dat deze spellen alleen speelbaar zijn op een Nintendo 3DS.

De Pokémon franchise is na zestien jaar nog altijd zeer populair en er staan ongetwijfeld nieuwe games in de franchise gepland.

Allemaal leuk en aardig, maar ik heb nog nooit een Pokémon game gespeeld. Wat moet ik me erbij voorstellen?
Pokémon is een zogenaamde Role Playing Game waarin je als speler de rol aanneemt van een beginnende Pokémon trainer. Je krijgt aan het begin van het spel je eerste pokémon, een klein en kleurrijk monstertje, waarmee je vervolgens door de wereld trekt met als doel de beste Pokémon trainer allertijden te worden. Dat doel bereik je door onderweg pokémon te vangen en te trainen, andere trainers te verslaan en badges te verdienen bij Gym Leaders. Ook krijg je te maken met criminele organisaties, die pokémon willen gebruiken om hun snode plannen werkelijkheid te laten worden. Aan jou en je pokémon om hen tegen te houden en om je sterker te tonen dan alle andere trainers in de game. Alleen dan mag je jezelf de Champion noemen...

Dat is het verhaal, vertel ook eens wat over de gameplay.
Zoals gezegd gaat het erom dat je pokémon vangt en traint. Dit doe je door met andere pokémon te vechten in een soort opgeblazen vorm van rock-paper-scissors. Iedere pokémon heeft namelijk een bepaald type, zoals Fire, Grass of Water. Elke type heeft zijn eigen sterke en zwakke punten en het is aan jou als speler om die uit te buiten. Er zijn in totaal zeventien types in totaal, die veelal in combinaties voorkomen, waardoor je goed moet nadenken welke pokémon en welke aanvallen je gebruikt.

Er zijn echter nog duizend andere dingen om rekening mee te houden. Stats zijn erg belangrijk, zij geven aan op welk gebied je pokémon sterk is. Items spelen ook een cruciale rol, een potion kan het verschil maken tussen eeuwige glorie en bitter verlies. Dan zijn er ook nog weersomstandigheden, aandoeningen zoals verlamming en vergiftiging... teveel om op te noemen. Ik zou zeggen: gewoon spelen die game, dan leer je het vanzelf wel.

Ik las ook iets over spin-offs...
Klopt. Naast de games uit de zogenaamde "main franchise" zijn er ook een heel aantal spin-offs ontwikkeld. Ik ga ze niet allemaal opnoemen en beschrijven; dit zijn waarschijnlijk de bekendste op een rijtje:

- Pokémon Stadium en Pokémon Stadium 2. Games voor de Nintendo 64 console van Nintendo, waarmee de pokémon uit de handheld games in 3D op je televisie met elkaar konden vechten.
- Pokémon Pinball. Spreekt voor zich lijkt me. Later kwam er een vervolg uit onder de naam "Pokémon Pinball Ruby & Sapphire".
- Pokémon Snap. Een spel voor de Nintendo 64, waarin je als een jongen genaamd Todd Snap foto's moest maken van Pokémon. In 3D, dus cooler dan het klinkt. Écht.
- Pokémon Colosseum en Pokémon XD: Gale of Darkness. De opvolgers van Pokémon Stadium, uitgebracht op de GameCube. Beide games hadden, naast de (multiplayer)stadiongevechten ook een singleplayer mode, waarin je Pokémon op een speciale manier moest vangen in een land genaamd "Orre".
- Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team en Blue Rescue Team. Opvallend doordat je als speler in de huid van een daadwerkelijke pokémon kroop én dat de rode versie voor de Game Boy Advance ontwikkeld was en de blauwe versie voor de Nintendo DS. Later kwamen er nog eens drie vervolgen uit, deze allemaal enkel voor de Nintendo DS en gebaseerd op de vierde generatie, waar de originele games gebaseerd waren op de derde.
- Pokémon Ranger. In deze game, waar later nog eens twee vervolgen op uitkwamen, speel je een ranger, die met behulp van pokémon, maar zonder ze te vangen, de balans van de natuur bewaakt. Één van de leuke spin-offs volgens mij, al heb ik ze nog nooit zelf gespeeld.

Juist ja. Geef eens een aantal linkjes, het is me nog niet helemaal duidelijk allemaal.
Officiële sites:
- Nederland
- Noord-Amerika
- Japan

Fansites:
- Serebii Pokédex - Een database met daarin alle pokémon, de aanvallen die ze kunnen leren, de stats die ze hebben, locaties in de game... Erg handig als je snel iets op moet zoeken over een pokémon.
- Serebii Pokéarth - Een database ingedeeld op locatie. Alle routes, alle caves en alle steden staan erin, samen met de pokémon én de trainers die je op die locatie kunt vinden.
- Bulbapedia - Wikipedia... Pokémon style. Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat je hier bakken vol info kunt vinden.

En om af te sluiten, de mascotte van dit alles:

5of978.jpg

D'aaaaaawwwww. O+

Game on!

Trading zone:
Gen 1

Gen 2

Gen 3

Gen 4

Gen 5

Friendcodes Pokémon X/Y
http://wiki.fok.nl/index.php/Pokemon

Wil je ook in deze lijst?
Voeg het toe aan de Wiki!
Noteer het als volgt: FC - FOK! username - Mii name - Ingame name

Friendsafari types en pokémons
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Regels van het chainen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_132923011
Ik gebruik nu altijd die taxi's in Luminose city. :')
Even though we disagree, give a kiss 'cause life could be the death of me.
pi_132923269
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 november 2013 13:37 schreef Seikcid het volgende:
Ik gebruik nu altijd die taxi's in Luminose city. :')
Ik ook :') Ik heb misschien 15% van die shithole gezien maar ik vind het de moeite niet waard, zelfs de gym is frustrerend
Ga weg
pi_132923314
registreer om deze reclame te verbergen
Ik hoef alleen maar bij die toren te zijn voor eggs te hatchen en Cafe Le Wow om dosh/levels binnen te halen.

Voor de rest zie je me niet in Luminose.
pi_132924805
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2013 13:46 schreef Grandesco het volgende:
Ik hoef alleen maar bij die toren te zijn voor eggs te hatchen en Cafe Le Wow om dosh/levels binnen te halen.

Voor de rest zie je me niet in Luminose.
Hoe hatch je eggs bij die toren dan? Ik heb nog niks gebreed maar vroeger moest je gewoon een bepaald aantal stappen zetten toch
Ga weg
pi_132924877
quote:
11s.gif Op dinsdag 5 november 2013 14:34 schreef Nikmans het volgende:

[..]

Hoe hatch je eggs bij die toren dan? Ik heb nog niks gebreed maar vroeger moest je gewoon een bepaald aantal stappen zetten toch
Met een elastiekje je stylus vastzetten naar rechts en dan blijf je rondjes rijden op je fiets.
pi_132924940
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2013 14:37 schreef Grandesco het volgende:

[..]

Met een elastiekje je stylus vastzetten naar rechts en dan blijf je rondjes rijden op je fiets.
Aha _O_ Cirkelpad bedoel je neem ik aan btw
Ga weg
pi_132924994
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 november 2013 14:39 schreef Nikmans het volgende:

[..]

Aha _O_ Cirkelpad bedoel je neem ik aan btw
Ja, dat ding. Of iets zwaars op je rechter knop zetten.
pi_132926387
Protean Greninja is erg hard ja, had een protean froakie gekregen met wondertrade en gister battles mee gedaan na de ev training. Leuk speelgoed ^O^
Op woensdag 29 januari 2014 12:36 schreef d4v1d het volgende:
Haten op Roburtt :')
Op woensdag 4 december 2013 11:43 schreef HaJee het volgende:
Roburtt is een geweldige user!!!
pi_132926737
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 november 2013 15:20 schreef Roburtt het volgende:
Protean Greninja is erg hard ja, had een protean froakie gekregen met wondertrade en gister battles mee gedaan na de ev training. Leuk speelgoed ^O^
Wat is protean? Een nature?
pi_132926796
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2013 15:31 schreef garchomp het volgende:

[..]

Wat is protean? Een nature?
Een ability, waarmee je je type veranderd in het type aanval dat je gebruikt, waardoor je altijd STAB heb op elke aanval.
Dus een protean Greninja die icebeam gebruikt wordt ice type
Op woensdag 29 januari 2014 12:36 schreef d4v1d het volgende:
Haten op Roburtt :')
Op woensdag 4 december 2013 11:43 schreef HaJee het volgende:
Roburtt is een geweldige user!!!
pi_132926982
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 november 2013 15:32 schreef Roburtt het volgende:

[..]

Een ability, waarmee je je type veranderd in het type aanval dat je gebruikt, waardoor je altijd STAB heb op elke aanval.
Dus een protean Greninja die icebeam gebruikt wordt ice type
Nice
pi_132927451
O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 29 januari 2014 12:36 schreef d4v1d het volgende:
Haten op Roburtt :')
Op woensdag 4 december 2013 11:43 schreef HaJee het volgende:
Roburtt is een geweldige user!!!
pi_132927587
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 november 2013 15:48 schreef Roburtt het volgende:
O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nice! :Y
pi_132927675
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 november 2013 15:48 schreef Roburtt het volgende:
O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
die abra is zo awesome
Friendcode: 5257-9420-8367 - Sjim
pi_132927857
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2013 15:53 schreef hylian het volgende:

[..]

die abra is zo awesome
Squirtle, Bulbasaur en Oshawott :P
pi_132927924
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 november 2013 15:48 schreef Roburtt het volgende:
O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
_O_

Damn. Als ik een hond teken zou het net zo goed een vliegtuig kunnen zijn. :')
Even though we disagree, give a kiss 'cause life could be the death of me.
pi_132928041
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 november 2013 15:20 schreef Roburtt het volgende:
Protean Greninja is erg hard ja, had een protean froakie gekregen met wondertrade en gister battles mee gedaan na de ev training. Leuk speelgoed ^O^
Had ik je geen Protean Froakie gegeven? :')
pi_132928207
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2013 16:03 schreef Grandesco het volgende:

[..]

Had ik je geen Protean Froakie gegeven? :')
Niet dat ik weet haha, tenzij je een japanse gaf
Op woensdag 29 januari 2014 12:36 schreef d4v1d het volgende:
Haten op Roburtt :')
Op woensdag 4 december 2013 11:43 schreef HaJee het volgende:
Roburtt is een geweldige user!!!
pi_132928270
Oh ik heb het niet getekend hoor als iemand dat dacht, I wish.. :')
Op woensdag 29 januari 2014 12:36 schreef d4v1d het volgende:
Haten op Roburtt :')
Op woensdag 4 december 2013 11:43 schreef HaJee het volgende:
Roburtt is een geweldige user!!!
pi_132931305
Nog 2 levels te gaan op m'n Haxorus, en dan kan ik Outrage Gible gaan breeden :)
pi_132932034
Wat voor moveset zit op de gemiddelde Greninja dan? Gewoon surf flamethrower dragon pulse en moonblast ofzo?
Ga weg
pi_132933420
quote:
11s.gif Op dinsdag 5 november 2013 18:01 schreef Nikmans het volgende:
Wat voor moveset zit op de gemiddelde Greninja dan? Gewoon surf flamethrower dragon pulse en moonblast ofzo?
Ice Beam,
Surf,
Dark Pulse,
HP Ground, Electric, Rock of Extremenasory
pi_132934138
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2013 18:46 schreef Grandesco het volgende:

[..]

Ice Beam,
Surf,
Dark Pulse,
HP Ground, Electric, Rock of Extremenasory
Haha, precies wat ik had, al heb ik als laatst u turn
Op woensdag 29 januari 2014 12:36 schreef d4v1d het volgende:
Haten op Roburtt :')
Op woensdag 4 december 2013 11:43 schreef HaJee het volgende:
Roburtt is een geweldige user!!!
pi_132934140
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2013 18:46 schreef Grandesco het volgende:

[..]

Ice Beam,
Surf,
Dark Pulse,
HP Ground, Electric, Rock of Extremenasory
Grass Knot kan ook handig zijn :)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')