abonnement Unibet Coolblue
pi_132314789
Hallo allemaal,

Wij hebben best een lange eettafel (bijna 3 meter) en ik zou daar graag een lange lamp met een stoffen lampenkap boven hangen van ongeveer 150cm.

Gek genoeg kan ik deze niet echt vinden in de handel, google of marktplaats. Wel tot 1 meter, maar het lijkt me dat zo'n lamp dan niet echt tot zijn recht komt. Wat ook een welkom bijkomend voordeel is van een forse lamp is, het helpt de galm een beetje tegengaan.

Ik heb zoiets in mijn hoofd:



Weet iemand waar dit te koop is?

En is het zelf te maken? Ik kan me voorstellen dat je een frame in elkaar kan lassen en dat dan bekleden. Heeft iemand hier ervaring mee?

Dank jullie wel!
pi_132323434
Ik weet dat sommige makers van lampenkappen één en ander ook op bestelling kunnen realiseren.
Maatwerk voor een dergelijk grote kap zal dan wel 150-200 euro gaan kosten, misschien nog duurder als je voor een dure en/of lastig te verwerken bekleding kiest.
pi_132324188
Dankjewel Ivo1985, dat mag het best kosten. Heb je ervaring met een bedrijf?
pi_132326806
Probeer het eens bij de échte verlichtingsspeciaalzaak. Dan bedoel ik de zelfstandigen, niet van een keten als de Lampenier o.i.d. Ketens zijn vaak minder flexibel als het aankomt op maatwerk.
pi_132328145
Wat je zoekt TS is een “Cake"

Zelf maken is lastig als je geen puntlas hebt. Solderen kan maar is niet zo éénvoudig. Zelf deed ik het altijd met een puntlas. Nu is het al een tijd geleden dat we ze zelf nog maakten, je zou nu als zelfbouwer denk ik bij een modelzaak binnen moeten lopen om te zien wat zij aan carbon sticks hebben, die zijn namelijk simpel te verlijmen.

Hierna bekleden we het frame altijd met wit “plakplastic" om de kap stevigheid te geven, en het stof goed in model te houden, en een mooie egale binnenkant en lichtspreiding te krijgen. Dit zetten we gewoon met naald en draad vast op het frame, daarna het folie van het plakplastic eraf en keurig op maat gesneden het stof erover heen, eventuele lasnaden keurig op de hoek krijgen, voor de onder kant kun je dan kiezen of je er een rand omheen doet, of dat je de stof keurig naar binnen vouwt over het laatje heen.

Ik noem het plakplastic, maar ik weet even niet meer hoe dit officieel heet, het was wit niet al te dik maar wel vrij stevig, als je in een retro zaak kijkt bij grote staande kappen, zie je precies wat ik bedoel.

Neem niet te dunne sticks want je wilt extra dwars latjes voorkomen omdat die gewoon vreselijk lelijk zijn.

Prijs zal afhangen van hoe je frame wilt hebben, maak je er zelf verlichting in, en hoeven zij alleen een frame in de bovenkant te zetten? Of moet de bovenkant dicht zijn met alleen een kabeldoorvoer en een (éénpunts, tweepunts of…) ophanging? of moeten ze er een rij van 5 fittingen in verwerken?

Ikzelf zal hem niet meer voor je maken want de aansluiting voor de puntlas is al jaren weg.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_132385748
Dankjewel Hottentot voor de uitgebreide reactie. Tof om eens van een pro te horen hoe dit nou moet! Puntlas lijkt mij ook the way to go inderdaad, meest professionele manier. Zelf maken is denk ik toch iets te tijdrovend, vooral het zoeken naar de juiste materialen en een puntlasapparaat.

Ik ga zoeken naar een bedrijf dat dit kan maken. Of een Fok!ker natuurlijk!
pi_132388497
Wat misschien ook mogelijk is om uit de bouwmarkt zo'n polycarbonaat plaat te nemen. Op de kort zijde een las te maken. Dan heb je een lange zijde met aan beide kanten een halve korte zijde. Als je dat een beetje mooi kan buigen dan heb je al een prima basis.
Dan zoude eer nog een paar schotjes in gelijmd moeten worden waarin je de fittingen kan monteren. Bovenin de schotjes een buisje doorvoeren voor snoeren en ophangen.
Geheel kan je dan zelf bekleden met wat je maar wilt.
Jeroentje.
pi_132390433
Plaatje populier triplex 6mm, latjes in de hoeken en klaar is je lamp. De binnenkant schilder je wit, de buitenkant te beplakken naar keuze.
Inclusief verlichting, verf, bekleding is het wel met 50 euro bekeken.
  maandag 21 oktober 2013 @ 14:03:02 #9
270840 Saisai
pro freubelaar
pi_132392411
Je kunt ook lampenfolie kopen en zelf het frame maken van hout of metaal. Dat is niet zo ontzettend duur.

Als je ervoor wilt betalen, Google eens op "lampenkap op maat". genoeg bedrijven die een dergelijke lamp voor je willen maken.
O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')