abonnement Unibet Coolblue
pi_131752709
FITOW wordt "Major Hurricane"


Fitow is momenteel een tropische storm vergelijkbaar met windkracht 10 op de schaal van beaufort. Het systeem heeft een windveld van 95 km/u met windstoten tot net boven de 120 km/u. De trektichting is noord richting de Japanse eilanden en zuid Korea. De kerndruk zit nu op 990mb.

De verwachting is dat de storm verder in kracht zal toenemen tot een categorie 3, waarbij de windsnelheid oploopt tot 185 km/u. De windstoten kunnen dan boven de 200 km/u uitkomen.





Zie ook: WKN / [ACTUEEL] Hurricane Season 2013 #2 Orkanen en Cyclonen
pi_131753197
Hetzelfde gebied kan in korte tijd nogmaals worden getroffen door een tyfoon. Na Fitow lijkt er nog een systeem richting Japan te trekken.
De tyfoon op onderstaande foto is dus niet Fitow, maar een andere tropische storm. (nu nog een invest). Blijft wel lange termijn, kan dus nog alle kanten op.

pi_131786757
Koers is behoorlijk gewijzigd. Landfall is volgens TSR nu ten zuiden van Shang Hai (China).

pi_131926857
Honderdduizenden Chinezen vluchten voor tyfoon



De Chinese autoriteiten hebben honderdduizenden mensen in het zuidoosten van het land geėvacueerd in verband met een naderende tyfoon.

Vissersboten zijn teruggeroepen naar de kust. Dat hebben de autoriteiten in de provincies Zhejiang en Fujian gezegd.

Meer dan 65 duizend boten waren zondagmiddag al teruggekeerd naar de havens. Tyfoon Fitow komt naar verwachting maandagochtend aan land tussen Zhejiang en Fujian.

De Chinese weerdienst verwacht dat de tyfoon in vijf provincies, en in Shanghai en Taiwan drie dagen lang hevige regenval veroorzaakt. In sommige gebieden langs de kust valt mogelijk meer dan 25 centimeter regen.

http://www.nu.nl/buitenla(...)vluchten-tyfoon.html
pi_131964712
Zit nu in Shanghai, gisteren en vandaag bar en boos. Heel veel wind maar vooral onwijs veel regen. Zoals je in NL stortbuien hebt, maar dan 2 dagen bijna non stop.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')