MuVo | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:24 |
Klerezooi, denk ik na dit warme weer lekker van een pilsje te kunnen genieten, bevriest mijn bier voor mijn neus ![]() Nu is het het zo dat ik zondag avond 2 flesjes je bier onder in mijn vriezer had gelegd omdat ze niet koud waren. Dus vandaag pak ik ijs uit de vriezer en zie ik dat er nog een bierflesje in ligt. En wonder boven wonder is de fles niet geklapt en het bier zelf niet eens bevroren. Dus ik dacht, mooi vanavond een extra koud pilsje! Op het moment dat ik het biertje open en een slokt neem, proef ik opeens wat bier ijs.. Niet veel later gebeurt er dit: Mijn bierflesje ejaculeerde gewoon al het bier ![]() Pic: ![]() Na: ![]() Dan maar een iets minder koud biertje uit de koelkast ![]() | |
ikbennieuwopfok | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:25 |
Bierijs! Wat een uitvinding! | |
pussycatdoll | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:27 |
Niet lekker al geprobeerd ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:29 |
juup ![]() | |
ikbennieuwopfok | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:29 |
Ja dus jij bent niet de enige op de wereld met een mening | |
Awesome_ | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:29 |
Gelukkig zit er bijna niks in die kleine kutflesjes. | |
pussycatdoll | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:30 |
Wel, anderen een mening laten vormen ![]() Anderen niet je mening opdringen ![]() | |
VMSDKR | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:30 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Mortaxx | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:31 |
Kan je het niet gewoon weer laten smelten? | |
NemapoAlcharios | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:33 |
dit komt doordat het bier in de vriezer gelegen heeft, dan stolt het bier omdat de temperatuur onder de bevriezingstemperatuur komt. | |
MuVo | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:34 |
Gedaan, smaakt 'ok' maar er zit al zo weinig in het flesje. Na het smelten zit er dus bijna niks meer in ![]() Je hebt gelijk, ik merkte het.. | |
Apuleius | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:35 |
Verspillen van bier. ![]() | |
samthegreat5 | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:36 |
![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:40 |
TS had het biertje beter in de koelkast kunnen terugleggen. Dan was het weer op de juiste temperatuur gekomen en het had hem nog energie bespaard ook. | |
Gibson88 | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:42 |
Faaluser ![]() | |
MuVo | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:43 |
Nee jij bent het FOK! voorbeeld.. ![]() ![]() | |
wallofdolls | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:44 |
Mannen weten waarom | |
Gibson88 | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:44 |
Dankjewel ![]() Maar nee, dat ben ik niet.
| |
Zeetakje | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:45 |
Moet je met een blikje doen, eerst bevriezen en dan in de lucht gooien zodat ie op de grond kapot klapt, een gigantische schuimeruptie ontstaat. Overigens wel met vies euroshopper bier doen, anders is het zonde (en in je eigen achtertuin doen) | |
MuVo | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:47 |
Sarcasme is zelfs nog te moeilijk voor jou. ![]() ![]() | |
Gibson88 | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:55 |
![]() hahahahaahahhahahaahahhahaahahahah | |
MuVo | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:14 |
![]() | |
De_Dorstige | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:18 |
Jupiler, een prima biertje. | |
Japie_Tepel | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:29 |
Jupiler. Overpriced matig biertje | |
jatochneetoch | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:38 |
![]() ![]() ![]() Het bier stolde omdat de druk veranderde na het openen. De temperatuur was al laag. | |
samthegreat5 | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:49 |
Ja, de drukverandering klopt. Ik doelde alleen op het feit dat het vrij logisch is dat bier zo koud wordt in een vriezer dat bier in het flesje (ongeopend) bevriest ![]() | |
jatochneetoch | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:51 |
Het bier bevriest juist niet ongeopend. | |
samthegreat5 | dinsdag 18 juni 2013 @ 23:09 |
Jawel, alleen zijn onze vriezers niet koud genoeg om het bier te laten bevriezen ![]() | |
jatochneetoch | dinsdag 18 juni 2013 @ 23:11 |
Sommige wel, maar in dat geval springt door de druk de dop er in de vriezer af en dan bevriest het nog steeds omdat die open gaat. | |
vosss | dinsdag 18 juni 2013 @ 23:23 |
Hier is anders al menig flesje gewoon bevroren in die vriezer. Ook zonder kapot te springen. | |
ontembare | dinsdag 18 juni 2013 @ 23:36 |
Had je hem op moeten laten warmen zonder het dopje eraf te halen. ![]() | |
samthegreat5 | dinsdag 18 juni 2013 @ 23:38 |
Dichte, gepressurised, flesjes bier kunnen inderdaad zonder open te knappen bevriezen. De vriespuntdepressie van een biertje, te danken aan het opgeloste CO2 is ongeveer 0.37225446426 graden celcius. En te danken aan het alcoholpercentage (genomen 4.8%) is de vriespuntdepressie zo'n 2.016 graden celcius. Dat betekent dat een biertje dan ongeveer een vriespunt van ''Vriespuntwater - 2.38825446426 graden celcius'' zou moeten hebben. Dus een biertje zal zo rond de -2.5 graden celcius pas echt bevriezen. Meeste huishoudens hebben een vriezer van rond de 0 graden celcius. Vandaar dat een biertje meestal incompleet bevriest. Biertjes knappen ook vaak, of hebben geen dopje meer, en bevriezen dan snel door aanraking met koude lucht. Kan ook zo zijn dat de lucht/CO2 ontsnapt via het dopje zonder dat het flesje breekt tijdens het uitzetten van het bier bij het kouder worden. Dan krijg je dus Voss z'n geval: een bevroren biertje in een intact flesje ![]() | |
samthegreat5 | dinsdag 18 juni 2013 @ 23:41 |
En dat in KLB, wie had dat gedacht ![]() | |
MaryMouse | dinsdag 18 juni 2013 @ 23:43 |
![]() ![]() | |
samthegreat5 | dinsdag 18 juni 2013 @ 23:46 |
Nee, je had een prima vriezer, maar waarschijnlijk goede kwaliteit flesjes met de dop er goed op? ![]() | |
MaryMouse | dinsdag 18 juni 2013 @ 23:47 |
Heineken Import ![]() | |
samthegreat5 | dinsdag 18 juni 2013 @ 23:47 |
Nou ben ik natuurlijk wel benieuwd naar wat voor pils Vosss in zijn vriezer had dat gewoon bevroor zonder te knappen. | |
samthegreat5 | dinsdag 18 juni 2013 @ 23:48 |
Welk bier had je mijn beste? | |
S4pphire | woensdag 19 juni 2013 @ 22:08 |
Vandaag wat Coronaatjes vergeten uit de vriezer te halen. ![]() ![]() Zo maar eens kijken hoe het proeft. | |
reeybehn | woensdag 19 juni 2013 @ 23:55 |
wat lul jij uit je nek? een vriesvak is idd rond de 0 graden. een echte vriezer is -18 of kouder. | |
samthegreat5 | woensdag 19 juni 2013 @ 23:55 |
Ik had het dus over een vriesvak ![]() | |
ikjijallebei | woensdag 19 juni 2013 @ 23:56 |
Jupiler. ![]() | |
samthegreat5 | woensdag 19 juni 2013 @ 23:58 |
En wat betreft wat ik lul: ![]() Motherfucker ![]() | |
maxburger | donderdag 20 juni 2013 @ 00:03 |
Hoezo is een vriesvak maar 0 graden. Dan ontdooit het toch zowat. | |
reeybehn | donderdag 20 juni 2013 @ 14:04 |
daarom zijn veel producten ook minder lang houdbaar in een vriesvak dan in een vriezer | |
maxburger | donderdag 20 juni 2013 @ 14:20 |
Waarom dan niet tenminste -1 of -2 ? | |
reeybehn | donderdag 20 juni 2013 @ 15:03 |
mwoah, kan ook. maar zo uit mijn hoofd was het 0. kan idd ook iets lager zijn. net opgezocht. t zit als volgt: Aantal sterren Temperatuur vriesvak Bewaartijd * -6 °C 1 week ** -12 °C 1 maand *** -18 °C 3 maanden **** -18 °C of lager 3 maanden en geschikt voor het invriezen van vers voedsel vriesvak is dus zo'n -6 graden | |
Xenzo | donderdag 20 juni 2013 @ 15:41 |
Een zeer terechte klacht, sterkte TS met het verwerken van uw overleden bier. |