#ANONIEM | maandag 24 juni 2013 @ 16:07 |
Ik wil vanavond soep maken *hoeft geen maaltijdsoep te zijn* maar heb niet veel zin om er veel moeite in te stoppen. Meestal als ik zo'n moment heb maak ik groente soep - 1.5 liter water - boullionblokje er in - pakje smaakmaker groentesoep - voorgedraaide ballen - zak soepgroente - vermicellie 2 minuten werk, kwartiertje ofzo wachten en klaar. Ik vind die pakjes honig wel erg saai ![]() wel snel natuurlijk, maar niet echt lekker.. er mist wat. Behalve van die blikken/zakken soep. Wie heeft er een lekker recept voor een soep die weinig werk is maar wel lekker? | |
Beelzebufo | maandag 24 juni 2013 @ 16:36 |
Stop er een beetje moeite en aandacht in, dan smaakt het beter! | |
rhubarb | maandag 24 juni 2013 @ 16:54 |
Broccoli koken, bouillon erbij en wat melk of room. Et voila, luie brocollisoep. | |
#ANONIEM | maandag 24 juni 2013 @ 17:17 |
Deze heb ik laatst gemaakt, was niet zo veel werk maar zeker voor herhaling vatbaar! | |
Lucky_Strike | maandag 24 juni 2013 @ 17:36 |
http://www.ah.nl/allerhan(...)aliaanse+tomatensoep Heel makkelijk en goed in te vriezen. Zonder pasta en/of omelet, met witte bonen en/of met Italiaans gekruide ballen ook erg lekker. | |
Domme_Gans | maandag 24 juni 2013 @ 18:20 |
Loop naar de Aldi en koop een blik kippensoep ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 24 juni 2013 @ 19:35 |
Dat is een leuk receptje! Thanks! ![]() | |
WaywardOne | maandag 24 juni 2013 @ 19:56 |
Aardappelen koken in groentebouillon, staafmixer erop, room toevoegen, prei oid even meekoken en rammen maar. | |
Hagelkaas | maandag 24 juni 2013 @ 20:06 |
Jeetje, veel makkelijker dan een soep maken wordt het niet hoor. Ik twijfel of het met al die pakjes wel sneller gaat. Je kan van bijna elke groente een soep maken: gewoon de groente in stukken hakken, op hoog vuur met wat olie bakken en dan bouillon of gewoon water erbij en even laten koken. Eventueel pureren. Beetje peper en eventueel zout, en als je hem romiger wil een beetje room (goh). Easy! | |
henkde_j | maandag 24 juni 2013 @ 20:13 |
Ingrediënten voor 4 personen 2 pakjes Heinz Tomato Frito 1 potje kippebouillon 4 eetlepels gembersiroop 1 scheutje sojasaus 1 mespuntje cayennepeper 2 theelepels fijngesneden peterselie 4 eetlepels bruine basterdsuiker 1 kopje water Bereidingswijze Haal de kip uit de bouillon en snijd deze in stukjes. Bewaar de bouillon. Doe daarna de 2 pakjes Tomato Frito in een pan. Voeg de stukjes kip, de bouillon en een kopje water toe (kopje water afhankelijk van de dikte van de soep, soms niet nodig). Roer het geheel een aantal keren goed door en voeg de overige ingredienten toe. Laat de soep net aan de kook komen, niet door laten koken. ![]() | |
soapie | maandag 24 juni 2013 @ 20:25 |
Water, kippebouillonblokjes, kipfilet en pasta. Makkelijker kan niet. | |
#ANONIEM | maandag 24 juni 2013 @ 20:48 |
Het is tomaten groentesoep geworden mbv zo'n pot waar je water bij moet doen en verse soepgroente. [ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 24-06-2013 20:48:37 ] | |
Spanky78 | maandag 24 juni 2013 @ 21:15 |
Dat is al stukken beter. Of gewoon geen nepbouillon maar veel groenten, eventueel een sjalotje en een scheut wijn. En oja, wat zout en peper. | |
ausweiss | dinsdag 25 juni 2013 @ 03:32 |
Fijn gesnipperd uitje, En 2 tenen knoflook. Licht aan fruiten. 1.1/2 dessertlepel kerrie masala poeder mee fruiten. 2 volle eetlepels bloem toevoegen en mee aanbakken. 1 liter kippen boullion langzaam bij de roux roeren. Wat tauge en rodepeper smoren en er bij gooien. 10 minuten zacht door laten koken. Eventueel een klein scheutje room er door. Op smaak brengen met eventueel peper en zout | |
henkde_j | dinsdag 25 juni 2013 @ 12:09 |
Geen water? | |
Mirjam | dinsdag 25 juni 2013 @ 12:10 |
. | |
henkde_j | dinsdag 25 juni 2013 @ 12:10 |
Oh ![]() |