Dank je!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 09:59 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat ziet er overheerlijk uit _Liek. Net een plaatje uit een kookboek!
Het is wel even wat werk ja.. maar ik vond het wel mee vallen. Zelf heb ik mijn metalen cupcake/muffin vorm gebruikt. Recept staat ook op mn bak-blog als je meer wilt weten.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 10:09 schreef Bleie het volgende:
Wil ik ook nog weleens doen, van die kleine appeltaartjes, gewoon omdat het er zo schattig uitziet. Maar is het niet een enorm gepriegel? En in wat voor vorm doe je dat het handigst? Ik heb een siliconen muffinvorm en een metalen.
Wat herfstig zo!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 09:54 schreef _Liek het volgende:
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt:
[ afbeelding ]
Mini appeltaartjes met walnoot en amandel
De meeste dingen zijn niet zo moeilijk, als je maar nauwgezet een goed recept volgt. Wat voor iets zou je willen maken? Wat vind je lekker?quote:Op donderdag 17 oktober 2013 14:42 schreef xuryah het volgende:
Door dit topic heb ik echt zin gekregen om ook eens wat te gaan bakken! wat een heerlijke en prachtige dingen komen er voorbij!
Zelf ben ik niet zo'n held qua bakken, doe altijd alles met van die dr utker pakjes enzo :$ beetje water erbij en klaar.. haha.
Heeft iemand een leuk, simpel maar lekker recept waar ik mee zou kunnen beginnen? Lijkt me erg leuk!
Dat is waar, ik heb er alleen niet veel spullen ("gereedschap") voor in huis. Kan ik natuurlijk wel altijd aanschaffen als het niet al te duur isquote:Op donderdag 17 oktober 2013 14:51 schreef minilot het volgende:
[..]
De meeste dingen zijn niet zo moeilijk, als je maar nauwgezet een goed recept volgt. Wat voor iets zou je willen maken? Wat vind je lekker?
Ik ga het dit weekend eens proberen thanksquote:Op donderdag 17 oktober 2013 15:30 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken
Je hebt eigenlijk niet meer gereedschap nodig dan bij een pakje hoor. Ik zou gewoon iets kiezen wat je echt lekker vind, recept opzoeken en goed volgen. In het begin gewoon de recepten precies aanhouden en uiteindelijk krijg je vanzelf door welke aanpassingen je kunt doen.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 15:07 schreef xuryah het volgende:
[..]
Dat is waar, ik heb er alleen niet veel spullen ("gereedschap") voor in huis. Kan ik natuurlijk wel altijd aanschaffen als het niet al te duur is
Het lijkt me leuk om een taart te maken. Ben binnenkort ook jarig, dus dan wil ik er sowieso een zelf maken! Eerst even oefenen
+ goede weegschaalquote:Op donderdag 17 oktober 2013 15:30 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken
goed punt!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 16:34 schreef loecje het volgende:
[..]
+ goede weegschaal
dat vind ik het grootste verschil met pakjes. alles zelf netjes afwegen. als je dat kan en je kan een recept lezen is zelf maken echt niet moeilijker.
oei, ik ben heel benieuwd...ananas....karamel...lijkt me heerlijkquote:Op donderdag 17 oktober 2013 17:02 schreef Myraela het volgende:
Ik ben nerveus om mijn cake eruit te halen. De karamel loopt er van alle kanten uit en dat terwijl ik al veel minder heb gebruikt als in het recept stond.
Ziet er goed uit! Ik houd van ananas. Deze ga ik ook een keer proberen dusquote:Op donderdag 17 oktober 2013 17:35 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Het is vooral heel erg plakkerig. Ananas is wel lekker, in het recept gebruikten ze het sap van de ananas uit blik ook in de cake. Ik had een verse ananas, dus mijn cake is gewoon normale cake.
Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. Waarom kan ik nooit wachten.
Ik durf het bijna niet te vragen....heb je een recept, want het ziet er heerlijk uitquote:Op donderdag 17 oktober 2013 17:35 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Het is vooral heel erg plakkerig. Ananas is wel lekker, in het recept gebruikten ze het sap van de ananas uit blik ook in de cake. Ik had een verse ananas, dus mijn cake is gewoon normale cake.
Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. Waarom kan ik nooit wachten.
quote:Oven voorverwarmen op 180 graden. 50 gram boter in de magnetron smelten en de gesmolten boter mengen met 100 gram rietsuiker en 75 gram witte basterdsuiker en het sap van een halve citroen. Dit mengsel in een ingeboterd cakeblik gieten. Daarop de ananas in plakken leggen
225 gram boter kloppen met 300 gram suiker, daarna 1 voor 1 2 eieren toevoegen. 380 gram zelfrijzend bakmeel rustig toevoegen, ik heb niet alles gebruikt, in het originele recept verdunde ze het een beetje met ananassap en dat had ik dus niet. Wel een beetje citroensap erbij gedaan.
En 45 minuten in de oven afbakken, testen of die gaar is. Even laten staan voordat je hem omdraait.
En een belangrijke waarschuwing, niet direct willen eten.
ooh wat lekker!! in wat voor vomr heb je die taartjes gebakken? en mag ik miss t recept?quote:Op donderdag 17 oktober 2013 09:54 schreef _Liek het volgende:
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt:
[ afbeelding ]
Mini appeltaartjes met walnoot en amandel
Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het welquote:Op donderdag 17 oktober 2013 23:07 schreef casper019 het volgende:
[..]
ooh wat lekker!! in wat voor vomr heb je die taartjes gebakken? en mag ik miss t recept?
quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 08:26 schreef _Liek het volgende:
[..]
Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |