abonnement Unibet Coolblue
pi_131000671
Moonah, rationeel "geleuter" is soms ook gewoon goed om weer met je beide pootjes te op de grond te gaan staan.
Maar slikmomentjes zullen er inderdaad gewoon bijhoren en die komen vast ook nog wel vaker voorbij...

Davinia, ik het dat ook wel met de jongste, maar vind het ook zo fijn om te zien dat het bij haar anders, natuurlijker gaat, dat contact.
Ze was vorige week met een kindje hier aan het spelen en ik heb gewoon van een afstandje zitten kijken en genieten O+.
Het feestje van Eli klinkt geslaagd! Leuk!
Dat M. nog niet op feestjes is geweest vind ik ergens niet zo erg, ik zou misschien iets makkelijker kunnen kiezen wie terug te vragen ;).
Maar inderdaad, ik denk dat we maar een beetje moeten kijken naar met welke kinderen ze een leuk feestje zou kunnen hebben.
Mama van 2 lieve meiden :)
  maandag 9 september 2013 @ 22:41:01 #152
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_131006493
Slikmomentjes wennen nooit. Gelukkig zit je oudste er niet mee. Job wel, die wil namelijk wel heel graag met andere kinderen spelen en begint zo langzamerhand te begrijpen dat het aan hem ligt dat het vaak niet goed gaat.

Ik ben er langzaam achter wat er vandaag aan de hand was. Hij is behoorlijk verkouden geworden inmiddels. Hij had vanochtend al slecht ontbeten en vannacht slecht geslapen. Gewoon lichamelijk niet helemaal in orde en daarom niet goed in zijn vel. En in plaats van dat hij dat dan gewoon zegt, gaat hij helemaal door het lint op school.

Zijn vorige juffrouw liet hem gewoon in de klas eten. Dat mag niet van zijn nieuwe juf en in de pauzes wil hij spelen en eten gaat van zijn speeltijd af, dus ik denk dat honger wel het grootste probleem was.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_131014799
Livelink, ze is natuurlijk ook nog maar jong. Dus zich er denk ik ook nog niet zo van bewust. Lijkt me ook lastig als ze het wel beseffen en heel graag willen, maar die onmacht dan ook voelen van dat het niet goed lukt :{.
Oh wat sneu, Job niet fit, beterschap! En een nieuwe juf met andere regels, dat lijkt me ook lastig. Vooral als je dan een soort van keuze moet gaan maken tussen spelen en eten, terwijl je heel graag speelt....
Mama van 2 lieve meiden :)
  woensdag 11 september 2013 @ 18:34:02 #154
31858 mrspoeZ
crazy catlady
pi_131066663
Sorry, post zonder teruggelezen te hebben...
Ik ben heul boos op de school van mijn kind, een VSO cluster4 Kind heeft asperger en chaos (maar das geen DSMclassificatie). Heb even een lijstje gemaakt van de afgelopen drie-en-halve week:

19/8
start schooljaar. Kind zegt dat hij nog geen weektaak heeft gekregen, dus ik kan hem die eerste week niet 's avonds helpen te zorgen dat zijn werk voor de volgende dag in orde is.
23/8
mail van de juf1: kind moet 28/8 nablijven omdat afgelopen week hij al drie maal zijn huiswerk niet af had. Op mijn vraag waar de weektaak/het huiswerk dan is zegt juf1 dat het op de website staat. Ik krijg de URL. 'Had kind moeten weten'. Ja, dat had ie gemoeten, inderdaad. Zou hij op het VSO zitten wegens zweetvoeten?
'Heb ik nog tips om kind te helpen?' Die heb ik; controle, controle, controle. Zij op school, ik thuis. Kan zij hem helpen de juiste boeken in zijn tas te doen als hij naar huis gaat (boeken moeten op school blijven van juf)? Dat gaat ze doen.
27/8
informatieavond. Goed gevoel bij!
28/8
's Morgens mail van teamleider (niet teamleider van kind, maar teamleider van een ander team, overigens): klas van kind wordt gesplitst want lastige combinatie van kinderen, juf1 gaat met klein groepje goede basis wegzetten en dan mag elke week 1 kind terug in de klas. Bij telefonische navraag waarom dat dinsdag niet is gemeld is het antwoord dat dat 's morgens voor schooltijd is bedacht. Doordacht plan?
's Middags komt kind thuis, zonder nagebleven te zijn, zonder boeken en zonder weektaak voor de vakken die gezamenlijk worden gegeven in de basisgroep. Die info staat ook niet op de website Gemaild en gevraagd of dat geregeld kon worden?
29/8
Juf2, waar kind in de klas is geplaatst regelt weektaak. Gelukkig. Kind brengt werk mee. Jeej!
30/8
Mail van juf1: kind moet toch echt nablijven 4/9, want ook al was het onduidelijk, nablijven had hij zelf moeten onthouden.
4/9
Mail van wederom de vervangende teamleider; 3 van de 5 kinderen worden teruggezet in de klas. Doordacht plan?
6/9
Mail van juf1, ik ga uitgenodigd worden voor een gesprek omdat de huiswerkattitude van kind niet goed is.
10/9
Wederom niet de juiste spullen mee. Kind meldt dat er een invalmeneer in de klas was. Op mijn vraag wie er de volgende dag zal zijn zegt hij dat hij dénkt dat het dezelfde meneer zal zijn. Meneer en juf1 een mail gestuurd of kind de proefwerken een dag later mag maken, aangezien hij zijn spullen niet mee had, ondanks de afspraak.
11/9
Reactie op mail van juf3; zij gaat met kind zorgen dat de juiste boeken in de tas zitten. Mail van mij terug; wat, wie, welke juf? Is de afspraak mbt het meenemen van boeken bekend bij degenen die invallen?
Mail van meneer: je bent bij mij niet aan het goede adres, ik moest als noodoplossing voor de groep, vandaag stond juf3 er en het is onduidelijk wie er de komende dagen de klas opvalt.
Ook een mail van vervangende teamleider; uitnodiging voor gesprek met haar (waarom?), gedragskundige, juf3 (waarom?) en eventueel ook de eigenlijke teamleider.
Ik heb net met kind afgesproken dat hij morgen al zijn boeken mee naar huis neemt en dat hij voortaan alleen de boeken mee naar school neemt die hij die dag nodig heeft, zodat hij in elk geval elke dag het huiswerk kan maken thuis. Of ik naar het gesprek ga weet ik nog niet, voorlopig denk ik nog van niet.

Overreageer ik of is dit gewoon ráár? Als ik hier al zenuwachtig van word, wat moet dat dan voor een autist betekenen?
Prrrrr
  woensdag 11 september 2013 @ 18:42:44 #155
386633 Adnap
I love Life !
pi_131066917
Tjee wat een situatie, dit kán en mág wat mij betreft niet, belachelijk in het kwadraat.
Gesprek zou ik zeker heen gaan, met dit op papier én iemand die je kan steunen zodat jij niet alleen bent.
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  woensdag 11 september 2013 @ 18:48:46 #156
35189 Troel
scherp en bot
pi_131067143
Sjonge jonge, daar worden een aantal planken flink misgeslagen. Inderdaad wat Andap zegt, heb je iemand om mee te gaan naar dat gesprek, die emotioneel weinig betrokken is en dus rationeel kan blijven?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_131067603
Tsja.. Echt goed klinkt het niet idd. Maar op een ander forum las ik net over een cluster iv school waar bij gebrek aan invallers de kinderen een week vrij gehad hebben, en nu voorlopig structureel de halve week nog vrij zullen hebben..
  woensdag 11 september 2013 @ 19:01:20 #158
35189 Troel
scherp en bot
pi_131067628
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2013 19:00 schreef poemojn het volgende:
Tsja.. Echt goed klinkt het niet idd. Maar op een ander forum las ik net over een cluster iv school waar bij gebrek aan invallers de kinderen een week vrij gehad hebben, en nu voorlopig structureel de halve week nog vrij zullen hebben..
Ik denk dat dat meer duidelijkheid schept voor de kinderen dan zo'n wisseltrucschema!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 11 september 2013 @ 19:02:17 #159
386633 Adnap
I love Life !
pi_131067671
quote:
1s.gif Op woensdag 11 september 2013 19:00 schreef poemojn het volgende:
Tsja.. Echt goed klinkt het niet idd. Maar op een ander forum las ik net over een cluster iv school waar bij gebrek aan invallers de kinderen een week vrij gehad hebben, en nu voorlopig structureel de halve week nog vrij zullen hebben..
Vind het niet gek dat mensen het onderwijs uit gaan, gezien de salarissen en alle administratieve rompslomp die er bij komt, je werkt (zoals ik bijv 26) lesuren en dan ben je minstens het zelfde aantal klokuren bezig met administreren, voorbereiden etc om het nog maar niet te hebben over bespreking links met jeugdzorg, rechts met ouders en boven en onder met collega's, begeleiders in welke vorm dan ook etc etc. Maar ja de minister he....

Ik hoop voor die kids dat ze snel weer naar school kunnen
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  woensdag 11 september 2013 @ 19:39:28 #160
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_131069343
Ik zit in de MR van de cluster4-school van Job. Daar hoor ik veel over hoe dingen gaan en daar word je ook niet vrolijk van. En zeker bij het VSO is het moeizaam.
Dan mag ik nog heel blij zijn met de school van Job. Daar is behoorlijk veel structuur en rust, maar als de juf ziek is, worden de kinderen één dag verdeeld over de andere klassen en daarna moeten ze ook thuis blijven tot de leerkracht weer beter is. Er zijn nauwelijks invalkrachten te krijgen en de kinderen reageren ook heel slecht op invalkrachten.

mrsPoez, ik denk ook dat je wel naar het gesprek moet gaan. Ik zou toch proberen om van het positieve uit te gaan en te hopen dat het gesprek bedoeld is om je kind te helpen. Maar het lijkt me best een goed plan om je ervaringen van de afgelopen 3,5 week op papier te zetten en mee te nemen en om inderdaad niet alleen te gaan. Zij zijn ook met best veel en voor je het weet ben je overdonderd.

Heel veel sterkte ermee. Hopelijk gaat het snel wat beter.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_131072144
Ik zou denk ik wel naar het gesprek gaan. Maar wat een rommeltje. Vooral ook dat dingen toegezegd worden en niet nagekomen. En ok, met een invalkracht lijkt het me niet raar als zoiets gebeurd, maar met de leerkracht waar de afspraak mee staat dat vind ik niet netjes. Maak dan die afspraak niet, zeg dat dat niet na te komen is of wat dan ook. Maar zeg niet ja en doe nee.
En vervolgens het kind laten nablijven ivm niet af zijn van huiswerk, vind ik beetje veel krom :{
Mama van 2 lieve meiden :)
  woensdag 11 september 2013 @ 20:50:12 #162
31858 mrspoeZ
crazy catlady
pi_131072471
Jullie hebben gelijk hoor, het gesprek wel aangaan is het verstandigst. Ik heb inmiddels het lijstje ook opgestuurd naar de klachtenontvangmeneer van de school gestuurd met een vraag om advies; hoe moet het nu verder?
Adem in , adem uit ... het komt goed.
Prrrrr
  woensdag 11 september 2013 @ 22:27:25 #163
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_131078331
Hoe oud is je zoon, mrspoeZ? Hoe ging het vorig jaar dan? Of zit hij toen nog op een andere school?

Ik heb Job vandaag een dagje thuis gehouden. Meer om zelf even tot rust te komen dan voor hem. Ik heb zelf geloof ik meer problemen om weer in het schoolritme te komen dan hij :@
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_131086681
Succes met jullie bijkom dagje livelink :*

MrsPoez, succes! Het lijkt me een lastige situatie.
Mama van 2 lieve meiden :)
  donderdag 12 september 2013 @ 10:51:00 #165
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_131088347
geniet er maar lekker van livelink.

mrsPoes, wat een toestanden. hopelijk komt hier snel verbetering in!
in de haak.
  vrijdag 13 september 2013 @ 16:31:35 #166
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_131132359
Ik ben blij dat het weekend is. Even geen schoolstress. Maandag moest ik hem ophalen omdat het zo slecht ging, dinsdag ging redelijk. Woensdag heb ik hem thuis gehouden, donderdag ging weer redelijk en vandaag ging het weer mis. Vanochtend al meteen. Bij het wegrijden gooide hij zijn jas en zijn tas uit de taxi. Dus hij had geen eten en geen jas op school. In de taxi zelf ging het gelukkig nog goed, maar op school is het vervolgens (zoals te verwachten was) tot een hevige uitbarsting gekomen. Kort, maar heel hevig. Hij had het lokaal ongeveer helemaal verbouwd. De gymleraar heeft hem uiteindelijk weten te kalmeren en daarna ging het weer goed. Ze hebben dus ook niet gebeld dat ik hem op moest halen. Hij heeft op school wel eten en drinken gekregen en een broek, omdat hij zijn broek aan flarden had :')
Gelukkig is school op veel voorbereid wat dat betreft, maar ik hoop dat het snel beter gaat worden. Hopelijk was dit dan de uitbarsting die er al de hele week aan zat te komen en is het er nu helemaal uit.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  vrijdag 13 september 2013 @ 16:38:02 #167
274310 agenda
altijd vol!
pi_131132590
Arme Job, zoveel onrust. Livelink :*
pi_131132702
Oef livelink. Het zou fijn zijn als nu de druk weer van de ketel is :*.
Mama van 2 lieve meiden :)
  vrijdag 13 september 2013 @ 16:48:43 #169
386633 Adnap
I love Life !
pi_131133022
Ai Livelink, ik hoop dat dit het was en dat hij nu weer even lekker bij kan tanken in het weekend maar jullie ook
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  † In Memoriam † vrijdag 13 september 2013 @ 17:40:43 #170
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131134810
ach wat een narigheid weer. gelukkig is het nu weekend
en de jas en de tas? zijn die nu kwijt?
  vrijdag 13 september 2013 @ 17:53:23 #171
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_131135271
Nee, dat gebeurde nog op ons plein, dus die kon ik zelf nog oprapen.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  † In Memoriam † vrijdag 13 september 2013 @ 18:05:21 #172
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131135676
nu maar hopen dat het een rustig weekend wordt voor jullie.
:*
  vrijdag 13 september 2013 @ 18:07:20 #173
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_131135750
Ach arm joch. Vorige week zo z'n best gedaan, dat het deze week helemaal op was?
  vrijdag 13 september 2013 @ 18:29:02 #174
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_131136399
Nou ja, vandaag kwam er dan na de uitbarsting op school eindelijk uit dat hij het vervelend vond dat zijn vriendje nu heel veel optrok met een ander klasgenootje en dat Job daar verdrietig over was. De juf heeft samen met dat vriendje, Job en het andere klasgenootje een goed gesprek gehad hierover.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  vrijdag 13 september 2013 @ 19:04:13 #175
386633 Adnap
I love Life !
pi_131137338
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 18:29 schreef livelink het volgende:
Nou ja, vandaag kwam er dan na de uitbarsting op school eindelijk uit dat hij het vervelend vond dat zijn vriendje nu heel veel optrok met een ander klasgenootje en dat Job daar verdrietig over was. De juf heeft samen met dat vriendje, Job en het andere klasgenootje een goed gesprek gehad hierover.
Een duidelijke oorzaak dus, dat is wel fijn alleen heel lastig lijkt mij
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')