Hey Lucatoni,quote:
hoi Henk,quote:Op zaterdag 21 september 2013 01:49 schreef HenkB. het volgende:
[..]
Hey Lucatoni,
Sorry voor mijn late reactie, maar heb het deze week zowaar druk gehad! Ik kan je nog niet terugpmen, heb niet genoeg berichten! Ik wil dit weekend in iedergeval wat brieven sturen, maar als ik genoeg posts heb zal ik zeker wat terug sturen!
Henk
Dit zijn bedrijven die stages aanbieden aan studenten in hun bachelor fase (einde). De rest van wat ik heb ik kunnen zien, biedt enkel stages aan aan masterstudenten.quote:Op zaterdag 21 september 2013 09:31 schreef Bajskorv het volgende:
Hoe kom je aan zo'n uiteenlopende groep?
Ik zou minder focussen op wat ze op hun websites zeggen en vaker met mensen praten. Bijna alle banken nemen mensen in hun bachelor fase aan voor stages, zeker als daarna een een-jarige master volgt! En zeker Londen, waar meeste Britse recruits voor fulltime enkel een bachelor hebben...quote:Op zaterdag 21 september 2013 10:10 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Dit zijn bedrijven die stages aanbieden aan studenten in hun bachelor fase (einde). De rest van wat ik heb ik kunnen zien, biedt enkel stages aan aan masterstudenten.
Focus me nu trouwens eerst op Kempen en Co, Boer & Croon en HCF. Als dit niet lukt, Deutsche Bank en daarna pas KPMG en PWC,
Dat is zeker waar, bedankt voor de tip. Solliciteer momenteel bij twee banken uit het lijstje en dit zijn beide banken waarvan ik denk dat ze wel bij me passen.quote:Op zaterdag 21 september 2013 11:40 schreef Bajskorv het volgende:
Sowieso zou ik minder focussen op wat goed uitkomt, en meer op waar je echt heen wilt. Een bank kiezen op basis van een stage die toevallig past is wat jammer, dan mis je de kans om te gaan voor een bank die het beste bij je past?
Als uitgesproken gamma heb ik ook met veel interesse gekeken naar de UC's en de gamma colleges die nu worden opgericht (zoals in Amsterdam). Ik denk echter dat ambitieuze studenten of studenten met een duidelijk doel (zoals CF of IB) de UC's om een aantal redenen nog even links kunnen laten liggen.quote:Op vrijdag 20 september 2013 08:47 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Ik denk dat dit inderdaad de conclusie is die ik ook trek. Leuk om de verhalen van mensen die er heen gaan te horen. Het is natuurlijk allemaal wat "on-Hollands"; typisch studeren mensen vrij relaxed, etc. Ook de beta-studenten niet, die zijn meestal slim genoeg om ook dat soort opleidingen te doen zonder 80 uur studie per week.
De issue die je houdt is of heel veel werk en ambitie je een betere kandidaat maakt. Ik denk dat het aan de ene kant enorm kan helpen. Je zult meer discipline krijgen, een goeie werk-ethiek kweken en meer kennis op doen (in vergelijking met dezelfde studie aan een normale uni). Tegelijkertijd moet je oppassen dat je niet te ver door schiet. De 2 UC-ers die ik kende in IB in Londen waren allebei iets te streberig geworden. Vonden UC natuurlijk beter dan al het andere, waren voor 110% gefocussed op ambitie en daardoor misschien iets te weinig "breed ontwikkeld". M.a.w. geen enorm sociale sterren.
Beide waren ook snel uit Londen weg trouwens, en nog steeds zie ik nooit CVs van UC-ers langs komen. Laatste weer 150 Nederlands IB profielen doorgespit (dus allemaal IB-ers met 2-5 jaar ervaring), geen UCer tussen.
Mijn conclusie: Zeker voor alpha/gamma een goed alternatief voor de gewone uni, waardoor je als ambitieus/slimme student iets kan studeren dat je leuk vindt, op een iets uitdagender niveau. Of dit ook resulteert in een betere kandidaat moeten we op de lange termijn zien. De voor- en nadelen zie ik wel, maar tijd zal tonen hoe dat gemiddeld eruit komt. Ik denk dat het steeds slechtere alpha/gamma onderwijs in Nederland er voor zal zorgen dat UC's steeds beter uit de verf komen.
net als of er te kiezen valt, je bent al blij als je aangenomen wordtquote:Op zaterdag 21 september 2013 11:40 schreef Bajskorv het volgende:
Sowieso zou ik minder focussen op wat goed uitkomt, en meer op waar je echt heen wilt. Een bank kiezen op basis van een stage die toevallig past is wat jammer, dan mis je de kans om te gaan voor een bank die het beste bij je past?
Je kunt toch wel degelijk kiezen waar je wilt solliciteren? Wat er wordt aangegeven is dat het niet slim is om enkel op basis van stageplek te solliciteren. Je moet ook het idee hebben dat het bedrijf bij je past.quote:Op zondag 22 september 2013 11:57 schreef LogiteX het volgende:
[..]
net als of er te kiezen valt, je bent al blij als je aangenomen wordt
Ja, dit heb ik afgelopen week ook gemerkt. Er zijn een paar banken (of eigenlijk teams) waar ik totaal niet zou willen werken, maar er zitten genoeg leuke tussen gelukkig. Met de uren die je maakt hou je het niet lang vol als je de mensen niet kan uitstaan.quote:Op zondag 22 september 2013 12:02 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Je kunt toch wel degelijk kiezen waar je wilt solliciteren? Wat er wordt aangegeven is dat het niet slim is om enkel op basis van stageplek te solliciteren. Je moet ook het idee hebben dat het bedrijf bij je past.
Wat heb je eraan als je ergens komt te werken wat totaal niet strookt met jezelf?!
Zeg Logros, ben jij nu eigenlijk inmiddels al werkzaam in de ib of nog steeds studerend?quote:Op zondag 22 september 2013 12:14 schreef Logros het volgende:
[..]
Ja, dit heb ik afgelopen week ook gemerkt. Er zijn een paar banken (of eigenlijk teams) waar ik totaal niet zou willen werken, maar er zitten genoeg leuke tussen gelukkig. Met de uren die je maakt hou je het niet lang vol als je de mensen niet kan uitstaan.
Als je goed orienteert en nadenkt over wat bij je past, zal je zien dat je ook meer kans maakt op een job. Mensen die bij ons binnenlopen zonder na te denken waarom ze bij ons denken te passen, maken snel minder kans.quote:Op zondag 22 september 2013 11:57 schreef LogiteX het volgende:
[..]
net als of er te kiezen valt, je bent al blij als je aangenomen wordt
Het daadwerkelijk kiezen voor wat bij je past is wel lastig als je geen contacten hebt binnen de betreffende bank. Websites van banken zijn toch vaak meer reclame materiaal dan dat je er echt wat nuttigs vanaf kunt halen wat betreft bedrijfscultuur etc.quote:Op zondag 22 september 2013 13:19 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Als je goed orienteert en nadenkt over wat bij je past, zal je zien dat je ook meer kans maakt op een job. Mensen die bij ons binnenlopen zonder na te denken waarom ze bij ons denken te passen, maken snel minder kans.
Ik heb destijds, in een andere tijd natuurlijk, goed rondgekeken en op advies van bekenden gefocusses op twee banken. Bij beide binnen gekomen, en mijn uiteindelijke keuze was inderdaad een erg goeie fit.
Dit is zelden het geval, gestaafd op mijn ervaringen. Ik zie om mij heen misschien wel een paar figuren die econometrie zijn gaan doen 'voor het geld', maar die worden er in het eerste jaar vrij snel uitgefilterd.quote:Op zondag 22 september 2013 11:55 schreef LogiteX het volgende:
als ik dit topic zo lees doet half nederland econometrie
vind het verder een beetje vreemd dat mensen econometrie kiezen omdat ze zo hopen bij een ib binnen te komen, je zou econometrie moeten kiezen omdat je het een interessante studie vindt
Onzin, sorry. Ik kende als techneut absoluut niemand, en toch is dat me prima gelukt. Genoeg artikelen online te vinden met profielen over banken en hun cultuur, etc. Meer dan genoeg voorlichtingsdagen waar je mensen kunt ontmoeten, mensen die tijdens de LBT alle banken hebben gesproken, etc... Ik had een vriend die LBT had gedaan en me wat advies gaf, en ben toen de rest zelf uit gaan zoeken. Echt niet enorm moeilijk ofzo. Je lijkt een beetje passief erin te staan, probeer wat proactiever gewoon dingen te gaan ondernemen, in plaats van passief werken met de makkelijkste opties.quote:Op zondag 22 september 2013 13:24 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Het daadwerkelijk kiezen voor wat bij je past is wel lastig als je geen contacten hebt binnen de betreffende bank. Websites van banken zijn toch vaak meer reclame materiaal dan dat je er echt wat nuttigs vanaf kunt halen wat betreft bedrijfscultuur etc.
Haha ik bedoelde eigenlijk meer in het algemeen. Ben zelf juist bezig om banken en dergelijke beter te leren kennen. Zijn voldoende mogelijkheden voor, maar wat ik aangaf is dat het lastiger is dan wanneer je iemand kent die er al werkt. Zo hoop ik binnenkort aan een aantal workshops van de beroependagen mee te kunnen doen (loting obv cv's) om daar contacten op te doen en meer over de bedrijven te weten te komen. Daarnaast hoop ik via onze LBT-deelnemer Logros wat info op te doen over diverse banken in Londen. Er zijn inderdaad diverse manieren voor.quote:Op zondag 22 september 2013 15:04 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Onzin, sorry. Ik kende als techneut absoluut niemand, en toch is dat me prima gelukt. Genoeg artikelen online te vinden met profielen over banken en hun cultuur, etc. Meer dan genoeg voorlichtingsdagen waar je mensen kunt ontmoeten, mensen die tijdens de LBT alle banken hebben gesproken, etc... Ik had een vriend die LBT had gedaan en me wat advies gaf, en ben toen de rest zelf uit gaan zoeken. Echt niet enorm moeilijk ofzo. Je lijkt een beetje passief erin te staan, probeer wat proactiever gewoon dingen te gaan ondernemen, in plaats van passief werken met de makkelijkste opties.
Sorry, moet even streng zijn
Maar dat is dus niet handig. Banken in Londen nemen momenteel bijna enkel mensen aan die er stage gelopen hebben. Dus een stage regelen bij de HCF is nuttig, maar vervolgens kom in je in Londen op weinig plekken nog binnen voor fulltime...quote:Op zondag 22 september 2013 15:50 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Mijn hoofddoel is nu gewoon een stage, vanwege de werkervaring. Ik wil erachter komen of ik nu werkelijk de finance / ib kant op wil of toch consultancy. Vandaar dat ik me nu iets minder focus of ik wel of niet bij een specifieke bank zou willen werken later, maar meer gewoon op de mogelijkheden voor een stage. Uiteraard kijk ik wel degelijk naar bedrijfscultuur en solliciteer ik eerst bij de banken waar ik verwacht het beste bij te passen, maar zoals gezegd, hoofddoel blijft gewoon om een stageplek te bemachtigen.
Daar ben ik het volkomen mee eens. Echter, ik hoef niet perse in Londen te werken later. Als ik hier bij een grote investment bank kan werken (of toch consultancy) dan vind ik dat ook prima. Met mijn huidige cv denk ik bij de toppers simpelweg geen kans te maken.quote:Op zondag 22 september 2013 16:11 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Maar dat is dus niet handig. Banken in Londen nemen momenteel bijna enkel mensen aan die er stage gelopen hebben. Dus een stage regelen bij de HCF is nuttig, maar vervolgens kom in je in Londen op weinig plekken nog binnen voor fulltime...
Je hebt maar zoveel stages, etc. Zorg dat je overal het maximale uit haalt.
Bestaat dat, cum laude van een jaar?quote:Op zondag 22 september 2013 16:19 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Daar ben ik het volkomen mee eens. Echter, ik hoef niet perse in Londen te werken later. Als ik hier bij een grote investment bank kan werken (of toch consultancy) dan vind ik dat ook prima. Met mijn huidige cv denk ik bij de toppers simpelweg geen kans te maken.
Pluspunt is wel de cumlaude jaar 1 en 2 van mijn studie.
Wat ik precies wil is me nog niet helemaal duidelijk.quote:Op zondag 22 september 2013 16:39 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Bestaat dat, cum laude van een jaar?
Niet perse is prima, maar wat is je voorkeur? Als je het liefste naar Londen wilt, moet je daar na toe werken. Anders gewoon op Nederland focussen, en dan zou ik zeker goed nadenken wel banken bij je past. Moet wel mogelijk zijn mensen te spreken die je het verschil tussen HCF/Kempen/B&C/ING/etc uit kunnen leggen...
De eerste jaren als analyst kunnen ook gewoon leuk zijn, ik heb er echt een toptijd gehad. Als Londen je droom is, moet je dat gewoon proberen. Je kunt altijd tegelijkertijd dingen in Nederland proberen als back-up.quote:Op zondag 22 september 2013 17:13 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Wat ik precies wil is me nog niet helemaal duidelijk.
Zoals ik het nu voor me zie, zou ik erg graag de ib ingaan en dan vooral focus op M&A. Eerste twee jaar als analyst zullen zwaar zijn, daarna komt het leukere deel.
Als ik heel eerlijk ben blijft het zeker mijn droom om in Londen te werken. Dat is toch wel het financiele centrum. Al is het zelfs alleen maar gedurende mijn analyst periode. Ik weet niet of ik er de rest van mijn leven weg van familie zou door kunnen brengen, maar daar kom ik vanzelf achter.
Het is denk ik alleen gewoon bijna onmogelijk om met mijn huidige cv, zonder stage ervaringen of echt relevante bijbanen een stage in Londen te krijgen. Wat is jouw kijk hierop bajskorv?
Ik ga volgende week met een M&A stage hier in NL beginnen en moet daarna nog een half jaar afstuderen. Komende weken eens zien of ik een zomerstage in London kan binnenslepen.quote:Op zondag 22 september 2013 12:20 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Zeg Logros, ben jij nu eigenlijk inmiddels al werkzaam in de ib of nog steeds studerend?
Edit: je was natuurlijk mee met de London Banking Tour! Hoe was het? Veel geleerd? Nog een stage eruit weten te halen?
Ik zit te kijken op de site van UBS en ik vind die site al weinig boeiend; zou echt niet kunnen motiveren waarom ik daar zou willen werken als ik de site bekijk. Gelukkig zijn er tal van websites waar we info over UBS en cultuur etc. is te vinden. Hoe zit het met de IB en Fixed Income daar, is dat nog wat?quote:Op zondag 22 september 2013 13:19 schreef Bajskorv het volgende:
Als je goed orienteert en nadenkt over wat bij je past, zal je zien dat je ook meer kans maakt op een job. Mensen die bij ons binnenlopen zonder na te denken waarom ze bij ons denken te passen, maken snel minder kans.
Ik ben er ook nooit echt warm van geworden.quote:Op zondag 22 september 2013 22:35 schreef Logros het volgende:
Ja ze hebben hun hele fixed income ongeveer afgestoten en focussen zich vooral op equities. Het is niet een hele leuke tent om te werken lijkt me, maar dat was alleen mijn indruk.
Hier staat echt heel veel info over in alle reeksen tot nu toe. Eerst even lezen voordat je vragen stelt aubquote:Op maandag 23 september 2013 19:30 schreef Rainymood het volgende:
Ik ben zelf bezig met econometrie, wat voor link zou er gelegd kunnen worden tussen ectrie en investment banking of zijn het twee compleet andere takken van sport?
Ik kende werkelijk niemand(!) tijdens mijn studie econometrie die het ook maar een 'interessante' studie vondquote:Op zondag 22 september 2013 11:55 schreef LogiteX het volgende:
als ik dit topic zo lees doet half nederland econometrie
vind het verder een beetje vreemd dat mensen econometrie kiezen omdat ze zo hopen bij een ib binnen te komen, je zou econometrie moeten kiezen omdat je het een interessante studie vindt
Leuk maar mijn inziens heeft het niet zo veel zin. Helaas is het vaak zo dat mensen die dat al goed kunnen al werken bij een bank, of beleggen voor hunzelf en die werken dus niet in de financiele sector (want anders mixed belangen..). Ik ben een poos quant geweest en dat stelt eigenlijk geen drol voor. Je hoeft echt geen indrukwekkende modellen in elkaar te zetten. Het is vaak enorm basic. Het moet namelijk praktisch toepasbaar zijn voor een bank met een enorme zak assets. Stel er komt aandeel A of B uit je model, hoe gaat dat reageren als je er een 100m op zou zetten? Vaak zijn je edges in een model zo enorm klein dat als je er een miljoen tegen aan zou knallen het al in elkaar zou knakken. Voor een bank of hf heeft dat dus niet bijster veel zin.quote:Op zondag 22 september 2013 15:55 schreef wimjongil het volgende:
Niet geheel investment banking, maar ik denk dat er hier ook wel geïnteresseerden zijn voor high-frequency trading: https://www.quantopian.com/
Op die site kun je algoritmes maken en die vervolgens op historische data loslaten. Wellicht interessant om daar eens een keer mee te gaan spelen.
Het toepassen is dan wel weer interessant.quote:Op dinsdag 24 september 2013 23:42 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik kende werkelijk niemand(!) tijdens mijn studie econometrie die het ook maar een 'interessante' studie vond. Econometrie is dodelijk saai.
Wat bedoel je hier precies mee?quote:Op dinsdag 24 september 2013 23:50 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Stel er komt aandeel A of B uit je model, hoe gaat dat reageren als je er een 100m op zou zetten? Vaak zijn je edges in een model zo enorm klein dat als je er een miljoen tegen aan zou knallen het al in elkaar zou knakken. Voor een bank of hf heeft dat dus niet bijster veel zin.
Wij als particulier hebben geen invloed op de prijs. We kopen een 1/2/3k aandelen op basis van een eigen ontwikkeld trading model op onze computer die bijv. 12.65 als de juiste entry point zou vinden.quote:
Ok, dan had ik het goed begrepen. Ik snapte niet helemaal wat je in de context met "edges" bedoelde. Krijg je dan ook niet toezichthouders op je dak i.v.m. mogelijke marktmanipulatie als je dergelijke hoeveelheden zou verhandelen?quote:Op woensdag 25 september 2013 16:28 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wij als particulier hebben geen invloed op de prijs. We kopen een 1/2/3k aandelen op basis van een eigen ontwikkeld trading model op onze computer die bijv. 12.65 als de juiste entry point zou vinden.
Als bank verzet je veel meer, en kun je met bijv. het inzetten van je geld op een bepaalde prijs puur met die actie de prijs al verklooien. Immers, meer kopen zal er voor zorgen dat de prijs omhoog zal gaan. Dan wordt het 'praktisch' een heel ander verhaal.
Nee, omdat je weet tot welk % investeren je het niet hoeft te melden. Je zit daar dus altijd onder (mit je het wil overnemen). Wel zul je, stel je hebt bijv. klanten die bij je investeren, je een paar pagina's moet schrijven voor de FSA/AFM/etc. over hoe je model werkt mits die gasten langskomen.quote:Op woensdag 25 september 2013 16:36 schreef Fingon het volgende:
[..]
Ok, dan had ik het goed begrepen. Ik snapte niet helemaal wat je in de context met "edges" bedoelde. Krijg je dan ook niet toezichthouders op je dak i.v.m. mogelijke marktmanipulatie als je dergelijke hoeveelheden zou verhandelen?
Yes, heb zelf een dozijn van die workshops gedaan. Vooral jezelf zijn. Wees open, ga niet in een hoekje staan maar doe ook niet aan bragging. Gewoon leuk mee doen met de rest, wanneer jij mogelijkheden ziet om boven de rest uit te steken, moet je dat vooral doen. T'zijn fantastische netwerk mogelijkheden en je kunt er een stage uithalen. Ik had destijds al een baan maar ben er voor de leuk heen geweest. Ik kan je garanderen dat er een klein groepje zal zijn die je morgen ziet op leuke posities zal zitten over een jaar of 4/5/6.quote:Op woensdag 25 september 2013 17:16 schreef Laatst het volgende:
Zijn er mensen die naar de IBC gaan morgen?
Ik ben geselecteerd voor de Sales & Trading workshop van Morgan Stanley.
Iemand ervaring met dergelijke workshops? Wat valt er te verwachten?
Iemand tips qua voorbereiding e.d.?
Hey heb me ook ingeschreven (JP Morgan). Nog niet gehoord of ik geselecteerd ben, hoop het wel! Ben erg benieuwd naar je verhaal, dus houdt me aub op de hoogte. (zie pm)quote:Op woensdag 25 september 2013 17:16 schreef Laatst het volgende:
Zijn er mensen die naar de IBC gaan morgen?
Ik ben geselecteerd voor de Sales & Trading workshop van Morgan Stanley.
Iemand ervaring met dergelijke workshops? Wat valt er te verwachten?
Iemand tips qua voorbereiding e.d.?
Ze berichten redelijk laat inderdaad...quote:Op woensdag 25 september 2013 18:24 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Hey heb me ook ingeschreven (JP Morgan). Nog niet gehoord of ik geselecteerd ben, hoop het wel! Ben erg benieuwd naar je verhaal, dus houdt me aub op de hoogte. (zie pm)
Ik kan niet eens meer inloggen, nieuw wachtwoord gevraagd maar ontvang hem maar niet. Dus beetje vervelend. Hoop wel dat het goed gegaan is! Niet zo best geregeld, je krijgt ook geen bevestiging ofzo bij inschrijving... Nouja als de workshops maar goed zijn!quote:Op woensdag 25 september 2013 18:50 schreef Laatst het volgende:
[..]
Ze berichten redelijk laat inderdaad...
Kreeg vandaag pas te horen over Morgan Stanley workshop die morgen plaatsvindt.
Ik zou ook een mail moeten ontvangen vanavond, maar die heb ik nog niet gehad.
De workshops zijn niet moeilijk. Het is een fantastische methode om voor een bank goed personeel te vinden. Je proeft heel snel na 1 dag of iemand gebakken lucht loopt te verkopen of ook daad werkelijk iets kan toevoegen.quote:Op woensdag 25 september 2013 18:55 schreef lucatoni het volgende:
[..]
Ik kan niet eens meer inloggen, nieuw wachtwoord gevraagd maar ontvang hem maar niet. Dus beetje vervelend. Hoop wel dat het goed gegaan is! Niet zo best geregeld, je krijgt ook geen bevestiging ofzo bij inschrijving... Nouja als de workshops maar goed zijn!
De IBC is van de EUR toch? Daar doen ze dat ook..quote:Op woensdag 25 september 2013 17:16 schreef Laatst het volgende:
Zijn er mensen die naar de IBC gaan morgen?
Ik ben geselecteerd voor de Sales & Trading workshop van Morgan Stanley.
Iemand ervaring met dergelijke workshops? Wat valt er te verwachten?
Iemand tips qua voorbereiding e.d.?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |