zwaaien | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:43 |
Het werd lange tijd afgedaan als een verzinsel, maar een rapport van de EU zou nu aantonen dat er wel degelijk varkensanus op de markt komt die als inktvisringen verkocht wordt. EU-parlementslid Esther de Lange voerde een onderzoek en concludeert dat de geruchten kloppen. "Gefrituurde inktvisringen worden geregeld van varkensanus gemaakt. Daarom eet ik Calamaris alleen nog aan zee", zegt ze in het dagblad BN De Stem. Ze pleit voor een grootschalig onderzoek, net zoals dat er kwam bij fraude rond paardenvlees in lasagnes. http://www.hbvl.be/nieuws(...)s-inktvisringen.aspx hihi denk je dat je inktvis aan het eten bent, ben je lekkere varkensanus aan het eten ![]() | |
Life2.0 | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:43 |
![]() | |
BasEnAad | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:44 |
![]() | |
Zith | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:44 |
Blijkbaar smaakt het gelijkwaardig, als je dan toch al diepvries-frituut moet eten en het smaakt zoals je dacht dat het zou smaken is er niet veel mis. | |
#ANONIEM | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:44 |
Je bent wat je eet. | |
Ulx | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:44 |
Vers best lekker hoor. | |
SaxKlaas | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:45 |
Heb ik het toch nog in mijn leven anaal gedaan. | |
Dressers | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:46 |
En dan heb je vandaag nog gepost dat calamaris uit de frituur goed te doen is ![]() | |
paarse_paashaas | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:47 |
geniaal, vooral voor de moslim broeders en zusters. | |
Zapata | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:48 |
hahahahahaha | |
Ulx | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:50 |
Overigens lijkt het me goedkoper gewoon inktvis te nemen. Voor een portie heb je aardig wat verkens nodig. | |
paarse_paashaas | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:52 |
Niet als je anders de anus toch weggooit. Varkens genoeg die geslacht worden. | |
#ANONIEM | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:52 |
![]() | |
The_stranger | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:55 |
Voor een moslim is het op zich niet erg, mits ze het niet hadden kunnen weten. Dus denk niet dat allah de deur dichtslaat als je een keer in onwetendheid een varken gerimd hebt... | |
kittenszijnfuckingnice | donderdag 17 oktober 2013 @ 14:58 |
Dit. Het klinkt erg ongeloofwaardig ![]() | |
Sparqq | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:04 |
Worstenvel is ook gewoon darm....... | |
kittenszijnfuckingnice | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:06 |
Joh ![]() | |
Life2.0 | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:06 |
verpest het nou niet, ik wil paniekende vlotte kapsels bij de visboerfrituur/wieverkooptdateigenlijk op tv zien ![]() | |
theguyver | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:09 |
wow wat een verschrikkelijk irritante avatar ![]() En iemand enig idee of het de zelfde smaak heeft? Inktvis ringen, bah ![]() | |
Anosmos | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:16 |
Als 't maar ongeveer hetzelfde smaakt, dikke prima ![]() | |
Pikkebaas | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:17 |
Potver. Ik schoof wel eens een inktvisringetje om m'n lul heen..... | |
Jellereppe | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:19 |
Ach, ja. Nog even en ze gaan de kloten van een varken hier op de markt brengen als kipfilet. | |
Deshain | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:20 |
Ik geef geen neuk, blijf het gewoon eten.. | |
kittenszijnfuckingnice | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:20 |
Onzin, inktvisringenzijnfuckingnice. Maar dan wel verse inktvis en niet teveel/te dik beslag... die voorgebakken units van de supermarkt die naar oliebol smaken met een minuscuul ringetje (of anusje) erin gaan nergens over. | |
kittenszijnfuckingnice | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:21 |
Zijn we iig van de plofkip af. | |
Jellereppe | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:21 |
Zo kun je het ook bekijken. | |
erodome | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:23 |
Er worden alleen in nederland al een 11 miljoen varkens per jaar geslacht. Daar die anus van gebruiken lijkt mij goedkoper dan inktvissen vangen. Een restproduct tegenover een gebruiksproduct. | |
Jellereppe | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:26 |
Jij houdt wel van inktvisringen, hey? | |
erodome | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:27 |
Nee, eigenlijk niet. Vind inktvis frituren een beetje zonde. | |
Jellereppe | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:28 |
Waarom dat dan? | |
theguyver | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:29 |
Vind jij ik niet ![]() Ik zou zeggen eet smakelijk mocht er een rare smaak aanzitten opeens, denk even aan het OP ![]() | |
erodome | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:29 |
Omdat ik andere bereidingswijze's lekkerder vind. | |
Jellereppe | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:31 |
Aha. Ik heb het een keer op en dat was bij het wokken, maar het is niet echt een product waarbij je zegt 'daar eet ik wel even een bord van op'. Het kan ook aan de bereidingswijze van de Chinees liggen, maar was er niet van onderste boven. | |
Deshain | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:33 |
Je bent toch geen 12? Als je het lekker vind is het toch prima, of het nu varkensanus is of weet ik veel wat. | |
erodome | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:33 |
Je moet het wel goed klaarmaken idd, anders is het net rubber. Misschien dat ik daarom wel niet zo'n fan van inktvisringen ben, heel vroeger weleens op en dat was dan net een rubberen ding in deeg, niet te vreten, nou ja, dat deeg ging wel, maar waarom dat rubberen ding erin zat was me niet geheel duidelijk. | |
TweeGrolsch | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:38 |
Esther de Lange had weer wat extra momentum voor haar stokpaardje nodig. Met dit soort zinnen krijg ik altijd het gevoel dat het complete onzin is. Waarom zou je in godsnaam aan voedselfraude doen om drugshandel en mensensmokkel te financieren. Die laatste twee zijn namelijk een stuk winstgevender. Gewoon een lulverhaaltje om het allemaal wat ernstiger te laten klinken. Wil toch wel even dat "onderzoek" van Esther zien. Aangezien het veel weg heeft van dramatisering om haar wetten er doorheen te krijgen. | |
Jellereppe | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:38 |
Te veel moeite voor in de keuken. Gewoon een kipfilet of ander eenvoudig klaar te maken vlees voorbereiden. Misschien dat ik het ooit probeer in een betere restaurant. Wokken is lekker, maar het is nou niet bepaald dat ze veel moeite steken in het klaar maken van voedsel. Een paar minuten op hoog vuur en nog veel saus om de smaak te bedekken en ze pleuren het op je bord. Ik denk dat het daar aan ligt. | |
theguyver | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:39 |
Meh, het klinkt zo ranzig. Maar goed iedereen zijn eigen smaak toch ![]() | |
Weltschmerz | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:41 |
Inderdaad, zo krijgt de drugshandel nog een slechte naam. | |
erodome | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:42 |
Koken is leuk, daar de tijd voor nemen is alleen maar goed. Heb je verder een druk leven, probeer dan toch minimaal 1 keer in de week echt aandacht aan het eten te besteden. Echt wat lekkers en uitgebreids maken, niet altijd voor snel en makkelijk gaan. Lekker eten is goed voor de mens, deel het met vrienden/familie, dat is waar het leven om draait, dan weet je waar je al die moeite voor doet. | |
Deshain | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:44 |
![]() Laat iedereen dat ff lekker zelf uitmaken... | |
Jellereppe | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:45 |
Je hebt gelijk. Ik zou het echt moeten gaan leren en de juiste materialen moeten gaan aanschaffen. Wie weet krijg je er dan plezier in. Nu steek ik er veel te weinig moeite en tijd in. Zit echt in die fase van mijn leven. Goed gesproken, vooral die laatste zin doet het hem. ![]() | |
Jellereppe | donderdag 17 oktober 2013 @ 15:48 |
Ze heeft wel een punt. Als je fatsoenlijk en gezond eet, dan sta je ook beter en helderder in het leven. | |
Deshain | donderdag 17 oktober 2013 @ 16:09 |
Ze heeft een punt en vervolgens bevestig je dit door compleet iets anders te zeggen? ![]() | |
Life2.0 | donderdag 17 oktober 2013 @ 16:12 |
haha wat is dezen ![]() heeft de drugshandel last van de crisis ![]() | |
Jellereppe | donderdag 17 oktober 2013 @ 16:16 |
Hoe bedoel je? | |
machtpen | donderdag 17 oktober 2013 @ 16:17 |
Broodje aap verhaal. | |
Mylene | donderdag 17 oktober 2013 @ 16:24 |
Mooi onderwerp voor de Keuringsdienst van Waarde. | |
Woestijnvos | donderdag 17 oktober 2013 @ 16:37 |
Wat een schande. ![]() | |
Wespensteek | donderdag 17 oktober 2013 @ 17:21 |
Onzin, die zitten al in de frikandel. | |
LuDann | donderdag 17 oktober 2013 @ 17:25 |
Bizar veel moeite, kan me niet voorstellen dat het lucratief is om van varkensanus nog iets anders te maken in plaats van het gewoon bij het gemalen gehakt of in de worst te gooien. | |
kittenszijnfuckingnice | donderdag 17 oktober 2013 @ 17:27 |
Daarom, dit is gewoon dik een broodje aap verhaal. | |
erodome | donderdag 17 oktober 2013 @ 17:36 |
Ik durf niet te zeggen of dit echt gedaan wordt, maar dat bizar veel moeite zie ik niet echt. Dat deel wordt toch al uitgesneden. Al met al blijft het goedkoper dat restproduct ervoor te gebruiken dan die inktvis in ringen te snijden(wat net zoveel moeite is als die varkensanus snijden). Al met al zou het best kunnen dat er ergens op de wereld iemand is die dacht, he, dat is leuk geld verdienen. Het is niet alsof er verder nooit gekloot wordt met producten. Geheel ondenkbaar vind ik het dus niet. | |
Ulx | donderdag 17 oktober 2013 @ 17:52 |
broodje aars verhaal | |
golfer | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:25 |
Zeker weten. http://www.joop.nl/leven/(...)varkensanus_gemaakt/ Overigens is die zo betrouwbare mevrouw Esther de Lange ook kandidaatlijsttrekker voor de Europese verkiezingen van het CDA.... [ Bericht 10% gewijzigd door golfer op 17-10-2013 20:31:21 ] | |
Ryan3 | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:28 |
Broodke aap toch? Die varkensanussen zitten in je frikandel... | |
Karina | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:29 |
Gelukkig, die anussen zitten dus alleen maar in het gehakt. En in frikandellen ![]() | |
Ryan3 | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:30 |
En koeienkut... | |
Karina | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:31 |
Ja ga nog effe door Ryan ![]() | |
Ryan3 | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:31 |
Niet dan? | |
Karina | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:32 |
Nee ik weet het wel allemaal, maar ik hoef het niet nog een keer te horen ![]() | |
Ryan3 | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:33 |
Okee, maar je eet dus frikandellen? | |
b4kl4p | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:33 |
Als je paardenvlees in andere zooi mag stoppen kan het ook best gebeuren dat er af en toe een varkensanus tussen de kalamari zit. | |
boekenplank. | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:33 |
Gisteren nog gegeten. | |
b4kl4p | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:34 |
![]() | |
Karina | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:34 |
Ik eet wel frikandellen, ik wil de XXL wel een keertje proberen, maar die hebben ze hier niet ![]() | |
b4kl4p | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:34 |
Ryan3 | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:35 |
XXL frikandel? | |
b4kl4p | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:35 |
De XXL ziet er wel erg gaaf uit, alleen kon ik hem toen niet op. Toen ik hem aan de poes probeerde te voeren lustte hij hem niet. Zat vast varkensanus in. | |
Snowballed | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:35 |
Ja, want aan zee komt de inktvis je tafeltje op zwemmen vanuit het water.. ![]() Ik kan hier aan zee gewoon panga eten in het restaurant... mocht ik dat ooit in mn hoofd halen... ![]() Wat een faal nieuws dit... | |
Karina | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:36 |
![]() | |
Ryan3 | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:22 |
Ken ik niet, eerlijk gezegd... gewoon een nog langere frikandel? Welke briljante geest heeft dat bedacht? | |
Karina | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:23 |
Ja dat vat het wel samen ![]() | |
Ryan3 | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:25 |
Apart, wanneer zijn die verschenen? Ik dacht dat er an sich weinig meer te innoveren was (na de mislukte viandel) aan de populairste snack ten onzent... beetje zoals wc-papier, daar kun je grapjes en opdrukjes bij verzinnen, 2 ply or 3 ply, maar wezenlijke vooruitgang kan niet echt geboekt worden... | |
Karina | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:27 |
Er was eens een snackkar die verkocht ze bij Telstar maar daar moest hij weg. Nu is zijn frikandel, mede door VI wereldberoemd in Nederland ![]() | |
Ryan3 | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:29 |
Ja, ik mis dat soort dingen altijd weer... ![]() Er is iig nog hoop dus... | |
Karina | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:32 |
Als ze inktvisringen gemaakt van varkensanussen gaan verkopen geef ik je wel een seintje ![]() | |
Ryan3 | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:33 |
Kee. | |
Blue_Panther_Ninja | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:39 |
WTF ![]() | |
jekomterwelhinter | donderdag 17 oktober 2013 @ 22:07 |
Uit het programma Fear Factor mensen die varkensanus eten. | |
ikweethetookniet | donderdag 17 oktober 2013 @ 22:09 |
Dit lijkt me iets voor Geer en Goor ![]() | |
Alentejana | donderdag 17 oktober 2013 @ 22:26 |
Eendenklootjes worden ook anders genoemd... en er is wel meer dat anders heet dan wat je eigenlijk eet... http://www.offalgood.com/blog/recipes/you-want-fries-with-that | |
Karina | donderdag 17 oktober 2013 @ 22:28 |
Waterkonijn is heul geen konijn bijvoorbeeld. | |
DeLoet | donderdag 17 oktober 2013 @ 22:34 |
Hopen dat mijn varkensanussen nu geen inktvisringen blijken te zijn! | |
Snowballed | donderdag 17 oktober 2013 @ 22:45 |
Klopt.. maar wel lekker... ![]() En ze leven hier in de wal van de sloot.. | |
Serieus_Persoon | vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:44 |
http://www.telegraaf.nl/b(...)k_varkensanus__.html Eet smakelijk ![]() ![]() | |
Tinos85 | vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:52 |
Zolang het smaakt toch. | |
Xlarge | vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:54 |
Ik heb het gelezen, maar vind het maar een vreemd verhaal. Inktvis kost haast niets, en je snijdt heel wat ringen eruit. Het lijkt mij goedkoper gewoon inktvis te gebruiken, dan te frauderen met varkensanus. | |
Dven | vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:56 |
Goede UI | |
#ANONIEM | vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:57 |
Juist. | |
AapC | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:00 |
Tinos85 | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:00 |
Thanks | |
lurf_doctor | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:11 |
Smaakt goed bij een broodje aap ![]() | |
2dope | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:18 |
Lekker belangrijk. Net als al die mensen die je eetlust denken te kunnen bederven door te zeggen wat er allemaal in een frikandel zit. | |
Dven | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:23 |
Geen probleem | |
Dven | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:24 |
Ik stop mijn vinger of tong ook wel eens in de aars van mijn vriendin en dat varken is er altijd blij mee. Net als ik. Wat dat betreft zijn varkensanusjes misschien wel de next big thing! | |
kittenszijnfuckingnice | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:25 |
'Inktvisringen van varkensanussen' is Broodje Aap-verhaal' Onderzoeksrapport meldt niets over varkensanussen ... EU-parlementariėr heeft schokkend verhaal 'van horen zeggen' ... Maar: voedselfraude zwaar onderschat probleem. Eigenlijk was het wel duidelijk dat er een luchtje aan zat, maar toch zijn alle media er in gestonken. Vanochtend meldden de regionale nieuwsdienst De Persdienst, die onder meer levert aan BN de Stem, dat inktvisringen vaak van varkensanussen zijn gemaakt. De journalist meldde dat op gezag van europarlementariėr Esther de Lange. Navraag door Joop leert dat er geen enkel bewijs is voor die bewering. Vanmiddag werd duidelijk dat het schokkende voorbeeld van varkensanussen die verkocht worden als inktvisringen, dat door de CDA-politicus De Lange werd genoemd, helemaal niet in het rapport staat waarover ze werd geļnterviewd. Terwijl de Lange zegt: Haar woordvoerder verklaart nu desgevraagd tegenover Joop dat ze het verhaal 'van horen zeggen' heeft. Enig bewijs is er niet. De Amerikaanse publieke omroep NPR zocht het gerucht al eerder uit en kon ook toen geen enkel bewijs vinden. Lees hier de transcriptie van de speurtocht. Iedereen heeft het verhaal 'van horen zeggen'. Zoals bij alle 'broodje aap'-verhalen. http://www.joop.nl/leven/(...)arkensanus_gemaakt// Goh, wat verassend ![]() | |
golfer | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:28 |
Wat fijn toch dat je zo'n topic helemaal leest voordat je reageert: NWS / Varkensanus verkocht als inktvisringen | |
kittenszijnfuckingnice | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:29 |
Oh gut, ik mis een keer een post, het spijt me zeer ![]() |