FOK!forum / Culinesse à gogo / Een rollade die rosé van binnen is: hoe en wat voor vlees
SunChaserzaterdag 17 augustus 2013 @ 21:30
Een rollade die rosé van binnen is: hoe en wat voor vlees. Ik weet dat ze bestaan maar wat voor vlees gebruik je dan?

Varkensribeye%20rollade%20open.jpg
Mike4Everzaterdag 17 augustus 2013 @ 21:32
nee

[ Bericht 45% gewijzigd door Mirjam op 17-08-2013 21:41:09 ]
Tuinmanzaterdag 17 augustus 2013 @ 21:39
varken, ik dacht buikvlees
SunChaserzaterdag 17 augustus 2013 @ 21:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 21:39 schreef Tuinman het volgende:
varken, ik dacht buikvlees
Maar mijn vaste kok zegt dat varkensvlees niet rosé mag zijn
Catch22-zaterdag 17 augustus 2013 @ 22:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 21:41 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Maar mijn vaste kok zegt dat varkensvlees niet rosé mag zijn
mag wel. Alleen bij kip mag t niet.

Mits vers vlees en rose, dus niet rauw
#ANONIEMzaterdag 17 augustus 2013 @ 22:24
Fricandeau! :9

Kalfsrollade mag ook best wat rosé zijn.
Pietverdrietzaterdag 17 augustus 2013 @ 23:33
Kalfsrollade bijvoorbeeld, en je gebruikt een kerntemperatuur thermometer
Dunwichzondag 18 augustus 2013 @ 00:39
hoge kwaliteit varkensrollade (meestal is het middenstuk de varkenshaas) mag best een tikkie roze zijn

kalfsrollade hoort roze te zijn

als je een goede rollade koopt bij je slager kan die je wel vertellen hoe je 'm precies goed krijgt
Pietverdrietzondag 18 augustus 2013 @ 08:44
Maar waarom zou je een rollade braden, veel lekkerder om een braadstuk te nemen, mooi stuk kalfsmuis, of een ham met zwoerd die zo lekker knapperig wordt