Dat is dus niet zo, er blijft verbazingwekkend veel achter schijnt.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 17:40 schreef Soury het volgende:
Er blijft toch niks over van alcohol met koken?
Oh ok, dacht dat het verdampt, zeker in een stoofpot wat uren staat te pruttelen.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is dus niet zo, er blijft verbazingwekkend veel achter schijnt.
Maar goed, in brood zit ook restalcohol, in zeer rijp fruit, in azijn, in kefir,
Dat dacht ik ook, maar ben van een betere beleerd, meer dan je zou verwachten verdampt nietquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 17:46 schreef Soury het volgende:
[..]
Oh ok, dacht dat het verdampt, zeker in een stoofpot wat uren staat te pruttelen.
Wel lekker
Toen het nog niet geteeld werd, werd het commercieel afgepakt van de Indianen.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:50 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Nog meer vroegah hoefde het niet geteeld te worden, was het nog echt wild..
't zou beter getemde rijst kunnen heten
Gaat lineair, in het begin verdampt de meeste alcohol, vooral als je distilaten van 40% of meer gebruikt.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat dacht ik ook, maar ben van een betere beleerd, meer dan je zou verwachten verdampt niet
Bij zo'n aantal kan je zelf koken maar je kan ook voor het gemak kiezen en een doos sateetjes bij de groothandel te halen.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik zoek een recept om een megahoeveelheid (lees: minimaal 60 personen) eten voor een feestje te maken. Mijn idee was om een grote pan satesaus te maken met daarbij lekker brood om te soppen. Zou dat een beetje te doen zijn en heeft er dan iemand een receptje voor me?
Wij hadden sateetjes van de aldi Verder wat extra satesaus erbij, en stokbrood, huzaren of vleessalade een optie? En dan heb je al wel genoeg lijkt mequote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik zoek een recept om een megahoeveelheid (lees: minimaal 60 personen) eten voor een feestje te maken. Mijn idee was om een grote pan satesaus te maken met daarbij lekker brood om te soppen. Zou dat een beetje te doen zijn en heeft er dan iemand een receptje voor me?
Is dat echt een maaltijd? Satésaus met brood? Ik wist niet dat mensen dat echt deden, dacht dat dat alleen in reclames gebeurde.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik zoek een recept om een megahoeveelheid (lees: minimaal 60 personen) eten voor een feestje te maken. Mijn idee was om een grote pan satesaus te maken met daarbij lekker brood om te soppen. Zou dat een beetje te doen zijn en heeft er dan iemand een receptje voor me?
Als ik met mijn studievereniging voor de filmavonden kook (60-80 man) kiezen we meestal voor een stevige maaltijdsoep. Eindeloos veel variaties, 1 grote pan, gezond en het vult goed. Samen met Turkse broden, kruidenboter, hummus, brie, en een simpele salade en je bent er.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik zoek een recept om een megahoeveelheid (lees: minimaal 60 personen) eten voor een feestje te maken. Mijn idee was om een grote pan satesaus te maken met daarbij lekker brood om te soppen. Zou dat een beetje te doen zijn en heeft er dan iemand een receptje voor me?
Het is enkel voor extra bij de hapjes die sowieso de hele middag en avond rondgaan... Mensen hebben dus al aardig hun buik vol, maar wil ze ook niet alleen maar hapjes voorzetten.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 17:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit dus
60 man eten?
Maak grote schalen met tapas.
Ik mag zelf geen room, boter of welke vorm van zuivel dan ook, dat scheelt. Hoe maak je voor zestig man soep? Alleen al een pan vinden die groot genoeg is en op mijn inductieplaat kan, is al een uitdaging. Tips zijn welkomquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 21:55 schreef probeer het volgende:
[..]
Als ik met mijn studievereniging voor de filmavonden kook (60-80 man) kiezen we meestal voor een stevige maaltijdsoep. Eindeloos veel variaties, 1 grote pan, gezond en het vult goed. Samen met Turkse broden, kruidenboter, hummus, brie, en een simpele salade en je bent er.
Mijn persoonlijke favoriet is pittige pompoen met oa zoete aardappel, ui, paprika, wortel, pepertje, kokosmelk. Maar pompoen is duur nu, dus misschien iets met courgette, spinazie .. Let wel altijd op de room, want er zijn altijd mensen die daar niet tegen kunnen / veganisten.
Mijn lieve vriendin RobinOok heeft een mooi recept daarvoorquote:Op zaterdag 5 oktober 2013 10:48 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik heb een mooie geitenbout en ben op zoek naar een goed recept voor saté kambing. Ik had gehoopt bij Beb Vuyk iets te vinden maar tot mijn verbazing kan ik voor geitenvlees niets vinden.
Ik kom dan wel uit een indisch nest, maar ken de keuken nauwelijksquote:
Of je maakt sate en daarbij een grote pan nasi zonder vlees. Zo deden wij het bij verjaardagen.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:58 schreef Tink89 het volgende:
Ik zoek een recept om een megahoeveelheid (lees: minimaal 60 personen) eten voor een feestje te maken. Mijn idee was om een grote pan satesaus te maken met daarbij lekker brood om te soppen. Zou dat een beetje te doen zijn en heeft er dan iemand een receptje voor me?
Jammer, maar fijn dat het lekker is.quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 20:51 schreef krakkemieke het volgende:
Ik heb het project van vorig jaar geproefd: Natte walnoten, cognac en bruine suiker. Lekker, maar ik proef geen walnoten.
Hoeveel pitjes heb je? Is het de bedoeling dat mensen allemaal tegelijk kunnen eten? Ik heb van die enorme pannen waar ik de spaghetti in kook, denk dat je met 2 pannen dan al een behoorlijke portie soep kunt serveren.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:24 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Het is enkel voor extra bij de hapjes die sowieso de hele middag en avond rondgaan... Mensen hebben dus al aardig hun buik vol, maar wil ze ook niet alleen maar hapjes voorzetten.
Voor 60 man tapas? Da's 450 stuks, denk ik ongeveer. Dat valt nou niet echt onder makkelijk eten wat mij betreft. Bovendien zie ik dat niet echt als aanvulling op de hapjes, dan kan ik net zo goed nog meer hapjes serveren.
[..]
Ik mag zelf geen room, boter of welke vorm van zuivel dan ook, dat scheelt. Hoe maak je voor zestig man soep? Alleen al een pan vinden die groot genoeg is en op mijn inductieplaat kan, is al een uitdaging. Tips zijn welkom
Overigens bedoel ik met vlees inderdaad, zoals je ook een broodje kipsate bij de gemiddelde snackbar kunt krijgen.
Ben na overleg met een vriendin aan het bedenken of heel veel broodjes in verschillende varianten met schalen vleesbeleg en kaas niet makkelijker is... Kan ik eventueel aanvullen met schalen komkommer, tomaat, ei en sla, zodat mensen zelf een broodje kunnen samenstellen. Voor de kindjes kan er een knakworstje op. Beter plan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |