Lucky_Strike | maandag 17 juni 2013 @ 10:47 |
Even een vraagje over paprikapoeder. Ik ben pas een uurtje in Hongarije geweest en ben even de supermarkt in gesprint om een paar zakjes paprikapoeder te kopen. Ik kon er geen wijs uit worden dus heb maar alle drie de soorten meegenomen en ben er net met veel moeite achtergekomen wat welke nou is: Csipos Csemege: pittig Csemege: iets pittig Edesnemes: edelzoet Nou vraag ik me een paar dingen af. Ik heb thuis twee Silvo paprikapoederpotjes staan: mild en scherp. Zouden die smaken overeenkomen met Csipos Csemege en Csemege? En stel dat ik goulash of iets dergelijks wil maken, gebruik ik dan de edesnemes? En is de edesnemes vergelijkbaar met Spaanse geroosterde paprikapoeder? Ik weet dat ik de zakjes natuurlijk open kan maken maar de kwaliteit gaat snel achteruit dus ik wil ze pas openmaken als ik ze nodig heb. Tenzij niemand hier het antwoord weer ![]() | |
Deetch | maandag 17 juni 2013 @ 10:57 |
Ik zou er van uit gaan dat de hongaarse scherp iets scherper is dan die laffe silvo kruiden. Overigens koop ik mijn kruiden liever op de markt (in groningen) of bij een bazaar-achtige winke dan bij de supermarkt. | |
Tja..1986 | maandag 17 juni 2013 @ 10:59 |
Gaat de kwaliteit van poeder snel achteruit? Dat spul is altijd jaren houdbaar. Zelf proef ik geen verschil tussen een potje kruiden dat net open is en een die al een jaar staat. | |
Lucky_Strike | maandag 17 juni 2013 @ 11:34 |
Ik koop mijn kruiden meestal op vakantie in Polen en Tsjechie of hier bij de Turkse en Poolse winkel. En dan vul ik de Silvopotjes dus bij want die hebben wel een handig formaat. Maar de potjes paprikapoeder zijn al wat ouder en nog nooit bijgevuld. De scherpe is trouwens niet van Silvo maar komt uit Duitsland. Wel bij een supermarkt dus zal ook niet geweldig zijn. Dat zegt het internet ![]() | |
klaarover | maandag 17 juni 2013 @ 22:30 |
de Silvo paprikapoeder "scherp" is geen zuivere koffie. Het is gewoon flauwe paprikapoeder met wat cayennepeper bijgemengd. Ja zo kan ik het ook. | |
Tanin | maandag 17 juni 2013 @ 23:07 |
Wat klaarover zegt. Ik heb een Hongaar nog nooit die derde zien gebruiken, en dat zeg ik met een Hongaarse ex, en een Hongaarse huisgenote, die beiden goed konden koken. Die andere twee gebruikten ze gewoon wat er voor handen was, meestal die 2e. Natuurlijk hebben die 1e en 3e hun plaats, ik zou alleen niet weten waar. | |
Caithlinn | maandag 17 juni 2013 @ 23:24 |
TS, om poederkruiden op smaak te houden gebruik ik mini weckpotjes ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 18 juni 2013 @ 09:57 |
Wat een mysterie ![]() |