abonnement Unibet Coolblue
pi_134275640
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 20:24 schreef louter_genieten het volgende:
wel of geen bloed in eenmalige hazepeper?

Er wordt voor gewaarschuwd te sterk te specifiek,dan wel geprezen veel lekkerder met, maar hoe weet je nu of jij en je gasten deze naar het schijnt specifieke smaak gaan waarderen?
Wat ik zou doen is gewoon je hazepeper maken. Als die bijna klaar is haal je er een paar eetlepels uit, die bind je af met bloed. Vervolgens proef je beide pepers en beslis je welke je lekkerder vind.

Zelf waardeer ik bloed in mijn hazepeper wel, maar ik vind het geen essentieel ingrediënt.
eten!!!
pi_134281436
Voor kerst avond de opdracht gekregen om 3 amuses te maken, alleen de inspiratie is op :{ wil er 1 met vis, 1 met vlees en een vegatische amuse.

Iemand nog een lekker idee? :)
hardcoholic
  zondag 15 december 2013 @ 08:05:48 #278
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134282316
Worden die alledrie tegelijk geserveerd? Als een trio?
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 december 2013 @ 12:35:14 #279
414785 sirdanilot
pi_134285320
Mag het wat kosten? Dan is iets met St Jacobsschelpen wellicht een idee, genoeg recepten van te vinden op het internet.

Verder ben ik persoonlijk nooit zo van klein gefriemel, zoals amuses. Maar als ik een amuse zou moeten maken, zou ik juist wat duurdere en luxere/complexere dingen maken; dan blijven de kosten toch beperkt omdat je maar een kleine hoeveelheid maakt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134285548
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 08:05 schreef RobinOok het volgende:
Worden die alledrie tegelijk geserveerd? Als een trio?
Nee na elkaar, tijdens het uitpakken vam cadeaus ed voor het diner

Tussen de drie amuses zal dus wel kwartiertje oid zitten
hardcoholic
pi_134294997
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 02:23 schreef Ferdii het volgende:
Voor kerst avond de opdracht gekregen om 3 amuses te maken, alleen de inspiratie is op :{ wil er 1 met vis, 1 met vlees en een vegatische amuse.

Iemand nog een lekker idee? :)
Dat is wel hele summiere informatie, wat vind je lekker, hoeveel mensen, hoeveel tijd mag het kosten, hoeveel geld wil je uitgeven etc.
eten!!!
pi_134295866
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 16:56 schreef janatwork het volgende:

[..]

Dat is wel hele summiere informatie, wat vind je lekker, hoeveel mensen, hoeveel tijd mag het kosten, hoeveel geld wil je uitgeven etc.
vind eigenlijk alles wel lekker, maar wil eigenlijk vooral laten zien dat je met simpele producten toch een hoop luxe kan krijgen, zonder een hele hoop geld uit te geven aan luxe ingredienten. (mag wel wat kosten, maar niet extreem veel).Is voor 6 personen. Tijd maakt niks uit :)

Enige wat is uitgezonderd is blauwe kaas, zijn gasten allergisch voor (helaas :P)
hardcoholic
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 december 2013 @ 17:20:07 #283
414785 sirdanilot
pi_134296319
Nou ja, het is ook de vraag hoe erg je je wil uitsloven natuurlijk ;)

Simpele dingen waar ik aan zou denken zou zijn: iets met carpaccio (vlees), iets met st jacobsschelpen (vis) en tsja, voor vegetarisch is het lastiger. Iets met wilde paddestoelen zou wel lekker kunnen zijn, cantharelletjes kun je bijvoorbeeld op de markt kopen maar ik weet niet of dat nu nog kan. Of misschien heel kleine groentesoufflétjes in een kommetje serveren (in het engels noemen ze van die kommetjes 'rammekin').

Je hebt weinig 'regels', dus je kunt alle kanten op. Het lijkt me wel handig om iets te kiezen dat je van tevoren kunt maken, dus misschien zijn de st jacobsschelpen bij nader inzien niet zo handig.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134296455
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 17:11 schreef Ferdii het volgende:

[..]

vind eigenlijk alles wel lekker, maar wil eigenlijk vooral laten zien dat je met simpele producten toch een hoop luxe kan krijgen, zonder een hele hoop geld uit te geven aan luxe ingredienten. (mag wel wat kosten, maar niet extreem veel).Is voor 6 personen. Tijd maakt niks uit :)

Enige wat is uitgezonderd is blauwe kaas, zijn gasten allergisch voor (helaas :P)
Het lastige van 3x6 amuses maken is dat de standaard hoeveelheid waarin je je producten koopt vaak veel groter is dan wat je nodig hebt daardoor is amuses maken al snel duur. Op de markt en bij de turk kan je vaak kleine hoeveelheden kopen.

Ik zou een soepje, een belegde bruscetta en een klein saladetje maken bijvoorbeeld:
knolseldersoepje met zuurkool en mosselen
bruscetta met parmaham, pesto, pijnboompitten en zongedroogde tomaat
salade van gerookte makreel met gepofte cherrietomaat en komkommer salsa

Maar je kan natuurlijk oneindig veel amuses bedenken.
eten!!!
  zondag 15 december 2013 @ 17:34:23 #285
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134296903
Vegetarisch:

Gevulde Parmezaanse kaasrolletjes.

Vis:

Kreeftsalade in een raar broodje.(diepvrieskreeft is nu erg goedkoop bij de Lidl verkrijgbaar)

Vlees:
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/29-03-2012
Zelfgemaakte Filet Americain(zoals aan het einde)
pi_134297456
thanks voor de ideeen alvast :Y

Voor de vlees amuse heb ik nog kilo of 7 seranoham (poot) liggen. Iemand hier nog een originele amuse mee? :D
hardcoholic
pi_134297549
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 17:34 schreef Erasmo het volgende:
Vegetarisch:
[ afbeelding ]
Gevulde Parmezaanse kaasrolletjes.

Vis:
[ afbeelding ]
Kreeftsalade in een raar broodje.(diepvrieskreeft is nu erg goedkoop bij de Lidl verkrijgbaar)

Vlees:
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/29-03-2012
Zelfgemaakte Filet Americain(zoals aan het einde)
vegatarische amuse ziet er leuk uit, alleen lastig te zien wat er in de vulling zit :P Enig idee waar de foto vandaan komt?

/edit al gevonden :)

http://www.sugarlaws.com/(...)ocado-and-red-pepper
hardcoholic
  zondag 15 december 2013 @ 17:57:55 #288
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134297778
Dat Parmezaanse kaas smelten is trouwens wel iets wat je een paar keer moet oefenen.
pi_134297838
In mijn optiek moet een amuse klein zijn (1 hap), véél smaak hebben en een verrassende smaak hebben.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 15 december 2013 @ 18:04:59 #290
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134298068
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 17:59 schreef Weltschmerz het volgende:
In mijn optiek moet een amuse klein zijn (1 hap), véél smaak hebben en een verrassende smaak hebben.
Dit, het is een mondvermaakje om de smaakpapillen alvast voor te bereiden op wat komen gaat..
  User die het meest klaagt 2022 zondag 15 december 2013 @ 18:16:27 #291
414785 sirdanilot
pi_134298488
Ik heb niet echt zo gauw een idee voor iets met serranoham, maar houd het in ieder geval simpel. De ham spreekt voor zich ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134396549
Piet, op kerstavond wil ik zalm met een paprika hazelnoot salsa serveren, maar ben er qua groente bijgerecht er nog niet uit.

Wat past hier het beste bij?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_134400658
Dit is best wel een kuttopic zonder Piet. :'(
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134400729
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 12:57 schreef habitue het volgende:
Dit is best wel een kuttopic zonder Piet. :'(
Genoeg andere experts, Robin bijvoorbeeld. :Y)
  woensdag 18 december 2013 @ 13:03:19 #295
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_134400809
Okay Piet, het is duidelijk; FOK! is niet hetzelfde zonder jou }:|
Kom terug!!! :*
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_134405159
quote:
1s.gif Op woensdag 18 december 2013 13:00 schreef mootie het volgende:

[..]

Genoeg andere experts, Robin bijvoorbeeld. :Y)
Dat is een beetje hetzelfde als dat je net gedumpt bent door je vriendin en je vrienden zeggen: "Er zwemmen nog veel meer vissen in de zee" Allemaal leuk en aardig, maar er is natuurlijk maar 1 Piet. ;(
We zullen eerst nog het rouwproces moeten ondergaan. Stap 1 acceptatie heb ik nu al gehad.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  † In Memoriam † woensdag 18 december 2013 @ 15:10:27 #297
91830 MaximusTG
pi_134405223
Nee, stap 1 is ontkenning :P. Acceptatie is de laatste stap ;).
pi_134405271
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 15:10 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, stap 1 is ontkenning :P. Acceptatie is de laatste stap ;).
Shit je hebt gelijk. :P Nou dan ben ik al best ver :7
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 18 december 2013 @ 15:12:58 #299
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134405301
quote:
1s.gif Op woensdag 18 december 2013 13:00 schreef mootie het volgende:

[..]

Genoeg andere experts, Robin bijvoorbeeld. :Y)
Ook een prima alternatief maar Piet houdt van een andere keuken en weet van die kant denk ik wat meer.
Robin kan je dan weer perfect tips vragen over aziatisch geörienteerde gerechten.
En soweiso, twee weten meer dan een.
  woensdag 18 december 2013 @ 15:27:07 #300
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134405734
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 13:03 schreef Leandra het volgende:
Okay Piet, het is duidelijk; FOK! is niet hetzelfde zonder jou }:|
Kom terug!!! :*
Hij heeft het momenteel heel erg druk met z'n echte werk, maar zal binnenkort wel weer verschijnen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')