abonnement Unibet Coolblue
pi_133393801
Vanmorgen goed gesprek gehad. Al pratend nog een idee opgedaan voor het eten en het had in elk geval vanavond effect :D.
Het is vaak toch onrustig aan tafel, M smokkelt boekjes mee, probeert te lezen, eet slecht enzovoort.
Klokje zetten had weinig effect, tafel leegmaken hielp ook niet echt om beter te eten.
Maar nu hadden we afgesproken om het klokje te zetten en als haar bord leeg was dan mocht ze lezen tot het piepje ging en het tijd was voor het toetje.
Samen opgeschept, ze moest wel overal iets van eten en werkelijk, ik heb haar nog nooit zo vlot zien eten, we hadden 25 minuten gerekend (enigzins ruim om het haalbaar te maken) en het was binnen 15 minuten op en ze wilde zelfs nog een extra aardappeltje 8)7 .
Man en ik keken elkaar aan over tafel zo van: schiet mij maar lek...

In elk geval de eerste ronde een succeservaring, maar ik hoop dat dit toch een opstapje is naar iets beter eten. Geen borden vol, maar als ze dat beetje wat er wel op haar bord ligt wel op eet dan zou dat wel mooi meegenomen zijn.

Verder blijkt er nog een oudercursus te zijn waar ze echt ervaringen uitwisselen e.d. Klonk wel erg prettig, dus we wachten op de start van een nieuwe groep.

Nog wat tips gekregen om te helpen bij het samen spelen, we kunnen weer vooruit voor nu ;).
Mama van 2 lieve meiden :)
  maandag 18 november 2013 @ 22:10:22 #252
386633 Adnap
I love Life !
pi_133394316
Klinkt goed nijna ! Ik hoop dat de trend zich voort zet!

Livelink fijn dat het goed ging, hoe was het vandaag ?
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  maandag 18 november 2013 @ 22:14:29 #253
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_133394589
Klinkt als een goed plan, Nijna. Het is vaak toch een hoop uitproberen en kijken wat werkt, is mijn ervaring.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_133395305
Ik meld me hier ook even. Zoonlief (bijna 8) heeft nog geen diagnose maar wel kenmerken. Nu ik zelf bijna een diagnose heb (Asperger met kenmerken ADD) gaan we binnenkort wel verder. Mijn psychiater heeft duidelijk aangegeven om dit ook echt te gaan doen met hem. Zelf nu ik bij mijzelf het onderscheid tussen de ASS en ADD kan maken, dat ik ook bij hem kan aanwijzen wat wat is. Wat eerst vermoeden van ADD was. Is inmiddels misschien wel ADHD/ADD en ASS geworden.

Hij was altijd al druk. Maar ja boeien dacht ik toen, je hebt druk en je hebt druk druk. En dat laatste vond ik dus niet. In de kleuterklas merkte ik hoe erg hij aan de structuur hangt. En hoe moeilijk het voor hem was om een werkje te doen, qua concentratie en ruis. Hij vond school ook saai, maar niet omdat hij zo slim was ofzo, maar waar de reden zat kon ik ook niet aanwijzen. Het was altijd al druk in zijn hoofd, slaapt goed maar veels te onrustig en heeft veels te veel te verwerken voor een klein kind. Motorisch was hij heel slecht, zowel fijne als grove motoriek.

In groep 3 begonnen de problemen. Begin van het schooljaar had hij zijn potlood al bijna op. Hij maakte erg veel geluidjes in de klas en kan als hij iets in zijn hoofd heeft gewoon niet verder met zijn werkje. Hij moet het eerst vertellen. Ik heb hem toen http://www.senso-care.nl/(...)190--bijtbuisje.html gekocht voor zijn bijten. En voor op de potloden http://www.sisigma.nl/penhouder. Aan beide heeft hij veel gehad. Nu is deze tic weer voorbij, en heb ik hem gedurende het schooljaar een tangle gegeven. Dat helpt hem heel goed.

Voor het beter concentreren heeft hij zelf gevraagd of hij op een rustig plekje mocht zitten in de klas en schotjes mag gebruiken. Hij heeft het boek ADD david gelezen en daar wat ideeën en herkenning uitgehaald. Nu in groep 4 gaat het goed, hij heeft twee juffen die hem zien voor wie hij is en er rekening mee houden. Hij heeft zijn schotten, tangle en we hebben net ook nog een koptelefoon aangeschaft. Het gaat hartstikke goed met hem. Hij zit op schaken, badminton en scouting. Dat laatste is echt een aanrader, ze zijn lekker buiten en kunnen lekker rauschen.

Hij heeft net afgelopen maand leren fietsen, evenwicht is lang slecht geweest. Alleen zwemmen is nog hel, te snel afgeleid. Ben ook van plan om hem een keer buiten de lessen om af te laten zwemmen. Na bijna 4 jaar nog geen A diploma.

Poeh flink stuk, maar denk ik wel het juiste topic.
  maandag 18 november 2013 @ 22:39:14 #255
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_133396081
Je pakt het allemaal voortvarend aan, Randa ^O^
Ik hoor graag van je welke koptelefoon je hebt gekocht en hoe die bevalt.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_133396574
Ik ben erg van het meteen accepteren en oplossingen zoeken. Krijg er veel complimenten over, maar dat is nu eenmaal mijn instelling. Zoonlief heeft deze uitgezocht. Hij heeft nu al een week een koptelefoon op school in gebruik, maar ouders wordt verzocht er zelf een te kopen.
pi_133397705
Randa goed bezig! Fijn om zulke juffen te treffen!
En welkom hier!
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 19 november 2013 @ 15:02:37 #258
164686 _Bar_
Carpe Diem
pi_133412008
Gefeliciteerd met job livelink!
hoe ging het vandaag?
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
  dinsdag 19 november 2013 @ 18:26:27 #259
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_133418094
Gefeliciteerd met Job!
  † In Memoriam † dinsdag 19 november 2013 @ 19:04:39 #260
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133419158
gefeliciteerd met job!
hoe ging het vandaag?
  † In Memoriam † dinsdag 19 november 2013 @ 19:10:22 #261
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133419387
L. heeft toestemming gekregen om op sommige momenten een koptelefoon op te mogen in de klas.
ik hoop dat hij er baat bij heeft. maar wat voor koptelefoon/gehoorbeschermer koop je voor een puber?
pi_133423538
Livelink, gefeliciteerd met Job!
pi_133424066
Lady, die in de link van Randa vind ik nog wel "stoer", maar ik weet niet hoe dat zit voor een puber...
Misschien als je hem mee laat kijken dat hij een idee heeft wat hij op zou zetten?!

Livelink, gefeliciteerd met Job.

Hier vanavond ook weer een aardig succes qua bord leegeten :). Ben benieuwd, morgen eten we iets waar ze niet zo fan van is, macaroni en dan vooral de saus, we zullen zien. Een frummeltje saus op haar bord en kijken of ze wil proeven, dat zou al een stap op zich zijn...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_133431140
Merlijn heeft ook veel geluk met deze begrijpende juffen. Ze laten hem praten als hij het nodig heeft, en hij doet het dus heel goed in de klas. Vorig schooljaar was het achteraf gezien wel anders, heeft mij ook overbelast gemaakt voor een deel. Want die juf legde het voor mijn gevoel telkens bij mij neer. Als Merlijn het niet goed deed in de klas kreeg ik het weer op mijn bordje, maar dat is vooral mijn gevoel. Die juf liet hem niet praten als hij iets in zijn hoofd had maar eigenlijk een werkje moest maken, met alle gevolgen vandien. Laat je Merlijn niet praten, komt er ook geen werkje meer uit Merlijn tot hij het kwijt is. Tja. Zo blij dat deze juffen het meteen in de gaten hadden hoe Merlijn in elkaar zit.

Merlijn en is gewoon Merlijn, als je weet hoe je ermee om moet gaan heb je er geen last van. En ach als hij dan even op staat om een dansje te doen tijdens een werkje, ach, hoort erbij. :P
pi_133611830
Er gebeurd onderhand iedere dag wel iets op school. Vandaag had zoonlief een meisje in haar nek gekrast. Hoe hij er toe komt vind ik lastig te begrijpen of te volgen. Wil hem zo graaglaten beseffen dat het niet goed is maar dat besef is er niet of lijkt er niet helemaal te zijn. Hij begrijpt achteraf wel dat het fout was maar lijkt he niet te kunnen helpen dat het wel iedere keer weer gebeurd.

Hij praat over een briefje in zijn hoofd waar op staat doe dat. En dan doet hij dat, resultaat iemand heeft pijn, hij krijgt straf. De gevolgen kan hij niet overzien.

Soms snapt hij de straf niet helemaal omdat hij iets behoorlijk letterlijk neemt. Als de juf zegt dat hij niet meer naar de wc mag omdat hij stout was, is het voor hem niet duidelijk. Hij denkt dat hij nooit meer op school naar de wc mag. Lastig. Ik probeer dit soort dingen heel erg te spiegelen met hem,ben bang dat het boven mijn pet gaat zijn. Ik vind hetzelf ook erg zwaar, weet niet hoe ik moet reageren naar de juf toe enzo. Trek het me behoorlijk aan.
pi_133612071
het straffen als in niet meer naar de wc mogen vind ik niet kunnen!

"straf" m dan door m op een stoel te zetten naast de juf, of door m bijvoorbeeld niet te laten gymen/buitenspelen.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  maandag 25 november 2013 @ 16:39:29 #267
797 She-Wolf
TUFKA Igraine
pi_133613128
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 19:10 schreef lady-wrb het volgende:
L. heeft toestemming gekregen om op sommige momenten een koptelefoon op te mogen in de klas.
ik hoop dat hij er baat bij heeft. maar wat voor koptelefoon/gehoorbeschermer koop je voor een puber?
Lady-wrb, bijvoorbeeld deze? http://www.noizezz.com/product/gehoorbeschermers-universeel.html

Wij verkopen deze ook in de winkel, bijvoorbeeld aan mensen die overgevoelig zijn voor omgevingsgeluid. Je hebt ze met allerlei soorten demping, van licht tot zwaar.
Als het heel goed bevalt zou je ook geluidsbeschermers op maat kunnen laten maken, met een speciaal filter erin.
While you burn at the stake, I dance with the flames...
No more nights, of blood and fire...
pi_133614667
Hij was stout geweest op de wc, vandaar het niet meer naar de wc mogen. Hij had andere kinderen laten schrikken,was boe aan het roepen. Alleen de manier van straffen is best heftig voor hem. Hij kan het niet volgen. Wat de eigenlijke straf was weten we niet, begin van de week heeft hij een andere juf. Was een bso dag dus soms missen we wat in dat contact.
pi_133614816
Wat een gezeur zeg, om een kind wat op de wc boe roept naar andere kinderen.
Ik kan me niet herinneren dat we daar vroeger op de basisschool straf voor kregen. Kinderen moeten steeds rustiger zijn en kattenkwaad uithalen of even druk doen kan niet meer.
Ik heb er moeite mee. En uit steeds meer onderzoeken blijkt hoe veel jongens daar moeite mee hebben. Die zijn nu eenmaal vaak drukker en onstuimiger. Maar dat mag niet meer. Er moet rustig op een stoeltje worden gezeten en er mag niet te druk worden gespeeld.
pi_133614912
http://www.vpro.nl/lees/gids/dagtips/2013/40/woensdag.html

In dit topic gaat het vooral over autisme, maar zie in dit topic ook veel dubbele diagnoses voorbij komen. Vooral bij jongens.
Bij mijn zoon zijn ook al allerlei onderzoeken bezig omdat ze hem te druk en te bewegelijk vinden.
  maandag 25 november 2013 @ 17:32:20 #271
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_133614928
ik vind 't ook een foute straf, niet meer naar de WC mogen. maar dat je wil voorkomen dat er ongein wordt uitgehaald bij de wc's vind ik dan wel weer logisch. mijn dochter durfde op een gegeven moment niet meer naar de wc op school omdat er altijd een stel meiden was dat haar daar lastig viel. onder de deur door kijken, klieren, zich bemoeien, etc. ik was blij dat daar toen wel streng tegen is opgetreden.
in de haak.
  maandag 25 november 2013 @ 17:38:15 #272
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_133615080
ik heb die film ook (deels) gezien, en ik vind 't goed dat er kritisch gekeken wordt naar diagnoses en dat aan zulke 'labeltjes' ook nadelen kleven. aan de andere kant vind ik het ook niet zo zinvol om alles maar weg te relativeren. het kan heel helpend zijn te begrijpen waar bepaald gedrag door veroorzaakt wordt, omdat je dan ook beter weet hoe je ermee om kunt gaan en geduld kunt hebben met de punten die niet zo beïnvloedbaar zijn. niet alle 'drukke gedrag' is over 1 kam te scheren natuurlijk.
in de haak.
pi_133615142
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 17:38 schreef trui het volgende:
ik heb die film ook (deels) gezien, en ik vind 't goed dat er kritisch gekeken wordt naar diagnoses en dat aan zulke 'labeltjes' ook nadelen kleven. aan de andere kant vind ik het ook niet zo zinvol om alles maar weg te relativeren. het kan heel helpend zijn te begrijpen waar bepaald gedrag door veroorzaakt wordt, omdat je dan ook beter weet hoe je ermee om kunt gaan en geduld kunt hebben met de punten die niet zo beïnvloedbaar zijn. niet alle 'drukke gedrag' is over 1 kam te scheren natuurlijk.
Helemaal eens. Ik sta ook helemaal open voor meer onderzoeken naar mijn zoon. Belangrijkste is dat hij het naar zijn zin heeft op school, en dat heeft hij nu niet.
Maar als het zo is dat de zoon van Randa alleen boe riep naar een paar kinderen en dan al zo wordt gestraft gaan m'n tenen krommen.
  maandag 25 november 2013 @ 18:31:47 #274
11682 Moonah
Jolie femme
pi_133616587
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 17:40 schreef nummer_zoveel het volgende:

Maar als het zo is dat de zoon van Randa alleen boe riep naar een paar kinderen en dan al zo wordt gestraft gaan m'n tenen krommen.
Niet zo kort door de bocht. Randa weet zelf niet eens wat er precies is gebeurd...
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  † In Memoriam † maandag 25 november 2013 @ 18:41:51 #275
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133616861
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 17:32 schreef trui het volgende:
ik vind 't ook een foute straf, niet meer naar de WC mogen. maar dat je wil voorkomen dat er ongein wordt uitgehaald bij de wc's vind ik dan wel weer logisch. mijn dochter durfde op een gegeven moment niet meer naar de wc op school omdat er altijd een stel meiden was dat haar daar lastig viel. onder de deur door kijken, klieren, zich bemoeien, etc. ik was blij dat daar toen wel streng tegen is opgetreden.
ik vind het niet zo'n slechte straf. juf had er alleen een tijd aan moeten geven. bijv. een half uur niet meer naar de wc. of een wekkertje zetten.
dat maakt het wat begrijpelijker.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')