Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE.quote:Op maandag 20 april 2015 12:39 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ik ben al jarenlang erg tevreden met mijn Cobb. Wel in combinatie met een dome-thermometer en een kern-thermometer natuurlijk.
Deze fatty van bijna 1,2 kilo heb ik gister weten klaar te maken op 5 kokosbriketjes. Daarmee wist ik de dome-temperatuur 3 uur lang rond 140gr te houden totdat de fatty een kerntemperatuur had van 74gr. In mijn ogen is de Cobb een onderschat en uiterst efficiënt apparaat.
De hele Cobb is gebouwd om efficiënt te zijn en is specifiek gebaseerd op indirect. En op vakantie is het een geweldig apparaat. Altijd leuk om daar low en slow een fatty te bereiden, terwijl de heerlijke geur van garend vlees zich 3 uur lang over de camping verspreid.quote:Op maandag 20 april 2015 12:44 schreef Coelho het volgende:
[..]
Dat is erg efficient! Ik zal 'm eens serieus gaan bekijken. Mijn BGE Large gaat niet echt mee op vakantie Heb nu een Weber Smokey Joe, maar door zijn vorm is die niet heel efficient in direct/indirect. Dat kun blijkbaar wel met een Cobb, anders kun je geen fatty maken. Prijstechnisch zal het wat aantrekkelijker zijn dan bijvoorbeeld de minimax van BGE.
Grillterroristen noemen ze jullie?quote:Op maandag 20 april 2015 13:25 schreef emil23 het volgende:
[..]
De hele Cobb is gebouwd om efficiënt te zijn en is specifiek gebaseerd op indirect. En op vakantie is het een geweldig apparaat. Altijd leuk om daar low en slow een fatty te bereiden, terwijl de heerlijke geur van garend vlees zich 3 uur lang over de camping verspreid.
En nog leuker zijn de reacties van de medekampeerders als je na een aantal uren zo'n perfect stuk vlees uit je "mini-bbqtje" tovert.
Hoezo?quote:Op dinsdag 21 april 2015 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Grillterroristen noemen ze jullie?
Oh, dat zeggen onze buren over ons, als ze weer eens watertandend de geuren meekrijgen van onze buitenkeuken.quote:
Ah vandaar. Tja, sommige medekampeerders kunnen nu eenmaal niet bbqen en zijn daardoor veroordeelt tot macaroni met smac. Ik eet liever beercan chicken.quote:Op dinsdag 21 april 2015 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh, dat zeggen onze buren over ons, als ze weer eens watertandend de geuren meekrijgen van onze buitenkeuken.
welke accessoires zijn must have bij de Cobb?quote:Op dinsdag 21 april 2015 20:17 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ah vandaar. Tja, sommige medekampeerders kunnen nu eenmaal niet bbqen en zijn daardoor veroordeelt tot macaroni met smac. Ik eet liever beercan chicken.
in een bak met soda weken of in een dichte vuilniszak met een scheut ammoniak. Dat laatste wel buiten vanwege gasvorming, maar dan poets je het er na een nacht ook af. Wel kans op aantasting van je RVS.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
En de ketel maak je het best schoon met schoonmaakazijn en heet water.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:00 schreef Stansfield het volgende:
Ik moet mijn bbq ook maar weer eens te voorschijn halen. Maar hij verdient wel een goede schoonmaak beurt. In de zomer schrop ik het rooster gewoon schoon als ik de volgende keer weer ga bbqen en hij is lekker heet. Maar nu wil ik hem wel even een grote schoonmaak geven. Iemand tips hoe ik dat het beste aan kan pakken?
Standaard zit er een standaard bakplaat en een rooster voor grote stukken vlees bij. Als extra heb ik alleen een grillplaat. De rest is in mijn ogen zinloos. Bijvoorbeeld de wok. Daar wordt de cobb niet heet genoeg voor.quote:Op woensdag 22 april 2015 22:49 schreef Coelho het volgende:
[..]
welke accessoires zijn must have bij de Cobb?
Met kolen of brikketten ga je nooit de ideale temperatuur halen. Je moet bijstoken met hout.quote:Op zondag 10 mei 2015 10:05 schreef teamlead het volgende:
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...
De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid .
Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
Wat voor BBQ heb je en wat voor setup heb je gebruikt? Ik heb in het verleden redelijk succesvol pizza's gemaakt op een Weber One Touch Pro Gold met alleen briketten, en nu in de Big Green Egg is het helemaal geen issue meer.quote:Op zondag 10 mei 2015 10:05 schreef teamlead het volgende:
Gisteren geprobeerd een pizza te maken op de Q. Dat valt dus nog niet mee. Ik had erg veel moeite om de juiste temperatuur te bereiken, ondanks het feit dat ik al meer briketten gebruikt had dan normaal...
De eerste pizza heeft bijna een half uur gelegen, de 2e heb ik uiteindelijk maar gewoon in de oven gegooid .
Het positieve nieiws is natuurlijk dat ik het binnenkort nóg maar eens ga proberen..
Ik gebruik de Weber MT (57). Pizzasteen in het midden, briketten rondom.quote:Op zondag 10 mei 2015 12:39 schreef Coelho het volgende:
[..]
Wat voor BBQ heb je en wat voor setup heb je gebruikt? Ik heb in het verleden redelijk succesvol pizza's gemaakt op een Weber One Touch Pro Gold met alleen briketten, en nu in de Big Green Egg is het helemaal geen issue meer.
Morgenavond.quote:Op zaterdag 7 mei 2016 15:02 schreef Funkel het volgende:
Net mn weber afgestoft, straks net als de rest van NL BBQ'en, dus dacht ik kick dit topic maar weer eens omhoog
Meer BBQ'ers vanavond?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |