abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 20 april 2015 @ 12:44:54 #101
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_151855830
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2015 12:39 schreef emil23 het volgende:

[..]

Ik ben al jarenlang erg tevreden met mijn Cobb. Wel in combinatie met een dome-thermometer en een kern-thermometer natuurlijk.

Deze fatty van bijna 1,2 kilo heb ik gister weten klaar te maken op 5 kokosbriketjes. Daarmee wist ik de dome-temperatuur 3 uur lang rond 140gr te houden totdat de fatty een kerntemperatuur had van 74gr. In mijn ogen is de Cobb een onderschat en uiterst efficiënt apparaat.
Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie ;) Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE.
Addicted to sports on TV
"It's bold, it's brave, it's beautiful!"
pi_151856653
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2015 12:44 schreef Coelho het volgende:

[..]

Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie ;) Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE.
De hele Cobb is gebouwd om efficiënt te zijn en is specifiek gebaseerd op indirect. En op vakantie is het een geweldig apparaat. Altijd leuk om daar low en slow een fatty te bereiden, terwijl de heerlijke geur van garend vlees zich 3 uur lang over de camping verspreid.

En nog leuker zijn de reacties van de medekampeerders als je na een aantal uren zo'n perfect stuk vlees uit je "mini-bbqtje" tovert.
  Moderator dinsdag 21 april 2015 @ 19:44:17 #103
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_151901755
Ah leuk, dit topic is weer actief. Wij zijn ook alweer lekker bezig geweest dit jaar. Eigenlijk barbecuen we het hele jaar dooraar in verband met een verhuizing hebben we een paar maanden overgeslagen.

Afgelopen weekend hebben we voor het eerst naans op de Black Bastard gemaakt. We moeten nog flink oefenen maar het was al best een succes. Vooral met de tandoori burgers :Y)
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  dinsdag 21 april 2015 @ 19:48:00 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151901934
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 20 april 2015 13:25 schreef emil23 het volgende:

[..]

De hele Cobb is gebouwd om efficiënt te zijn en is specifiek gebaseerd op indirect. En op vakantie is het een geweldig apparaat. Altijd leuk om daar low en slow een fatty te bereiden, terwijl de heerlijke geur van garend vlees zich 3 uur lang over de camping verspreid.

En nog leuker zijn de reacties van de medekampeerders als je na een aantal uren zo'n perfect stuk vlees uit je "mini-bbqtje" tovert.
Grillterroristen noemen ze jullie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151902277
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 april 2015 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grillterroristen noemen ze jullie?
Hoezo?
  dinsdag 21 april 2015 @ 19:59:55 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151902331
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 april 2015 19:58 schreef emil23 het volgende:

[..]

Hoezo?
Oh, dat zeggen onze buren over ons, als ze weer eens watertandend de geuren meekrijgen van onze buitenkeuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151902890
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 april 2015 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oh, dat zeggen onze buren over ons, als ze weer eens watertandend de geuren meekrijgen van onze buitenkeuken.
Ah vandaar. Tja, sommige medekampeerders kunnen nu eenmaal niet bbqen en zijn daardoor veroordeelt tot macaroni met smac. Ik eet liever beercan chicken.
  woensdag 22 april 2015 @ 03:39:55 #108
369821 BenD
in Canada
pi_151913586
Lente komt er hier aan en dat betekend meer barbecuen (bij -30C ga ik niet meer buiten staan)! Afgelopen weekend heerlijke ribs en heilbot gemaakt, het was weer smullen! Met pasen tijdens een kleine sneeuwstorm nog met de schoonvader een brisket om 03.00 's nachts op de Big Steel Keg gegooid. Prachtig stukje vlees blijft dat toch. Helaas doe ik het nog met een gewone gas barbecue maar dat lukt ook prima. Net nog nieuwe ceder plankjes gekocht, van het weekend maar eens een stuk zalm scoren ^O^
pi_151940691
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
  woensdag 22 april 2015 @ 22:49:40 #110
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_151942808
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 april 2015 20:17 schreef emil23 het volgende:

[..]

Ah vandaar. Tja, sommige medekampeerders kunnen nu eenmaal niet bbqen en zijn daardoor veroordeelt tot macaroni met smac. Ik eet liever beercan chicken.
welke accessoires zijn must have bij de Cobb?
Addicted to sports on TV
"It's bold, it's brave, it's beautiful!"
  woensdag 22 april 2015 @ 22:52:54 #111
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_151942950
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
in een bak met soda weken of in een dichte vuilniszak met een scheut ammoniak. Dat laatste wel buiten vanwege gasvorming, maar dan poets je het er na een nacht ook af. Wel kans op aantasting van je RVS.
Addicted to sports on TV
"It's bold, it's brave, it's beautiful!"
pi_151943897
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
En de ketel maak je het best schoon met schoonmaakazijn en heet water.
pi_151943967
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2015 22:49 schreef Coelho het volgende:

[..]

welke accessoires zijn must have bij de Cobb?
Standaard zit er een standaard bakplaat en een rooster voor grote stukken vlees bij. Als extra heb ik alleen een grillplaat. De rest is in mijn ogen zinloos. Bijvoorbeeld de wok. Daar wordt de cobb niet heet genoeg voor.
  donderdag 30 april 2015 @ 13:39:27 #114
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_152150825
Verdomd! een BBQ-topic...

Sinds 2 maanden in het bezit van een MTP 57... en nu dus (nog) meer aan het grillen... Ik ga hier even meelezen ^O^
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
  zondag 3 mei 2015 @ 14:15:35 #115
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_152232499
nxUEVi4.jpg
ZJ11vPW.jpg

Gister babybacks gemaakt :)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zondag 10 mei 2015 @ 10:05:23 #116
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_152452684
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...

De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid -O- .

Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
pi_152452742
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 10:05 schreef teamlead het volgende:
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...

De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid -O- .

Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
Met kolen of brikketten ga je nooit de ideale temperatuur halen. Je moet bijstoken met hout.

En laat je steen heet worden. Dat kan best 3 kwartier duren.
pi_152452838
Gisteren pulled pork gemaakt. O+ Was heerlijk geworden. Voor het eerst om de barbecue voor langere tijd warm te houden. Dus dat ging even fout. één keer de barbecue helemaal overnieuw aan moeten steken. Maar dat maakte het resultaat niet minder lekker. O+

Ik heb nog een stuk van 4.5 kilo liggen voor de volgende keer. :9

Vanavond maak ik weer bier kippetjes. Vorig weekend voor het eerst gemaakt, meteen fan. O+ Met groene asperges en gepofte aardappels.

FKC7w3c.jpg
  zondag 10 mei 2015 @ 12:39:19 #119
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_152455684
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 10:05 schreef teamlead het volgende:
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...

De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid -O- .

Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
Wat voor BBQ heb je en wat voor setup heb je gebruikt? Ik heb in het verleden redelijk succesvol pizza's gemaakt op een Weber One Touch Pro Gold met alleen briketten, en nu in de Big Green Egg is het helemaal geen issue meer.
Addicted to sports on TV
"It's bold, it's brave, it's beautiful!"
  maandag 11 mei 2015 @ 12:28:37 #120
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_152486186
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 12:39 schreef Coelho het volgende:

[..]

Wat voor BBQ heb je en wat voor setup heb je gebruikt? Ik heb in het verleden redelijk succesvol pizza's gemaakt op een Weber One Touch Pro Gold met alleen briketten, en nu in de Big Green Egg is het helemaal geen issue meer.
Ik gebruik de Weber MT (57). Pizzasteen in het midden, briketten rondom.

Gek genoeg krijg ik hem wél flink op temperatuur als ik de split-grill methode gebruik. Alleen bij de "pizza-inrichting" wil het maar niet opschieten, zelfs als ik meer briketten gebruik dan normaal.
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
pi_154198248
Morgen beercan chicken en spicy shrimp maken
  donderdag 9 juli 2015 @ 14:59:50 #122
297177 DrParanoid
U made bro!?
pi_154198448
Ribbetjes, 2 uur gerookt met whiskey hout, 2 uur ingepakt met wat honing en bruine suiker, 30-40 minuten met bbq saus. Regelmatig gesprayed met franse appel cider (zurig), temp constant gehouden op 110/120 bij de ribs (130-140 dome temp). Deze zijn van paar week terug, a.s. zaterdag weer :D

1k0.jpg
1k0.jpg
1k0.jpg
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_161987254
Net mn weber afgestoft, straks net als de rest van NL BBQ'en, dus dacht ik kick dit topic maar weer eens omhoog :D

Meer BBQ'ers vanavond?
  zaterdag 7 mei 2016 @ 15:11:35 #124
43556 miss_dynastie
Met vlag en Wayple #ESF2018
pi_161987447
Jep. Vanavond. Gistermiddag. Eergisteravond. :') :P
Vandaag beenham voor bij de asperges :9
So let me clue you in... I'm not in danger. I am the danger.
  zaterdag 7 mei 2016 @ 15:14:53 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161987519
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2016 15:02 schreef Funkel het volgende:
Net mn weber afgestoft, straks net als de rest van NL BBQ'en, dus dacht ik kick dit topic maar weer eens omhoog :D

Meer BBQ'ers vanavond?
Morgenavond.
Wel spul in huis om er op te mieteren: een 1,2 kg wegend stuk cote de boeuf, gemarineerde lamskoteletjes, een gemarineerde zeebaars, pulpo, maiskolven, romainesla, asperges, prei. :9
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')