abonnement Unibet Coolblue
pi_132156337
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

Met:





En nog veel meer.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132252116
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt:



Mini appeltaartjes met walnoot en amandel
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  donderdag 17 oktober 2013 @ 09:59:49 #3
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_132252226
Dat ziet er overheerlijk uit _Liek. Net een plaatje uit een kookboek!
pi_132252420
Wil ik ook nog weleens doen, van die kleine appeltaartjes, gewoon omdat het er zo schattig uitziet. Maar is het niet een enorm gepriegel? En in wat voor vorm doe je dat het handigst? Ik heb een siliconen muffinvorm en een metalen.
pi_132255697
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 09:59 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat ziet er overheerlijk uit _Liek. Net een plaatje uit een kookboek!
Dank je!

quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 10:09 schreef Bleie het volgende:
Wil ik ook nog weleens doen, van die kleine appeltaartjes, gewoon omdat het er zo schattig uitziet. Maar is het niet een enorm gepriegel? En in wat voor vorm doe je dat het handigst? Ik heb een siliconen muffinvorm en een metalen.
Het is wel even wat werk ja.. maar ik vond het wel mee vallen. Zelf heb ik mijn metalen cupcake/muffin vorm gebruikt. Recept staat ook op mn bak-blog als je meer wilt weten.
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132259106
Hartig mag hier ook wel, toch? Ik bakte vanmorgen deze brosse kaaskoekjes met cheddar en heel veel venkelzaad:


Recept voor de liefhebbers:
-120 gram zachte boter
-150 gram bloem
-100 gram fijngeraspte cheddar
- venkelzaad naar smaak (ik gebruikte twee eetlepels)
- beetje zout en wat versgemalen zwarte peper

Boter luchtig kloppen met een mixer. Kaas, venkel, zout en peper erdoor. Bloem er in één keer bij, kort mengen tot het een beetje samenpakt.
Rol of staaf van maken, plasticfolie eromheen en een kwartiertje in de vriezer óf een uur in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 180 graden. Koekies 20 minuten bakken en alten afkoelen op een rooster. :9

quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 09:54 schreef _Liek het volgende:
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt:

[ afbeelding ]

Mini appeltaartjes met walnoot en amandel
Wat herfstig zo! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_132261379
Door dit topic heb ik echt zin gekregen om ook eens wat te gaan bakken! :) wat een heerlijke en prachtige dingen komen er voorbij!
Zelf ben ik niet zo'n held qua bakken, doe altijd alles met van die dr utker pakjes enzo :$ beetje water erbij en klaar.. haha.
Heeft iemand een leuk, simpel maar lekker recept waar ik mee zou kunnen beginnen? Lijkt me erg leuk! :D
pi_132261710
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 14:42 schreef xuryah het volgende:
Door dit topic heb ik echt zin gekregen om ook eens wat te gaan bakken! :) wat een heerlijke en prachtige dingen komen er voorbij!
Zelf ben ik niet zo'n held qua bakken, doe altijd alles met van die dr utker pakjes enzo :$ beetje water erbij en klaar.. haha.
Heeft iemand een leuk, simpel maar lekker recept waar ik mee zou kunnen beginnen? Lijkt me erg leuk! :D
De meeste dingen zijn niet zo moeilijk, als je maar nauwgezet een goed recept volgt. :) Wat voor iets zou je willen maken? Wat vind je lekker?
Let me see you stripped down to the bone
pi_132262196
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 14:51 schreef minilot het volgende:

[..]

De meeste dingen zijn niet zo moeilijk, als je maar nauwgezet een goed recept volgt. :) Wat voor iets zou je willen maken? Wat vind je lekker?
Dat is waar, ik heb er alleen niet veel spullen ("gereedschap") voor in huis. Kan ik natuurlijk wel altijd aanschaffen als het niet al te duur is :)
Het lijkt me leuk om een taart te maken. Ben binnenkort ook jarig, dus dan wil ik er sowieso een zelf maken! Eerst even oefenen :)
pi_132262986
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken :)
pi_132265138
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 15:30 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken :)
Ik ga het dit weekend eens proberen :) thanks
pi_132265346
quote:
1s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 15:07 schreef xuryah het volgende:

[..]

Dat is waar, ik heb er alleen niet veel spullen ("gereedschap") voor in huis. Kan ik natuurlijk wel altijd aanschaffen als het niet al te duur is :)
Het lijkt me leuk om een taart te maken. Ben binnenkort ook jarig, dus dan wil ik er sowieso een zelf maken! Eerst even oefenen :)
Je hebt eigenlijk niet meer gereedschap nodig dan bij een pakje hoor. Ik zou gewoon iets kiezen wat je echt lekker vind, recept opzoeken en goed volgen. In het begin gewoon de recepten precies aanhouden en uiteindelijk krijg je vanzelf door welke aanpassingen je kunt doen.

Een normale cake is altijd leuk om mee te beginnen, daar zijn ook superveel variaties op natuurlijk. Ik heb nu een cake met ananas in de oven staan. :D Eerste keer met ananas dus ik ben benieuwd.
pi_132265390
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 15:30 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou beginnen met een gewone cake. Met een mixer, bakblik, mengkom, boter, eieren, suiker en zelfrijzend bakmeel ben je al klaar om te bakken :)
+ goede weegschaal ;)

dat vind ik het grootste verschil met pakjes. alles zelf netjes afwegen. als je dat kan en je kan een recept lezen is zelf maken echt niet moeilijker.
pi_132266517
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 16:34 schreef loecje het volgende:

[..]

+ goede weegschaal ;)

dat vind ik het grootste verschil met pakjes. alles zelf netjes afwegen. als je dat kan en je kan een recept lezen is zelf maken echt niet moeilijker.
goed punt!
pi_132266574
Ik ben nerveus om mijn cake eruit te halen. De karamel loopt er van alle kanten uit en dat terwijl ik al veel minder heb gebruikt als in het recept stond. :')
pi_132267134
quote:
14s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 17:02 schreef Myraela het volgende:
Ik ben nerveus om mijn cake eruit te halen. De karamel loopt er van alle kanten uit en dat terwijl ik al veel minder heb gebruikt als in het recept stond. :')
oei, ik ben heel benieuwd...ananas....karamel...lijkt me heerlijk
pi_132267624


Het is vooral heel erg plakkerig. :D Ananas is wel lekker, in het recept gebruikten ze het sap van de ananas uit blik ook in de cake. Ik had een verse ananas, dus mijn cake is gewoon normale cake.

Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. ;( Waarom kan ik nooit wachten.
pi_132271180
quote:
14s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 17:35 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Het is vooral heel erg plakkerig. :D Ananas is wel lekker, in het recept gebruikten ze het sap van de ananas uit blik ook in de cake. Ik had een verse ananas, dus mijn cake is gewoon normale cake.

Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. ;( Waarom kan ik nooit wachten.
Ziet er goed uit! Ik houd van ananas. Deze ga ik ook een keer proberen dus :)
pi_132271326
quote:
14s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 17:35 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Het is vooral heel erg plakkerig. :D Ananas is wel lekker, in het recept gebruikten ze het sap van de ananas uit blik ook in de cake. Ik had een verse ananas, dus mijn cake is gewoon normale cake.

Ik heb wel mijn tong verbrand aan de hete karamel. ;( Waarom kan ik nooit wachten.
Ik durf het bijna niet te vragen....heb je een recept, want het ziet er heerlijk uit
  † In Memoriam † donderdag 17 oktober 2013 @ 20:57:16 #20
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132274954
ik zit heel ordinair aan de zelfgebakken kruidnoten :~
simpel maar zoooooo lekker :@
pi_132275347
Oh gosh, even uit het hoofd. Alle fouten voorbehouden. :@

quote:
Oven voorverwarmen op 180 graden. 50 gram boter in de magnetron smelten en de gesmolten boter mengen met 100 gram rietsuiker en 75 gram witte basterdsuiker en het sap van een halve citroen. Dit mengsel in een ingeboterd cakeblik gieten. Daarop de ananas in plakken leggen

225 gram boter kloppen met 300 gram suiker, daarna 1 voor 1 2 eieren toevoegen. 380 gram zelfrijzend bakmeel rustig toevoegen, ik heb niet alles gebruikt, in het originele recept verdunde ze het een beetje met ananassap en dat had ik dus niet. Wel een beetje citroensap erbij gedaan.

En 45 minuten in de oven afbakken, testen of die gaar is. Even laten staan voordat je hem omdraait.

En een belangrijke waarschuwing, niet direct willen eten. :D

pi_132280794
dank je voor het recept én de waarschuwing...hij gaat hier op het 'te bakken' lijstje!
pi_132281051
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 09:54 schreef _Liek het volgende:
Deze heb ik gister voor een vriendin gemaakt:

[ afbeelding ]

Mini appeltaartjes met walnoot en amandel
ooh wat lekker!! in wat voor vomr heb je die taartjes gebakken? en mag ik miss t recept?
pi_132285675
quote:
0s.gif Op donderdag 17 oktober 2013 23:07 schreef casper019 het volgende:

[..]

ooh wat lekker!! in wat voor vomr heb je die taartjes gebakken? en mag ik miss t recept?
Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132288257
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 oktober 2013 08:26 schreef _Liek het volgende:

[..]

Gewoon in een metalen cupcake bakblik! Het recept staat hier: http://bakverhalen.wordpr(...)kt-en-zelf-gebakken/ als het niet duidelijk is of je vragen hebt hoor ik het wel ;)
_O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')