Vertel eens wat meer over die documentaire dan, waarom je die maakt etc. ?quote:Op donderdag 26 september 2013 15:47 schreef researcher1 het volgende:
Ik ben meer benieuwd naar de persoonlijke ervaringen, hoe reageerde je omgeving hierop?
Hoe kwam jij erachter dat het echt niet goed ging, dit soort vragen kan ik niet echt terug vinden op het internet en dit is natuurlijk voor iedereen ook weer anders.
Hoe dit voelt en wat dit precies met je doet?quote:Op donderdag 26 september 2013 15:25 schreef researcher1 het volgende:
Hi, ik ben Sarah, en voor een documentaire ben ik bezig met de research naar jonge mensen onder de 30 die een Burn-out hebben of hebben gehad.
Ik ben heel erg benieuwd hoe dit voelt en wat het nu precies met je doet.....
Zullen we van omgevingsfactoren maar werk-werk-werk en taken-taken-taken maken? Er is niets mis met mijn genetische aanleg of karakter, ik ga de schuld niet bij mij laten neerleggen!quote:Op donderdag 26 september 2013 15:36 schreef researcher1 het volgende:
Voor degene die niet goed weten wat een burn out is:
Burn-out
Een burn-out is niet, zoals veel mensen denken, werk gerelateerd maar is een combinatie van genetische aanleg, karakter en omgevingsfactoren.
werk werk werk taken taken taken valt geloof ik onder de noemer omgevingsfactorenquote:Op donderdag 26 september 2013 17:31 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
Zullen we van omgevingsfactoren maar werk-werk-werk en taken-taken-taken maken? Er is niets mis met mijn genetische aanleg of karakter, ik ga de schuld niet bij mij laten neerleggen!
Dit dus. Wat wil je precies weten Sarah?quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:20 schreef Trini-Kwan het volgende:
inderdaad.
Met dit bericht wil ik eigenlijk zeggen;
Nou Sarah. Het voelt niet leuk.
Maar daar heb je ook niks aan denk ik.
Dat je geen nee kunt zeggen tegen werk en/of taken heeft natuurlijk met je karakter te maken. Dat betekent nog niet dat er 'schuld' bij jou wordt neergelegd. Je karakter vormt zich al op heel erg jonge leeftijd en is voor het grootste deel ook afhankelijk van omgevingsfactoren als opvoeding en het al dan niet meemaken van bepaalde gebeurtenissen in je leven (bijv. scheiding ouders, armoede/rijk, misbruik, pesten).quote:Op donderdag 26 september 2013 17:31 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
Zullen we van omgevingsfactoren maar werk-werk-werk en taken-taken-taken maken? Er is niets mis met mijn genetische aanleg of karakter, ik ga de schuld niet bij mij laten neerleggen!
Vooral het probleem niet bij jezelf zoeken.quote:Op donderdag 26 september 2013 17:31 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
Zullen we van omgevingsfactoren maar werk-werk-werk en taken-taken-taken maken? Er is niets mis met mijn genetische aanleg of karakter, ik ga de schuld niet bij mij laten neerleggen!
Je moet leren inschatten wat jouw maximale belastbaarheid is en altijd proberen daar onder te blijvenquote:Op zondag 29 september 2013 11:39 schreef jfmscript het volgende:
Boven je macht werken (niet kunnen, niet willen) leidt tot grote teleurstellingen en tenslotte tot een burn out. Angst maakt dat je boven je macht werkt.
Tja, we weten het. We moeten leren nee zeggen. Maar hoe doe je dat?
Dat is niet waar, zelf ben ik er steeds overheen gegaan omdat ik niet door had dat ik er overheen ging. Het had -niks- met angst te maken.quote:Op zondag 29 september 2013 12:26 schreef jfmscript het volgende:
Ik weet wat mijn maximale belastbaarheid is. Ik wilde met mijn punt anderen duidelijk maken dat angst de enige reden is om hier voortdurend overheen te gaan. Bijvoorbeeld de angst om afgewezen te worden.
Deal met je angsten en je gaat eindelijk doen wat je wil en kan doen.
Hier het zelfde.quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:10 schreef Mini_rulez het volgende:
Ja hoi... Ik ben 27 en heb het afgelopen jaar een burn-out gehad. Daar wil ik best meer over vertellen, maar dan wil ik eigenlijk wel weten wat TS precies met die informatie wil doen.
Autisme enzo he?quote:Op zondag 29 september 2013 14:55 schreef jfmscript het volgende:
Een burn out voel je aankomen. Je weet nog niet wat het is maar je voelt dat er iets niet goed zit. Een burn out komt niet plotseling opzetten. Van het ene moment op het andere. Je wordt vaker moe, je gaat twijfelen, de teleurstellingen nemen toe en toch ga je door. Waarom? Omdat je het niet in de gaten had? Ik vind dat moeilijk te geloven, maar ja, ieder zijn eigen mening. Dat respecteer ik.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |