abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 6 september 2013 @ 23:17:28 #151
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130904707
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 22:24 schreef Soury het volgende:

[..]

Geen haast ik heb vandaag al genoeg gedaan voor morgen.
Moinks ballen gemaakt voor de bbq O+
Jum! Ben ik inmiddels ook bekend door geworden in de buurt :)
Ook met Noskos BBQ saus?
pi_130904763
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 23:17 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Jum! Ben ik inmiddels ook bekend door geworden in de buurt :)
Ook met Noskos BBQ saus?
Nee ik maak de saus zelf

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 6 september 2013 @ 23:20:28 #153
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130904805
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 23:19 schreef Soury het volgende:

[..]

Nee ik maak de saus zelf
Wat voor saus maak je erbij?
áltijd interesse voor sausjes :)
pi_130904849
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 23:20 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Wat voor saus maak je erbij?
áltijd interesse voor sausjes :)
Mijn recept (nou ja mijn) staat er ;)
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 6 september 2013 @ 23:25:39 #155
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130904975
Ah, niet gezien door de spoiltag, sorry :@ :)

Klinkt erg lekker :Y)
pi_130905093
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 23:25 schreef SiGNe het volgende:
Ah, niet gezien door de spoiltag, sorry :@ :)

Klinkt erg lekker :Y)
Ik had het er later bij gezet, klinkt niet lekker het is super lekker. Morgen gaan ze met saus op de bbq
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  vrijdag 6 september 2013 @ 23:31:59 #157
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130905165
Ik serveer er tot nu toe steeds deze bij http://www.bbq-nl.com/2007/06/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce.html
Maar ik ga jouw sausje ook eens proberen
pi_130944988
Goedemiddag,

Ik ga vanmiddag lasange en chilli maken voor van de week. Maar kan ik lasange met bechamelsaus wel invriezen? De saus maak ik zelf:

1 deel boter?
1 deel bloem?
10 delen melk?

Hoe lang zou dit goed blijven in de vriezer?
  zondag 8 september 2013 @ 13:26:40 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130945327
Natuurlijk kan je dat invriezen, en als je vriezer kouder is dan -18 een maand of 3 minstens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 september 2013 @ 14:05:06 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130946838
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 20:37 schreef Soury het volgende:

[..]

Ik ben erg nieuwsgierig naar jou leberkase recept, dat wil ik graag een keer maken :Y)
400 g Rundvlees, bv rib
400 g Varkensvlees, bv Procureur
250 g Buikspek
300-400 g IJs, gecrushed
teentje knoflook
15 g Salz
4-6 blaadjes foelie, gemalen
witte peper
citroenrasp
Majoraan
gember

Vlees door de gehaktmolen malen, en op smaak brengen met het zout, knof en de foelie, daarna afsmaken met de peper, citroenrasp, majoraan en gember.

Dan in delen in de keukenmachine portiegewijs met het ijs tot een fijn deeg malen.
In een bv cakevorm gieten, 2/3 vol, het rijst.
ca 1 uur bakken bij 200 graden.
Het ijs is wellicht vreemd, maar belangrijk, het zorgt ervoor dat de eiwitten bij het malen in de keukenmachine niet gaat stollen.
Dit is trouwens een fijne Leberkas. Voor een grove hou je een deel van het rund en varkensvlees achter en snij je klein met een mes, dit meng je dan door het deeg heen voor het bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130952083
Dank Piet, ga ik een keer proberen :Y)
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zondag 8 september 2013 @ 16:57:10 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130952773
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 16:34 schreef Soury het volgende:
Dank Piet, ga ik een keer proberen :Y)
Bij gebrek aan gehaktmolen voor de eerste maling, snij het met een mes. In de keukenmachine het vlees niet fijnmaken zonder ijs. Dan gaat het helemaal lukken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130952836
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2013 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij gebrek aan gehaktmolen voor de eerste maling, snij het met een mes. In de keukenmachine het vlees niet fijnmaken zonder ijs. Dan gaat het helemaal lukken
Ik heb een keukenmachine die ijs aan kan :Y
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zondag 8 september 2013 @ 17:02:20 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130952972
Het grappige is trouwens, Leberkas is zo'n typisch Beiers gerecht waar foelie voor gebruikt wordt. Buiten Nederland en Beieren wordt foelie eigenlijk nooit gebruikt, kent men het nauwelijks tot niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130958323
Ik heb een flespompoen gekocht waar ik een hoofdgerecht mee wil maken geen soep, suggesties? Overigens geen idee hoe je het bereidt
  zondag 8 september 2013 @ 20:00:45 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130958839
Een hoofdgerecht met pompoen, hmm.
Interessant.
Ik denk bij pompoen aan inleggen in het zuur, soep, als groente maar een hoofdgerecht,
Hmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130959315
Ik hoopte op een hartige taart recept
  zondag 8 september 2013 @ 20:32:43 #168
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130960476
de schil kan je in elk geval ook in de oven krokant bakken (beetje olie erop)
Kan leuk zijn om je gerecht wat mooier te maken (en is nog lekker ook)
pi_130960799
http://www.bbcgoodfood.co(...)curry-with-chickpeas

Deze staat hier regelmatig op het menu. Hij is snel, makkelijk en goed te bewaren. Ik vries pompoen trouwens in blokjes in.

Even verder zoeken, ik heb er nog een paar.

Edit:
http://www.ah.nl/allerhan(...)q=Pompoen+bijgerecht

En deze ragout vond ik erg lekker, geen idee hoe het met de rijst uit dit recept smaakt: http://www.ah.nl/allerhan(...)=Pompoen+paddenstoel

Helaas geen hartige taart, daar hou ik me ook voor aanbevolen ;)

[ Bericht 49% gewijzigd door Lucky_Strike op 08-09-2013 20:53:55 ]
Spoilers!
pi_130962415
Ik heb een recept van Jamie Oliver waarin hij de pompoen in achten snijdt, en die inwrijft met een mix van korianderzaad, oregano, venkelzaad, rode peper, knoflook, zout en peper, met wat olijfolie. Dat een half uurtje in de oven, op 200 gr. Superlekker.
  zondag 8 september 2013 @ 21:07:19 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130963716
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 20:57 schreef Bleie het volgende:
Ik heb een recept van Jamie Oliver waarin hij de pompoen in achten snijdt, en die inwrijft met een mix van korianderzaad, oregano, venkelzaad, rode peper, knoflook, zout en peper, met wat olijfolie. Dat een half uurtje in de oven, op 200 gr. Superlekker.
Dat is het tweede recept in mijn post. Kwam uit de kerst Allerhande waar Jamie aan meewerkte.
Spoilers!
pi_130964159
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2013 21:14 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is het tweede recept in mijn post. Kwam uit de kerst Allerhande waar Jamie aan meewerkte.
Oeps, had je links niet aangeklikt. En ik heb t uit een van zn boeken (naked chef) :P
pi_130964361
quote:
1s.gif Op zondag 8 september 2013 21:20 schreef Bleie het volgende:

[..]

Oeps, had je links niet aangeklikt. En ik heb t uit een van zn boeken (naked chef) :P
Ik weet even niet hoe ik van die leuke linkjes die er niet als linkjes uitzien maak op de tablet. Te veel moeite ook ;)
Spoilers!
pi_130976825
Ik heb een receptenboek gekregen over taartjes en andere zoetigheden, bij ongeveer de helft staat amandelmeel als ingrediënt maar wegens allergie kan ik dat niet gebruiken.
Is er een alternatief? Gewone patentbloem?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')