Jezus man, neem nog een slok azijn en ga weer aan het werk ofzo.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:02 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dat was allang bij me opgekomen, maar elk internetbureau dat toegangelijkheid de deur uittrapt om een showcase te maken (die overigens zeer amateuristisch is opgezet) krijgt bij mij dikke minpunten
en kan ik eigenlijk ook niet echt serieus nemen.
Zeker niet gezien het feit dat die hele website opgezet is om de tour/showcase te doen, en de rest van de site er maar wat losjes omheen hangt met contactgegeventjes. Leuk, zo'n bureautje, maar met de beste wil van de wereld kan ik dit niet serieus nemen.
Een internetbureau met verstand van zaken kan beiden: EN showcasen EN toegangelijkheid > 99%.
Je kan ook gewoon niet reageren als je niks meer inhoudelijks te melden hebt, droeftoeter.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:03 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Jezus man, neem nog een slok azijn en ga weer aan het werk ofzo.
Waarom hamer je zoveel op de toegankelijkheid voor een showcase?quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:05 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Je kan ook gewoon niet reageren als je niks meer inhoudelijks te melden hebt, droeftoeter.
En ik zeg je dat die requirements nergens op slaan als je een beetje internetbureau van naam bent.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:03 schreef xzaz het volgende:
[..]
Ja, wel als het gaat om een showcase en wanneer daar over nagedacht is. Je hebt nou eenmaal requirements die ook netjes worden afgevangen, check de screenshot hierboven.
Ja, ze hebben heel klein hun cases op de website staan (waar elke nieuwe klant direct naar gaat kijken) en dan mega groot die tour. Als ze dat zo bewust hebben gedaan kan je dat best een design faal noemen.quote:Het hoeft ook niet, alle nuttige informatie hebben ze al want die staat op de hoofdpagina / landingpage.
Dat is wel een beetje jouw magische woord om elke faal van dit bedrijf maar goed te praten he?quote:Hence het woord showcase
Waarom zou een showcase per definitie ontoegankelijk moeten zijn? Dit is hun core-business, hier verdienen ze geld mee, dit is hun uithangbord en hun reclamezuil. Dit is waar de doekoe's meer binnengeharkt worden, en jij zegt eigenlijk dat het geen reet uitmaakt wie het leest of ziet, want het is een showcase.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:06 schreef xzaz het volgende:
[..]
Waarom hamer je zoveel op de toegankelijkheid voor een showcase?
derbauer.de is VEEEEEEEEEEEEEEL beter en ziet er echt 10x beter uit.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:11 schreef DutchErrorist het volgende:
Wat een gezeik allemaal, het ziet er gewoon leuk uit klaar. Zeikerds.
Dat kan je mening zijn, maar zoals die melding weergeeft hebben ze hier bewust voor gekozen. En ja een internetbureau mag en kan dat doen.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:08 schreef Scorpie het volgende:
[..]
En ik zeg je dat die requirements nergens op slaan als je een beetje internetbureau van naam bent.
Denk je nou echt dat die mensen die daar zitten er gewoon geen verstand van hebben en jij de waarheid in pacht heb?quote:[..]
Ja, ze hebben heel klein hun cases op de website staan (waar elke nieuwe klant direct naar gaat kijken) en dan mega groot die tour. Als ze dat zo bewust hebben gedaan kan je dat best een design faal noemen.
Dit een faal noemen, sluit asjeblieft IE6 en Dreamweaver af en ga tegeltjes leggen.quote:[..]
Dat is wel een beetje jouw magische woord om elke faal van dit bedrijf maar goed te praten he?
Heb je hem misschien zelf gemaakt?
Alsof ze de eerste prutsers zouden zijn die ik tegen ben gekomen in mijn werk. Neger alsjeblieft, ik doe dit al 10 jaar als broodwinning, beledig me niet.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:15 schreef xzaz het volgende:
Denk je nou echt dat die mensen die daar zitten er gewoon geen verstand van hebben en jij de waarheid in pacht heb?
Oja, uit die tijd dat 5Kb nog veel was voor een website en toen websites nog met tabellen werden opgemaaktquote:Op vrijdag 27 september 2013 11:16 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Alsof ze de eerste prutsers zouden zijn die ik tegen ben gekomen in mijn werk. Neger alsjeblieft, ik doe dit al 10 jaar als broodwinning, beledig me niet.
Alleen hobbyisten zeggen dat het aantal kb's niet uitmaakt en doen niets aan optimalisatie. Ben jij een hobbyist toevallig?quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:17 schreef xzaz het volgende:
[..]
Oja, uit die tijd dat 5Kb nog veel was voor een website en toen websites nog met tabellen werden opgemaaktZorg je wel dat je bij de tijd blijft.
Je verhaal zou relevant zijn als die showcase iets van innovatie (correcte spelling) zou tonen. Dat doet het niet. In 2007 zag ik al de eerste website die dit mechanisme gebruikte. Gebruikers vonden het toen maar rete irritant overigens.quote:Jij zal dan toch moeten weten dat enovatie in de browsers altijd heeft geleidt tot nieuwe dingen die al in de browsers zaten en nooit optimaal werden gebruikt waarna de browsers eropin gingen spelen...
Overigens staat er nog een post voor je klaar om antwoord op te geven.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:17 schreef xzaz het volgende:
[..]
Oja, uit die tijd dat 5Kb nog veel was voor een website en toen websites nog met tabellen werden opgemaaktZorg je wel dat je bij de tijd blijft.
Jij zal dan toch moeten weten dat enovatie in de browsers altijd heeft geleidt tot nieuwe dingen die al in de browsers zaten en nooit optimaal werden gebruikt waarna de browsers eropin gingen spelen...
Toevallig nietquote:Op vrijdag 27 september 2013 11:19 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Alleen hobbyisten zeggen dat het aantal kb's niet uitmaakt en doen niets aan optimalisatie. Ben jij een hobbyist toevallig?
Blijf je offtopic reageren? Als de discussie tussen anderen je niet aanstaat, blijf dan gewoon weg of reageer inhoudelijk.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:23 schreef KomtTijd... het volgende:
Heb je een keer een opdracht verloren aan KathArt, Scorpie?
Het punt is dat binnen de web wereld altijd is gedacht dat een website geoptimaliseerd moest worden voor zoveel mogelijke platvormen, devices, resolutie en versies van browsers. Wij ontwikkelen ook showcases die gewoon standaard HTML zijn waar niks mis mee is. Daarnaast doen we ook showcases die laten zien wat het bedrijf kan, helaas zitten daar wel technische limitaties aan en moet er gekozen worden. Ga je er mee door -> Prima, je sluit bezoekers uit. Aan de andere kant is wel wel weer een stukje 'profilering'.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:11 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Waarom zou een showcase per definitie ontoegankelijk moeten zijn? Dit is hun core-business, hier verdienen ze geld mee, dit is hun uithangbord en hun reclamezuil. Dit is waar de doekoe's meer binnengeharkt worden, en jij zegt eigenlijk dat het geen reet uitmaakt wie het leest of ziet, want het is een showcase.
Een vergelijking die niet helemaal opgaat, er is een een wezelijk verschil tussen willen uitsluiten en moeten uitsluiten vanwege technische redenen. Een autofabrikant sluit ook mensen uit op de bestuurdersstoel die geen rijbewijs hebben.quote:Het is alsof je zegt dat alleen blanke mannen van 25 jaar met G-star raw broek en hippe patta's aan en een hipsterbril op waardig zijn om jouw reclamebord te lezen
Dan is onze definitie van een showcase anders, bij mij is een showcase; kijk dit kunnen we maken de rest in peanuts. Je ontkomt nou eenmaal niet aan de minimale requirements, ook op het web niet.quote:, en dat je daar heus wel over nagedacht hebt, en dat het nu eenmaal een showcase is en je dus maar pech hebt als je niet in die doelgroep zit. Zo werkt dat natuurlijk niet. Een goed designbureau weet precies hoe ze 99% van hun gebruikers kunnen bereiken met een showcase. Het een sluit het ander niet uit, het is geen OF OF situatie maar een EN EN. Daar onderscheiden de pro's zich van de amateurs.
Als een showcase aan alle regels voor een productiewebsite moest voldoen, dan had het sowieso weinig zin om een showcase te maken. Dan kun je beter gewoon een productiewebsite maken.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:25 schreef xzaz het volgende:
Dan is onze definitie van een showcase anders, bij mij is een showcase; kijk dit kunnen we maken de rest in peanuts. Je ontkomt nou eenmaal niet aan de minimale requirements, ook op het web niet.
Mwah, beetje divitus hoorquote:Op vrijdag 27 september 2013 10:12 schreef picodealion het volgende:
[..]
ik vind het een sterk staaltje HTML
Die opvatting geld nog steeds, en terecht natuurlijk.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:25 schreef xzaz het volgende:
[..]
Het punt is dat binnen de web wereld altijd is gedacht dat een website geoptimaliseerd moest worden voor zoveel mogelijke platvormen, devices, resolutie en versies van browsers.
Er zijn wat mij betreft 2 dingen die je los van elkaar moet zien; je hebt de zogenaamde 'tech demo's' die de technische capaciteiten ten volle benutten en die je graag wilt laten zien aan bijvoorbeeld collega's of concurrenten en de showcases waarbij je aan zoveel mogelijk potentiele klanten je skill set wil laten zien.quote:Wij ontwikkelen ook showcases die gewoon standaard HTML zijn waar niks mis mee is. Daarnaast doen we ook showcases die laten zien wat het bedrijf kan, helaas zitten daar wel technische limitaties aan en moet er gekozen worden. Ga je er mee door -> Prima, je sluit bezoekers uit. Aan de andere kant is wel wel weer een stukje 'profilering'.
Ouderwets. Bij ons is de conversierate van bezoekers behoorlijk hoog en doen we nauwelijks iets met telefonische acquisitie.quote:De doekoes worden overigens, als ik naar de cijfers kijk nooit via een websiteformulier gemaakt. Maar puur (zeker bij een bedrijf wat al langer bestaat) door relaties en nog steeds de ouderwedse telefoon.
Zie hierboven. De vraag is dus wat je wil laten zien aan je doelgroep; een tech demo of een showcase. In mijn wereld twee totaal verschillende dingen.quote:Een vergelijking die niet helemaal opgaat, er is een een wezelijk verschil tussen willen uitsluiten en moeten uitsluiten vanwege technische redenen. Een autofabrikant sluit ook mensen uit op de bestuurdersstoel die geen rijbewijs hebben.
Klopt.quote:Dan is onze definitie van een showcase anders
De enige reden dat ze telefoons en IE 8 uitsluiten is omdat ze hun ding zo ontworpen hebben dat het niet op die platformen werkt, niet vanwege technische limitaties van die platformen. Ze hadden best een vergelijkbare tour kunnen maken die wél had gewerkt op de systemen die ze nu uitsluiten.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:25 schreef xzaz het volgende:
[..]
Een vergelijking die niet helemaal opgaat, er is een een wezelijk verschil tussen willen uitsluiten en moeten uitsluiten vanwege technische redenen. Een autofabrikant sluit ook mensen uit op de bestuurdersstoel die geen rijbewijs hebben.
True, ik spreek hier dan ook over de techdemo's wat dit naar mijn idee is. Een showcase voor HTML5.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:30 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Die opvatting geld nog steeds, en terecht natuurlijk.
[..]
Er zijn wat mij betreft 2 dingen die je los van elkaar moet zien; je hebt de zogenaamde 'tech demo's' die de technische capaciteiten ten volle benutten en die je graag wilt laten zien aan bijvoorbeeld collega's of concurrenten en de showcases waarbij je aan zoveel mogelijk potentiele klanten je skill set wil laten zien.
En waarom valt dat niet uit te leggen? Ik heb tegen zoveel klanten moeten zeggen dat wat ze wouden technisch niet mogelijk is.quote:Bij die tweede groep zou ik persoonlijk nooit doelgroepen uit gaan sluiten omdat je een technische oplossingsrichting hebt gekozen die je limiteert. Stel nou dat de klant zegt 'wow, gave showcase! Dat wil ik ook voor al mijn bezoekers voor elk OS en elke browser', dan mag jij straks uit gaan leggen waarom ze dat niet gaan krijgen. Teleurgestelde klant en jij kan niet voldoen aan de vraag.
Innovatie komt toch echt door de grenzen op te zoeken; voor jouw is die grens overschreden als je mensen gaat uitsluiten. Prima.quote:[..]
Zie hierboven. De vraag is dus wat je wil laten zien aan je doelgroep; een tech demo of een showcase. In mijn wereld twee totaal verschillende dingen.
[..]
Klopt.
Als dat het doel was geweest, was het wel aardig geweest als ze ook daadwerkelijk wat meer HTML5 hadden toegepastquote:Op vrijdag 27 september 2013 11:36 schreef xzaz het volgende:
[..]
True, ik spreek hier dan ook over de techdemo's wat dit naar mijn idee is. Een showcase voor HTML5.
badum tisquote:Op vrijdag 27 september 2013 11:37 schreef Tijn het volgende:
[..]
Als dat het doel was geweest, was het wel aardig geweest als ze ook daadwerkelijk wat meer HTML5 hadden toegepast
Got me there, het is in ieder geval HTML5quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:37 schreef Tijn het volgende:
[..]
Als dat het doel was geweest, was het wel aardig geweest als ze ook daadwerkelijk wat meer HTML5 hadden toegepast
Er zit bijna geen HTML5 in.quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:36 schreef xzaz het volgende:
[..]
True, ik spreek hier dan ook over de techdemo's wat dit naar mijn idee is. Een showcase voor HTML5.
Omdat je in eerste instantie die klant hebt aangetrokken door je demo? Het is alsof je bij de auto dealer een auto ziet staan maar je hem niet mag kopen omdat hij de weg niet op mag.quote:En waarom valt dat niet uit te leggen? Ik heb tegen zoveel klanten moeten zeggen dat wat ze wouden technisch niet mogelijk is.
Ik heb nog nooit een website gezien die beter is gaan functioneren omdat men de grenzen opzocht van browsers of techniek.quote:Innovatie komt toch echt door de grenzen op te zoeken; voor jouw is die grens overschreden als je mensen gaat uitsluiten. Prima.
Ajaxquote:Op vrijdag 27 september 2013 11:40 schreef Scorpie het volgende:
Ik heb nog nooit een website gezien die beter is gaan functioneren omdat men de grenzen opzocht van browsers of techniek.
Hij mag de weg wel op maar kan niet harder dan 30km/uquote:Omdat je in eerste instantie die klant hebt aangetrokken door je demo? Het is alsof je bij de auto dealer een auto ziet staan maar je hem niet mag kopen omdat hij de weg niet op mag.
Mwoah, Ajax was weliswaar een doorbraak maar bestond al best een tijd:quote:Op vrijdag 27 september 2013 11:43 schreef xzaz het volgende:
[..]
Ajax
[..]
Hij mag de weg wel op maar kan niet harder dan 30km/u
http://www.ibm.com/developerworks/library/wa-aj-ajaxhistory/quote:A brief history of Ajax
The history of Ajax is similar to many other apparent overnight sensations. Although Ajax seemed to come out of nowhere, in reality it had been percolating for a while. Several years of work spread across the Web went into creating the tools and patterns that came together under the Ajax banner. Throughout the dHTML era of the original Internet bubble and into the dark years after the dot-com crash, developers around the world were unlocking the unexpected power of JavaScript to bring new and exciting application patterns to the web.
XMLHttpRequest
The first and most important piece of the Ajax puzzle was the XMLHttpRequest (XHR) API. XHR is a JavaScript API used to transfer data messages between a web browser and a web server. It allows the browser to use an HTTP POST (to pass data to the server) or GET request (to access data from the server behind the scenes.) This API is the core of most Ajax interactions and one of the foundation technologies of modern web development.
It's also the best gift the Microsoft® Internet Explorer® team ever gave the Internet.
It's true. XHR first appeared in Internet Explorer version 5 way back in 2000. Originally written by Alex Hopmann as a Microsoft® ActiveX® control, XHR was created for use with Microsoft Outlook® Web Access, designed to smooth out the interactions between the advanced (for the time) front-end interface and Microsoft Exchange Server.
Although a software package from Microsoft doesn't exactly count as "humble beginnings," XHR has certainly grown well beyond the limited scope of that one initial product. It has since been implemented in every major browser and has even been adopted as a W3C standard.
De grenzen opzoekenquote:Op vrijdag 27 september 2013 11:45 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Mwoah, Ajax was weliswaar een doorbraak maar bestond al best een tijd:
[..]
Omdat de breedte van het element minimaal 100% (ofwel volledige breedte is). Daardoor wordt hij na onderen gedrukt.quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:05 schreef xaban06 het volgende:
http://jsfiddle.net/egVFy/
Waarom komt #right niet naast #left_menu? #right komt automatisch onder #left_menu te staan.
Ook als ik min-width verander in width werkt het nietquote:Op vrijdag 27 september 2013 22:12 schreef donroyco het volgende:
[..]
Omdat de breedte van het element minimaal 100% (ofwel volledige breedte is). Daardoor wordt hij na onderen gedrukt.
width 100% kan ook niet.quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:14 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Ook als ik min-width verander in width werkt het niet
quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:05 schreef xaban06 het volgende:
http://jsfiddle.net/egVFy/
Waarom komt #right niet naast #left_menu? #right komt automatisch onder #left_menu te staan.
Zoiets dus:quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:17 schreef Crutch het volgende:
Of werk alleen met procenten.
Over de breedte dan.
Top left moet gelijk aan dat andere leftding:quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:19 schreef donroyco het volgende:
[..]
[..]
Zoiets dus:
http://jsfiddle.net/egVFy/2/
Bij jou valt right dus er ook onderquote:Op vrijdag 27 september 2013 22:19 schreef Crutch het volgende:
[..]
Top left moet gelijk aan dat andere leftding:
http://jsfiddle.net/egVFy/
http://jsfiddle.net/egVFy/3/quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:20 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Bij jou valt right dus er ook onder
Thanks. Ik wist niet dat je px en % kan mixen. Jammer. Zal dit gebruiken dan.quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:20 schreef Crutch het volgende:
[..]
http://jsfiddle.net/egVFy/3/
Sorry had m niet opgeslagen
Lol, ik had hem geüpdatet, maar waarschijnlijk heeft hij het niet gepaktquote:Op vrijdag 27 september 2013 22:19 schreef Crutch het volgende:
[..]
Top left moet gelijk aan dat andere leftding:
http://jsfiddle.net/egVFy/
Je moest eens weten wat je allemaal kan mixen.quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:23 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Thanks. Ik wist niet dat je px en % kan mixen. Jammer. Zal dit gebruiken dan.
Haha, ja bij mij ging het ook fout.quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:24 schreef donroyco het volgende:
[..]
Lol, ik had hem geüpdatet, maar waarschijnlijk heeft hij het niet gepakt
Wat ik wil is:quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:25 schreef Crutch het volgende:
[..]
Je moest eens weten wat je allemaal kan mixen.
Maar.. vind je dit een verstandige aanpak?
Zou je niet gewoon een vaste breedte pakken en alles in een wrapper gooien?
Gewoon een wrapper eromheen dus. Veel makkelijker.quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:26 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Wat ik wil is:
Linkerkant een vaste breedte, even als de top left.
#right moet de rest vullen, vandaar die 100%, omdat je niet weet hoeveel px de resolutie is van de bezoeker.
Ga dan even bij jezelf na wat er daadwerkelijk helemaal tot aan de rand rechts te zien moet zijn.quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:26 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Wat ik wil is:
Linkerkant een vaste breedte, even als de top left.
#right moet de rest vullen, vandaar die 100%, omdat je niet weet hoeveel px de resolutie is van de bezoeker.
Nee, komt content in, o.a. een tabel, formulier..quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:28 schreef Crutch het volgende:
[..]
Ga dan even bij jezelf na wat er daadwerkelijk helemaal tot aan de rand rechts te zien moet zijn.
Als het alleen een kleur is of deel van een afbeelding, dan hoef je helemaal geen div te hebben die helemaal tot daar rekt.
Maar alles zit toch wel in een wrapper? Je gaat toch niet 1920px breed de content laten zien?quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:32 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Nee, komt content in, o.a. een tabel, formulier..
Tabel wordt gewoon 100% van #right, net zoals de invul velden bij m'n formulier.
Jawel, 1920px contentquote:Op vrijdag 27 september 2013 22:33 schreef donroyco het volgende:
[..]
Maar alles zit toch wel in een wrapper? Je gaat toch niet 1920px breed de content laten zien?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |