Wat voor verf?quote:Op zaterdag 20 juli 2013 06:56 schreef smitjew het volgende:
Heb je er al vlammen opgetekend , schijnt te helpen.
Begrenzen moet je doen voordat je ermee gaat varen. Veel beter is een lichtere motor nemen zolang je er niet legaal mee mag varen.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 06:58 schreef Wasmand123 het volgende:
Als ik 'm nou laat begrenzen ( kan toch wel? ) en ik vaar er netjes mee, is de kans op problemen toch klein? Misschien lul ik nu uit m'n nek maar zou het kunnen zijn dst ie geregistreerd is en dat het kenteken aan de andere kant staat? Staat mij iets van bij namelijk
You're right. Is zelf leren ook goed? Ik had trouwens verwacht dat de vorige eigenaar het papierwerk wel in orde zou hebben.. domdomdomquote:Op zaterdag 20 juli 2013 08:22 schreef jitzzzze het volgende:
Daarom zei ik gister al tegen je, dat je best een vaarbewijs cursus kan gaan doen. Want het ontbreekt je duidelijk aan een boel kennis.
Ik zei gisteren ook tegen je dat de eisen ieder jaar zwaarder worden, en hebben is hebben tot je 65e. Dan hoef je pas een herexamen te doen. Zelf leren kan wel, maar ik denk dat het echt beter is als je bij de ANWB zo'n vaarbewijs boek scoort, en een examen doet over een week of wat.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 08:24 schreef Wasmand123 het volgende:
[..]
You're right. Is zelf leren ook goed? Ik had trouwens verwacht dat de vorige eigenaar het papierwerk wel in orde zou hebben.. domdomdom
Kijk, dat hoor ik graagquote:
Ik zou sowieso ook nu je vaarbewijs halen. Maar verwacht niet dat je daarna alles van varen weet. Het is puur theoretisch zodat je minder een gevaar op t water wordt. Het meeste leer je door te doen en vragen aan mensen die al langer in de watersport zitten.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 08:48 schreef jitzzzze het volgende:
[..]
Kijk, dat hoor ik graagMaar scoor zo'n boek of cd en ga ermee aan de slag; je hebt er altijd voordeel van.
Heb je nou nog meer vragen over je bootje, papieren en/of regelgeving kan je altijd een brul geven. Er zijn hier genoeg mensen (waaronder ik) die je precies kunnen uitleggen hoe het zit.
Same here.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 09:40 schreef RemcoDelft het volgende:
Ik heb het ANWB cursusboek Klein Vaarbewijs (deel I) ooit twee keer aandachtig doorgelezen, en vervolgens het examen foutloos gemaakt. Als ik dat geweten had, had ik meteen deel II ook gedaan (het examen was voordeliger met beide tegelijk), maar dat deed ik niet vanwege de tegenstrijdige (en dus verwarrende) regels tussen BPR en RPR.
Verstandig! En laat je motor afstellen dat ie niet sneller dan 20 kan tot je vaarbewijs hebt. Want anders moet je ineens aan allemaal extra regels voldoen: zwemvest voor iedere opvarende, boot moet geregistreerd worden, brandblusser aan boord, 20 meter lijn etc.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 10:21 schreef Wasmand123 het volgende:
Ik ga dat boek regelen, had net rijles en had het met m'n rijinstructeur erover () en die zei dat ook gelijk. Bedankt dat jullie mij allemaal op weg helpen mensen.
Dat kan zo simpel zijn als een schroefje achter de gashendel, waardoor-ie niet verder kan. Het moet echter wel iets zijn wat je niet makkelijk kan verwijderen/monteren, want dan is het niet geloofwaardig.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 10:37 schreef Wasmand123 het volgende:
Is dat begrenzen zelf te doen? Die materialen heb ik trouwens wel allemaal aan boord, just in case.
Spullen als zwemvest, brandblusser etc heb je dan ook niet aan boord omdat het moet, maar omdat het gewoon voor je eigen veiligheid is. Bootjes waar ik meestal mee vaar zijn geen van allen vaarbewijsplichtig, toch ligt het aan boord en slepen de meeste mensen waar ik mee vaar ook nog meestal hun eigen vest mee...quote:Op zaterdag 20 juli 2013 10:29 schreef the85mc het volgende:
[..]
Verstandig! En laat je motor afstellen dat ie niet sneller dan 20 kan tot je vaarbewijs hebt. Want anders moet je ineens aan allemaal extra regels voldoen: zwemvest voor iedere opvarende, boot moet geregistreerd worden, brandblusser aan boord, 20 meter lijn etc.
En sommige waterpolitie agenten zijn echt nazi's. Als ze willen kunnen ze je voor 500 euro op de bon slingeren.
Schroef achter de gashendel is simpelste.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 10:37 schreef Wasmand123 het volgende:
Is dat begrenzen zelf te doen? Die materialen heb ik trouwens wel allemaal aan boord, just in case.
Ook in deze volgorde? Zou namelijk eerst met de trim experimenteren. Pas als je na dagje spelen met de trim het idee hebt dat je de boot niet lekker varend krijgt zou ik gewicht voorin toevoegen.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 11:37 schreef Wasmand123 het volgende:
Plan de campagne: voorin verzwaren, kabels nauwkeuriger afstellen, misschien koopt mijn vader een monokabelbesturing ( is dat aan te raden? ) schroefje achter de gashendel en wellicht motor inruilen tegen een lichtere als zich een gunstige situatie voordoet, experimenteren met het vinnetje en kijken of die verschillende trimstanden een merkbaar verschil geven. Cursusboek klein vaarbewijs is inmiddels aanwezigDit schiet lekker op mensen!
Ja.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 11:37 schreef Wasmand123 het volgende:
Plan de campagne: voorin verzwaren, kabels nauwkeuriger afstellen, misschien koopt mijn vader een monokabelbesturing ( is dat aan te raden? ) schroefje achter de gashendel en wellicht motor inruilen tegen een lichtere als zich een gunstige situatie voordoet, experimenteren met het vinnetje en kijken of die verschillende trimstanden een merkbaar verschil geven. Cursusboek klein vaarbewijs is inmiddels aanwezigDit schiet lekker op mensen!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |