sparreke | zondag 1 september 2013 @ 17:15 |
Hoi, Gisteren had ik kipfilet gekocht bij de supermarkt maar ik was bij thuiskomst vervolgens vergeten het in de koelkast te zetten, dus dat heeft een dag buiten de koelkast gestaan. Maar ik dacht dus: och dat kan vast geen kwaad om het toch nog op te eten. Dus ging ik de kip bakken (althans, dat dacht ik) en opeten. Maar bij het laatste hapje kwam ik erachter dat hij absoluut nog niet goed doorbakken was, hij was van binnen zelfs nog roze (dat ik daar niet eerder achter was gekomen kan zijn omdat ik die kip met heel veel saus aan het eten was dus ik proefde het niet gelijk). Maar nu heb ik dus een hele kipfilet gegeten die én een dag buiten de koelkast heeft gestaan én nog rauw was vanbinnen. En nou ben ik heel bang dat ik een voedselvergiftiging ga krijgen, ik zag net op internet dat de grootste risicogroepen kleine kinderen en ouderen zijn, ik ben 16 dus ik ben gelukkig geen grote risicogroep. Maar moet ik me nou zorgen gaan maken? | |
SwJ | zondag 1 september 2013 @ 17:16 |
Je hoeft je pas zorgen te maken als je maagkrampen en dergelijke krijgt. Heb je nergens last van, dan is er ook niets aan de hand. Simpel toch? | |
Waterloos | zondag 1 september 2013 @ 17:17 |
Nee. Ik bijt altijd stukken van de been van m'n vriendin af en ik leef ook nog steeds. | |
Mirjam | zondag 1 september 2013 @ 17:17 |
simpeler dan dit wordt het niet inderdaad. | |
Sunshine1982 | zondag 1 september 2013 @ 17:19 |
Ik heb ooit niet goed doorbakken kip op en geloof me, ik ben er ziek van geworden. Niet om je bang te maken want daar kom je ook wel weer overheen, maar als je er ziek van wordt is dat waarschijnlijk de volgende dag. Dus niet meteen of een paar uur daarna. Wat kan je verwachten: buikpijn, kramp, aan de schijterij (en niet zo'n beetje ook). Na 2 dagen is het wel weer over. Succes! ![]() | |
richolio | zondag 1 september 2013 @ 17:20 |
Is je vriendin een kip? | |
Waterloos | zondag 1 september 2013 @ 17:21 |
Een koe, bijna letterlijk. | |
F1978 | zondag 1 september 2013 @ 17:22 |
Als je het krijgt dan kan je er even goed last van krijgen, maar het is niet altijd zo dat je bij elke kip meteen voedselvergiftiging hebt hoor. | |
jatochneetoch | zondag 1 september 2013 @ 17:22 |
Op de buitenkant zitten de meeste bacteriën en die heb je wel dood gebakt | |
__Saviour__ | zondag 1 september 2013 @ 17:25 |
Even in een flink hete sauna gaan zitten kan nog helpen. Maar gelijk ook dan, verspil geen minuut meer. | |
Mike4Ever | zondag 1 september 2013 @ 17:26 |
Kippen zijn niet giftig toch? Onze vossen eten die ook altijd rauw en leven nog steeds. | |
Ticootje | zondag 1 september 2013 @ 17:27 |
![]() | |
jatochneetoch | zondag 1 september 2013 @ 17:28 |
Je vossen niet leren dat je kip eerst moet bakken ![]() | |
Queller | zondag 1 september 2013 @ 17:29 |
Je bent zelfs helemaal geen groep; je bent maar in je eentje ![]() | |
SwJ | zondag 1 september 2013 @ 17:33 |
Even quoten voor het nageslacht. ![]() | |
LXIV | zondag 1 september 2013 @ 17:37 |
Ja. Je hebt gewoon een sterftekans van ca. 15% bij rauwe kip. Zoveel procent is namelijk gewoon besmet. En zeker zo'n hele kipfilet, waar de bacterieen ook nog eens 24 uur hebben kunnen uitbreiden, is een bron van Salmonella.http://www.welingelichtek(...)n-barbecuevlees.html Hoe kon je zo stom zijn! Iedereen weet toch dat je nooit, nooit, nooit, oude rauwe kip moet eten! | |
Archibaltus | zondag 1 september 2013 @ 17:38 |
R.I.P. TS | |
Ludd | zondag 1 september 2013 @ 17:46 |
Mij overkomt het ook wel eens, maar ik ben er nog nooit echt ziek van geworden. Ik denk dus dat het wel mee zal vallen. | |
Darkangle | zondag 1 september 2013 @ 17:50 |
BInnen 6 uur racekak. Als dat niet het geval is, gefeliciteerd. Je spijsvertering doet zijn werk en je maagzuur was afdoende. Geen zorgen maken dus. | |
Tha_Duck | zondag 1 september 2013 @ 17:52 |
TS gaat dood ![]() | |
Ticootje | zondag 1 september 2013 @ 18:19 |
Rip voor de nabestaanden. | |
-Strawberry- | zondag 1 september 2013 @ 18:21 |
[ Bericht 100% gewijzigd door -Strawberry- op 03-09-2013 10:25:49 ] | |
mstx | zondag 1 september 2013 @ 18:27 |
TS, leef je nog? | |
poepeneesje | zondag 1 september 2013 @ 18:47 |
![]() | |
Gesloten | zondag 1 september 2013 @ 18:57 |
Gewoon sterke drank drinken om de bacteriën te doden ![]() | |
sparreke | zondag 1 september 2013 @ 19:23 |
Bedankt voor het reageren iedereen, De reacties variëren een beetje van ''geen zorgen, heb je hoogstens 1 tot 2 dagen last van'' tot ''ja oke nu ga je dus dood'' ... Op internet staan dat bijwerkingen pas vanaf 12 tot 36 uur optreden dus het duurt nog wel effe totdat ik iets ga merken, als ik al iets ga merken... Ik wacht maar gewoon af, tot nu toe in ieder geval nog nergens last van gehad | |
c-u-t-e | zondag 1 september 2013 @ 19:24 |
En wanneer had je die kip precies gegeten? | |
sparreke | zondag 1 september 2013 @ 19:26 |
Vandaag rond 17:00 uur ofzo | |
Sunshine1982 | zondag 1 september 2013 @ 19:28 |
Voor als je het krijgt: veel drinken en licht eten. Het is wel de bedoeling dat je door blijft eten hoe ellendig je je ook voelt. Crackers en bouillon heb ik veel gegeten en gedronken toen ik me zo ellendig voelde. | |
ClapClapYourHands | zondag 1 september 2013 @ 19:31 |
Als het slecht voor je was kak je het zo snel mogelijk uit en is er niks aan de hand. Veel water drinken dus (niet teveel anders ga je daar weer dood aan ![]() | |
poepeneesje | zondag 1 september 2013 @ 19:39 |
Ze zeggen trouwens dat kippensoep goed is voor je herstel bij ziekte in het algemeen, moet je natuurlijk de kip wel goed koken ![]() | |
Brummetje_ | zondag 1 september 2013 @ 22:22 |
Absoluut niet doen TS!! Dan word je juist ziek! | |
starla | maandag 2 september 2013 @ 19:48 |
Slechts 1 op de 5 kippen heeft salmonella. Dus zelfs compleet rauwe kip eten (mits vers) hoeft niet per se in een rectaal drama te ontaarden. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen dus het liefst bak je het gewoon gaar. Beetje sullig dat je niet eens kip kunt bakken hoor... ![]() | |
SwJ | maandag 2 september 2013 @ 21:31 |
Leeft je nog, ts? | |
Fr34ky01 | dinsdag 3 september 2013 @ 02:55 |
Och.. Ik steek altijd wel een stukje kip in mijn mond als ik aan het koken ben. Niet goed nee maar dood ga je dr echt niet van. Ook nog nooit salmonella oid gehad.. ![]() | |
Adames | dinsdag 3 september 2013 @ 03:14 |
kip heeft niet altijd salmonella en zelfs daarvan ga je gewoon aan de schijterij | |
SwJ | dinsdag 3 september 2013 @ 06:34 |
geregistreerd op: zondag 1 september 2013 @ 17:01 laatste bezoek: 1 dag, 10 uur geleden. aantal posts: 3 (gemiddeld 2 per dag) RIP ts ![]() | |
-Strawberry- | dinsdag 3 september 2013 @ 10:26 |
Geen ramp dus. | |
Molleman | dinsdag 3 september 2013 @ 11:20 |
Ben je al dood TS? |