abonnement bol.com Unibet Coolblue
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 18 december 2013 @ 12:19:30 #101
78918 SeLang
Black swans matter
pi_134399606
quote:
Bij een eventueel aanbodoverschot op de interne markt kan Rabobank naar verwachting in ieder geval nog additioneel minimaal 42 miljoen stukken doorplaatsen naar institutionele belegger(s).
Aangezien er kennelijk meer capaciteit is om stukken door te plaatsen naar institutionele beleggers denk ik eigenlijk dat Rabo gewoon een bid legt op ¤25,00 in de eerste paar dagen van de notering. Als het nodig is koopt ze dan zelf de stukken op en plaatst ze door naar die instituten.

Maar goed, geen garanties ;)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 30 december 2013 @ 09:22:07 #102
78918 SeLang
Black swans matter
pi_134864582
Vandaag - de laatste "gegarandeerde" handelsdag - zijn 31.294.000 verhandeld op ¤25,00

Ik ben benieuwd hoeveel de treasury stock de Rabobank heeft teruggeplaatst bij klanten
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_134865901
quote:
4s.gif Op maandag 30 december 2013 09:22 schreef SeLang het volgende:
Vandaag - de laatste "gegarandeerde" handelsdag - zijn 31.294.000 verhandeld op ¤25,00

Ik ben benieuwd hoeveel de treasury stock de Rabobank heeft teruggeplaatst bij klanten
Wat zie jij trouwens als goede alternatieven voor de obligaties.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 13 januari 2014 @ 11:05:03 #104
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_135429156
Rabo-leden willen banktop voor rechter :D

Een groep certificaathouders van Rabobank wil strafvervolging van de raad van bestuur afdwingen, vanwege het Libor-schandaal. Zij hebben hiervoor advocaat Gerard Spong ingeschakeld.

Tot nu toe lijken alleen de betrokken handelaren te worden vervolgd, maar Spong ziet ook mogelijkheden voor een strafprocedure tegen de topbestuurders. Behalve van wanbeleid betichten Rabobank-leden de bank ook van handel met voorkennis, omdat de bank hen niet vooraf heeft ingelicht over de plaatsing van certificaten bij instituten. (VK, p. 19

_O_ ^O^ Eindelijk eens dat tuig in de bak *O*

Nu Gerrit Zalm nog :7
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 13 januari 2014 @ 11:10:36 #105
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135429309
quote:
Olleke bolleke Rabobank

Frank Schaeffers
AMSTERDAM -
Het blijft klungelen met de Rabobank Ledencertificaten. De laatste handelskoers, op de interne markt, was 25 euro en daar is voor 390 miljoen om gegaan. Iedereen kreeg dus de kans om de stukken terug te kopen die eerder op op een hogere koers en een lagere coupon van de hand waren gedaan. Inmiddels had de Rabobank al 1 miljard geplaatst bij een institutionele belegger.

Afgelopen vrijdag komt Bank of America/Merril Lynch met een nieuwe achtergestelde Rabobank-lening van ¤1 miljard naar de markt en wat blijkt: dit zijn dus de stukken die bij die geheime institutionele belegger geplaatst waren. Het vreemde is dat niemand over deze plaatsing op de hoogte werd gebracht, en de prospectus van deze lening hetzelfde is als de prospectus van de 237.961.365 certificaten die vanaf 27 januari op de beurs in Amsterdam genoteerd gaan worden.

De Rabobank heeft Bank of Amerika/Merril Lynch de opdracht gegeven om dit miljard te plaatsten bij beleggers. Wat ik niet begrijp is waarom het zo sneaky gaat. Bij Bank of Amerika kon je gewoon inschrijven op deze lening. Om ¤1 miljard te plaatsen tegen deze voorwaarden hoef je geen dure/andere bank in te huren, dat zou zelfs Olleke Bolleke kinderdagverblijf nog wel voor elkaar krijgen. Het brengen van een lening kost ongeveer 2%, in dit geval dus ¤20 miljoen.

Na het sluiten van de inschrijving vrijdagmorgen om 10.30 uur werd er al heel snel een handelskoers gemaakt op de "over the counter" markt, en wie staat daar als eerste 105% te bieden? Juist, de Rabobank. Volgens mij heb je het ergens dan niet goed gedaan.

Openingskoers
Het zal u dus niet verbazen dat de openingskoers op 27 januari dus dan ook rond dit niveau komt te liggen. Omgerekend naar de laatste handelskoers is dit dus ¤26,25. Later op de dag gingen ze zelfs even naar de 106 c.q. ¤26.50. Lekker voor de klanten die weer terug hebben gekocht op 30 december: rendement in 10 dagen 6%.

De Bank of America/ Merrill Lynch-lening heeft een isin code xs1002102074 en als je die aanslaat krijg je de prospectus van de leden certificaten met isin code xs1002121454.

Rabobank is technisch niets te verwijten, maar het stiekeme brengen van deze lening door Bank of America /Merrill Lynch verdient niet de hoofdprijs. De Rabobank moet zich nu wel even achter de oren krabben, want ik kan me niet voostellen dat ze hiervan niets wisten. Ik denk dat er wel bij meer mensen interresse is om hier in te beleggen tegen deze condities, maar het publiek was duidelijk niet welkom.

Frank Schaeffers is obligatie-expert bij Indexus

http://www.telegraaf.nl/d(...)leke_Rabobank__.html
Een koers van 106% impliceert een yield van 6,13%. Niet heel veel anders dan ik zou verwachten.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  maandag 13 januari 2014 @ 11:16:03 #106
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_135429459
Rabobank-leden willen raad van bestuur voor de rechter om Libo

Gerard Spong moet het Rabo-topbestuur voor de rechter dagen namens certificaathouders. Ook stellen de leden dat de bank met voorkennis handelde.

Nederland valt uit de toon door het feit dat het hier niet gebeurt. Hier gaan de hoogst verantwoordelijken altijd vrijuit :(

Advocaat Gerard Spong
Een groep certificaathouders van de Rabobank wil strafvervolging van de raad van bestuur van de bank afdwingen. Daarvoor hebben zij advocaat Gerard Spong in de hand genomen. Via een klaagschrift moet het Openbaar Ministerie worden gelast alsnog een strafprocedure bij de rechtbank in gang te zetten.

De zaak wordt op 29 januari aanhangig gemaakt. Reden is het Libor-schandaal waarin de bank vorig najaar met een schikking van 774 miljoen euro vervolging afkocht. Nu lijken alleen de betrokken handelaren te worden vervolgd. Spong zegt dat er zeker mogelijkheden zijn voor een strafprocedure tegen de topbestuurders, onder wie Piet Moerland en Sipko Schat, die allebei al ontslag hebben moeten nemen.

Misdrijven bij Rabobank
Het feit dat bijvoorbeeld de voormalige bestuurders van ABN Amro of ING niet voor de rechter zijn gekomen, doet daar niets aan af. 'Er is een heel groot verschil', zegt Spong. 'Bij de Rabobank zijn misdrijven gepleegd door handelaren, directeuren en de bank zelf. Daarmee is de eerste hobbel genomen. Bij de ABN Amro en ING zijn geen misdrijven vastgesteld. Artikel 12 opent dan ook de mogelijkheid om deze mensen voor de rechter te dagen.'

Spong zegt dat dergelijke procedures in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië heel gewoon zijn. Daarbij wijst hij op de actie die de Amerikaanse hypotheekverstrekker Fannie Mae tegen de sjoemelaars in deze affaire wil aanspannen. 'Nederland valt uit de toon door het feit dat het hier niet gebeurt. Hier gaan de hoogst verantwoordelijken altijd vrijuit.'


De certificaathouders hebben zich verenigd in de Stichting Justitia Distributiva, waarvan vrijdag de stichtingsakte passeerde. Woordvoerder Joost Hardeman wil niet zeggen hoeveel certificaathouders de stichting vertegenwoordigt. 'Het aantal aanmeldingen stroomt binnen. Er is erg veel onvrede.' Morgen houdt de Rabobank een vergadering van certificaathouders, waarop de nieuwe stichting meer steun hoopt te verwerven.

Voorkennis
Behalve van wanbeleid, betichten Rabobank-leden de bank ook van handel met voorkennis. Reden: de bank heeft ze niet van tevoren ingelicht dat voor 1 miljard euro aan certificaten bij instituten is geplaatst, met name bij pensioenfondsen.

De Rabobank wil, zo werd vorige maand bekend, de certificaten op de beurs laten noteren. Tot nu toe konden alleen leden van de coöperatieve bank deze certificaten kopen. Via een intern circuit bij de bank konden ze worden verhandeld. Maar als gevolg van de beursgang zijn ze binnenkort voor iedereen te koop. Daarnaast verhoogt de Rabobank de rentevergoeding op de certificaten van 5,2 naar 6,5 procent.

Een aantal certificaathouders heeft een nare smaak overgehouden aan deze procedure. Daartoe behoort onder andere Luuk Warmolts. Hij verkocht eind oktober zijn certificaten terug aan de Rabobank voor 25 euro, omdat hij zich onder druk gezet voelde met een brief dat de Rabobank in de toekomst weleens veel minder zou kunnen gaan bieden.

'Toen werd gezegd dat het geld bij de bank om die certificaten nog op te kopen bijna op was. Dat bleek niet het geval te zijn. De certificaten konden nog probleemloos tot eind december voor dat bedrag worden aangeboden. Dat heeft mij dus twee maanden aan rentederving gekost', zegt Warmolts, die vindt dat hij zeer onfatsoenlijk door de bank is behandeld.

http://www.volkskrant.nl/(...)chter-om-Libor.dhtml

_O_ *O* aanpakken dat tuig en met hoge straffen voorbeelden stellen :7
Zodat het bij Gerrit Zalm :r dun door de broek gaat lopen *O*
pi_135429802
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 11:10 schreef SeLang het volgende:

[..]

Een koers van 106% impliceert een yield van 6,13%. Niet heel veel anders dan ik zou verwachten.
Dat zou een mooie winst opleveren.
Weet jij trouwens waarom rabo ze gelijk terug koopt?

Overigens morgen leden vergadering, ik ben benieuwd.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 13 januari 2014 @ 11:35:06 #108
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135429913
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2014 11:30 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Dat zou een mooie winst opleveren.
Weet jij trouwens waarom rabo ze gelijk terug koopt?

Overigens morgen leden vergadering, ik ben benieuwd.
Dat deel vind ik een raar verhaal. Ik zou niet weten waarom de Rabobank ze terug zou kopen.
Ben ook wel benieuwd naar die ledenvergadering ja :D
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  maandag 13 januari 2014 @ 23:55:47 #109
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_135464177
Rovers
Afzetters
Bedriegers
Oplichters
B
A
N
K

:D Van de website van pownews ;)
  maandag 13 januari 2014 @ 23:59:49 #110
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_135464395
VS klaagt ex-Rabo'ers aan

Drie voormalige Rabobank-medewerkers worden door de VS aangeklaagd voor het manipuleren van de Libor-rente. Het gaat om een Brit, een Australiër en een Japanner.

Het is niet duidelijk of de VS om uitlevering gaat vragen van de drie. Naar de Britse Rabobankmedewerker is ook al een onderzoek begonnen in Groot-Brittannië.

Boetes
Eerder al kreeg de Rabobank een boete opgelegd van 774 miljoen euro vanwege het Libor-schandaal.

In totaal hebben 30 Rabo-werknemers met andere buitenlandse banken afspraken gemaakt om het veelgebruikte Libor-rentetarief te manipuleren.

Ook het Britse Barclays en Royal Bank of Scotland hebben een boete gekregen van respectievelijk 330 miljoen euro en 460 miljoen euro.

http://nos.nl/artikel/597045-vs-klaagt-exraboers-aan.html

Het gaat nu echt gezellig worden *O*

[ Bericht 10% gewijzigd door ikweethetookniet op 14-01-2014 00:25:35 ]
  dinsdag 14 januari 2014 @ 00:25:04 #111
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_135465305
Sipko Schat vier maanden doorbetaald :(

Oud-Rabobankbestuurder Sipko Schat krijgt, ondanks zijn vertrek bij de bank, nog vier maanden doorbetaald vanwege zijn opzegtermijn. Schat moest vertrekken vanwege zijn rol in het Libor-schandaal. Zijn totale vertrekbonus komt hiermee op ¤1,2 miljoen. :r

Afgelopen vrijdag maakte de Rabobank al bekend dat de oud-bestuurder een goude handdruk van één jaarsalaris, ¤884.000 meekrijgt. De positie van Sipko Schat werd onhoudbaar na het Libor-schandaal. Rabo-medewerkers waren betrokken bij de manipulatie van Libor, een van de belangrijkste rentetarieven ter wereld.

De meer dan vorstelijke beloning zal waarschijnlijk morgen tot kritische vragen leiden op een vergadering van ledencertificaathouders. Een groep certificaathouders wil onderzoeken of de Rabo-top strafrechterlijk vervolgd kan worden vanwege Libor.

Topman Piet Moerland stapte naar aanleiding van Libor op. Schat moest het veld ruimen nadat lokale Rabobanken het vertrouwen in hem opzegden, aangezien Schat verantwoordelijk was voor de afdeling waar de manipulatie plaats vond

http://www.telegraaf.nl/d(...)n_doorbetaald__.html

Die lul hoort er op staande voet uitgetrapt te worden ;)


• Zonder opzegtermijn
• Zonder ontslagvergoeding
• Met strafrechterlijke vervolging

Zolang Gerrit Zalm :r nog niet in de bak zit is van een rechtstaat geen sprake ;)
  dinsdag 14 januari 2014 @ 08:38:22 #112
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_135468962
Justitie VS richt vizier op Rabobank

Het Libor-schandaal blijft Rabobank achtervolgen. De Amerikaanse justitie richt zich nu op handelaren van de bank die betrokken waren bij de manipulatie van de rentetarieven. Het OM in New York klaagt drie handelaren van Rabobank aan en waarschijnlijk blijft het niet beperkt tot die drie. :D

De Amerikaanse justitie is doortastender in haar aanpak dan de Nederlandse. :P

Rabobank zelf heeft vervolging afgekocht, maar dat voorkomt verdere reputatieschade niet. (Tel, p.1

:W Rabo you are toast :7
  dinsdag 14 januari 2014 @ 08:42:20 #113
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_135468994
De vergadering van de ledencertificaathouders wordt gezellig *O* _O-

VEB kritisch op Rabo :D

De VEB gaat enkele kritische noten kraken op de vergadering van certificaathouders van Rabobank. De bank heeft steken laten vallen in de communicatie over de aanstaande beursgang van de ledencertificaten. Daardoor hebben leden financiële schade geleden. De VEB heeft een flink aantal klachten gekregen over de gang van zaken bij de Rabobank. (FD, p.19

Staat de koffie al klaar _O-
  dinsdag 14 januari 2014 @ 20:58:33 #114
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  woensdag 15 januari 2014 @ 00:03:43 #115
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_135505865
Rabobank definitief naar de beurs

De ledencertificaten van Rabobank zullen binnenkort definitief verhandelbaar zijn op het Damrak. De vergadering van certificaatleden gaf vanavond toestemming voor een beursgang.

Tot nu toe waren de ledencertificaten - een soort aandelen van het bedrijf - slechts beschikbaar voor klanten en personeel van Rabobank. Nu de leden daarmee hebben ingestemd, zijn de certificaten voor iedereen verkrijgbaar.

Hoewel de vergadering met ruime meerderheid voor de beursgang stemde, kreeg de leiding van Rabobank veel kritiek te verduren. Veel leden waren niet te spreken over de wijze waarop Rabobank de afgelopen maanden heeft gecommuniceerd.

Rabobank waarschuwde vorig jaar dat de garantie om de certificaten terug te kopen tegen minimaal de nominale waarde van 25 euro, per 31 december 2013 zou vervallen. Veel leden besloten daarop hun certificaten te verkopen. Een paar maanden later werd bekend dat de certificaten naar de beurs zouden worden gebracht, waarbij de rente verhoogd zou worden van 5,2% naar 6,5%. Bovendien was er voor een miljard euro aan certificaten onder de nieuwe voorwaarden aangeboden aan institutionele beleggers. De 'gewone' leden waren dus nog niet op de hoogte van die nieuwe voorwaarden.

Jan Maarten Slagter van de Vereniging van Effectenbezitters sprak op de vergadering zelfs van 'misleiding'. Slagter vindt dat er geen gelijk speelveld is tussen de certificaathouders - 'degenen die jarenlang de risico's voor de bank hebben gedragen' - en de institutionele beleggers.

Maar financieel topman Bruggink van Rabobank is zich van geen kwaad bewust. Volgens Bruggink konden de certificaathouders niet eerder op de hoogte worden gebracht van de beursgang, omdat er nog geen groen licht was van de raad van commissarissen, de toezichthouders en de institutionele beleggers, die de beursgang moesten ondersteunen.

De Rabo-certificaten zijn vanaf 27 januari op de beurs te verhandelen.

http://www.rtlnieuws.nl/e(...)nitief-naar-de-beurs

Gezellig, nu nog ff wachten op koersmanipulatie en de sanctie van de AFM :D
  woensdag 15 januari 2014 @ 00:06:02 #116
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  woensdag 15 januari 2014 @ 00:07:48 #117
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_135506033
Uitslag van de stemming via twitter ;)

Jarco de Swart @JarcodeSwart

De defintieve cijfers van de stemming over notering ledencertificaten Rabobank.

voor: 40.559.650
tegen: 27.366
onthoudingen: 57.208
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 15 januari 2014 @ 08:21:17 #118
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135509261
Die goedkeuring was natuurlijk 100% zekere zaak, want anders hadden certificaathouders onverhandelbare stukken gehad zonder backstop van de Rabobank.

Als de openingskoers trouwens rond 105% ligt zoals het op dit moment lijkt dan zijn de certificaathouders spekkoper met een mooi kadootje van 5% directe winst uit de zak van de Rabobank. Weinig reden tot klagen in dat geval.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  woensdag 15 januari 2014 @ 08:22:31 #119
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_135509274
Kritische noten op Rabo-vergadering :D

De leden van Rabobank waren kritisch op het stemrecht van een institutionele belegger, die recent 40 mln certificaten opkocht. De overige leden hadden daardoor eigenlijk geen stem meer. Volgens de bank bestaat er onder institutionele partijen een overweldigende belangstelling voor certificaten van Rabobank. De leden moesten stemmen over de beursnotering, maar voelden zich voor spek en bonen erbij zitten. (FD, p.13 - Tel, p.23 – VK, p.25)

Hoezo handelen met voorkennis door de Rabo :? :P
pi_135509955
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 08:21 schreef SeLang het volgende:
Die goedkeuring was natuurlijk 100% zekere zaak, want anders hadden certificaathouders onverhandelbare stukken gehad zonder backstop van de Rabobank.

Als de openingskoers trouwens rond 105% ligt zoals het op dit moment lijkt dan zijn de certificaathouders spekkoper met een mooi kadootje van 5% directe winst uit de zak van de Rabobank. Weinig reden tot klagen in dat geval.
Lijkt me ook. Mensen die wilden (ver)kopen hadden in december nog een kans, dus echt veel reden tot klagen is er niet. Maar nu is het wel van belang dat mensen opnieuw gaan afwegen of ze deze certificaten aan willen houden; de 'gegarandeerde' ondergrens van ¤25 valt weg en ik denk dat de echte grote klagers pas gaan komen als de koers (fors) onder de ¤25 komt (die klachten zullen onterecht zijn naar mijn mening, maar waarschijnlijk wel veel aandacht krijgen in de media (AVROTROS Radar e.d.)).
pi_135510530
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 09:19 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Lijkt me ook. Mensen die wilden (ver)kopen hadden in december nog een kans, dus echt veel reden tot klagen is er niet. Maar nu is het wel van belang dat mensen opnieuw gaan afwegen of ze deze certificaten aan willen houden; de 'gegarandeerde' ondergrens van ¤25 valt weg en ik denk dat de echte grote klagers pas gaan komen als de koers (fors) onder de ¤25 komt (die klachten zullen onterecht zijn naar mijn mening, maar waarschijnlijk wel veel aandacht krijgen in de media (AVROTROS Radar e.d.)).
De obligatiehouders niet.

Andere vraag waar kan ik de koers van die certificaten vinden?
Want ik ben niet van plan om continue ingelogd te zijn in de Rabo omgeving.

Wat zien jullie als koersdoel?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 15 januari 2014 @ 10:07:43 #122
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135510906
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 09:19 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Lijkt me ook. Mensen die wilden (ver)kopen hadden in december nog een kans, dus echt veel reden tot klagen is er niet. Maar nu is het wel van belang dat mensen opnieuw gaan afwegen of ze deze certificaten aan willen houden; de 'gegarandeerde' ondergrens van ¤25 valt weg en ik denk dat de echte grote klagers pas gaan komen als de koers (fors) onder de ¤25 komt (die klachten zullen onterecht zijn naar mijn mening, maar waarschijnlijk wel veel aandacht krijgen in de media (AVROTROS Radar e.d.)).
Om een dergelijke blamage te voorkomen hebben ze die 6,5% denk ik zo gekozen dat de certificaten waarschijnlijk met een plusje gaan noteren bij introductie, als er ten minste in de tussentijd geen lijken uit de kast vallen of de lange rente de komende weken fors gaat stijgen.

Een groot deel van de kritiek vind ik ook onterecht. Rabo heeft de belangen van de certificaathouders juist goed behartigd door de koers te steunen en op 30 december nog een keer iedereen de kans te geven om op ¤25,00 te kopen of te verkopen.

De kritiek dat Rabo de certificaathouders vroeger te weinig rente betaalde (5% terwijl dan nu 6,5% wordt) vind ik ook niet terecht. Op de interne markt hebben de certificaten bijna altijd op >¤25,00 gehandeld, wat betekent dat de certificaathouders zelf genoegen namen met zelfs een lagere yield dan die 5%! Op die prijzen waren ze imo wel overgewaardeerd maar dat is niet de schuld van Rabo maar van die beleggers zelf. De prijsvorming op de interne markt was wel bizar (zie bijvoorbeeld de Extra Ledencertificaten die om onverklaarbare reden veel te goedkoop waren vergeleken met de Ledencertificaten - bijna gratis geld) maar dat probleem is nu opgelost met een Euronext notering. Instituten zullen nu arbitreren tussen verschillende alternatieven dus de prijsvorming wordt veel beter.

Waar de kritiek wel terecht is, is dat de Rabobank adviseurs toestonden dat mensen enorme posities hadden in die stukken. Dat is gewoon slecht advies, zeker omdat ze diep achtergesteld waren. Verder hadden ze imo moeten wijzen op het bestaan van aantrekkelijker alternatieven toen ze koers ver boven de 25,00 stond.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 15 januari 2014 @ 10:17:28 #123
78918 SeLang
Black swans matter
pi_135511140
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 09:52 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

De obligatiehouders niet.
Dat is inderdaad een merkwaardige keuze. Ze hadden beter de obligatiehouders ook kunnen laten meedraaien op die laatste 30 december handelsdag. De aflossingsdatum was ook 30 december dus er was imo geen enkel probleem om dat te doen. Ik ben benieuwd of we daar nog eens iets over gaan horen.

quote:
Andere vraag waar kan ik de koers van die certificaten vinden?
Want ik ben niet van plan om continue ingelogd te zijn in de Rabo omgeving.
Aangezien ze naar Euronext gaan zul je de koers bij elke broker (en waarschijnlijk de meeste beurs websites zoals IEX) kunnen zien. Vanaf 27 januari.

quote:
Wat zien jullie als koersdoel?
Als ze vandaag verhandelbaar zouden zijn dan zou ik ze een fractie boven de 100% zetten. Verder hobbelen ze gewoon mee met de rente, beurs en andere perpetuals dus moeilijk om een "koersdoel" te geven.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  woensdag 15 januari 2014 @ 10:21:46 #124
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_135511271
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 09:52 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:.....
Wat zien jullie als koersdoel?
0,0 als de Rabo ook genationaliseerd wordt ;)
En dat is een kwestie van tijd, vandaar dat ze ook doorgeplaatst zijn als achtergestelde obligaties onder dezelfde voorwaarden
Zit het mee pakt het instituut de winst op de certificaten, zit het tegen zijn de houders van de achtergestelde obligaties hun centen kwijt
Loterij zonder nieten dus :7
pi_135511646
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2014 10:07 schreef SeLang het volgende:

[..]

Om een dergelijke blamage te voorkomen hebben ze die 6,5% denk ik zo gekozen dat de certificaten waarschijnlijk met een plusje gaan noteren bij introductie, als er ten minste in de tussentijd geen lijken uit de kast vallen of de lange rente de komende weken fors gaat stijgen.

Een groot deel van de kritiek vind ik ook onterecht. Rabo heeft de belangen van de certificaathouders juist goed behartigd door de koers te steunen en op 30 december nog een keer iedereen de kans te geven om op ¤25,00 te kopen of te verkopen.

De kritiek dat Rabo de certificaathouders vroeger te weinig rente betaalde (5% terwijl dan nu 6,5% wordt) vind ik ook niet terecht. Op de interne markt hebben de certificaten bijna altijd op >¤25,00 gehandeld, wat betekent dat de certificaathouders zelf genoegen namen met zelfs een lagere yield dan die 5%! Op die prijzen waren ze imo wel overgewaardeerd maar dat is niet de schuld van Rabo maar van die beleggers zelf. De prijsvorming op de interne markt was wel bizar (zie bijvoorbeeld de Extra Ledencertificaten die om onverklaarbare reden veel te goedkoop waren vergeleken met de Ledencertificaten - bijna gratis geld) maar dat probleem is nu opgelost met een Euronext notering. Instituten zullen nu arbitreren tussen verschillende alternatieven dus de prijsvorming wordt veel beter.

Waar de kritiek wel terecht is, is dat de Rabobank adviseurs toestonden dat mensen enorme posities hadden in die stukken. Dat is gewoon slecht advies, zeker omdat ze diep achtergesteld waren. Verder hadden ze imo moeten wijzen op het bestaan van aantrekkelijker alternatieven toen ze koers ver boven de 25,00 stond.
ergens moet leden obligaties komen staan
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')