FOK!forum / Klaagbaak / Bierflesje ejaculeerde bevroren bier na openen.
MuVodinsdag 18 juni 2013 @ 21:24
Klerezooi, denk ik na dit warme weer lekker van een pilsje te kunnen genieten, bevriest mijn bier voor mijn neus :(

Nu is het het zo dat ik zondag avond 2 flesjes je bier onder in mijn vriezer had gelegd omdat ze niet koud waren. Dus vandaag pak ik ijs uit de vriezer en zie ik dat er nog een bierflesje in ligt. En wonder boven wonder is de fles niet geklapt en het bier zelf niet eens bevroren. Dus ik dacht, mooi vanavond een extra koud pilsje!

Op het moment dat ik het biertje open en een slokt neem, proef ik opeens wat bier ijs.. Niet veel later gebeurt er dit:

Mijn bierflesje ejaculeerde gewoon al het bier :( Klote zooi! Bier veranderd compleet in half bevroren ijs..

Pic:

330h6io.jpg

Na:
f0w0ed.jpg

Dan maar een iets minder koud biertje uit de koelkast :(
ikbennieuwopfokdinsdag 18 juni 2013 @ 21:25
Bierijs! Wat een uitvinding!
pussycatdolldinsdag 18 juni 2013 @ 21:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:25 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
Bierijs! Wat een uitvinding!
Niet lekker al geprobeerd :N
#ANONIEMdinsdag 18 juni 2013 @ 21:29
juup :r
ikbennieuwopfokdinsdag 18 juni 2013 @ 21:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:27 schreef pussycatdoll het volgende:

[..]

Niet lekker al geprobeerd :N
Ja dus jij bent niet de enige op de wereld met een mening
Awesome_dinsdag 18 juni 2013 @ 21:29
Gelukkig zit er bijna niks in die kleine kutflesjes.
pussycatdolldinsdag 18 juni 2013 @ 21:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:29 schreef ikbennieuwopfok het volgende:

[..]

Ja dus jij bent niet de enige op de wereld met een mening
Wel, anderen een mening laten vormen :')
Anderen niet je mening opdringen :')
VMSDKRdinsdag 18 juni 2013 @ 21:30
:( :( :( :( :( :(
Mortaxxdinsdag 18 juni 2013 @ 21:31
Kan je het niet gewoon weer laten smelten?
NemapoAlchariosdinsdag 18 juni 2013 @ 21:33
dit komt doordat het bier in de vriezer gelegen heeft, dan stolt het bier omdat de temperatuur onder de bevriezingstemperatuur komt.
MuVodinsdag 18 juni 2013 @ 21:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:31 schreef Mortaxx het volgende:
Kan je het niet gewoon weer laten smelten?
Gedaan, smaakt 'ok' maar er zit al zo weinig in het flesje. Na het smelten zit er dus bijna niks meer in :(


quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:33 schreef NemapoAlcharios het volgende:
dit komt doordat het bier in de vriezer gelegen heeft, dan stolt het bier omdat de temperatuur onder de bevriezingstemperatuur komt.
Je hebt gelijk, ik merkte het..
Apuleiusdinsdag 18 juni 2013 @ 21:35
Verspillen van bier. :N
samthegreat5dinsdag 18 juni 2013 @ 21:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:33 schreef NemapoAlcharios het volgende:
dit komt doordat het bier in de vriezer gelegen heeft, dan stolt het bier omdat de temperatuur onder de bevriezingstemperatuur komt.
1341858117_You-Dont-Say-Meme-Rage-Face-Nicolas.png
#ANONIEMdinsdag 18 juni 2013 @ 21:40
TS had het biertje beter in de koelkast kunnen terugleggen. Dan was het weer op de juiste temperatuur gekomen en het had hem nog energie bespaard ook.
Gibson88dinsdag 18 juni 2013 @ 21:42
Faaluser :')
MuVodinsdag 18 juni 2013 @ 21:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:42 schreef GibsonLesPaul88 het volgende:
Faaluser :')
Nee jij bent het FOK! voorbeeld.. :') :r
wallofdollsdinsdag 18 juni 2013 @ 21:44
Mannen weten waarom
Gibson88dinsdag 18 juni 2013 @ 21:44
quote:
4s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:43 schreef MuVo het volgende:

[..]

Nee jij bent het FOK! voorbeeld.. :') :r
Dankjewel :D
Maar nee, dat ben ik niet.

SPOILER
Niet huilen ;(
Zeetakjedinsdag 18 juni 2013 @ 21:45
Moet je met een blikje doen, eerst bevriezen en dan in de lucht gooien zodat ie op de grond kapot klapt, een gigantische schuimeruptie ontstaat.


Overigens wel met vies euroshopper bier doen, anders is het zonde (en in je eigen achtertuin doen)
MuVodinsdag 18 juni 2013 @ 21:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:44 schreef GibsonLesPaul88 het volgende:

[..]

Dankjewel :D
Maar nee, dat ben ik niet.

SPOILER
Niet huilen ;(
Sarcasme is zelfs nog te moeilijk voor jou. :') ;(
Gibson88dinsdag 18 juni 2013 @ 21:55
quote:
4s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:47 schreef MuVo het volgende:

[..]

Sarcasme is zelfs nog te moeilijk voor jou. :') ;(
:')____!!!!!! Whahahahahahahahaahahha
hahahahaahahhahahaahahhahaahahahah
MuVodinsdag 18 juni 2013 @ 22:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:55 schreef GibsonLesPaul88 het volgende:

[..]

:')____!!!!!! Whahahahahahahahaahahha
hahahahaahahhahahaahahhahaahahahah
:')
De_Dorstigedinsdag 18 juni 2013 @ 22:18
Jupiler, een prima biertje.
Japie_Tepeldinsdag 18 juni 2013 @ 22:29
Jupiler. Overpriced matig biertje
jatochneetochdinsdag 18 juni 2013 @ 22:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:33 schreef NemapoAlcharios het volgende:
dit komt doordat het bier in de vriezer gelegen heeft, dan stolt het bier omdat de temperatuur onder de bevriezingstemperatuur komt.
quote:
4s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:34 schreef MuVo het volgende:
Je hebt gelijk, ik merkte het..
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:36 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
:|W :|W :|W
Het bier stolde omdat de druk veranderde na het openen. De temperatuur was al laag.
samthegreat5dinsdag 18 juni 2013 @ 22:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 22:38 schreef jatochneetoch het volgende:

[..]

[..]

[..]

:|W :|W :|W
Het bier stolde omdat de druk veranderde na het openen. De temperatuur was al laag.
Ja, de drukverandering klopt. Ik doelde alleen op het feit dat het vrij logisch is dat bier zo koud wordt in een vriezer dat bier in het flesje (ongeopend) bevriest :').
jatochneetochdinsdag 18 juni 2013 @ 22:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 22:49 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Ja, de drukverandering klopt. Ik doelde alleen op het feit dat het vrij logisch is dat bier zo koud wordt in een vriezer dat bier in het flesje (ongeopend) bevriest :').
Het bier bevriest juist niet ongeopend.
samthegreat5dinsdag 18 juni 2013 @ 23:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 22:51 schreef jatochneetoch het volgende:

[..]

Het bier bevriest juist niet ongeopend.
Jawel, alleen zijn onze vriezers niet koud genoeg om het bier te laten bevriezen ;).
jatochneetochdinsdag 18 juni 2013 @ 23:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 23:09 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Jawel, alleen zijn onze vriezers niet koud genoeg om het bier te laten bevriezen ;).
Sommige wel, maar in dat geval springt door de druk de dop er in de vriezer af en dan bevriest het nog steeds omdat die open gaat.
vosssdinsdag 18 juni 2013 @ 23:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 23:09 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Jawel, alleen zijn onze vriezers niet koud genoeg om het bier te laten bevriezen ;).
Hier is anders al menig flesje gewoon bevroren in die vriezer. Ook zonder kapot te springen.
ontembaredinsdag 18 juni 2013 @ 23:36
Had je hem op moeten laten warmen zonder het dopje eraf te halen. :6
samthegreat5dinsdag 18 juni 2013 @ 23:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 23:11 schreef jatochneetoch het volgende:

[..]

Sommige wel, maar in dat geval springt door de druk de dop er in de vriezer af en dan bevriest het nog steeds omdat die open gaat.
Dichte, gepressurised, flesjes bier kunnen inderdaad zonder open te knappen bevriezen. De vriespuntdepressie van een biertje, te danken aan het opgeloste CO2 is ongeveer 0.37225446426 graden celcius. En te danken aan het alcoholpercentage (genomen 4.8%) is de vriespuntdepressie zo'n 2.016 graden celcius. Dat betekent dat een biertje dan ongeveer een vriespunt van ''Vriespuntwater - 2.38825446426 graden celcius'' zou moeten hebben. Dus een biertje zal zo rond de -2.5 graden celcius pas echt bevriezen. Meeste huishoudens hebben een vriezer van rond de 0 graden celcius. Vandaar dat een biertje meestal incompleet bevriest. Biertjes knappen ook vaak, of hebben geen dopje meer, en bevriezen dan snel door aanraking met koude lucht. Kan ook zo zijn dat de lucht/CO2 ontsnapt via het dopje zonder dat het flesje breekt tijdens het uitzetten van het bier bij het kouder worden.

Dan krijg je dus Voss z'n geval: een bevroren biertje in een intact flesje ^O^
samthegreat5dinsdag 18 juni 2013 @ 23:41
En dat in KLB, wie had dat gedacht :')
MaryMousedinsdag 18 juni 2013 @ 23:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 23:38 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Dichte, gepressurised, flesjes bier kunnen inderdaad zonder open te knappen bevriezen. De vriespuntdepressie van een biertje, te danken aan het opgeloste CO2 is ongeveer 0.37225446426 graden celcius. En te danken aan het alcoholpercentage (genomen 4.8%) is de vriespuntdepressie zo'n 2.016 graden celcius. Dat betekent dat een biertje dan ongeveer een vriespunt van ''Vriespuntwater - 2.38825446426 graden celcius'' zou moeten hebben. Dus een biertje zal zo rond de -2.5 graden celcius pas echt bevriezen. Meeste huishoudens hebben een vriezer van rond de 0 graden celcius. Vandaar dat een biertje meestal incompleet bevriest. Biertjes knappen ook vaak, of hebben geen dopje meer, en bevriezen dan snel door aanraking met koude lucht. Kan ook zo zijn dat de lucht/CO2 ontsnapt via het dopje zonder dat het flesje breekt tijdens het uitzetten van het bier bij het kouder worden.

Dan krijg je dus Voss z'n geval: een bevroren biertje in een intact flesje ^O^
_O_ Dus eigenlijk had ik in de USA een waardeloze vriezer, want de pilsje bevroren en de flesjes knapten :?
samthegreat5dinsdag 18 juni 2013 @ 23:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 23:43 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

_O_ Dus eigenlijk had ik in de USA een waardeloze vriezer, want de pilsje bevroren en de flesjes knapten :?
Nee, je had een prima vriezer, maar waarschijnlijk goede kwaliteit flesjes met de dop er goed op? :P
MaryMousedinsdag 18 juni 2013 @ 23:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 23:46 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Nee, je had een prima vriezer, maar waarschijnlijk goede kwaliteit flesjes? :P
Heineken Import O-)
samthegreat5dinsdag 18 juni 2013 @ 23:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 23:47 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Heineken Import O-)
Nou ben ik natuurlijk wel benieuwd naar wat voor pils Vosss in zijn vriezer had dat gewoon bevroor zonder te knappen.
samthegreat5dinsdag 18 juni 2013 @ 23:48
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 23:23 schreef vosss het volgende:

[..]

Hier is anders al menig flesje gewoon bevroren in die vriezer. Ook zonder kapot te springen.
Welk bier had je mijn beste?
S4pphirewoensdag 19 juni 2013 @ 22:08
Vandaag wat Coronaatjes vergeten uit de vriezer te halen. :'( :').

Zo maar eens kijken hoe het proeft.
reeybehnwoensdag 19 juni 2013 @ 23:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 23:38 schreef samthegreat5 het volgende:

[..]

Dichte, gepressurised, flesjes bier kunnen inderdaad zonder open te knappen bevriezen. De vriespuntdepressie van een biertje, te danken aan het opgeloste CO2 is ongeveer 0.37225446426 graden celcius. En te danken aan het alcoholpercentage (genomen 4.8%) is de vriespuntdepressie zo'n 2.016 graden celcius. Dat betekent dat een biertje dan ongeveer een vriespunt van ''Vriespuntwater - 2.38825446426 graden celcius'' zou moeten hebben. Dus een biertje zal zo rond de -2.5 graden celcius pas echt bevriezen. Meeste huishoudens hebben een vriezer van rond de 0 graden celcius. Vandaar dat een biertje meestal incompleet bevriest. Biertjes knappen ook vaak, of hebben geen dopje meer, en bevriezen dan snel door aanraking met koude lucht. Kan ook zo zijn dat de lucht/CO2 ontsnapt via het dopje zonder dat het flesje breekt tijdens het uitzetten van het bier bij het kouder worden.

Dan krijg je dus Voss z'n geval: een bevroren biertje in een intact flesje ^O^
wat lul jij uit je nek? een vriesvak is idd rond de 0 graden. een echte vriezer is -18 of kouder.
samthegreat5woensdag 19 juni 2013 @ 23:55
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 23:55 schreef reeybehn het volgende:

[..]

wat lul jij uit je nek? een vriesvak is idd rond de 0 graden. een echte vriezer is -18 of kouder.
Ik had het dus over een vriesvak :).
ikjijallebeiwoensdag 19 juni 2013 @ 23:56
Jupiler. _O_
samthegreat5woensdag 19 juni 2013 @ 23:58
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 23:55 schreef reeybehn het volgende:

[..]

wat lul jij uit je nek? een vriesvak is idd rond de 0 graden. een echte vriezer is -18 of kouder.
En wat betreft wat ik lul:
63524433bf92dd295ffef8fd9fd58c37aa5973da.png

Motherfucker 8-)
maxburgerdonderdag 20 juni 2013 @ 00:03
Hoezo is een vriesvak maar 0 graden. Dan ontdooit het toch zowat.
reeybehndonderdag 20 juni 2013 @ 14:04
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 00:03 schreef maxburger het volgende:
Hoezo is een vriesvak maar 0 graden. Dan ontdooit het toch zowat.
daarom zijn veel producten ook minder lang houdbaar in een vriesvak dan in een vriezer
maxburgerdonderdag 20 juni 2013 @ 14:20
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 14:04 schreef reeybehn het volgende:

[..]

daarom zijn veel producten ook minder lang houdbaar in een vriesvak dan in een vriezer
Waarom dan niet tenminste -1 of -2 ?
reeybehndonderdag 20 juni 2013 @ 15:03
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juni 2013 14:20 schreef maxburger het volgende:

[..]

Waarom dan niet tenminste -1 of -2 ?
mwoah, kan ook. maar zo uit mijn hoofd was het 0. kan idd ook iets lager zijn.

net opgezocht. t zit als volgt:

Aantal sterren Temperatuur vriesvak Bewaartijd
* -6 °C 1 week
** -12 °C 1 maand
*** -18 °C 3 maanden
**** -18 °C of lager 3 maanden en geschikt voor het invriezen van vers voedsel

vriesvak is dus zo'n -6 graden
Xenzodonderdag 20 juni 2013 @ 15:41
Een zeer terechte klacht, sterkte TS met het verwerken van uw overleden bier.