NEKONEKOCHAN | maandag 4 november 2013 @ 16:12 |
Ik wil een opleiding gaan volgen die gericht is op voeding in relatie met gezondheid. Waar het kort gezegd op neer komt is dat ik graag wil weten wat nu de zin en onzin is qua voeding; ik wil dus een opleiding doen waarbij ik betrouwbare kennis kan opdoen en kan leren onderzoeken welke invloed voeding op de gezondheid heeft. Omdat ik havo heb gedaan ben ik opzoek gegaan naar een hbo-opleiding en zo kwam ik bij de deeltijdopleiding Voeding en Diëtetiek terecht. Echter vraag ik me af in hoeverre deze opleiding echt aan eerder genoemde eisen voldoet? Ik heb namelijk het idee dat het een opleiding is die inhoudelijk niet diep op het thema voeding ingaat en waarbij je vooral klakkeloos informatie van een leraar moet overnemen, waardoor je dus niet kunt weten of de informatie die je krijgt wel betrouwbaar is. Heeft iemand ervaring met deze opleiding en kan die mij vertellen hoe deze in z’n werk gaat? En kun je na deze opleiding ook nog een master Nutrition and Health gaan doen? Andere opleidingen die mij aanspreken zijn de opleidingen Voeding en Gezondheid aan de Universiteit Wageningen en de focusopleiding Voeding en gezondheid aan de OU. Nu is het echter zo dat ik niet de juiste vooropleiding heb (maar ik zou wel nog vwo-deelcertificaten kunnen behalen) om de opleiding in Wageningen te gaan doen en dat deze in alleen in voltijd gevolgd kan worden, wat mij door omstandigheden niet gaat lukken. Heeft iemand ervaringen met deze opleiding? En hoe hoog is de studielast? Bij de focusopleiding aan de OU heb ik ook bedenkingen, omdat het geen gehele bachelor betreft (is onderdeel van Milieu-natuurwetenschappen) en ook bij deze opleiding weet ik niet of die aan de eisen voldoet. Iemand die daar toevallig ervaring mee heeft? Tips voor andere opleidingen zijn ook welkom ![]() | |
Michael-reader | dinsdag 5 november 2013 @ 16:49 |
Ik ken iemand die voeding en diëtiek volgt. Of je echt nuttige informatie leert weet je nooit. In ieder geval is het de eerste periode gewoon klakkeloos informatie overnemen van je docent. Pas later kan je jezelf gaan specialiseren. Een andere verwante opleiding is voedingsmiddelentechnologie. Je legt hierbij wel minder de nadruk op gezondheid en meer op commercie. | |
ajaxralf | dinsdag 5 november 2013 @ 17:02 |
Misschien gewoon toegepaste scheikunde ofzo? | |
NEKONEKOCHAN | dinsdag 5 november 2013 @ 20:09 |
Bedankt voor de reacties.Mwah, dat vind ik dan weer minder. Is misschien ook wel een optie, het sluit er voor een deel namelijk wel goed op aan. | |
Njosnavelin | dinsdag 5 november 2013 @ 20:12 |
Scheikunde is wel heel erg breed.. TS, wat zie je jezelf later doen? Echt mensen adviseren over voeding of eerder iets in onderzoek? | |
_Loki | dinsdag 5 november 2013 @ 21:12 |
Veel HBO-opleidingen zijn ook gericht op opzoeken en beoordelen van wetenschappelijke bronnen, zeker in een steeds veranderend gebied als voeding. Denk dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. | |
Lokasenna | dinsdag 5 november 2013 @ 22:29 |
Misschien kun je bij de masteropleiding die je wilt volgen informeren welke hbo-bachelor het best zou aansluiten. Dan kom je niet achteraf voor verrassingen te staan. | |
Prion101 | woensdag 6 november 2013 @ 09:12 |
Houdt er rekening mee dat voeding en gezondheid in wageningen vanaf komend jaar een lotingstudie is waarbij er ook nog een selectie plaatsvind op basis van oa de examencijfers voor biologie en scheikunde in het eerste tijdvak van het vwo examen. Ik denk dat als je een redelijke kans wil maken op toelating, je beter voor je volledige vwo diploma of een propedeuse van een vergelijkbare hbo-opleiding kan gaan.. | |
NEKONEKOCHAN | woensdag 6 november 2013 @ 15:51 |
Eigenlijk lijkt het me allebei wel leuk, maar ik denk dat ik op dit moment meer naar onderzoek neig. Die zorg blijft toch. Persoonlijk vind ik het namelijk moeilijk om informatie (vooral over voeding - je hoort zo vaak tegenstrijdige beweringen) als betrouwbaar te beschouwen, als je dit alleen aan de hand van theoretische gegevens kunt beoordelen. Ik heb zo'n idee dat dit bij Voeding en Diëtetiek het geval is, omdat ik heb vernomen dat je tijdens de opleiding niet al te veel kennis over biologie en scheikunde opdoet/toepast, wat me toch wel essentieel lijkt. Bedankt voor de tip, dat ga ik sowieso doen ![]() Bedankt dat je me erop wijst, dat maakt het dan weer minder aantrekkelijk voor me. |