quote:
Op dinsdag 20 augustus 2013 10:12 schreef Surveillance-Fiets het volgende:Ik ben aan het kijken naar een appartement en de makelaar vertelde mij dat de VVE ingeschreven is bij de KVK en dat het daar dan wel mee gezegd is. Er is verder niets geregeld. Al is vorig jaar wel de gehele dakbedekking vervangen. Nieuwe pannen ed. Het betreft één pand van vier etages met 3 gesplitste adressen.
Nou kan je zelf een VVE opstarten in overleg met de overige bewoners van het pand om een VVE op te starten. Maar als je dat nou niet zou doen. Ik dacht dat het sinds een paar jaar verplicht is om een actieve VVE te hebben. Wie heeft al eens met een dergelijk bijltje gehakt?
Ik zit zelf in een VVE die bestaat uit maar 2 personen, kortom ik en mijn buur. Aangezien hij niks vooruit wil betalen, is de VVE slapend.
Wanneer er onderhoud nodig is wordt de rekening opgesplitst en betalen we allebei ons deel. Ik reserveer dus gewoon zelf geld voor onderhoud.
Echter een slapende VVE kan ook betekenen dat de andere partij(en) niet mee wil(len) werken om wat voor reden dan ook. Beste zelf gaan peilen hoe en wat en waarom.
Dat het verplicht is zou kunnen, dat is ook de reden dat 'ie bij ons opgericht is, de gemeente zat er achteraan, daarvoor was er niets maar deden we het onderhoud op dezelfde manier.
Alleen nu is er dus een KvK nummer... Tot zover.
Een actieve VVE heeft ook eens in de zoveel tijd (minimaal eens per jaar?) een vergadering en zet het resultaat hiervan op papier.
Officieel ben ik de voorzitter en is mijn buurman niks, maar onze vergaderingen gaan ongeveer zo:
"Het dak moet vervangen worden"
- "okee ik hoor wel wat het kost en wanneer het gaat gebeuren"