abonnement bol.com Unibet Coolblue
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 3 november 2013 @ 11:02:06 #1
862 Arcee
Look closer
pi_132847293


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
pi_132848847
The Green Mile.
Scary Movie 3
Saw VII

The Green Mile is wel leuk, de rest vind ik erg nep
  zondag 3 november 2013 @ 13:41:06 #3
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_132850603
We`re the Millers

Nja, echt lachen kon ik niet om de film. Een paar grappen en dat was het.

Pluspunt is toch wel de striptease van Jennifer Aniston, :9

En de bloopers op het eind zijn leuker, vooral de allerlaatste _O-

6/10
pi_132854044
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 10:56 schreef JDx het volgende:

[..]

Dan moet je ook The Way Way Back kijken, die vond ik zelf leuker.
Check, die stond ook al in de rij voor een download.

Net The Heat gekeken.



Meer dan simpel vermaak is het niet. Ik vind Bullock wat vlakjes, ze speelt een rol die ze eigenlijk te vaak speelt. McCarthy speelt dan wel weer een leuke, pittigere rol. Het geheel zorgt echter niet voor de combi waar de regisseur naar op zoek is: een humoristische clash tussen twee verschillende agentes die tot een partnerschap moet leiden...maar dat komt wat mij betreft niet uit de verf. De scenes waarin je compassie moet krijgen met de hoofdpersonen zijn te langgerekt en voorspelbaar om aan te slaan, de humor vond ik te veel geforceerd en er is geen sprake van echte chemie.

Verder dan een 5,5 kom ik niet.

[ Bericht 9% gewijzigd door Piet__Piraat op 03-11-2013 15:35:19 ]
Schip ahoy!
  zondag 3 november 2013 @ 20:52:08 #5
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_132866772
Dit weekend gezien:

The Frighteners
Jackson`s eerste film waarin hij veel computer effecten gebruikt. Na ruim 15 jaar zien die nog steeds goed uit en is de film nog altijd erg genietbaar. Een leuke mix van comedy en horror met Michael J. Fox in de hoofdrol en een coole bijrol voor Jake Busey.

IMDB Cijfer: 7,1/10
Mijn Cijfer: 7,5/10

King of New York
Abel Ferrara`s sfeervolle vertelling over Frankie White, de grote drugs koning van New York.
Typisch een product van z`n tijd met de (eind)jaren `80 soundtrack en manier van filmen. Het kan misschien dan wat gedateerd aanvoelen maar ik vond `m best goed, vooral het laatste deel is sterk.

IMDB Cijfer: 6,9/10
Mijn Cijfer: 7,8/10
pi_132881129
Al Pacino avondje gehad dit weekend:

Carlito's Way (1993) - IMDb
Deze film hoeft denk ik geen uitleg meer, heerlijke film!

9.

Scent of a Woman (1992) - IMDb
Zelfde geld voor deze film, zijn gewoon films die je eenmaal ziet en niet meer vergeet.

8.

Mijn vriendin gaf trouwens de eerste een 8 en de tweede een 9, dus wellicht is Carlito's Way iets populairder bij mannen en Scent of a Woman bij vrouwen. ;)
  maandag 4 november 2013 @ 09:32:54 #7
280165 Preston_Marlowe
Cool. Cool, cool, cool
pi_132881443
Recent gezien: Cinema Paradiso

Een verhaal dat over de liefde voor film gaat, en de vriendschap tussen 2 mensen. Een prachtige en sentimentele film die zich afspeelt in het na oorlogse Italie.

Cijfer: 8,5
I have a time machine at home. But it only goes forward at regular speed.........
pi_132881524
White House Down
quote:
While on a tour of the White House with his young daughter, a Capitol policeman springs into action to save his child and protect the president from a heavily armed group of paramilitary invaders.


Waarom heb ik dit gekeken? Het doet pijn aan je ogen. Ook de gevestigde namen vallen keihard door de mand. Van script tot acteren alles is slecht. In potentie een hedendaagse Die Hard maar in praktijk een slecht en veel en veel te lang monster van een film.

Een 3

La piel que habito
quote:
A brilliant plastic surgeon, haunted by past tragedies, creates a type of synthetic skin that withstands any kind of damage. His guinea pig: a mysterious and volatile woman who holds the key to his obsession.


Prachtig en intigrerend verhaal. Het verhaal klopt gewoon van kop tot staart.
Het spingt van bizar naar mysterieus naar ontroerend met een gemak waar menig film jaloers op kan zijn. Een aanrader.

Een 8

Dans la maison
quote:
A high school French teacher gets increasingly drawn into a precocious student's increasingly transgressive story about his relationship with a friend's family.


Een 16 jarige jongen met een schijftalent krijgt hulp in zijn schrijf ontwikkeling van zijn leraar. Maar is zijn verhaal echt of fictie. Als hij de avonturen echt beleefd dan is het in toenemende mate een verontrustend verhaal. Een verhaal welke de leraar dieper meesleept.

Een leuk en boeiend verhaal. Beetje jammer van het einde. Iets te veel zoekend om er een leuk einde van te maken en daardoor iets teveel gedaan. Halve punt aftrek voor het einde.

Een 6.8
  maandag 4 november 2013 @ 11:00:40 #9
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_132882939
Gravity (2013) - IMDb

Ik vond het een interessante film en ben het op zich wel eens met de recensies, hier en daar toch een beetje aan de vlakke kant en een paar 'toevalligheden' die ik niet heel goed kon verkroppen maar gewoon het feit dat het niet per se een science fiction is omdat het een ruimte verhaal is met de hedendaagse technologie maakt het wat mij betreft een goed te kijken film. Over het algemeen goed geacteerd en mooie special effects. Het wordt weleens vergeleken met Moon maar die vergelijking gaat op meerdere punten mank.

8- /10
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_132887030
Gekeken naar aanleiding van TV / Welke film heb jij pas gezien? Recensies! Deel CCXXIV

Sound of My Voice (2011) - IMDb


Twee journalisten gaan undercover in een sekte waarvan de leider beweert uit de toekomst te komen en proberen ondanks de strenge beveiliging haar te ontmaskeren.

Wederom een goed stukkie werk van Brit Marling en Zal Batmanglij. De psychologische oorlogsvoering die komt kijken bij de acceptatie in een groep door een ijzersterk en charismatische leider wordt netjes weergegeven. Ik vond deze zelfs wat beter uitgewerkt dan The East, echter had ik wat problemen met het einde, maar dat mocht de pret niet drukken. Goede film, aanrader. :Y

Imdb: 6.6
Ik: 7+
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 4 november 2013 @ 18:49:01 #11
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_132897463

The Berlin File (2013)
Deze film was blijkbaar een grote hit in Zuid-Korea, dus ik had vrij hoge verwachtingen, maar daar kon de film niet aan voldoen. Het plot draait rond wat Noord-Koreaanse spionnen in Berlijn, die al dan niet dubbelspionnen zijn, dit wordt aangevuld met wat Zuid-Koreanen, wat Amerikanen, wat Duitsers en voor de lol worden er ook nog Russen, Israelis en moslimterroristen tussen gegooid. De film is nergens origineel en door al die betrokkenen, wordt het een warrig geheel dat helaas niet verder raakt dan semi-interessant. Wel leuk om Ji-Hyun Jun nog eens terug te zien, die was 12 jaar geleden nog hip omdat ze in films als My Sassy Girl en Il Mare opdook, maar was ondertussen toch wat in de obscuriteit verdwenen.


Hottarake no shima - Haruka to maho no kagami (Oblivion Island: Haruka and the Magic Mirror) (2009)
Dit is een Japanse animatiefilm die gaat over een meisje dat ontdekt dat er wezens uit een andere dimensie bestaan die naar onze wereld komen om daar allerlei snuisterijen te "stelen" omdat wij ze toch niet meer nodig hebben. Nou ja, verhaal maakt niet zo heel veel uit, het komt er op neer dat ze naar die dimensie trekt om haar spiegel (uit de titel) te zoeken. Daarna krijgen we een kleurrijke wereld voorgeschoteld met een verhaal dat een mix is tussen The Wizard of Oz, Spirited Away en Alice in Wonderland. Nu zijn dat 3 films waarmee ik zelf niet zo heel veel kan, maar degenen die hier fan van zijn, zullen deze film ook wel kunnen waarderen. Soms wel een beetje raar met 3D animaties tegen een 2D achtergrond.


Klovn: the Movie (2010)
Ene Frank krijgt te horen dat zijn vriendin zwanger is, maar zij vindt hem geen vader-materiaal. Hij wil haar ongelijk bewijzen en besluit zijn neefje Bo mee te nemen op de kayak-uitstap die hij had gepland met zijn vriend Casper. Het loopt allemaal echter niet zoals gepland. Persoonlijk vond ik het de grappigste komedie die ik in tijden heb gezien. De film beperkt zich grotendeels tot één vorm van humor en dat is het dumpen van de hoofdpersonages in de meest genante situaties, men gaat daar soms erg ver in, allemaal gebracht op de koele, neutrale manier die je wel vaker ziet bij Scandinaviërs. Aanrader. Er schijnt ook een TV-serie van te bestaan.


Thor: The Dark World (2013)
Laat ik beginnen door te stellen dat het de beste superhero-film van het jaar is, al betekent dat niet veel als de tegenstand bestaat uit matigheid als Iron Man 3, The Wolverine en Man of Steel (en eventueel nog Kick-Ass 2). Hij was in ieder geval doordachter dan die andere films, al is het soms een ietwat rare mix. Actie-scenes hangen tussen Lord of the Rings en Star Wars en de aanwezige humor is weliswaar geslaagd, maar duikt op de meest rare momenten op. Cast doet het wel goed, alleen de Warriors Three krijgen een beetje te weinig te doen en lopen wat als halve figuranten rond. Grootste held uit de film is uiteraard Loki, je ziet gewoon dat Hiddleston zich aan het uitleven is. Ik was niet zo'n fan van de bad guys uit de film, die elfjes zijn wat nietszeggend (al zagen Malekith en Kurse er wel "vet" uit), qua Thor-vijanden had ik dan liever wat trollen gezien, maar je kan niet alles hebben.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  maandag 4 november 2013 @ 18:54:52 #12
277865 Sejt
Ondertitel
pi_132897692
quote:
99s.gif Op maandag 4 november 2013 18:49 schreef SaintOfKillers het volgende:
[ afbeelding ]
Klovn: the Movie (2010)
Ene Frank krijgt te horen dat zijn vriendin zwanger is, maar zij vindt hem geen vader-materiaal. Hij wil haar ongelijk bewijzen en besluit zijn neefje Bo mee te nemen op de kayak-uitstap die hij had gepland met zijn vriend Casper. Het loopt allemaal echter niet zoals gepland. Persoonlijk vond ik het de grappigste komedie die ik in tijden heb gezien. De film beperkt zich grotendeels tot één vorm van humor en dat is het dumpen van de hoofdpersonages in de meest genante situaties, men gaat daar soms erg ver in, allemaal gebracht op de koele, neutrale manier die je wel vaker ziet bij Scandinaviërs. Aanrader. Er schijnt ook een TV-serie van te bestaan.
Is die beschikbaar buiten Denemarken joh? :D
Er is inderdaad een serie, die ter fundament van deze film staat. Deense humor ten voete uit.
I love my mispoken words.
  maandag 4 november 2013 @ 19:34:49 #13
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_132899339

Sinister (2012) - IMDb

Ik vond dat-ie goed in elkaar zat. Zoals ik al vaker gepost heb, ben ik snel bang en bij deze film heb ik de angst constant gevoeld. Ik vond de filmpjes die gevonden worden in het huis van een nieuw soort weerzinwekkendheid, misschien ook wel door de combinatie enge beelden en 'Sinistere' muziekjes. Ik heb wel het gevoel dat er de laatste tijd veel van dit soort films uitkomen, ik vond hem hier en daar ook best denken aan The Conjuring of Insidious. Ik rate mijn films altijd op Flixster.com en daar heb ik hem 4 van de 5 sterren gegeven :)

(ah, zie nu ook dat-ie van de maker van Paranormal activity en Insidious is. Die blijft dan aardig dezelfde dingen doen :P )
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_132901947
Junkie (2012)
Geromantiseerd beeld van een stel Junkies, moet een komedie voorstellen maar er viel weinig te lachen. Deed me in de verte een beetje denken aan fear and loathing.
Zeker geen aanrader

pi_132902077
5je
pi_132902696
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 november 2013 16:20 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
jOBS

Daarom is de tv serie genaamd Pirates of Silicon Valley veel leuker,gevarieerder en onderhoudender dat deze film jOBS die het m.i.ook alleen maar moet hebben van de griezelige overeenkomst die hoofdrolspeler Ashton Kutcher met de echte Steve Jobs heeft.

6
/ 10
Serie? Dat was ook gewoon een film. Maar uiteraard wel met een geheel andere insteek, want bij Jobs staat in feite de persoon centraal wat bij Pirates veel minder het geval is.

Ik heb jOBS gisteren gezien en als je het verhaal een beetje kent zitten er weinig verrassingen in. Desalniettemin zet Kutcher Steve Jobs ijzersterk neer. Qua verhaal heeft het voor mij dus niet veel om het lijf, maar het acteerwerk vond ik erg goed. Gemiddeld een 7 uit 10 dus.
  dinsdag 5 november 2013 @ 21:53:04 #17
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_132942065
Inferno
Het tweede deel (na Suspiria) in Dario Argento`s Three Mothers trilogy. Anders dan in Suspiria is het tempo hier redelijk laag en bouwt Argento de spanning op tot grote hoogte. De kracht ligt in de combinatie van dat lage tempo, het gebruik van licht en (vooral) schaduw en de mysterieuze schaduwen en silhouetten.
De beeldkwaliteit van de Blue Underground blu-ray onderstreept dit nog eens extra. De kleuren zijn vol, het beeld scherp met veel detail. Dat is met name heel goed te zien in de onderwaterscene helemaal aan het begin. Zo hoort een transfer (en zeker één van een Argento film) uit te zien.
Net niet zo goed als Suspiria maar wel een geweldige film in een net zo geweldige BU uitgave.

IMDB Cijfer: 6,6/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
pi_132945883
HAUNTER

Verwacht als je deze film gaat kijken geen horror film, maar het is een goeie mysterie film!
Tis geen film die je nog weken bij gaat staan, maar wel een goeie film die zeker het kijken waard is en waar je een spannende avond mee hebt.
De film gaat over een meisje die begint te ontdekken dat ze elke dag steeds dezelfde dag herleeft.. en dan begint ze overal rare geluiden en dingen te zien...
het acteerwerk is prima, en ook hangt er een lekkere spannende sfeer in de film.
gewoon een prima film om te zien, 6.5

  dinsdag 5 november 2013 @ 23:11:37 #19
213010 haakon
Bier moet. Bier doet je goed.
pi_132946131
Dark Skies.

Niet zomaar een horrror science-fiction, maar een heeeeeeel goede!
Althans, dat vond ik.
Ik had 10 minuten na de film nog steeds van: Wow :o
The Outside Agency
pi_132946421
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2013 23:11 schreef haakon het volgende:
Dark Skies.

Niet zomaar een horrror science-fiction, maar een heeeeeeel goede!
Althans, dat vond ik.
Ik had 10 minuten na de film nog steeds van: Wow :o
Echt? Ik was de film na 10 seconden alweer vergeten :')
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  woensdag 6 november 2013 @ 12:17:41 #21
346757 ChrisHantzen
Hoofd zonder man!
pi_132956771


The mortal instruments - City of bones
Wat een dampende hoop emo-stront.
3/10
  woensdag 6 november 2013 @ 12:21:12 #22
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_132956893
Olympus Has Fallen (2013) - IMDb

Olympus has fallen, patriotic film over bullshit het gaat zo

pew pew pew pew pew, ahhh. pew pew pew PEW PEW boem bats.

vinden die amerikanen het prachtig om naar een film te kijken zonder verhaal. hersenloze actie zonder diepgang. waar je met een vinger in je neus en verstand op 0 naar kan kijken.

en dan vergeet ik nog de rare plot twists

ohw en er komt nog een vervolg

London Has Fallen - IMDb :'(

2/10
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_132956981
quote:
11s.gif Op woensdag 6 november 2013 12:17 schreef ChrisHantzen het volgende:
[ afbeelding ]

The mortal instruments - City of bones
Wat een dampende hoop emo-stront.
3/10
Haha wat een perfecte omschrijving van die film _O-
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
pi_132957571
Vehicle 19 (2013) - IMDb

Vehicle 19 scoort een 4.6 op imdb. Ik kan me wel een beetje inleven waarom: auto's die crashen en dan exploderen, ongepaste emoscene's, langdradige scene's waar niks in gebeurt en (misschien) een verkeerd beeld van Zuid Afrika. Kritische kijkers vinden hier niks aan. Toch vind ik dat deze film wel een voldoende mag hebben.

Plot
Paul Walker zit de gehele film in zijn huurautootje in een Zuid Afrikaanse stad en komt er gedurende rit achter dat de auto niet deugd. Wat resulteert in achtervolgingen. Verwacht geen 2 fast 2 furious scene's.

Als je niet al te kritisch kijkt naar deze film en met geen verwachtingen erin stapt kan het een leuk en spannend anderhalf uur worden.

Trailers:
Helaas werd ik gespoiled door het kijken van de trailer, die het kijken van de film daarna verneukt. Als je de trailer van 2 min hebt gezien dan heb je een hele samenvatting van de film gezien en kan je de film verder links laten liggen. Dit probleem heb ik de laatste tijd met meerdere films, ik kijk een trailer om te kijken of ik die film eventueel leuk zal vinden, en ik word meteen gespoiled..

Mijn cijfer voor Vehicle 19: 6,5
pi_132961654
quote:
14s.gif Op woensdag 6 november 2013 12:21 schreef cherrycoke het volgende:

ohw en er komt nog een vervolg

wat :') 1 film van dergelijk ellende was toch wel genoeg
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')