FOK!forum / Lifestyle / Klassiek scheren #VIII
Crutchwoensdag 29 mei 2013 @ 17:34
ZjvMHvl.jpg

Steeds meer mannen gooien hun hypermoderne scheermesjes weg en bekeren zich tot het klassieke scheermes, ook wel het krabbertje genoemd. Een klassiek scheermes beschikt over een mesje, dat tussen twee metalen plaatjes zit geklemd. Een klassiek scheermes maakt het dagelijkse scheerritueel tot een waar genot, mits goed gedaan natuurlijk. Scheren met een klassiek scheermes vergt enige oefening en duurt iets langer dan het scheren met een modern scheermesje, maar de resultaten zijn het zeker waard.
Voordelen van een klassiek scheermes

Als er van die mooie, strak vormgegeven, moderne scheermessen van Gillette verkrijgbaar zijn, waarom zou je dan overstappen op een krabbertje? Het zal je nog verbazen hoeveel voordelen er zitten aan een klassiek scheermes!


• Een modern scheermesje bestaat uit 3, 4 of soms zelfs 5 kleine mesjes. Daardoor worden de baardharen eerst opgetild en vervolgens afgeschoren. De kans op ingegroeide baardharen is groter, dan wanneer je een scheermesje met een enkel mes gebruikt, zoals een krabbertje.

• Doordat het klassieke scheermesje maar één mesje heeft, is de kans op huidirritaties veel minder dan bij een modern scheermes waar er vijf mesjes tegelijk over de huid worden geschraapt.

• Losse scheermesjes voor een klassiek scheermes zijn een stuk goedkoper dan mesjes voor een modern scheermes. Je kunt dus heel wat kosten besparen!

Verschillende types klassiek scheermes

Er zijn twee types klassieke scheermessen.

Bij de meest traditionele versie moet je om het mesje te vervangen, eerst het handvat van de houder af draaien. Vervolgens plaats je een nieuw mesje tussen de metalen plaatjes, alvorens het handvat weer vast te draaien. Doe dit wel voorzichtig!

De andere is een vlindermesje, ook wel Twist To Open (TTO) genoemd. Door de vlindersluiting wordt het een stuk makkelijker om je mesje te vervangen. Je draait simpelweg aan de handgreep en de houder klapt vanzelf open, zodat je het mesje kunt vervangen.
Onderhoud klassiek scheermes

Ook bij een klassiek scheermesje is het van belang dat je regelmatig het mesje vervangt. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van:


• hoe dik je baardgroei is

• hoe vaak je je scheert

• welk scheerproduct je gebruikt

Je kunt ervan uitgaan dat je gemiddeld vijf scheerbeurten met hetzelfde mesje kunt doen. Toch is het vanwege de hygiëne het beste om na elke scheerbeurt je mesje te vervangen. Gebruik hiervoor de Double Edge Scheermesjes van Derby of Merkur. Deze gangbare mesjes passen in ieder klassiek scheermes. Gelukkig zijn deze mesjes niet al te duur: je bent sowieso goedkoper uit dan wanneer je met een modern scheermesje scheert!

5FJemFq.jpg

Alles over het open scheermes.

platinumrazor1.jpg

SPOILER
Alles over het open scheermes


Staalsoort

Een hedendaags open scheermes kan van diverse materialen worden gemaakt. Zachte staalsoorten hebben het voordeel dat ze makkelijk scherp te houden zijn en zich makkelijker plooien. Harde staalsoorten (zoals RVS) blijven langer scherp maar zijn moeilijker scherp te houden. Roest op het scheermes betekent, als het te diep is ingevreten, het einde van het scheermes als gebruiksvoorwerp.

Koolstofstaal: Het meest gebruikte staal voor open scheermessen.
Zilverstaal: Een gereedschapsstaallegering die tot 64 gr Rockwell kan worden gehard en tot een hoge glans kan worden gepolijst. Het bevat geen zilver: UK specification BS-1407, koolstof 0.95–1.25, mangaan 0.25–0.45, chroom 0.35–0.45, silicium 0.40 max.
Roestvast staal: Een zeer hard staal dat nauwelijks roest. Blijft langer scherp maar is moeilijker scherp te krijgen.
Damaststaal: Een uit laagjes met verschillende eigenschappen opgebouwd, zeer kostbaar staal met typisch patroon dat de eigenschappen van een heel hard en heel zacht tracht te combineren.
Maten

De breedte van een scheermes wordt weergegeven in achtsten van een inch. De gangbaarste messen zijn 5/8" breed wat overeenkomt met 1,8 centimeter. Hoe langer of zwaarder de baard hoe breder het scheermes mag zijn. Zachtere of lichtere baarden kunnen met een smaller mes geschoren worden. Welk mes men gebruikt is echter grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Slijping

Messen worden op de fabriek tussen 2 ronddraaiende slijpstenen geslepen, waardoor het holle flanken krijgt. Dit noemt men een full hollow ground. De snede wordt dan op een zeer fijne steen, bv. een Japanse watersteen of een Belgische coticulesteen, met een korrelgrootte van 6000 à 12000 geslepen, en vervolgens op een spanriem met slijppasta gepolijst. Ten slotte wordt het mes voor iedere scheerbeurt op een strijkriem met aan een zijde canvas en aan de andere kant juchtleer gericht en gepolijst, waarna het zo scherp is dat men er een haar zonder druk mee kan doorsnijden. Het goed scherpen van een scheermes is een kunst die men pas na oefening kan leren en waarbij ervaring tot voordeel strekt. Eenmaal scherp hoeft een scheermes bijna nooit meer op een steen te worden geslepen; de strijkriem en bij iets ernstiger botheid de spanriem met pasta zijn afdoende.

Punttypes

Punttypes- en dus de scheermessen kan men onderverdelen in 4 types:
Recht: Rechthoekig mes met een scherpe punt.
Franse punt (of oblique): Rechthoekig mes met een licht afgeronde punt.
Barbersnotch: Met een kleine inkeping op de punt.
Ronde punt: Rechthoekig mes met ronde punt.

shop2027500.images.openscheermes%20functies.jpg

Het onderhouden van het open scheermes


Dagelijks onderhoud

Na een rustpauze van 24 tot 48 uur heeft het metaal van de snede zich weer grotendeels hersteld van de vervormingen opgelopen bij het doorsnijden van de baardharen. Voor het scheren richt u uw mes op de canvas zijde van een scheerriem om alle metaaldeeltjes weer in de goede richting te zetten. Dit gaat als volgt: Hang uw scheerriem aan een stevige haak, haal de onderzijde van de riem naar u toe en houd zoveel spanning op de riem dat hij nog iets doorbuigt, verwijder met uw hand de losse stofdeeltjes aan de canvaszijde en plaats het mes vlak op de onderzijde van de scheerriem met de rug van het mes naar boven. Nu gaat u rustig zonder druk op het mes uit te oefen naar boven waarna u het mes boven aangekomen rustig over de rug omdraait en weer naar beneden beweegt.

Laat aan de uiteinden van de riem altijd wat canvas en leder ongebruikt zodat u het mes zeker niet beschadigd aan de uiteinden van de riem, herhaal dit ongeveer 15 keer. Vervolgens draait u de scheerriem met de lederzijde naar u toe en herhalen we dezelfde handelingen, maar dan op het leder om het mes een beetje bij te slijpen en te polijsten, herhaal dit tussen de 20 á 25 keer.

shop2027500.images.scheerriem%20onderhoud.jpg

Scherpen

Wanneer het mes bot aanvoelt, is het nodig een spanriem te gebruiken. Deze spanriem kent twee zijden: een gekleurde rode of groene zijde en een bruine zijde. De gekleurde zijde wrijft u in met een slijppasta, dit hoeft niet iedere keer, zolang het mes een slijpend geluid op de riem maakt zit er voldoende pasta op. Laat de pasta even indrogen wanneer u hem opgezet heeft, en vervolgens beweegt u het mes op dezelfde wijze als op de scheerriem ongeveer 10 keer over de spanriem. Daarna 10 keer op het canvas en 20 keer op het leder van de scheerriem.

Is de snede van uw mes werkelijk beschadigd, dan gebruikt u een slijpsteen om de snijvlakken te herstellen. Hiervoor gebruikt u de Belgische Blauwe Wetsteen (korrelgrootte 4000) of liever nog de Coticule, deze Coticule is een natuurlijke slijpsteen met een gele kleur en een zeer fijne korrelgrootte (8000). U kunt meer over deze bijzondere slijpsteen lezen onder de rubriek “onze merken”, Ardennes Coticule. Voordat u de steen gebruikt besprenkeld u hem met water vermengt met een druppel afwasmiddel, daarna neemt u een klein stukje coticule en wrijft hiermee over de gele zijde van de steen tot er een melkwit papje op de steen ontstaat. Dit papje bevat vele miljoenen slijpdeeltjes.

Nu legt u uw scheermes volledig vlak op de slijpsteen met de smalle kant van de schouder van het mes tussen duim en wijsvinger en een vinger van de andere hand legt u op de bovenzijde van het lemmet enkel voor de begeleiding van het mes. Oefen zeker geen druk uit! Nu beweegt u het mes heen en weer over de steen en beschrijft u als het ware een letter “X” waardoor u de gehele snede van het mes raakt, maar anders dan bij de scheerriem volgt de rug van het mes nu de snede.

Draai het mes altijd over de rug, wanneer u het mes per abuis over de snede draait is het weer bot. Een scheermes wat terug scherp gemaakt moet worden heeft genoeg aan zo’n 10 bewegingen over de slijpsteen. Een mes wat beschadigd is vergt meer bewegingen. Vergeet dan niet uw slijpsteen en snede tussendoor braamvrij te maken, anders zou u uw scheermes enkel maar beschadigen. Na het slijpen op de steen maakt u lemmet droog met een doekje zonder de snede te raken, vervolgens maakt u met uw mes weer een slijpbeweging over de natte slijpsteen. Wanneer het water nu op het lemmet komt en er niet onderdoor gaat weet u dat uw mes volledig vlak is, maak u mes nu weer droog en herhaal dit ook aan de andere zijde van het mes. Nu de snede weer hersteld is en u met uw mes een keer voorzichtig door een dun nat papiertje gesneden hebt om de eventuele braam te verwijderen, kunt u de scherpte van uw mes testen. Dit gaat als volgt: maak uw duimnagel vochtig in uw mond, beweeg de snede langzaam naar uw natte duimnagel. Op een gegeven moment lijkt het alsof het mes door de nagel aangetrokken wordt, het mes bijt als het ware in je nagel.

Nu nemen we de spanriem en maken we zo’n 15 bewegingen, vervolgens het canvas van de scheerriem zo’n 10 bewegingen, waarna we de snede polijsten op de lederen kant ongeveer 20 keer. Uw mes zou nu weer in een optimale staat moeten zijn, maar ook hier geldt: oefening baart kunst. Voor meer informatie willen wij u graag wijzen op onze workshop “open scheermes”.
5FJemFq.jpg




Voor goede scheertips verwijzen wij je naar het Youtube kanaal van mantic59 of geofatboy.



5FJemFq.jpg

2utou8m.jpg

5FJemFq.jpg
Welke mesjes kan ik gebruiken in mijn DE scheermes?

Er zijn veel soorten mesjes. een aantal veel voorkomende mesjes zijn:
shop2027500.images.astraextrainfo.jpg
SPOILER
Scheerkarakter:

Scherp, Agressief

Omschrijving:

Zeer scherpe mesjes met een zeer lange levensduur, geïmporteerd uit Rusland. Afzonderlijk in paraffinepapier verpakt in een doosje van 5 stuks. Nadat Gillette het Tsjechische Astra kocht werd de productie van deze mesjes verplaatst naar Rusland. Astra Superior Platinums zijn agressiever dan de meeste blades, maar als je geen gevoelige huid hebt zou de scherpte je wel eens kunnen bevallen.
shop2027500.images.derbyextrainfo.jpg
SPOILER
Scheerkarakter:

Comfortabel, vergevingsgezind

Omschrijving:

Deze mesjes zijn erg vergevingsgezind en daardoor ook erg geschikt voor de beginnende Safety Razor gebruiker. Derby Extra blades zijn afzonderlijk in paraffinepapier verpakt in een doosje van 5 stuks en worden geïmporteerd uit Turkije. Derby Extra Double Edge Razor Blades worden vervaardigd in Turkije. De mesjes zijn gemaakt van Zweeds roestvrij staal. Ze hebben een hoog koolstofgehalte en worden langdurig met platina gecoat onder strikte kwaliteitsnormen.
shop2027500.images.featherextrainfo.jpg
SPOILER
Scheerkarakter:

Extreem scherp, Agressief

Omschrijving:

Feather mesjes zijn gemaakt met dezelfde apparatuur en voldoen aan dezelfde hoge kwaliteitsnormen als een chirurgisch mesje en worden geïmporteerd uit Japan. Afzonderlijk in paraffinepapier verpakt in een doosje van 10 stuks. Bij de Feather Safetyrazor Co. telt alleen de beste state-of-the-art technologie bij elke stap van het productieproces. De scherpte is ongeëvenaard. Zeer geschikt voor een grove baardgroei. Het mes kan voor de beginnende scheerder of mensen met een gevoelige huid agressief overkomen. Het gebruik van deze blades vereist dan ook dat je weet hoe je de huid moet voorbereiden en hoe je met scheerzeep of -crème een beschermende laag schuim kunt creëren. Gemiddeld goed voor zon 8 tot 12 comfortabele scheerbehandelingen.
5FJemFq.jpg

Scheerzeep, scheercrème, olie?
Er zijn enorm veel soorten zeep.
Een aantal merken die veel terugkomen op diverse fora's zijn:

shop2027500.images.taylorofoldbondstreetheaderlabel.jpg
SPOILER
Taylor of Old Bond Street is opgericht 1 september 1854 door Jeremia Taylor, de overgrootvader van de huidige directeur. Jeremia Taylor opende zijn Hair Treatment Salon in het hart van Londen's West End in Bond Street. Hij had al snel een reputatie in de Britse samenleving voor zijn plantenextract voor haar en hoofdhuid behandeling.

De traditie wordt voortgezet van generatie op generatie en sinds 1930 gevestigd in de Jermyn Street. Vandaag de dag, met meer dan 150 jaar ervaring in het ontwikkelen van hoge kwaliteit haar, huid en scheerproducten.

Taylor heeft een groot aanbod van scheerzepen, scheerkwasten, scheerapparaten en scheeraccessoires, manicure sets, deodorants, talk, zepen, oliën, sponzen, haarborstels, kammen, scheerspiegels, het eigen merk Eau de Toilette, eau de Cologne en exclusieve geschenkboxen.

De geuren:
GiM7e1A.png
Hv4unHK.png
qTQBUkU.png
Proraso-mens-shaving-products.jpg

Vergulde%20hand.JPG

Zo zijn er nog legio's soorten zeep.
Leuk om te lezen, is het blog van Greg.
http://shavesoaps.wordpress.com/

5FJemFq.jpg

Lather tip van Snowballed
SPOILER
Het verschilt hoe stug je kwast is, hoeveel zeep hij meeneemt uit het bakje... op den duur weet je precies welke slag je moet maken om precies genoeg te nemen.. (soms kun je best wat meer water toevoegen dan dat er in je kwast zit...)

Met een stick doe ik vaak ook heel even in een heel klein laagje heet water deppen, en dan met de stick over de kwast bewegen... (niet andersom)
En dan klop ik die ook verder op in de kom...

Je kunt hem ook direct op je wang wrijven en de schuim op je gezicht maken, maar dat is niets voor mij...
5FJemFq.jpg

En voor honderdduizend tips en trucs:
http://badgerandblade.com/vb/forum.php

5FJemFq.jpg

8156316712_49307ed0e2_z.jpg

Voor het aanschaffen van materiaal online, verwijzen wij je naar de volgende webshops:

http://www.scheersalon.nl/
http://www.manandshaving.nl/
http://www.barbieredifigaro.nl/
http://webshop.total-shave.nl/

5FJemFq.jpg

SPOILER
Deel van de op tekst/info komt van:
www.scheeradviezen.nl
www.scheersalon.nl
OP door SosuA
5FJemFq.jpg
Crutchwoensdag 29 mei 2013 @ 17:37
Net met mijn Parker gespeeld _O_
Ging prima.

Kreeg bij mijn Shavette honderd mesjes :') weet niet of het een foutje is, maar heb m even gestest en dat gaat ook goed.

Ik kan voorlopig wel even vooruit.
hmmmzdonderdag 30 mei 2013 @ 04:14
Shaving-Shack bestelling binnen *O* *O* *O* *O* *O* *O*
SosuaCafedonderdag 30 mei 2013 @ 08:18
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 04:14 schreef hmmmz het volgende:
Shaving-Shack bestelling binnen *O* *O* *O* *O* *O* *O*
wat is de meerwaarde van de shaving shack. Vind de verzendkosten (¤7) nog aan de hoge kant.
Crutchdonderdag 30 mei 2013 @ 09:33
Het is echt een verademing hoor!
Ik weet nu hoe ik goed moet insmeren alvorens te gaan scheren en het mesje glijdt gewoon over mijn gezicht.

Tegen de haargroeirichting in durf ik nog niet aan. Gaat dat net zo of moet ik nog ergens op letten?
lipperdonderdag 30 mei 2013 @ 09:49
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2013 17:37 schreef Crutch het volgende:
Net met mijn Parker gespeeld _O_
Ging prima.

Kreeg bij mijn Shavette honderd mesjes :') weet niet of het een foutje is, maar heb m even gestest en dat gaat ook goed.

Ik kan voorlopig wel even vooruit.
Is Parker een goed merk? Vandaag komt mijn Parker binnen.
Crutchdonderdag 30 mei 2013 @ 09:58
quote:
1s.gif Op donderdag 30 mei 2013 09:49 schreef lipper het volgende:

[..]

Is Parker een goed merk? Vandaag komt mijn Parker binnen.
Ik heb geen ervaring met andere merken, maar voelt stevig aan en ligt goed in de hand.

Je draai het handvat vlakbij de kop los. Dan komt de bovenkant eraf en kun je het mesje er inleggen.
SosuaCafedonderdag 30 mei 2013 @ 10:00
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 09:33 schreef Crutch het volgende:
Het is echt een verademing hoor!
Ik weet nu hoe ik goed moet insmeren alvorens te gaan scheren en het mesje glijdt gewoon over mijn gezicht.

Tegen de haargroeirichting in durf ik nog niet aan. Gaat dat net zo of moet ik nog ergens op letten?
of gewoon skippen, bij mij kan dat op sommige plekken gewoon niet. Doe ik 2x wtg of een beetje xtg. Dat atg is ook een beetje een hype hoor. Glad is glad.
Crutchdonderdag 30 mei 2013 @ 10:01
quote:
1s.gif Op donderdag 30 mei 2013 10:00 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

of gewoon skippen, bij mij kan dat op sommige plekken gewoon niet. Doe ik 2x wtg of een beetje xtg. Dat atg is ook een beetje een hype hoor. Glad is glad.
Doordeweeks kan ik dat skippen ja, maar mijn vriendin prefereert wel een gladde bakkes.
SosuaCafedonderdag 30 mei 2013 @ 10:14
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 10:01 schreef Crutch het volgende:

[..]

Doordeweeks kan ik dat skippen ja, maar mijn vriendin prefereert wel een gladde bakkes.
Wat ik bedoel te zeggen is dat wanneer je al een strak&glad resultaat hebt met WTG XTG je niet per sé atg hoeft te gaan.

In mijn geval begint het te bloeden op mijn nek etc.
hmmmzdonderdag 30 mei 2013 @ 14:36
quote:
1s.gif Op donderdag 30 mei 2013 08:18 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

wat is de meerwaarde van de shaving shack. Vind de verzendkosten (¤7) nog aan de hoge kant.
7 euro vanuit de UK valt reuze mee. De prijzen zijn lager waardoor het inclusief verzendkosten vaak toch net iets goedkoper is. Mijn bestelling was 31 GBP = 36,27 euro. Zelfde bestelling bij manandshaving kost 41,90 inclusief verzendkosten, bij scheerwinkel 43,20 inclusief verzendkosten. Ondanks de hogere verzendkosten uit de UK toch een stuk goedkoper. Daarbij kan je er punten sparen, iedere 15 punten is 1 pond korting en krijg je bij elke bestelling boven de 10 pond een gratis cadeautje, zoals 10 mesjes naar keuze. De leveringssnelheid en support zijn uitstekend.

[ Bericht 1% gewijzigd door hmmmz op 30-05-2013 14:42:32 ]
hmmmzdonderdag 30 mei 2013 @ 14:41
941345_612101792136393_1969669154_n.jpg
Crutchdonderdag 30 mei 2013 @ 15:02
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:41 schreef hmmmz het volgende:
[ afbeelding ]
En dat zou best nog wel eens waar kunnen zijn.
Dimaurodonderdag 30 mei 2013 @ 15:22
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 15:02 schreef Crutch het volgende:

[..]

En dat zou best nog wel eens waar kunnen zijn.
Dan maar gewoon droog met dat mes er overheen harken
Crutchdonderdag 30 mei 2013 @ 15:24
quote:
17s.gif Op donderdag 30 mei 2013 15:22 schreef Dimauro het volgende:

[..]

Dan maar gewoon droog met dat mes er overheen harken
Of conditioner icm met zeep, moet ook kunnen.
n0irdonderdag 30 mei 2013 @ 16:03
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 04:14 schreef hmmmz het volgende:
Shaving-Shack bestelling binnen *O* *O* *O* *O* *O* *O*
Heb je je al geschoren met Jermyn Street? Ik vind die geur (van de zeep en de aftershavebalsem) echt helemaal te gek.

En krijg je trouwens, als je bij Shaving Shack verzenden zonder tracking selecteert, wel een email wanneer het pakketje met de post mee is of helemaal niks? :P
quote:
1s.gif Op donderdag 30 mei 2013 08:18 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

wat is de meerwaarde van de shaving shack. Vind de verzendkosten (¤7) nog aan de hoge kant.
Ik vind het assortiment van de Nederlandse webshops een beetje tegenvallen. ;(
hmmmzdonderdag 30 mei 2013 @ 16:25
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 16:03 schreef n0ir het volgende:

[..]

Heb je je al geschoren met Jermyn Street? Ik vind die geur (van de zeep en de aftershavebalsem) echt helemaal te gek.

En krijg je trouwens, als je bij Shaving Shack verzenden zonder tracking selecteert, wel een email wanneer het pakketje met de post mee is of helemaal niks? :P

[..]

Ik vind het assortiment van de Nederlandse webshops een beetje tegenvallen. ;(
Ik heb geen mailtje gehad, maar kan in m'n account zien dat mijn order verzonden is. Donderdag besteld, woensdag in huis. Zonder tracking. Aanbod in NL webshops is niet heel geweldig idd.

Heb me er nog niet mee geschoren, maar de geur is prima. Ben benieuwd hoe de cream gaat presteren.
SosuaCafedonderdag 30 mei 2013 @ 18:35
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 16:25 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Ik heb geen mailtje gehad, maar kan in m'n account zien dat mijn order verzonden is. Donderdag besteld, woensdag in huis. Zonder tracking. Aanbod in NL webshops is niet heel geweldig idd.

Heb me er nog niet mee geschoren, maar de geur is prima. Ben benieuwd hoe de cream gaat presteren.
er moet nog een slechte tobs gemaakt worden..
Thoricaldonderdag 30 mei 2013 @ 19:51
Ik heb ook weer iets besteld
Claus-porto-musgo-real-sabonete-barbear-homem-mens-shaving-soap-shave-soap-340x340.jpg
en want ik gebruik het liefst producten uit een lijn en ben niet zo Engels georienteerd
Claus-porto-musgo-balsamo-after-shave-340x340.jpg Als het bevalt ga ik ook
Claus-porto-musgo-real-creme-barbear-shaving-cream-Orange-Amber-340x340.jpgkopen maar daar hebben ze weer geen after shave bij wel een luchtje
SosuaCafedonderdag 30 mei 2013 @ 20:12
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 19:51 schreef Thorical het volgende:
Ik heb ook weer iets besteld
[ afbeelding ]
en want ik gebruik het liefst producten uit een lijn en ben niet zo Engels georienteerd
[ afbeelding ] Als het bevalt ga ik ook
[ afbeelding ]kopen maar daar hebben ze weer geen after shave bij wel een luchtje
wat zijn de geuromschrijvingen daarbij?
Thoricaldonderdag 30 mei 2013 @ 20:27
quote:
1s.gif Op donderdag 30 mei 2013 20:12 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

wat zijn de geuromschrijvingen daarbij?
De eerste; The line’s original fragrance, combining the revitalizing and intense scents of vetyver and patchouli.

En de 2e Strong, masculine aromas of mandarin orange, bergamot, deep musk and amber.
Een geur die ik geroken heb op Madeira en meteen wilde hebben maar nog steeds niet gekocht heb.
Het zou een leuk verjaardags cadeautje zijn maar of ik zo lang ga wachten?

[ Bericht 0% gewijzigd door Thorical op 30-05-2013 20:50:36 ]
lipperdonderdag 30 mei 2013 @ 20:54
Ik heb me net voor het eerst geschoren met mijn nieuwe DE scheermes. Ging best goed, ik had een baard van een week ongeveer. Het ging veel soepeler als met een mach lll. Alleen boven mijn lip trok het een beetje maar dat lijkt me vrij normaal.
hmmmzdonderdag 30 mei 2013 @ 23:49
Jermyn St. was heerlijk, mooie lather, precies zoals op dit plaatje:

jermynstlather1.jpg
SosuaCafevrijdag 31 mei 2013 @ 11:56
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 23:49 schreef hmmmz het volgende:
Jermyn St. was heerlijk, mooie lather, precies zoals op dit plaatje:

[ afbeelding ]
^O^ klopt de geuromschrijving een beetje?
SosuaCafevrijdag 31 mei 2013 @ 12:03
Verlanglijst:

Tobs: coconut, eton col., jermyn st., grapefruit

Dr harris: windsor, marlborough

Barbiere di figaro: alle 4

En nu ook die musgo.


:'(

Als ik dit zou kopen, kan ik beter alleen gaan wonen. :%
Phaelanx_NLvrijdag 31 mei 2013 @ 12:43
Uit de OP:
quote:
Toch is het vanwege de hygiëne het beste om na elke scheerbeurt je mesje te vervangen.
Wie doet dat nou weer :')?
SosuaCafevrijdag 31 mei 2013 @ 17:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 12:43 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Uit de OP:

[..]

Wie doet dat nou weer :')?
er zijn er bij die het doen. Ik ook niet. 3x meestal.
Lucovrijdag 31 mei 2013 @ 17:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 12:43 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Uit de OP:

[..]

Wie doet dat nou weer :')?
Ik vervang m'n DE mesje na elke 2-3 scheerbeurten.
hmmmzvrijdag 31 mei 2013 @ 17:12
2-3 keer meestal. Had me gisteren al anderhalve week niet geschoren, moest een hoop haar weg, dat mesje gebruik ik dan maar 1 keer.
hmmmzvrijdag 31 mei 2013 @ 21:49
Vanmiddag even een foto gemaakt.

DSC00727.JPG
Dimaurovrijdag 31 mei 2013 @ 21:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 21:49 schreef hmmmz het volgende:
Vanmiddag even een foto gemaakt.

[ afbeelding ]
sjiek
marzmanvrijdag 31 mei 2013 @ 21:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 12:43 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Uit de OP:

[..]

Wie doet dat nou weer :')?
Misschien een kapper.
hmmmzvrijdag 31 mei 2013 @ 22:20
Nog 1:

DSC00746.JPG
anti-loperzaterdag 1 juni 2013 @ 12:23
Interessant topic.

Met welk scheermes kan je het beste mee beginnen?
Lucozaterdag 1 juni 2013 @ 12:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 12:23 schreef anti-loper het volgende:
Interessant topic.

Met welk scheermes kan je het beste mee beginnen?
Maakt wat krabbers betreft weinig uit. Ik ben zelf met een Edwin Jagger DE89 begonnen, maar een Muhle R89 of een instap Parker moet net zo goed zijn.
SosuaCafezaterdag 1 juni 2013 @ 13:18
Ik met Gillette superspeed uit 1963.

Net bij lokale kapper gekocht. Euro per doosje.


O0jEk6Gl.jpg
n0irzaterdag 1 juni 2013 @ 15:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 12:47 schreef Luco het volgende:

[..]

Maakt wat krabbers betreft weinig uit. Ik ben zelf met een Edwin Jagger DE89 begonnen, maar een Muhle R89
Deze twee krabbers hebben dezelfde kop en die vind ik zelf nogal een aanrader voor beginners, voelt voor mij een stuk milder dan mijn Parker krabber.
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 12:43 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Uit de OP:

[..]

Wie doet dat nou weer :')?
Haha wat een onzin.
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 22:20 schreef hmmmz het volgende:
Nog 1:

[ afbeelding ]
Heee nog een fan van de Kent :9 . Heb je die houder en skuttle ook op shavingshack gekocht? Mooi hoor.
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 12:03 schreef SosuaCafe het volgende:
Verlanglijst:
:'(

Als ik dit zou kopen, kan ik beter alleen gaan wonen. :%
Jouw 'SWMBO' is minder enthousiast over je scheerhobby? _O-
SosuaCafezaterdag 1 juni 2013 @ 16:09
Nou ik heb het "goedkoper" nog niet echt waargemaakt. ;)
marzmanzaterdag 1 juni 2013 @ 16:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 13:18 schreef SosuaCafe het volgende:
Ik met Gillette superspeed uit 1963.

Net bij lokale kapper gekocht. Euro per doosje.


[ afbeelding ]
Zijn prima mesjes, ik heb er 100 van Bestshave voor 8 dollar samen met hun Derby TTO krabber en die no:6 kwast. Duurt nog wel even voor de Astra's op zijn en ik weer wat kan bestellen daar :)
hmmmzzaterdag 1 juni 2013 @ 17:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 15:32 schreef n0ir het volgende:

[..]

Heee nog een fan van de Kent :9 . Heb je die houder en skuttle ook op shavingshack gekocht? Mooi hoor.

De scuttle heb ik voor mijn verjaardag gekregen van mijn ouders. Het is de L-Scuttle van schwarzweisskeramik (http://www.schwarzweisskeramik.de/). Houder is vroeger van m'n opa geweest, heb ik hier in een doos gevonden.
n0irzaterdag 1 juni 2013 @ 18:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 17:57 schreef hmmmz het volgende:
schwarzweisskeramik
Ah schwarzweisskeramik, ik heb al eens eerder op die site zitten kwijlen :9~ .
Elke keer als ik een koude lather opsmeer wil ik weer zo'n ding hebben :P .
Misschien na de zomer maar...
hmmmzzaterdag 1 juni 2013 @ 18:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 18:21 schreef n0ir het volgende:

[..]

Ah schwarzweisskeramik, ik heb al eens eerder op die site zitten kwijlen :9~ .
Elke keer als ik een koude lather opsmeer wil ik weer zo'n ding hebben :P .
Misschien na de zomer maar...
Haha, dan moet je er zeker een bestellen. Het is echt heerlijk. Dat ding is zo degelijk gemaakt dat het over 2000 jaar nog bestaat :D
SosuaCafezaterdag 1 juni 2013 @ 19:31
Niet gering die prijzen...
Thoricalzaterdag 1 juni 2013 @ 21:13
DE scheren hoeft niet duur te zijn. Vandaag een reissetje gekocht voor ¤ 5,--.
Inclusief kwast, krabber, gillette blue mesjes en zeep. De zeep heb ik weg gegooid en de rest schoon gemaakt dus een nieuwe zeepstick in het buisje en ik kan op vakantie.
En ik heb ook nog 2 gillette tech krabbers gekocht voor een euro. Maar die gaan waarschijnlijk net als mijn Weishi krabber de markt op.
SosuaCafezaterdag 1 juni 2013 @ 23:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 21:13 schreef Thorical het volgende:
DE scheren hoeft niet duur te zijn. Vandaag een reissetje gekocht voor ¤ 5,--.
Inclusief kwast, krabber, gillette blue mesjes en zeep. De zeep heb ik weg gegooid en de rest schoon gemaakt dus een nieuwe zeepstick in het buisje en ik kan op vakantie.
En ik heb ook nog 2 gillette tech krabbers gekocht voor een euro. Maar die gaan waarschijnlijk net als mijn Weishi krabber de markt op.
rommelmarkt?
SosuaCafezondag 2 juni 2013 @ 11:39
Today was proraso day.


NNoyqYg.jpg
Pastapiposzondag 2 juni 2013 @ 11:45
Iemand ervaring met de dvh kwast? Of iets van soortgelijke prijs. Wil voordat ik op vakantie ga graag een goedkope kwast die ik eventueel zelfs weg zou kunnen gooien als ik hem daar niet goed kan bewaren
Lucozondag 2 juni 2013 @ 12:00
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 11:45 schreef Pastapipos het volgende:
Iemand ervaring met de dvh kwast? Of iets van soortgelijke prijs. Wil voordat ik op vakantie ga graag een goedkope kwast die ik eventueel zelfs weg zou kunnen gooien als ik hem daar niet goed kan bewaren
ben ik mee begonnen, werkte prima
SosuaCafezondag 2 juni 2013 @ 12:02
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 11:45 schreef Pastapipos het volgende:
Iemand ervaring met de dvh kwast? Of iets van soortgelijke prijs. Wil voordat ik op vakantie ga graag een goedkope kwast die ik eventueel zelfs weg zou kunnen gooien als ik hem daar niet goed kan bewaren
die dvh is kut. Koop dan een omega voor ¤6 ofzo.
Thoricalzondag 2 juni 2013 @ 12:48
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 11:45 schreef Pastapipos het volgende:
Iemand ervaring met de dvh kwast? Of iets van soortgelijke prijs. Wil voordat ik op vakantie ga graag een goedkope kwast die ik eventueel zelfs weg zou kunnen gooien als ik hem daar niet goed kan bewaren
Is zo'n Turkse "paardenharen"kwast niets? Die kosten echt bijna niets en heb er toch leuke dingen over gehoord. Meteen een tube Kapo (karo) erbij en wat mesjes.

Vandaag voor het eerst op aanraden van mijn vrouw en later wat ingelezen over scheren met koud water.
Ik moet zeggen het viel me niet tegen. Nu afwachten of ik het scheren nu echt kan beperken tot om de dag zonder een weekendbaard te hebben.
ocellariszondag 2 juni 2013 @ 12:52
Na verschillende verhalen hier gelezen te hebben en toch wel duidelijke uitleg over een open mes dan toch maar de stap genomen. Heb gister mijn shavette binnen gekregen, wilde het namelijk eerst hiermee proberen en heb mij er gister en vandaag mee geschoren. Gister 4 sneetjes en vandaag 2, ik gaan er op vooruit :)

Toch vraag ik me af of er veel verschil met een open mes zit, ik heb het gevoel dat je een shavette veel moet helpen om door de stoppels te komen terwijl je in de video's van geofatboy hoort dat je er met een open mes zo doorheen komt met alleen het gewicht van het mes. Is dit zo? Ik namelijk vooral moeite bij de kin. Maargoed, er zit natuurlijk een leercurve aan vast dus het zal de eerste tijd nog wel beholpen zijn!

Het is wel een heerlijke ervaring, ga dus waarschijnlijk voor mn bday aan mn vrouw zo'n mooie open mes met toebehoren vragen :)

Btw, Natuurlijk praat je hierover met je vrienden en er zijn er niet veel die zich kunnen voorstellen dat het op de old fashion manier van scheren je beleving ervan compleet verandert. Ik scheer mij sinds ik met een krabber bezig ben bijna iedere dag, terwijl ik daarvoor dit maar 2 keer in de week met veel tegenzin deed. Sterker nog, ze beginnen meteen met de vraag hoe je daarmee in godsnaam je balzak scheert. Confused....de balzak scheren?? Ben ik nu de enige die met een prachtige kroeskop van onder loop? Maatje van me vond dat namelijk hygienisch, je kan je natuurlijk ook wat vaker douchen ;)
Thoricalzondag 2 juni 2013 @ 13:17
quote:
Toch vraag ik me af of er veel verschil met een open mes zit, ik heb het gevoel dat je een shavette veel moet helpen om door de stoppels te komen terwijl je in de video's van geofatboy hoort dat je er met een open mes zo doorheen komt met alleen het gewicht van het mes. Is dit zo? Ik namelijk vooral moeite bij de kin. Maargoed, er zit natuurlijk een leercurve aan vast dus het zal de eerste tijd nog wel beholpen zijn!

Het is wel een heerlijke ervaring, ga dus waarschijnlijk voor mn bday aan mn vrouw zo'n mooie open mes met toebehoren vragen :)
Een leercurve van zo'n 100 scheerbeurten je moet wel een doorzetter zijn.
En als je moet hakken om je baardharen door te snijden dan doe je volgens mij iets fout. Of je voorbereiding, je mes of de stand van je mes.
ocellariszondag 2 juni 2013 @ 13:26
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 13:17 schreef Thorical het volgende:

[..]

Een leercurve van zo'n 100 scheerbeurten je moet wel een doorzetter zijn.
En als je moet hakken om je baardharen door te snijden dan doe je volgens mij iets fout. Of je voorbereiding, je mes of de stand van je mes.
Het mes wat ik erin plaats is hetzelfde merk die ik gebruik met een krabber, een feather. Ik denk idd dat het de stand van het mes is, ik heb er ook alleen maar bij de kin en iets onder de kin last van, blijven proberen dus :)

Edit: Of kan het zo zijn dat je bij een krabber een andere merk mes fijner vind dan bij een shavette?
Pastapiposzondag 2 juni 2013 @ 14:46
quote:
1s.gif Op zondag 2 juni 2013 12:02 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

die dvh is kut. Koop dan een omega voor ¤6 ofzo.
Dan komt er weer verzendkosten bij e.d., daarom zat ik naar die dvh te kijken.
Heb nu een wilkinson dassenhaar van 20 euro :)
SosuaCafezondag 2 juni 2013 @ 15:40
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 14:46 schreef Pastapipos het volgende:

[..]

Dan komt er weer verzendkosten bij e.d., daarom zat ik naar die dvh te kijken.
Heb nu een wilkinson dassenhaar van 20 euro :)
loop eens een markt over. Kan e ook nog wel eens wat vinden.
Froopzondag 2 juni 2013 @ 17:10
Ik zit tegenwoordig wat crèmes en zepen te mixen, en merk dat sommige combinaties een goed resultaat opleveren. Ik laat mijn kwast inweken, en houd hem verder alleen op de kop. Terwijl ik hem laat hangen, doe ik een beetje Proraso Green in mijn scheerkom. Vervolgens ga ik met de doorweekte kwast over Proraso White in tub. Na een minuut merk ik dat de kwast vol zit, en begin lather op te bouwen in de kom waar ook de Proraso Green in zit. Zonder water toe te voegen, er zit tenslotte nog genoeg in de kwast, heb je binnen een minuut een sterke en zachte lather, die de menthol van Green combineert met de zachte werking van White.
marzmanzondag 2 juni 2013 @ 18:01
Ik heb zelf een paar weken geleden mijn restje Vergulde Hand en mijn restje Proraso Groen bij elkaar gemikt. Even in de magnetron om het een beetje te smelten en het is weer een geheel (Proraso lag los in de pot omdat het nog maar een beetje was en de Vergulde Hand had ook de bodem in zicht).
Xa1ptzondag 2 juni 2013 @ 18:15
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 18:01 schreef marzman het volgende:
Ik heb zelf een paar weken geleden mijn restje Vergulde Hand en mijn restje Proraso Groen bij elkaar gemikt. Even in de magnetron om het een beetje te smelten en het is weer een geheel (Proraso lag los in de pot omdat het nog maar een beetje was en de Vergulde Hand had ook de bodem in zicht).
Blijft de geur dan nog een beetje goed?
marzmanzondag 2 juni 2013 @ 18:57
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 18:15 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Blijft de geur dan nog een beetje goed?
Ja, het heeft beiden niet echt een overdreven geur. Of bedoel je van de magnetron? Dat heb ik maar heel even gedaan, net genoeg om het in elkaar te laten smelten. Het was een beetje pluizig met luchtbellen aan het oppervlak maar dat is weg nadat je de kwast er een keer overheen hebt gehaald.
marzmanmaandag 3 juni 2013 @ 12:58
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 12:48 schreef Thorical het volgende:

[..]

Is zo'n Turkse "paardenharen"kwast niets? Die kosten echt bijna niets en heb er toch leuke dingen over gehoord. Meteen een tube Kapo (karo) erbij en wat mesjes.

Vandaag voor het eerst op aanraden van mijn vrouw en later wat ingelezen over scheren met koud water.
Ik moet zeggen het viel me niet tegen. Nu afwachten of ik het scheren nu echt kan beperken tot om de dag zonder een weekendbaard te hebben.
Ik gebruik al heel lang de Bestshave no:6 kwast. Is een prima kwast en kost bijna niks (2 euro ofzo.

Nu ligt het er een beetje aan wanneer en waar hij op vakantie gaat. Als het snel is dan komt die kwast niet op tijd aan en als hij naar Turkije op vakantie gaat kan hij ook wel daar een kwast kopen.
Pastapiposmaandag 3 juni 2013 @ 17:33
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 12:58 schreef marzman het volgende:

[..]

Ik gebruik al heel lang de Bestshave no:6 kwast. Is een prima kwast en kost bijna niks (2 euro ofzo.

Nu ligt het er een beetje aan wanneer en waar hij op vakantie gaat. Als het snel is dan komt die kwast niet op tijd aan en als hij naar Turkije op vakantie gaat kan hij ook wel daar een kwast kopen.
Ga naar de Ardennen. Duurt nog maand oid. Heb je toevallig een linkje?
marzmanmaandag 3 juni 2013 @ 18:12
http://shop.bestshave.net(...)iooc3cjdq5pqu4s7sah1

, maar het kan best een maand duren voordat je post hebt.
MarcelRdinsdag 4 juni 2013 @ 10:29
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 14:46 schreef Pastapipos het volgende:

[..]

Dan komt er weer verzendkosten bij e.d., daarom zat ik naar die dvh te kijken.
Heb nu een wilkinson dassenhaar van 20 euro :)
Als er een Trekpleister bij je in de buurt zit, ga daar dan eens kijken. Een Omega 10019 kwast kost daar minder dan 4 euro. Een licht handvat maar verder prima spul, veel beter dan een vergulde hand kwast.
SosuaCafedinsdag 4 juni 2013 @ 12:57
Die astra mesjes bevallen mij steeds beter. Stuk vergevingsgezinder dan feathers. Net zo glad.
Crutchdinsdag 4 juni 2013 @ 14:21
Aardige gozer wel van Total Shave.

Net kennismakingspakket (mesjes) besteld, even kijken wat me bevalt.
SosuaCafedinsdag 4 juni 2013 @ 14:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 14:21 schreef Crutch het volgende:
Aardige gozer wel van Total Shave.

Net kennismakingspakket (mesjes) besteld, even kijken wat me bevalt.
linkje?
Crutchdinsdag 4 juni 2013 @ 14:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 14:51 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

linkje?
http://webshop.total-shav(...)ducts/9.4.02.1.20.13
Crutchdinsdag 4 juni 2013 @ 15:01
Astra staat er niet tussen.
Ben ook wel benieuwd naar die Taylor Créme.

Wat ik ook nog nodig heb is een houder voor mijn kwast, mooie kom om créme in te kloppen en een houder voor mijn scheermes.

Heb je met créme minder last van uitdrogende huid?
Of wat smeren jullie na het scheren?
Ik scheer nu met zeep van De Vergulde Hand.
SosuaCafedinsdag 4 juni 2013 @ 15:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 15:01 schreef Crutch het volgende:
Astra staat er niet tussen.
Ben ook wel benieuwd naar die Taylor Créme.

Wat ik ook nog nodig heb is een houder voor mijn kwast, mooie kom om créme in te kloppen en een houder voor mijn scheermes.

Heb je met créme minder last van uitdrogende huid?
Of wat smeren jullie na het scheren?
Ik scheer nu met zeep van De Vergulde Hand.
ik heb nu. Tobs: mr taylor creme en sandalwood zeep. Allebei goed.
Proraso groen ook heel goed. Proraso a/s splash en biodermal gel voor na het scheren.
0ne_of_the_fewdinsdag 4 juni 2013 @ 17:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 15:01 schreef Crutch het volgende:
Astra staat er niet tussen.
Ben ook wel benieuwd naar die Taylor Créme.

Wat ik ook nog nodig heb is een houder voor mijn kwast, mooie kom om créme in te kloppen en een houder voor mijn scheermes.

Heb je met créme minder last van uitdrogende huid?
Of wat smeren jullie na het scheren?
Ik scheer nu met zeep van De Vergulde Hand.
Ik ben meer van de face lathering, dus dan is een zeep een stuk makkelijker. volgens mij komt mijn kwast en krabber houder van total shave.

Heb qua zepen een paar op mijn lijstje staan voor als ik afgestudeerd ben. Nu gebruik ik DVH. Tabac 1x geprobeerd en nooit meer. Merk dat je bij dvh wel voldoende water moet gebruiken. Dan blijft de lather lang goed op je gezicht. bij minder water is niet alleen de lather minder goed, maar heb ik het idee dat de lather ook stuk minder lang nog goed blijft.

Heb overigens zelfde startpakket mesjes. Vind shark daarvan ronduit beroerd.
SosuaCafedinsdag 4 juni 2013 @ 18:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 17:40 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Ik ben meer van de face lathering, dus dan is een zeep een stuk makkelijker. volgens mij komt mijn kwast en krabber houder van total shave.

Heb qua zepen een paar op mijn lijstje staan voor als ik afgestudeerd ben. Nu gebruik ik DVH. Tabac 1x geprobeerd en nooit meer. Merk dat je bij dvh wel voldoende water moet gebruiken. Dan blijft de lather lang goed op je gezicht. bij minder water is niet alleen de lather minder goed, maar heb ik het idee dat de lather ook stuk minder lang nog goed blijft.

Heb overigens zelfde startpakket mesjes. Vind shark daarvan ronduit beroerd.
kan ook aan je scheermes liggen of je face prep. Bij de ene kan een mesje perfect werken icm scheermes x en bij de ander een ramp. Er is hier ook iemand helemaal idolaat van shark mesjes. Typisch he?
Lucodinsdag 4 juni 2013 @ 20:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 18:18 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

kan ook aan je scheermes liggen of je face prep. Bij de ene kan een mesje perfect werken icm scheermes x en bij de ander een ramp. Er is hier ook iemand helemaal idolaat van shark mesjes. Typisch he?
Thats me. Sharks zijn mijn go to mesjes nu.
stavromulabetadinsdag 4 juni 2013 @ 21:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 20:06 schreef Luco het volgende:

[..]

Thats me. Sharks zijn mijn go to mesjes nu.
Ik ook, samen met de Permasharp. De sharks zijn voor door de weeks, de Permasharp voor in het weekend als ik wat wakkerder en minder gehaast ben bij het scheren.

Trouwens, vandaag ook deze binnen gekregen:
Essence_of_Scotland_scheercreme_scottish_heather.jpg

Wat een geur...
SosuaCafedinsdag 4 juni 2013 @ 21:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 21:16 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Ik ook, samen met de Permasharp. De sharks zijn voor door de weeks, de Permasharp voor in het weekend als ik wat wakkerder en minder gehaast ben bij het scheren.

Trouwens, vandaag ook deze binnen gekregen:
[ afbeelding ]

Wat een geur...
nou wat voor geur? :{
0ne_of_the_fewdinsdag 4 juni 2013 @ 21:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 18:18 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

kan ook aan je scheermes liggen of je face prep. Bij de ene kan een mesje perfect werken icm scheermes x en bij de ander een ramp. Er is hier ook iemand helemaal idolaat van shark mesjes. Typisch he?
het heefd met veel factoren te maken ja.zal ook niet beweren dat je ze niet moet kopen hoor :)
Zal het nog eens een kans geven.
hmmmzdinsdag 4 juni 2013 @ 21:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 21:28 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

nou wat voor geur? :{
Kruidig geparfumeerd met honing, zoete sinasappel en patchouli.
stavromulabetadinsdag 4 juni 2013 @ 22:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 21:28 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

nou wat voor geur? :{
Naar scottish heather natuurlijk :6

Heel kruidig, citrus, honing, rozemarijn... De eerste scheerzeep die je zou willen gebruiken om een lamsbout te marineren ;)
n0irdinsdag 4 juni 2013 @ 22:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 22:17 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Naar scottish heather natuurlijk :6

Heel kruidig, citrus, honing, rozemarijn... De eerste scheerzeep die je in zou willen gebruiken om een lamsbout te marineren ;)
En is dat dan niet lekker bij het scheren? "Wat een geur..." maakt dat voor mij niet helemaal duidelijk.

Mijn nieuwe zepen (MWF, Cella, Proraso groen en DR Harris Arlington) zijn ook vandaag binnengekomen, ik ben benieuwd. Morgen ben ik vrij dus ik zal wel aardig lang in de badkamer blijven rondhangen. :P
MarcelRdinsdag 4 juni 2013 @ 22:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 22:44 schreef n0ir het volgende:

[..]

En is dat dan niet lekker bij het scheren? "Wat een geur..." maakt dat voor mij niet helemaal duidelijk.

Mijn nieuwe zepen (MWF, Cella, Proraso groen en DR Harris Arlington) zijn ook vandaag binnengekomen, ik ben benieuwd. Morgen ben ik vrij dus ik zal wel aardig lang in de badkamer blijven rondhangen. :P
Arlington is een erg fijne! Erg goede zeep en ik vind de geur erg prettig.
stavromulabetadinsdag 4 juni 2013 @ 23:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 22:44 schreef n0ir het volgende:

[..]

En is dat dan niet lekker bij het scheren? "Wat een geur..." maakt dat voor mij niet helemaal duidelijk.

Mijn nieuwe zepen (MWF, Cella, Proraso groen en DR Harris Arlington) zijn ook vandaag binnengekomen, ik ben benieuwd. Morgen ben ik vrij dus ik zal wel aardig lang in de badkamer blijven rondhangen. :P
Oh zo, nee hij is heerlijk. Wel heel anders dan andere zepen. Ik denk dat als James Bond een scheerzeep zou gebruiken, het deze zou zijn. Een beetje de YSL M7 onder de zepen.
hmmmzwoensdag 5 juni 2013 @ 00:22
Ik begin die jermyn st geur steeds lekkerder te vinden. Ik ben soms zelfs alleen even aan het potje te ruiken :@

Vandaag een Lord Platinum Class mesje geprobeerd. Beviel me niet zo, trok een beetje en scheerde niet echt heel glad. Opzich nog wel redelijk mee geschoren.

[ Bericht 0% gewijzigd door hmmmz op 05-06-2013 02:40:32 ]
0ne_of_the_fewwoensdag 5 juni 2013 @ 16:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 18:18 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

kan ook aan je scheermes liggen of je face prep. Bij de ene kan een mesje perfect werken icm scheermes x en bij de ander een ramp. Er is hier ook iemand helemaal idolaat van shark mesjes. Typisch he?
zie nu mijn spelfout pas. Bedoel Sharp :')
Faal.
SosuaCafewoensdag 5 juni 2013 @ 17:36
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2013 00:22 schreef hmmmz het volgende:
Ik begin die jermyn st geur steeds lekkerder te vinden. Ik ben soms zelfs alleen even aan het potje te ruiken :@

Vandaag een Lord Platinum Class mesje geprobeerd. Beviel me niet zo, trok een beetje en scheerde niet echt heel glad. Opzich nog wel redelijk mee geschoren.
snowballed was gek op ze. :)
Pastapiposwoensdag 5 juni 2013 @ 17:38
5 sneetjes met een feather waarvan 3 bijna tegen elkaar. Vind het wel een fijn mes, gaat ook veel beter door mn haren, moet er alleen mee leren omgaan. Welke mesjes zijn net iets minder scherp?

Nog bedankt voor de mesjes luco ^O^
marzmanwoensdag 5 juni 2013 @ 19:05
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2013 17:38 schreef Pastapipos het volgende:Welke mesjes zijn net iets minder scherp?
Astra's (groen)
SosuaCafewoensdag 5 juni 2013 @ 19:23
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2013 19:05 schreef marzman het volgende:

[..]

Astra's (groen)
QFT. Gaat zelfs beter xtg en sommige plekken atg bij mij. Minder een "rauwe" smoel na afloop.
Lucowoensdag 5 juni 2013 @ 19:47
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2013 17:38 schreef Pastapipos het volgende:
5 sneetjes met een feather waarvan 3 bijna tegen elkaar. Vind het wel een fijn mes, gaat ook veel beter door mn haren, moet er alleen mee leren omgaan. Welke mesjes zijn net iets minder scherp?

Nog bedankt voor de mesjes luco ^O^
Sharks en Personna's zijn ook goede opties, had beide meegestuurd
Pastapiposwoensdag 5 juni 2013 @ 20:50
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juni 2013 19:47 schreef Luco het volgende:

[..]

Sharks en Personna's zijn ook goede opties, had beide meegestuurd
Sharks ken ik, zijn idd fijn. Personnas nog niet geprobeerd. Waren die van de HEMA niet ook personnas oid?
marzmanwoensdag 5 juni 2013 @ 21:08
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juni 2013 20:50 schreef Pastapipos het volgende:

[..]

Sharks ken ik, zijn idd fijn. Personnas nog niet geprobeerd. Waren die van de HEMA niet ook personnas oid?
Het zijn geen Personna Red's, maar ze worden ook wel verkocht als Personna's inderdaad.
hmmmzwoensdag 5 juni 2013 @ 21:45
Hema = Israeli Personna Red

[ Bericht 29% gewijzigd door hmmmz op 06-06-2013 23:22:55 ]
Thoricaldonderdag 6 juni 2013 @ 22:02
Ik heb me voor de 2e keer met koud water geschoren. Dit was minder, maar ik weet nog niet of het komt omdat ik een andere krabber en mesje heb gebruikt.
De 1e keer was met een Muhle 89 en een Feather.
De 2e keer met een Gillette slim en een Chinees Gillette blue mesje.De tweede keer was werken zeker de 1e pass.

Voor de rest is mijn Musco Real bestelling binnen gekomen. De after-shave balm is geweldig maar ruikt bijna niet.
Claus-porto-musgo-balsamo-after-shave-340x340.jpg
En de zeep Claus-porto-musgo-real-sabonete-barbear-homem-mens-shaving-soap-shave-soap-340x340.jpg ik ga het uitvinden.
Ik zoek 1 pakje shop2027500.images.astraextrainfo.jpg dat ik wil ruilen tegen een pakje andere mesjes.

[ Bericht 12% gewijzigd door Thorical op 06-06-2013 22:10:01 ]
marzmandonderdag 6 juni 2013 @ 22:17
Ik heb dat met koud water scheren een keer geprobeerd (het mesje zou scherper zijn want koud laat staal krimpen?). Ik denk niet echt dat het nodig is, zeker niet met een Feather (die Chinese Gillette Blue's zijn wat botter).

En verder vind ik het minder comfortabel. Ik doe moeite om mijn kwast en mijn lather op te warmen omdat dit comfortabeler aanvoelt. Het enige moment dat ik koud water gebruik is na het scheren omdat het je porien laat sluiten.
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2013 21:45 schreef hmmmz het volgende:
Hema = Israeli Personna Red
Wat is je bron? Er zijn meerdere soorten Personna's. Ik weet wel dat er supermarktpersonna's in dezelfde verpakking als de HEMAmesjes (die van HEMA zijn gewoon zonder opdruk, worden in Belgie ook in supermarkten verkocht) worden verkocht. Maar dat zijn geen Personna Red's.

[edit]Ze komen uit dezelfde fabriek, maar het zijn zeker niet dezelfde mesjes.
http://badgerandblade.com(...)raeli-Made-DE-Blades

[ Bericht 27% gewijzigd door marzman op 06-06-2013 22:23:59 ]
SosuaCafedonderdag 6 juni 2013 @ 22:36
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 22:02 schreef Thorical het volgende:
Ik heb me voor de 2e keer met koud water geschoren. Dit was minder, maar ik weet nog niet of het komt omdat ik een andere krabber en mesje heb gebruikt.
De 1e keer was met een Muhle 89 en een Feather.
De 2e keer met een Gillette slim en een Chinees Gillette blue mesje.De tweede keer was werken zeker de 1e pass.

Voor de rest is mijn Musco Real bestelling binnen gekomen. De after-shave balm is geweldig maar ruikt bijna niet.
[ afbeelding ]
En de zeep [ afbeelding ] ik ga het uitvinden.
Ik zoek 1 pakje [ afbeelding ] dat ik wil ruilen tegen een pakje andere mesjes.
ik heb wel een pakje voor je.
hmmmzdonderdag 6 juni 2013 @ 23:22
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 22:17 schreef marzman het volgende:
Ik heb dat met koud water scheren een keer geprobeerd (het mesje zou scherper zijn want koud laat staal krimpen?). Ik denk niet echt dat het nodig is, zeker niet met een Feather (die Chinese Gillette Blue's zijn wat botter).

En verder vind ik het minder comfortabel. Ik doe moeite om mijn kwast en mijn lather op te warmen omdat dit comfortabeler aanvoelt. Het enige moment dat ik koud water gebruik is na het scheren omdat het je porien laat sluiten.

[..]

Wat is je bron? Er zijn meerdere soorten Personna's. Ik weet wel dat er supermarktpersonna's in dezelfde verpakking als de HEMAmesjes (die van HEMA zijn gewoon zonder opdruk, worden in Belgie ook in supermarkten verkocht) worden verkocht. Maar dat zijn geen Personna Red's.

[edit]Ze komen uit dezelfde fabriek, maar het zijn zeker niet dezelfde mesjes.
http://badgerandblade.com(...)raeli-Made-DE-Blades
Ik had het inderdaad verkeerd gelezen, ze komen uit van de asr/personna fabriek in Israel en zijn anders dan de reds. Worden merkloos en onder andere namen verkocht in Europa zoals: Tesco, Hema, Isreali Blades bij the shaving shack, Asda, Coop.

http://badgerandblade.com(...)best-DE-blade-so-far!
http://badgerandblade.com(...)lades-mystery-solved
http://badgerandblade.com(...)uces-the-Hema-Blades

Soms zie ik door al de bomen het bos niet meer :P

[ Bericht 0% gewijzigd door hmmmz op 07-06-2013 11:03:32 ]
SosuaCafevrijdag 7 juni 2013 @ 09:23
Die van de hema zijn in mijn gillette wel ok. Meer als backup voor het geval er iets op is. Een goede preshave is wel noodzakelijk.
DrukVoutvrijdag 7 juni 2013 @ 11:27
Vanochtend voor het eerst met lather van proraso geschoren en een derby mesje na mijn "verwondingen" van 1,5 week geleden.
Ging goed!
1 klein lullig sneetje, maar meer niet. Heb 3 passes gedaan en is redelijk glad.
Nog even wennen om de lather aan te maken, maar dat komt wel goed.
marzmanvrijdag 7 juni 2013 @ 11:30
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 23:22 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Ik had het inderdaad verkeerd gelezen, ze komen uit van de asr/personna fabriek in Israel en zijn anders dan de reds. Worden merkloos en onder andere namen verkocht in Europa zoals: Tesco, Hema, Isreali Blades bij the shaving shack, Asda, Coop.

http://badgerandblade.com(...)best-DE-blade-so-far!
http://badgerandblade.com(...)lades-mystery-solved
http://badgerandblade.com(...)uces-the-Hema-Blades

Soms zie ik door al de bomen het bos niet meer :P
Het zijn ook geen slechte mesjes, en ze zijn lokaal verkrijgbaar wat soms erg makkelijk is.
hmmmzvrijdag 7 juni 2013 @ 15:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 11:30 schreef marzman het volgende:

[..]

Het zijn ook geen slechte mesjes, en ze zijn lokaal verkrijgbaar wat soms erg makkelijk is.
Makkelijk verkrijgbaar en niet duur. Bij mij trekken ze een beetje, ze missen net dat beetje 'extra' wat ik bij astra en shark wel heb.
marzmanvrijdag 7 juni 2013 @ 22:50
Ze zijn inderdaad iets minder scherp als Astra's. Sharks moet ik nog proberen, als ik weer eens wat bestel zal ik daar ook een pakje van meenemen (hoor er veel goeds over)
SosuaCafezaterdag 8 juni 2013 @ 19:53
Wat is volgens de kenners hier een beetje een leuke adjustable?
Lucozaterdag 8 juni 2013 @ 20:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 19:53 schreef SosuaCafe het volgende:
Wat is volgens de kenners hier een beetje een leuke adjustable?
Nieuw of tweedehands? De Gillette Slim Adjustable schijnt een hele goede te zijn als ik zo rondlees op B&B
SosuaCafezaterdag 8 juni 2013 @ 21:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 20:53 schreef Luco het volgende:

[..]

Nieuw of tweedehands? De Gillette Slim Adjustable schijnt een hele goede te zijn als ik zo rondlees op B&B
ja, klopt. Maar ik wil er geen 5
Tientjes aan kwijt. ;(
Lucozaterdag 8 juni 2013 @ 22:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 21:49 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

ja, klopt. Maar ik wil er geen 5
Tientjes aan kwijt. ;(
staan voor 20USD op eBay. Moet je hem wel zelf oppoetsen
SosuaCafezaterdag 8 juni 2013 @ 22:41
Zat ook nog naar nieuwe alternatieven te kijken. Gewoon uit de shop. Hoewel ik wel gevoelig ben voor vintage.
hmmmzzaterdag 8 juni 2013 @ 22:42
Vintage O+
Crutchzondag 9 juni 2013 @ 00:14
Ok, probeersetje scheermesjes nog voor het weekend ontvangen en daarvan een doosje Derby en Gilette meegenomen op vakantie.

Derby bevalt me niet, dus dan maar even verder met Gilette.
Ze lijken wel bot.
wenfer2zondag 9 juni 2013 @ 01:02
Vandaag een vintage setje uit de kringloopwinkel geplukt. Standaard en kwastenhouder van doorleeft goud en het bakje van plastic. Ik weet niet zeker of de kwast gemaakt is van dassenhaar maar ik ga het sowieso morgen testen en het kan alleen maar beter zijn als mijn kwast van minder dan twee euro van de Kruitvat die ik nu gebruik. :')

nwm0au.jpg

2r7snfa.jpg

Iemand een idee hoe ik het setje mooi kan schoonmaken (zonder te beschadigen, dus geen schuurspons et cetera.) En het zeepbakje na gebruik kan afsluiten. Mijn eigen klassiek scheermes past er helaas niet in omdat het houdertje te kort is -O- .........dus deste meer reden om eindelijk eens een lekker decadent gouden mes te kopen. :7 O+ (gebruik nu nog een goedkoop chinees of koreaans :? mes. :') )

Prijs: ¤2,00 B-) :7
hmmmzzondag 9 juni 2013 @ 05:10
Ziet er niet uit als dassenhaar. Koop een mooie 'gouden' vintage gillette op ebay.
Thoricalzondag 9 juni 2013 @ 11:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 22:41 schreef SosuaCafe het volgende:
Zat ook nog naar nieuwe alternatieven te kijken. Gewoon uit de shop. Hoewel ik wel gevoelig ben voor vintage.
Kijk dan hier http://www.ebay.com/itm/V(...)nal-NR-/400501849546 eens na.
Maar nieuw? ik kan alleen die drie Merkur adjustables.
marzmanzondag 9 juni 2013 @ 12:14
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 juni 2013 22:41 schreef SosuaCafe het volgende:
Zat ook nog naar nieuwe alternatieven te kijken. Gewoon uit de shop. Hoewel ik wel gevoelig ben voor vintage.
Welke nieuw adjustables zijn er dan te koop als je er geen 5 tientjes aan kwijt wilt zijn?
SosuaCafezondag 9 juni 2013 @ 12:49
Kwam op b&b een paar merken tegen.

Maar denk dat het toch een vintage zal Worden.
Lucozondag 9 juni 2013 @ 13:21
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 11:34 schreef Thorical het volgende:

[..]

Kijk dan hier http://www.ebay.com/itm/V(...)nal-NR-/400501849546 eens na.
Maar nieuw? ik kan alleen die drie Merkur adjustables.
Weber
Froopzondag 9 juni 2013 @ 17:17
Zojuist ook gebruik gemaakt van de HEMA-mesjes, en ik ben aardig verrast. Ik had geen hoge verwachtingen, dus ik had me op een Derby-resultaat voorbereid; onglad, trekkend en irriterend. Deze mesjes zijn echter scherper en trekken ook niet. Dit is zelfs de eerste keer in enkele weken dat ik geen enkel wondje heb. Hoewel deze mesjes geen superglad resultaat leveren (WTG/XTG/ATG), zijn ze goed genoeg voor de dagelijkse beurt.
n0irzondag 9 juni 2013 @ 17:56
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 17:17 schreef Froop het volgende:
Zojuist ook gebruik gemaakt van de HEMA-mesjes, en ik ben aardig verrast. Ik had geen hoge verwachtingen, dus ik had me op een Derby-resultaat voorbereid; onglad, trekkend en irriterend. Deze mesjes zijn echter scherper en trekken ook niet. Dit is zelfs de eerste keer in enkele weken dat ik geen enkel wondje heb. Hoewel deze mesjes geen superglad resultaat leveren (WTG/XTG/ATG), zijn ze goed genoeg voor de dagelijkse beurt.
Hoeveel kosten ze eigenlijk?
SosuaCafezondag 9 juni 2013 @ 18:33
2 euro ofzo.

Bij mij komen ze op een 3e plek. Astra en feather op 1 en 2 dan.

Meer heb ik nog niet gebruikt.

[ Bericht 83% gewijzigd door SosuaCafe op 09-06-2013 18:41:39 ]
n0irzondag 9 juni 2013 @ 19:30
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 18:33 schreef SosuaCafe het volgende:
2 euro ofzo.

Bij mij komen ze op een 3e plek. Astra en feather op 1 en 2 dan.

Meer heb ik nog niet gebruikt.
2 euro voor 5 of voor 10 stuks?
SosuaCafezondag 9 juni 2013 @ 19:39
10st
#ANONIEMmaandag 10 juni 2013 @ 10:12
quote:
7s.gif Op zondag 9 juni 2013 01:02 schreef wenfer2 het volgende:
Vandaag een vintage setje uit de kringloopwinkel geplukt. Standaard en kwastenhouder van doorleeft goud en het bakje van plastic. Ik weet niet zeker of de kwast gemaakt is van dassenhaar maar ik ga het sowieso morgen testen en het kan alleen maar beter zijn als mijn kwast van minder dan twee euro van de Kruitvat die ik nu gebruik. :')

nwm0au.jpg

2r7snfa.jpg

Prijs: ¤2,00 B-) :7
Leuk voor jou dat je zoiets op de kop hebt weten te tikken voor dat luttele bedrag.
Vind je het erg als ik gewoon doorga met de goedkope en meest effectieve manier van scheren die ik al jaren doe?

gillette-blue2.jpg

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 10-06-2013 10:13:40 ]
SosuaCafemaandag 10 juni 2013 @ 10:17
quote:
6s.gif Op maandag 10 juni 2013 10:12 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Leuk voor jou dat je zoiets op de kop hebt weten te tikken voor dat luttele bedrag.
Vind je het erg als ik gewoon doorga met de goedkope en meest effectieve manier van scheren die ik al jaren doe?

[ afbeelding ]
milieuvrvuilert! Scheer je weg ketter! >:)
Crutchmaandag 10 juni 2013 @ 10:19
quote:
6s.gif Op maandag 10 juni 2013 10:12 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Leuk voor jou dat je zoiets op de kop hebt weten te tikken voor dat luttele bedrag.
Vind je het erg als ik gewoon doorga met de goedkope en meest effectieve manier van scheren die ik al jaren doe?

[ afbeelding ]
Leuk voor je, jammer voor het milieu.

Groetjes. :*
Lucomaandag 10 juni 2013 @ 10:29
quote:
6s.gif Op maandag 10 juni 2013 10:12 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Leuk voor jou dat je zoiets op de kop hebt weten te tikken voor dat luttele bedrag.
Vind je het erg als ik gewoon doorga met de goedkope en meest effectieve manier van scheren die ik al jaren doe?

[ afbeelding ]
Obvious troll is obvious

[ Bericht 9% gewijzigd door Luco op 10-06-2013 12:00:10 ]
Dimauromaandag 10 juni 2013 @ 10:37
quote:
7s.gif Op zondag 9 juni 2013 01:02 schreef wenfer2 het volgende:
Vandaag een vintage setje uit de kringloopwinkel geplukt. Standaard en kwastenhouder van doorleeft goud en het bakje van plastic. Ik weet niet zeker of de kwast gemaakt is van dassenhaar maar ik ga het sowieso morgen testen en het kan alleen maar beter zijn als mijn kwast van minder dan twee euro van de Kruitvat die ik nu gebruik. :')

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Iemand een idee hoe ik het setje mooi kan schoonmaken (zonder te beschadigen, dus geen schuurspons et cetera.) En het zeepbakje na gebruik kan afsluiten. Mijn eigen klassiek scheermes past er helaas niet in omdat het houdertje te kort is -O- .........dus deste meer reden om eindelijk eens een lekker decadent gouden mes te kopen. :7 O+ (gebruik nu nog een goedkoop chinees of koreaans :? mes. :') )

Prijs: ¤2,00 B-) :7
Het houdertje kun je denk ik wel schuren met 800 of 1000. en de haren van de kwast met een tandenborstel en haarshampoo. Het handvat misschien met iets van metaalpoets maar dat weet ik niet zeker.

Wel een sjiek setje zo hoor :Y
wenfer2maandag 10 juni 2013 @ 10:39
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 10:37 schreef Dimauro het volgende:

[..]

Het houdertje kun je denk ik wel schuren met 800 of 1000. en de haren van de kwast met een tandenborstel en haarshampoo. Het handvat misschien met iets van metaalpoets maar dat weet ik niet zeker.

Wel een sjiek setje zo hoor :Y
Goede tips! :)
Mirjammaandag 10 juni 2013 @ 10:40
quote:
6s.gif Op maandag 10 juni 2013 10:12 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Leuk voor jou dat je zoiets op de kop hebt weten te tikken voor dat luttele bedrag.
Vind je het erg als ik gewoon doorga met de goedkope en meest effectieve manier van scheren die ik al jaren doe?

[ afbeelding ]
Post hier niet dan.
Crutchmaandag 10 juni 2013 @ 11:08
quote:
3s.gif Op maandag 10 juni 2013 10:40 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Post hier niet dan.
Laat hem lekker, snap niet waarom hij hier niet zou mogen posten.
Een ieder is vrij om zijn of haar onvrede te uiten nietwaar?
n0irmaandag 10 juni 2013 @ 13:07
Ik heb me afgelopen week voor het eerst geschoren met Mitchell's Wool Fat en met Cella.
Vooral over die laatste ben ik heel enthousiast. Met een beetje zeep en een plens water had ik in een oogwenk een echt goed schuim, meer dan genoeg voor de hele scheerbeurt. Meestal stop ik na 3 passes omdat ik merk dat ik een beetje irritatie begin te krijgen maar nu kon ik nog een keertje extra tegen de groeirichting in en daardoor was m'n nek echt BBS, voor het eerst ook zonder burn. Die marsepein-geur is in het bakje behoorlijk sterk maar als schuim vond ik dat zoetige best lekker.

MWF ruikt ook zoetig maar niet naar snoep. Op een of andere manier heb ik het gevoel dat MWF ruikt zoals moedermelk smaakt (al ken ik die smaak niet), de geur doet me aan baby's denken.
Nou staat MWF niet bekend als de meest makkelijke zeep om een lather van te maken en ik heb er ook wel wat moeite mee (meerdere pogingen gedaan deze week). In een kom krijg ik echt een waardeloos schuim: droog en vol met lucht en na een paar minuten is er niets meer van over. Door schuim te maken op m'n gezicht kreeg ik wel een redelijke lather maar ik moest na elke pass opnieuw m'n kwast volladen voor de volgende ronde. Ik heb de truuk helaas nog niet door bij deze zeep, slechts een redelijk goede scheerbeurt aan over gehouden.
Dimauromaandag 10 juni 2013 @ 13:41
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 13:07 schreef n0ir het volgende:
Ik heb me afgelopen week voor het eerst geschoren met Mitchell's Wool Fat en met Cella.
Vooral over die laatste ben ik heel enthousiast. Met een beetje zeep en een plens water had ik in een oogwenk een echt goed schuim, meer dan genoeg voor de hele scheerbeurt. Meestal stop ik na 3 passes omdat ik merk dat ik een beetje irritatie begin te krijgen maar nu kon ik nog een keertje extra tegen de groeirichting in en daardoor was m'n nek echt BBS, voor het eerst ook zonder burn. Die marsepein-geur is in het bakje behoorlijk sterk maar als schuim vond ik dat zoetige best lekker.

MWF ruikt ook zoetig maar niet naar snoep. Op een of andere manier heb ik het gevoel dat MWF ruikt zoals moedermelk smaakt (al ken ik die smaak niet), de geur doet me aan baby's denken.
Nou staat MWF niet bekend als de meest makkelijke zeep om een lather van te maken en ik heb er ook wel wat moeite mee (meerdere pogingen gedaan deze week). In een kom krijg ik echt een waardeloos schuim: droog en vol met lucht en na een paar minuten is er niets meer van over. Door schuim te maken op m'n gezicht kreeg ik wel een redelijke lather maar ik moest na elke pass opnieuw m'n kwast volladen voor de volgende ronde. Ik heb de truuk helaas nog niet door bij deze zeep, slechts een redelijk goede scheerbeurt aan over gehouden.
Mooi verhaal. Ik zag op B&B dat ze een lather test deden. Warm water in je kom, kwastje laten weken. Daarna leeg kiepen en kwast voorzichtig uitknijpen, zoals altijd. en dan:

1. Kwast goed volladen
2. 30 sec kloppen.
3. Kijken en voelen, eventueel paar druppels water erbij.
4. 30 sec kloppen.
5. Kijken en voelen, eventueel paar druppels water erbij.

en zo door totdat je de sweetspot hebt, en dan expres er voorbij gaan dat die te slap of luchtig wordt. Vond t wel een toffe manier om te testen.
n0irmaandag 10 juni 2013 @ 13:43
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 13:41 schreef Dimauro het volgende:

[..]

Mooi verhaal. Ik zag op B&B dat ze een lather test deden. Warm water in je kom, kwastje laten weken. Daarna leeg kiepen en kwast voorzichtig uitknijpen, zoals altijd. en dan:

1. Kwast goed volladen
2. 30 sec kloppen.
3. Kijken en voelen, eventueel paar druppels water erbij.
4. 30 sec kloppen.
5. Kijken en voelen, eventueel paar druppels water erbij.

en zo door totdat je de sweetspot hebt, en dan expres er voorbij gaan dat die te slap of luchtig wordt. Vond t wel een toffe manier om te testen.
Zo heb ik het (onder andere) geprobeerd maar in m'n kom kreeg ik op die manier alsnog een " fluffy" schuim. :'(
Dimauromaandag 10 juni 2013 @ 13:48
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 13:43 schreef n0ir het volgende:

[..]

Zo heb ik het (onder andere) geprobeerd maar in m'n kom kreeg ik op die manier alsnog een " fluffy" schuim. :'(
te veel water (door de tranen) -O-
Crutchmaandag 10 juni 2013 @ 14:54
Kijk die buitenlanders gek zijn van Vergulde Hand:


:D :')

Ik krijg er niet zo'n goede lather mee.
Wat ik doe:
- kwast laten weken;
- water eruit knijpen;
- roeren als een hoer (beide draairichtingen).

Ik krijg wel dik schuim, maar het maakt mijn huid toch wat stroef; doe ik iets verkeerd?
Oja, ik maak mijn gezicht wel goed nat en scheer me na het douchen, dus mijn baardharen zijn goed nat.
SosuaCafemaandag 10 juni 2013 @ 15:50
Ik vind het ook een b-keuze zeep. Heel af en toe. Met mn boar krijg ik er wel mooi schuim mee. Breekt snel af, dat is jammer.
marzmanmaandag 10 juni 2013 @ 16:24
Als het stroef is gebruik je te weinig water.
ocellarismaandag 10 juni 2013 @ 17:09
De vergulde hand is makkelijk verkrijgbaar en hoewel de zeep mij niet echt bevalt vind ik de aftershave balsem wel een heerlijk product.
Thoricalmaandag 10 juni 2013 @ 18:41
Over B merken gesproken ik vind Palmolive geweldig schuim maken.
Ik wil dan ook nog steeds een stick kopen maar ben die in een physieke winkel nog niet tegengekomen.
Arko doet het ook goed maar meurt naar ranzig schapenvet vermengt met citronella.
Een nieuwe bestelling
Geen flauw idee hoe het ook alweer ruikt.De Old Spice 100 ml after shave flacon zorgt er direct na het scheren voor dat u kunt genieten van een opeing van citroen, sinaasappel, noten en steranijs. In het hart kunt u een combinatie van kaneel en diverse bloemen verwachten. Aan de basis van het parfum staan onder andere benzoë en cederhout, samen met tonkabonen en muskus.
Maar het lijkt me wel een lekker retro geurtje,
old-spice-classic-after-shave-parfumerie.jpg

[ Bericht 6% gewijzigd door Thorical op 10-06-2013 21:21:49 ]
Xa1ptmaandag 10 juni 2013 @ 19:11
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 14:54 schreef Crutch het volgende:
Kijk die buitenlanders gek zijn van Vergulde Hand:

"And it smells fantastic!" Nee, dat doet het niet. :')
Crutchmaandag 10 juni 2013 @ 19:22
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 19:11 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

"And it smells fantastic!" Nee, dat doet het niet. :')
Inderdaad. :')

Ik ga zo wat meer water proberen en scheren met een Feather uit mijn probeersetje. ^O^
Xa1ptmaandag 10 juni 2013 @ 19:28
Ik ga het eens proberen met wat minder water. Krijg er op de een of andere manier zelden het 'echte' schuim uit, het blijft óf net iets te hard of het wordt te waterig en ik heb het idee dat dat komt doordat m'n synthetische kwast net iets te lang laat weken. Hij neemt ontzettend veel water op en absorbeert dan volgens mij minder zeep, haal er vaak maar 2 passes uit.
SosuaCafemaandag 10 juni 2013 @ 19:30
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 19:28 schreef Xa1pt het volgende:
Ik ga het eens proberen met wat minder water. Krijg er op de een of andere manier zelden het 'echte' schuim uit, het blijft óf net iets te hard of het wordt te waterig en ik heb het idee dat dat komt doordat m'n synthetische kwast net iets te lang laat weken. Hij neemt ontzettend veel water op en absorbeert dan volgens mij minder zeep, haal er vaak maar 2 passes uit.
bij mij werkte hem uit het water halen. Uit laten druppelen en dan lather maken. Boar.
Thoricalmaandag 10 juni 2013 @ 20:39
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 19:28 schreef Xa1pt het volgende:
Ik ga het eens proberen met wat minder water. Krijg er op de een of andere manier zelden het 'echte' schuim uit, het blijft óf net iets te hard of het wordt te waterig en ik heb het idee dat dat komt doordat m'n synthetische kwast net iets te lang laat weken. Hij neemt ontzettend veel water op en absorbeert dan volgens mij minder zeep, haal er vaak maar 2 passes uit.
Leuk, ik heb dus ook een synthetische kwast en had het probleem dat mijn schuim te droog werd.
Een keer afslaan en mijn kwast was droog. Nu laat ik hem na een kwartiertje wellen, uitlopen en geef hem een klein tikje. Twintig draaien op de Edwin Jagger en ik krijg een schuim waar ik meringues van kan bakken
marzmanmaandag 10 juni 2013 @ 21:15
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 18:41 schreef Thorical het volgende:
Over B merken gesproken ik vind Palmolive geweldig schuim maken.
Ik heb de creme en de stick. Werken beiden erg goed en ruiken vergelijkbaar, de creme ruikt wat sterker en de stick wat zepiger.
Crutchmaandag 10 juni 2013 @ 22:53
Ok, allereerst; Feather _O_ prima mesje.
En inderdaad meer water gebruiken voor goede lather.

ATG ging kut. :')
SosuaCafemaandag 10 juni 2013 @ 23:39
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 22:53 schreef Crutch het volgende:
Ok, allereerst; Feather _O_ prima mesje.
En inderdaad meer water gebruiken voor goede lather.

ATG ging kut. :')
ATG is overhyped. In combinatie met een feather wil het bij mij ook niet zo goed.

Maar goed, ik neem dan ook genoegen met een DFS. Voelt glad genoeg. 1x in de 2 dagen, wen heb flinke groei.
Crutchmaandag 10 juni 2013 @ 23:54
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2013 23:39 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

ATG is overhyped. In combinatie met een feather wil het bij mij ook niet zo goed.

Maar goed, ik neem dan ook genoegen met een DFS. Voelt glad genoeg. 1x in de 2 dagen, wen heb flinke groei.
Mijn wangen lukt prima, maar nek en kin niet. Goog enough.
En ach, ik kan me iedere dag wel scheren, maar ik scheer me drie keer per week nu.
SosuaCafedinsdag 11 juni 2013 @ 10:26
Vandaag 2 nieuwe mesjes geprobeerd. Deze had Thorical opgestuurd. Overigens erg prettig verlopen allemaal.

Omega kwast
Gillette Superspeed 1963
Zeep: Proraso groen.

De mesjes:
csgbb1.jpg

gillette-ruby-platinum-plus__91115_zoom.jpg

Heb met een baard van 3 dagen de gok gewaagd.
Eigenlijk werkte beiden van deze mesjes totaal niet in dit scheermes.

Het superblue mesje voelde alsof ik met wtg gewoon de eerste pass atg ging. Horten en stoten over mijn wang. Na 3 passes wtg bleven er gewoon nog steeds haren achter. En PIJNLIJK! Poeh!

Ene helft van de baard afgemaakt op pure wilskracht. Toen het rubie mesje erin.

Eerste pass wtg schrok ik, want ik dacht dat er nog iets van plastic omheen zat. Er gebeurde gewoon niets. Kon proberen wat ik wilde atg wtg xtg gti. Het maakte niet uit. Wellicht namaak mesjes?

Goed. De scheerbeurt afgemaakt met een Feather. Toch jammer, wellicht dat deze in een ander scheermes beter tot zijn recht komen. Ieder mesje verschilt weer per scheermes. Die blue mesjes worden toch best goed beoordeeld op B&B. Bij mij gaan ze er niet meer in ben ik bang.

Wellicht mensen die iets willen ruilen tegen een ander mesje? Wil nog wel sharks proberen. Of iets anders. Laat maar weten.
DrukVoutdinsdag 11 juni 2013 @ 10:35
Ik heb nog wel wat mesjes over om uit te ruilen:

Supermax scheermesjes
Sharp scheermesjes
7 a.m scheermesjes
Gillette Goal scheermesjes
Derby scheermesjes
(http://webshop.total-shav(...)rmesjes-pakket_2.jpg)

Ik heb alleen van alles maar 5 (Supermax 10). Dus zal dan om 2-3 mesjes gaan.
marzmandinsdag 11 juni 2013 @ 10:39
Dan kun je ze beter houden als je er zo weinig hebt :)
quote:
99s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 10:26 schreef SosuaCafe het volgende:
Vandaag 2 nieuwe mesjes geprobeerd. Deze had Thorical opgestuurd. Overigens erg prettig verlopen allemaal.

Omega kwast
Gillette Superspeed 1963
Zeep: Proraso groen.

De mesjes:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Heb met een baard van 3 dagen de gok gewaagd.
Eigenlijk werkte beiden van deze mesjes totaal niet in dit scheermes.

Het superblue mesje voelde alsof ik met wtg gewoon de eerste pass atg ging. Horten en stoten over mijn wang. Na 3 passes wtg bleven er gewoon nog steeds haren achter. En PIJNLIJK! Poeh!

Ene helft van de baard afgemaakt op pure wilskracht. Toen het rubie mesje erin.

Eerste pass wtg schrok ik, want ik dacht dat er nog iets van plastic omheen zat. Er gebeurde gewoon niets. Kon proberen wat ik wilde atg wtg xtg gti. Het maakte niet uit. Wellicht namaak mesjes?

Goed. De scheerbeurt afgemaakt met een Feather. Toch jammer, wellicht dat deze in een ander scheermes beter tot zijn recht komen. Ieder mesje verschilt weer per scheermes. Die blue mesjes worden toch best goed beoordeeld op B&B. Bij mij gaan ze er niet meer in ben ik bang.

Wellicht mensen die iets willen ruilen tegen een ander mesje? Wil nog wel sharks proberen. Of iets anders. Laat maar weten.
Van die Gillette Blue zijn er ook namaaks. Horten en stoten horen ze niet te doen namelijk. Heel scherp vind ik ze ook niet overigens, ik heb liever Astra's (die ook nog goedkoper zijn).

Dit zijn trouwens Chinese Gillette Blue mesjes, die waar ze zo positief over zijn dat zijn waarschijnlijk de Gillette Blue's uit st Petersburg.
MarcelRdinsdag 11 juni 2013 @ 10:40
quote:
7s.gif Op zondag 9 juni 2013 01:02 schreef wenfer2 het volgende:
Vandaag een vintage setje uit de kringloopwinkel geplukt. Standaard en kwastenhouder van doorleeft goud en het bakje van plastic. Ik weet niet zeker of de kwast gemaakt is van dassenhaar maar ik ga het sowieso morgen testen en het kan alleen maar beter zijn als mijn kwast van minder dan twee euro van de Kruitvat die ik nu gebruik. :')

[ afbeelding ]

Iemand een idee hoe ik het setje mooi kan schoonmaken (zonder te beschadigen, dus geen schuurspons et cetera.) En het zeepbakje na gebruik kan afsluiten. Mijn eigen klassiek scheermes past er helaas niet in omdat het houdertje te kort is -O- .........dus deste meer reden om eindelijk eens een lekker decadent gouden mes te kopen. :7 O+ (gebruik nu nog een goedkoop chinees of koreaans :? mes. :') )

Prijs: ¤2,00 B-) :7
Leuk setje!
Die kwast is trouwens varkenshaar met een streepje erop om het op dassenhaar te laten lijken.
Lucodinsdag 11 juni 2013 @ 11:21
quote:
6s.gif Op maandag 10 juni 2013 10:12 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Leuk voor jou dat je zoiets op de kop hebt weten te tikken voor dat luttele bedrag.
Vind je het erg als ik gewoon doorga met de goedkope en meest effectieve manier van scheren die ik al jaren doe?

[ afbeelding ]
Bewaar je je SR in je badkamer :o?! De luchtvochtigheid daar kunnen zorgen dat het mes sneller gaat roesten etc. Ik bewaar mijn mes gewoon in mijn slaapkamer.
wenfer2dinsdag 11 juni 2013 @ 12:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 10:40 schreef MarcelR het volgende:

[..]

Leuk setje!
Die kwast is trouwens varkenshaar met een streepje erop om het op dassenhaar te laten lijken.
Hoe weet je dat zo zeker? :D :7
Mark_Ruttedinsdag 11 juni 2013 @ 13:36
Vandaag ontvangen:
Edwin Jagger Best Black Badger
Edwin Jagger DE86
Edwin Jagger Scheerzeep Sandalwood
Proraso Scheerzeep
Derby scheermesjes
Taylor of Old Bond Street Styptic Pencil
Astra Superior Platinum

Meteen geprobeerd, de eerste keer dat ik met een krabbertje scheer.
Ik heb een derby mesje gebruikt en de proraso zeep, maar de zeep wordt niet stevig en het resultaat is niet zo glad als gehoopt.
Wat ik doe:
- Kwast weken in heet water.
- Met de kwast over de scheerzeep gaan.
- Uitsmeren in een soepkom. :+

Iemand tips voor een stevigere lather en een gladder resultaat?
Aluin heb ik gelukkig niet hoeven gebruiken. B-)
Harajuku.dinsdag 11 juni 2013 @ 13:40
Hallo eckte mannen met jullie open scheermes en dassenhaar.

Ik wil voor mijn vaders verjaardag graag een setje kopen/samenstellen zodat hij zich ook als een eckte man kan voelen in de badkamer. Helaas ben ik een vrouw en heb ik hier geen kaas van gegeten.

Ik zoek dus mesjes, een krabber noemen jullie het geloof ik, kwast en zeep of zo. Iets om goed mee te beginnen iig zonder dat ik honderden euro's armer ben.

Suggesties sil vous plaît?
0ne_of_the_fewdinsdag 11 juni 2013 @ 14:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 13:36 schreef Mark_Rutte het volgende:
Vandaag ontvangen:
Edwin Jagger Best Black Badger
Edwin Jagger DE86
Edwin Jagger Scheerzeep Sandalwood
Proraso Scheerzeep
Derby scheermesjes
Taylor of Old Bond Street Styptic Pencil
Astra Superior Platinum

Meteen geprobeerd, de eerste keer dat ik met een krabbertje scheer.
Ik heb een derby mesje gebruikt en de proraso zeep, maar de zeep wordt niet stevig en het resultaat is niet zo glad als gehoopt.
Wat ik doe:
- Kwast weken in heet water.
- Met de kwast over de scheerzeep gaan.
- Uitsmeren in een soepkom. :+

Iemand tips voor een stevigere lather en een gladder resultaat?
Aluin heb ik gelukkig niet hoeven gebruiken. B-)
Probeer te varieren met de hoeveelheid zeep en water. Beetje aanvoelen wat het beste werkt. Trial and error. Op youtube staan ook allerlei filmpjes die uitleggen hoe lather te maken.

De ene dag lukt het ook beter dan de andere. Ik scheer mij nu paar maand met de vergulde hand. Face lathering werkt voor mij met die zeep het best. Succes ieder geval en laat weten wat je er van vind, hoe het gaat etc! :)
marzmandinsdag 11 juni 2013 @ 14:01
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 13:40 schreef Harajuku. het volgende:
Hallo eckte mannen met jullie open scheermes en dassenhaar.

Ik wil voor mijn vaders verjaardag graag een setje kopen/samenstellen zodat hij zich ook als een eckte man kan voelen in de badkamer. Helaas ben ik een vrouw en heb ik hier geen kaas van gegeten.

Ik zoek dus mesjes, een krabber noemen jullie het geloof ik, kwast en zeep of zo. Iets om goed mee te beginnen iig zonder dat ik honderden euro's armer ben.

Suggesties sil vous plaît?
Ik zou eerst polsen of hij dat wel wil. Mijn vader vindt het bijvoorbeeld niks.

Verder ligt het aan je budget en wat hij wil. Een EJ DE89/Muhle R89 is een vrij veilige keuze (25 euro), Omega heeft kwasten in alle prijsranges en als zeep misschien Proraso Groen (5 euro). Als mesjes, misschien Astra's, of als hij nog nooit zo geschoren heeft een sample pack zodat hij zelf kan uitzoeken wat hij fijn vind.
0ne_of_the_fewdinsdag 11 juni 2013 @ 14:07
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 13:40 schreef Harajuku. het volgende:
Hallo eckte mannen met jullie open scheermes en dassenhaar.

Ik wil voor mijn vaders verjaardag graag een setje kopen/samenstellen zodat hij zich ook als een eckte man kan voelen in de badkamer. Helaas ben ik een vrouw en heb ik hier geen kaas van gegeten.

Ik zoek dus mesjes, een krabber noemen jullie het geloof ik, kwast en zeep of zo. Iets om goed mee te beginnen iig zonder dat ik honderden euro's armer ben.

Suggesties sil vous plaît?
Hoe scheert hij zich nu?
Er zit een verschil tussen een open mes en een krabber. Bij het open mes heb je allerlei toebehoren nodig, wordt een stuk duurder voor je.

Ik ben zelf paar maanden geleden begonnen met een krabber van Parker van iets boven de 20e, een omega kwast van varkenshaar van rond de 15e, een samplepakket mesjes om te kijken welke het beste bij mij past en standaard vergulde hand zeep uit de supermarkt. Aluin voor de wondjes is ook wel handig.

Het kan veel duurder en veel goedkoper. Op ebay heb je een krabber voor een paar euro en in de kruidvat ofzo heb je een vergulde hand kwast voor 2 euro. Bij de hema heb je 10 mesjes voor 2 euro, dan zou je alles kunnen hebben voor 10 euro ongeveer.

Zelf heb ik nu een lijstje met zepen en mesjes die ik nog wil proberen, zeker verschillende soorten zeep kan veel geld kosten.
Lucodinsdag 11 juni 2013 @ 14:11
Muhle R89: 32,55¤
Dan moeten er nog mesjes bij. Je kan direct een samplepack nemen van verschillende merken.
Omega scheerkwast: 15,20¤

Zeep: ProRaso groen zou kunnen, ik vind zelf Taylor of Old Bond Street erg fijn. Kosten: tientje a 15 euro per pot, kan je zo een half jaar mee doen.

After Shave: Standaard Nivea spul van 4 euro uit de supermarkt werkt prima.
Eventueel nog aluin (Vergulde Hand, 4 euro bij de drogist).

Je zou ook even op Amazon.co.uk kunnen kijken, scheelt in kosten niks, meer keus, alleen iets langere verzendtijd.

Een leuke set waar je, mocht het bevallen, zonder upgrades direct een tijd mee voort kan kost je gewoon minstens 20-30 voor de krabber, 10 voor de kwast, 10 voor samplepack mesjes, 5 voor zeep, 4 voor aluin, 5 voor after shave. Totaal dus minstens 40-50¤.

[ Bericht 1% gewijzigd door Luco op 11-06-2013 23:33:33 ]
Lucodinsdag 11 juni 2013 @ 14:19
Of
Edwin Jagger DE89: 20GBP
Omega 49 borstel: 9GBP
Osma Bloc. Aluin, 6,50GBP
Taylor of Old Bond Street: Eton College Scheercreme, lichte citrussmaak, mijn huidige favoriet. 10GBP

Of je koopt een Razor Kit. Ben je voor 20GBP rond. Enige is dat ik nog nooit van de Shaving Factory gehoord heb en dus niet kan zeggen of dat een goede krabber is.
marzmandinsdag 11 juni 2013 @ 14:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 14:19 schreef Luco het volgende:

Of je koopt een Razor Kit. Ben je voor 20GBP rond. Enige is dat ik nog nooit van de Shaving Factory gehoord heb en dus niet kan zeggen of dat een goede krabber is.
The Shaving Factory kun je lezen als Derby. Die krabber is niet door The Shaving Factory gemaakt maar door Ming Shi en ook zo te koop (10 dollar bij Bestshave.net). Ik had hem zelf ook. De krabber is ook nog eens best goed (voor een Chinese krabber, EJ of Muhle zitten wel echt een stuk hoger in kwaliteit). The Shaving Factory geeft ze ook wel eens gratis weg bij een 500-pack mesjes (kijk op Ebay, maar persoonlijk zou ik geen 500 Derby's willen).
Lucodinsdag 11 juni 2013 @ 15:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 14:32 schreef marzman het volgende:

[..]

The Shaving Factory kun je lezen als Derby. Die krabber is niet door The Shaving Factory gemaakt maar door Ming Shi en ook zo te koop (10 dollar bij Bestshave.net). Ik had hem zelf ook. De krabber is ook nog eens best goed (voor een Chinese krabber, EJ of Muhle zitten wel echt een stuk hoger in kwaliteit). The Shaving Factory geeft ze ook wel eens gratis weg bij een 500-pack mesjes (kijk op Ebay, maar persoonlijk zou ik geen 500 Derby's willen).
Is dus een prima instapper. Dan zou die razor kit nog een best goed idee zijn (Al ken ik de kwast niet en heb je slechts 5 mesjes erbij).
marzmandinsdag 11 juni 2013 @ 15:48
Klopt, het is een prima instapper.
Dimaurodinsdag 11 juni 2013 @ 16:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 14:01 schreef marzman het volgende:

[..]

Ik zou eerst polsen of hij dat wel wil. Mijn vader vindt het bijvoorbeeld niks.

Verder ligt het aan je budget en wat hij wil. Een EJ DE89/Muhle R89 is een vrij veilige keuze (25 euro), Omega heeft kwasten in alle prijsranges en als zeep misschien Proraso Groen (5 euro). Als mesjes, misschien Astra's, of als hij nog nooit zo geschoren heeft een sample pack zodat hij zelf kan uitzoeken wat hij fijn vind.
Ik denk dat, dat het belangrijkste is. Voor de rest kan je jezelf niet zo'n bult vallen met een krabber van Edwin Jagger, Parker of Muhle. Varkensharen kwast voor 5 of 10 euro en een potje Proraso.
Erasmodinsdag 11 juni 2013 @ 21:28
Ik zoek een scheerkom waarbij je het hangertje met krabber en kwast in kan hangen. Ik ben vaak op reis en al mijn benodigdheden passen in een tasje behalve de kom.
Weet iemand of zoiets bestaat?
Lucodinsdag 11 juni 2013 @ 21:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 21:28 schreef Erasmo het volgende:
Ik zoek een scheerkom waarbij je het hangertje met krabber en kwast in kan hangen. Ik ben vaak op reis en al mijn benodigdheden passen in een tasje behalve de kom.
Weet iemand of zoiets bestaat?
Je zou ook op je gezicht of in je hand je lather kunnen maken :)?
Erasmodinsdag 11 juni 2013 @ 21:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 21:36 schreef Luco het volgende:

[..]

Je zou ook op je gezicht of in je hand je lather kunnen maken :)?
Vind ik niet prettig. Kommetjes is how I roll :P
Lucodinsdag 11 juni 2013 @ 21:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 21:42 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Vind ik niet prettig. Kommetjes is how I roll :P
Same here, daar niet van.

Ik zou zo 1,2,3 niks weten to be honest, ben nog niet in die reissituatie geweest waarin ik ergens kwam zonder kommetjes.
marzmandinsdag 11 juni 2013 @ 22:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 21:43 schreef Luco het volgende:

[..]

Same here, daar niet van.

Ik zou zo 1,2,3 niks weten to be honest, ben nog niet in die reissituatie geweest waarin ik ergens kwam zonder kommetjes.
Dat dacht ik ook, tot ik een keer een scheerstick had en ik wel moest facelatheren. Dat gaat echt zo veel keer sneller en beter als in een kom. Waarschijnlijk door de extra weerstand van de baardharen. Mijn kommetje staat sindsdien stof te verzamelen.
0ne_of_the_fewdinsdag 11 juni 2013 @ 22:34
Ik face lather ook sinds een tijdje en doe niet meer anders. Veel fijner.
Harajuku.dinsdag 11 juni 2013 @ 23:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 14:11 schreef Luco het volgende:
Muhle R89: 32,55¤
Dan moeten er nog mesjes bij. Je kan direct een samplepack nemen van verschillende merken.
Omega scheerkwast: 15,20¤

Zeep: ProRaso groen zou kunnen, ik vind zelf [url=http://www.scheerwinkel.nl/catalog/index.php?cPath=85_87]Taylor of Old Bond Street] erg fijn. Kosten: tientje a 15 euro per pot, kan je zo een half jaar mee doen.

After Shave: Standaard Nivea spul van 4 euro uit de supermarkt werkt prima.
Eventueel nog aluin (Vergulde Hand, 4 euro bij de drogist).

Je zou ook even op Amazon.co.uk kunnen kijken, scheelt in kosten niks, meer keus, alleen iets langere verzendtijd.

Een leuke set waar je, mocht het bevallen, zonder upgrades direct een tijd mee voort kan kost je gewoon minstens 20-30 voor de krabber, 10 voor de kwast, 10 voor samplepack mesjes, 5 voor zeep, 4 voor aluin, 5 voor after shave. Totaal dus minstens 40-50¤.
vijftig is prima :) Bedanjt voor de reacties, ik lees het morgen even verder door
SosuaCafedinsdag 11 juni 2013 @ 23:04
Ik klop een beetje op in de kom. Ga dan verder op mijn gezicht. Schijnt mijn kwast nodig te hebben.
Mark_Ruttedinsdag 11 juni 2013 @ 23:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 23:04 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

vijftig is prima :) Bedanjt voor de reacties, ik lees het morgen even verder door
Kijk anders even naar mijn shopping list hierboven, besteld bij www.shaveandmore.com, werd de volgende dag geleverd.
ocellarisdinsdag 11 juni 2013 @ 23:25
In het begin deed ik het ook via het boekje, dit kan ook niet anders met de zepen die ik toen had, vergulde hand en van wilkinson. Met proraso kwam ik erachter dat het zelfs beter gaat om het meteen aan te brengen op je gezicht. Gelukkig kwam ik tot die inzicht voordat ik zo'n kommetje had gekocht :p
Mark_Ruttedinsdag 11 juni 2013 @ 23:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 23:25 schreef ocellaris het volgende:
In het begin deed ik het ook via het boekje, dit kan ook niet anders met de zepen die ik toen had, vergulde hand en van wilkinson. Met proraso kwam ik erachter dat het zelfs beter gaat om het meteen aan te brengen op je gezicht. Gelukkig kwam ik tot die inzicht voordat ik zo'n kommetje had gekocht :p
Watvoor kwast gebruik je dan?
ocellariswoensdag 12 juni 2013 @ 00:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 23:42 schreef Mark_Rutte het volgende:

[..]

Watvoor kwast gebruik je dan?
Ik heb er 2, beide van varkenshaar. wat me ook opvalt is dat je lang niet zoveel zeep gebruikt als je dit meteen op je gezicht opbrengt. Maar dit is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen, of je moet er zo één zijn zoals ze dat in Amerika zo mooi kunnen zeggen "if you really wanna stretch a dollar".
Harajuku.woensdag 12 juni 2013 @ 08:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 16:04 schreef Dimauro het volgende:

[..]

Ik denk dat, dat het belangrijkste is. Voor de rest kan je jezelf niet zo'n bult vallen met een krabber van Edwin Jagger, Parker of Muhle. Varkensharen kwast voor 5 of 10 euro en een potje Proraso.
Nou ja, ik waag het erop. Ik denk dat ik dat wel een beetje kan inschatten, en zo niet dan heeft Crutch er een nieuw pakket bij :').
MarcelRwoensdag 12 juni 2013 @ 09:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 12:04 schreef wenfer2 het volgende:

[..]

Hoe weet je dat zo zeker? :D :7
Door de vorm, dikte en kleur van het haar. Varkenshaar is lichtgeel van zichzelf, en de haarpunten splijten door gebruik.
Dassenhaar is donker, dun, met lichte accenten. En de haren splijten niet.
Dimaurowoensdag 12 juni 2013 @ 10:11
quote:
7s.gif Op woensdag 12 juni 2013 08:26 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Nou ja, ik waag het erop. Ik denk dat ik dat wel een beetje kan inschatten, en zo niet dan heeft Crutch er een nieuw pakket bij :').
Dan komt het altijd goed :Y
#ANONIEMwoensdag 12 juni 2013 @ 10:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 11:21 schreef Luco het volgende:

Bewaar je je SR in je badkamer :o?! De luchtvochtigheid daar kunnen zorgen dat het mes sneller gaat roesten etc. Ik bewaar mijn mes gewoon in mijn slaapkamer.
Alles wat in de badkamer hoort,blijft in de badkamer. Moet wel zeggen dat als ik mij geschoren heb,ik altijd het scheermesje helemaal opnieuw reinig met warm water en dan even droog en dan wegleg voor een volgend gebruik. (ik gebruik er 1 ongeveer 3 tot hooguit 4 keer voor ik het weggooi)
Lucowoensdag 12 juni 2013 @ 12:00
quote:
6s.gif Op woensdag 12 juni 2013 10:42 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Alles wat in de badkamer hoort,blijft in de badkamer. Moet wel zeggen dat als ik mij geschoren heb,ik altijd het scheermesje helemaal opnieuw reinig met warm water en dan even droog en dan wegleg voor een volgend gebruik. (ik gebruik er 1 ongeveer 3 tot hooguit 4 keer voor ik het weggooi)
quote:
6s.gif Op woensdag 12 juni 2013 10:42 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Alles wat in de badkamer hoort,blijft in de badkamer. Moet wel zeggen dat als ik mij geschoren heb,ik altijd het scheermesje helemaal opnieuw reinig met warm water en dan even droog en dan wegleg voor een volgend gebruik. (ik gebruik er 1 ongeveer 3 tot hooguit 4 keer voor ik het weggooi)
Godver, verkeerde post gequote. Sorry mate :')
Lucowoensdag 12 juni 2013 @ 16:29
quote:
7s.gif Op woensdag 12 juni 2013 08:26 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Nou ja, ik waag het erop. Ik denk dat ik dat wel een beetje kan inschatten, en zo niet dan heeft Crutch er een nieuw pakket bij :').
Je kan natuurlijk ook even vragen of je langs mag gaan bij de toko waar je besteld.

Oh, en we willen natuurlijk foto's zien van de eindset!
marzmanwoensdag 12 juni 2013 @ 16:38
Langs gaan heeft weinig zin als je het niet voor jezelf koopt :)
Lucowoensdag 12 juni 2013 @ 17:02
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 16:38 schreef marzman het volgende:
Langs gaan heeft weinig zin als je het niet voor jezelf koopt :)
Neemt niet weg dat je dan alsnog makkelijker om advies kan vragen en zelf even die dingen vast kan houden. Toch fijner als je, ook al is het een cadeau, weet wat je koopt :).
Mark_Ruttewoensdag 12 juni 2013 @ 19:22
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 00:02 schreef ocellaris het volgende:

[..]

Ik heb er 2, beide van varkenshaar. wat me ook opvalt is dat je lang niet zoveel zeep gebruikt als je dit meteen op je gezicht opbrengt. Maar dit is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen, of je moet er zo één zijn zoals ze dat in Amerika zo mooi kunnen zeggen "if you really wanna stretch a dollar".
Ik gebruik een kwast van dassenhaar, dus dat zou in principe alleen maar beter moeten werken toch? Die paar cent scheerzeep zullen me worst wezen, zeker als ik kijk naar wat ik mezelf aan kosten en ellende bespaar door niet meer met cartridges te scheren.
SosuaCafewoensdag 12 juni 2013 @ 19:24
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 19:22 schreef Mark_Rutte het volgende:

[..]

Ik gebruik een kwast van dassenhaar, dus dat zou in principe alleen maar beter moeten werken toch? Die paar cent scheerzeep zullen me worst wezen, zeker als ik kijk naar wat ik mezelf aan kosten en ellende bespaar door niet meer met cartridges te scheren.
misschien moet je even een introductiepostje maken.

Scheermes/zeep/mesjes/kwast/aftershave...

;)
Mark_Ruttewoensdag 12 juni 2013 @ 19:31
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2013 19:24 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

misschien moet je even een introductiepostje maken.

Scheermes/zeep/mesjes/kwast/aftershave...

;)
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 13:36 schreef Mark_Rutte het volgende:
Vandaag ontvangen:
Edwin Jagger Best Black Badger
Edwin Jagger DE86
Edwin Jagger Scheerzeep Sandalwood
Proraso Scheerzeep
Derby scheermesjes
Taylor of Old Bond Street Styptic Pencil
Astra Superior Platinum

Meteen geprobeerd, de eerste keer dat ik met een krabbertje scheer.
Ik heb een derby mesje gebruikt en de proraso zeep, maar de zeep wordt niet stevig en het resultaat is niet zo glad als gehoopt.
Wat ik doe:
- Kwast weken in heet water.
- Met de kwast over de scheerzeep gaan.
- Uitsmeren in een soepkom. :+

Iemand tips voor een stevigere lather en een gladder resultaat?
Aluin heb ik gelukkig niet hoeven gebruiken. B-)
;)
Preshave: Vichy Homme reinigingsgel.
Aftershave: Nivea sensitive / Vichy Homme Sensi-Baume Ca
Lucowoensdag 12 juni 2013 @ 19:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 13:36 schreef Mark_Rutte het volgende:
Vandaag ontvangen:
Edwin Jagger Best Black Badger
Edwin Jagger DE86
Edwin Jagger Scheerzeep Sandalwood
Proraso Scheerzeep
Derby scheermesjes
Taylor of Old Bond Street Styptic Pencil
Astra Superior Platinum

Meteen geprobeerd, de eerste keer dat ik met een krabbertje scheer.
Ik heb een derby mesje gebruikt en de proraso zeep, maar de zeep wordt niet stevig en het resultaat is niet zo glad als gehoopt.
Wat ik doe:
- Kwast weken in heet water.
- Met de kwast over de scheerzeep gaan.
- Uitsmeren in een soepkom. :+

Iemand tips voor een stevigere lather en een gladder resultaat?
Aluin heb ik gelukkig niet hoeven gebruiken. B-)
Als je lather niet stevig genoeg is zit er waarschijnlijk te veel water in. Schud je je kwast uit voordat je je zeep erop aanbrengt?

Ik zou geen soepkom gebruiken maar eerder iets in een iets kleinere maat, denk aan een ontbijtkom.

Hoeveel zeep breng je aan op je kwast? Ik doe (met een creme, dat wel) 15 keer ronddraaien door de kom waar het inzit om vervolgens de lather in een andere kom te maken. De kraan laat ik gewoon langzaam druppelen, zodat ik kleine hoeveelheden water toe kan voegen tot ik een bevredigende lather heb.

Tof dat je geen aluin hoeft te gebruiken. Ik gebruik het eigenlijk altijd na scheren, vanwege de antiseptische en adstringerende werking. Poriën trekken meteen dicht. Na een minuut spoel ik het van m'n gezicht af en breng ik mijn aftershave aan.
marzmanwoensdag 12 juni 2013 @ 19:38
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 19:31 schreef Mark_Rutte het volgende:

;)
Preshave: Vichy Homme reinigingsgel.
Aftershave: Nivea sensitive / Vichy Homme Sensi-Baume Ca
Je hebt net een nieuwe kwast dus, die moet ook nog inwerken. Na een paar keer werkt je kwast al beter.

Ik weet niet wat je met uitsmeren bedoeld? Het is meer "opkloppen" :), je kan ook in je gezicht lather maken, dat gaat veel sneller als in een kom.
Mark_Ruttewoensdag 12 juni 2013 @ 19:45
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 19:35 schreef Luco het volgende:

[..]

Als je lather niet stevig genoeg is zit er waarschijnlijk te veel water in. Schud je je kwast uit voordat je je zeep erop aanbrengt?

Ik zou geen soepkom gebruiken maar eerder iets in een iets kleinere maat, denk aan een ontbijtkom.

Hoeveel zeep breng je aan op je kwast? Ik doe (met een creme, dat wel) 15 keer ronddraaien door de kom waar het inzit om vervolgens de lather in een andere kom te maken. De kraan laat ik gewoon langzaam druppelen, zodat ik kleine hoeveelheden water toe kan voegen tot ik een bevredigende lather heb.

Tof dat je geen aluin hoeft te gebruiken. Ik gebruik het eigenlijk altijd na scheren, vanwege de antiseptische en adstringerende werking. Poriën trekken meteen dicht. Na een minuut spoel ik het van m'n gezicht af en breng ik mijn aftershave aan.
Als ik dit zo lees denk ik dat je de vinger op de zere plek legt. Ik heb de kwast gewoon een tijdje in heet water gelegd, en vervolgens zonder schudden een beetje over de zeep geveegd. Ik heb gewoon maar wat gedaan dus.. :+
Ik zal eens wat ruimer over de zeep gaan en het direct op mijn gezicht aanbrengen.
Harajuku.woensdag 12 juni 2013 @ 19:49
Nog een vraagje, is schroef of vlinder beter :+
Mark_Ruttewoensdag 12 juni 2013 @ 20:15
quote:
9s.gif Op woensdag 12 juni 2013 19:49 schreef Harajuku. het volgende:
Nog een vraagje, is schroef of vlinder beter :+
Vlinder kost je 5 seconden minder om het mesje te vervangen.. Niet echt een punt om op te letten dus.
hmmmzwoensdag 12 juni 2013 @ 20:32
Vlinder is meer baas.
Thoricalwoensdag 12 juni 2013 @ 20:40
Schroef vind ik prettiger. Er kan echt niets stuk of scheef en je kan switchen van stelen/koppen.
Harajuku.woensdag 12 juni 2013 @ 21:32
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:15 schreef Mark_Rutte het volgende:

[..]

Vlinder kost je 5 seconden minder om het mesje te vervangen.. Niet echt een punt om op te letten dus.
Gelukkig want ik vond dit wel een mooie.

41ac0XXLsaL.jpg
Lucowoensdag 12 juni 2013 @ 22:16
quote:
14s.gif Op woensdag 12 juni 2013 21:32 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Gelukkig want ik vond dit wel een mooie.

[ afbeelding ]
Edwin Jagger? Die kop heb ik ook, scheert fijn :)
Lucowoensdag 12 juni 2013 @ 22:18
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 19:45 schreef Mark_Rutte het volgende:

[..]

Als ik dit zo lees denk ik dat je de vinger op de zere plek legt. Ik heb de kwast gewoon een tijdje in heet water gelegd, en vervolgens zonder schudden een beetje over de zeep geveegd. Ik heb gewoon maar wat gedaan dus.. :+
Ik zal eens wat ruimer over de zeep gaan en het direct op mijn gezicht aanbrengen.
Harajuku.woensdag 12 juni 2013 @ 22:51
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 22:16 schreef Luco het volgende:

[..]

Edwin Jagger? Die kop heb ik ook, scheert fijn :)
Deze hier
Lucowoensdag 12 juni 2013 @ 23:36
quote:
14s.gif Op woensdag 12 juni 2013 22:51 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Deze hier
Zegt me weinig, maar parkers zijn goed spul. Zal je ouwe leuk vinden!
Lucodonderdag 13 juni 2013 @ 11:25
Dimaurodonderdag 13 juni 2013 @ 11:38
quote:
binnen 4 minuten.. -O-
SosuaCafedonderdag 13 juni 2013 @ 11:39
Makkelijke haren, geen borsthaar enzo. Niet zulk stug haar.
Lucodonderdag 13 juni 2013 @ 11:39
Blijft wel dat die vent alles in 1 haal doet. Bakkebaarden en wang in 1 keer, neus tot kin in 1 keer. Dat doe ik hem niet na.
Dimaurodonderdag 13 juni 2013 @ 11:44
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 11:39 schreef Luco het volgende:
Blijft wel dat die vent alles in 1 haal doet. Bakkebaarden en wang in 1 keer, neus tot kin in 1 keer. Dat doe ik hem niet na.
Bij zijn kin, houdt hij ook het mes stil en beweegt die zijn gezicht er langs. Ik betrap mezelf daar ook nog wel eens op.. :@
SosuaCafedonderdag 13 juni 2013 @ 11:56
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 11:39 schreef Luco het volgende:
Blijft wel dat die vent alles in 1 haal doet. Bakkebaarden en wang in 1 keer, neus tot kin in 1 keer. Dat doe ik hem niet na.
met mn de lukt dat wel. :6
t4rt4rusdonderdag 13 juni 2013 @ 15:41
Hey mensen,

Ik loop nu al een aantal jaren te kloten met "moderne" mesje en een scheerapparaat.
Maar ik krijg het nooit mooi en mijn huid kan er zeer slecht tegen.

Dus ik ben nu van plan om maar eens de overstap te maken naar een klassiek scheermes (DE).

Zat te denken aan een EJ DE86/89 en Derby DE.

Alleen is het probleem, wat voor huidproducten is erbij moet hebben?
Ik heb echt een zeer gevoelige huid, dus parfums zijn meestal niet lekker in producten.
Zelfde eigenlijk voor kwasten, ik denk niet dat dassen of varkenshaar zo goed is voor mijn huid.

Iemand hier met een gevoelige huid die mij wat kan vertellen over huidproducten voor voor, tijdens en na het scheren?
JoaCdonderdag 13 juni 2013 @ 16:24
Is dit voor een scheernoob een goede starterset?

http://www.manandshaving.(...)au_scheerpakket.aspx
DrukVoutdonderdag 13 juni 2013 @ 16:47
Ik zie dat veel mensen een Derby Extra geen fijne mesjes vinden.
Ik vind ze als beginner best. Nog geen enkele cut or nick mee gehad. Het mag wel gladder, maar vind het ongeschonde + techniek lerende fase heus wel iets minder glad zijn.
hmmmzdonderdag 13 juni 2013 @ 16:55
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 15:41 schreef t4rt4rus het volgende:
Hey mensen,

Ik loop nu al een aantal jaren te kloten met "moderne" mesje en een scheerapparaat.
Maar ik krijg het nooit mooi en mijn huid kan er zeer slecht tegen.

Dus ik ben nu van plan om maar eens de overstap te maken naar een klassiek scheermes (DE).

Zat te denken aan een EJ DE86/89 en Derby DE.

Alleen is het probleem, wat voor huidproducten is erbij moet hebben?
Ik heb echt een zeer gevoelige huid, dus parfums zijn meestal niet lekker in producten.
Zelfde eigenlijk voor kwasten, ik denk niet dat dassen of varkenshaar zo goed is voor mijn huid.

Iemand hier met een gevoelige huid die mij wat kan vertellen over huidproducten voor voor, tijdens en na het scheren?
Heb zelf ook een gevoelig huidje, maar dan nog verschilt het veel per persoon. Qua mesjes zal je gewoon veel moeten proberen, iedere huid reageert daar weer anders op.

Bij een kwast zou ik voor een zo zacht mogelijke haarsoort kiezen (silvertip dassenhaar) zodat dit het minste irriteert. (http://badgerandblade.com(...)ble-Brush-Irritation)

Er zijn redelijk wat specifieke shaving creams voor de gevoelige huid. Truefitt and Hill Ultimate Comfort werkt bij mij goed, maar ook dit kan per persoon verschillen. (http://badgerandblade.com(...)s-for-SENSITIVE-skin)

Zelfde geldt voor aftershave's. Ik zou kiezen voor een balm omdat deze de huid meer kalmeren. In een aftershave splash zit meestal alcohol en daar reageert een gevoelig huidje niet altijd even goed op.

Ook je voorbereiding is belangrijk, zorg ervoor dat je voor het scheren een warme douche hebt genomen en gebruik eventueel een pre-shave oil of cream. Op badger&blade zijn er over deze onderwerpen talloze discussies, dus lees je maar eens in.

[ Bericht 3% gewijzigd door hmmmz op 13-06-2013 17:04:24 ]
t4rt4rusdonderdag 13 juni 2013 @ 17:54
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 16:55 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Heb zelf ook een gevoelig huidje, maar dan nog verschilt het veel per persoon. Qua mesjes zal je gewoon veel moeten proberen, iedere huid reageert daar weer anders op.

Bij een kwast zou ik voor een zo zacht mogelijke haarsoort kiezen (silvertip dassenhaar) zodat dit het minste irriteert. (http://badgerandblade.com(...)ble-Brush-Irritation)

Er zijn redelijk wat specifieke shaving creams voor de gevoelige huid. Truefitt and Hill Ultimate Comfort werkt bij mij goed, maar ook dit kan per persoon verschillen. (http://badgerandblade.com(...)s-for-SENSITIVE-skin)

Zelfde geldt voor aftershave's. Ik zou kiezen voor een balm omdat deze de huid meer kalmeren. In een aftershave splash zit meestal alcohol en daar reageert een gevoelig huidje niet altijd even goed op.

Ook je voorbereiding is belangrijk, zorg ervoor dat je voor het scheren een warme douche hebt genomen en gebruik eventueel een pre-shave oil of cream. Op badger&blade zijn er over deze onderwerpen talloze discussies, dus lees je maar eens in.
Bedankt voor de informatie :)
Maar denk niet dat ik een kwast ga nemen, kan het niet gewoon met de hand?
marzmandonderdag 13 juni 2013 @ 17:58
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 17:54 schreef t4rt4rus het volgende:

[..]

Bedankt voor de informatie :)
Maar denk niet dat ik een kwast ga nemen, kan het niet gewoon met de hand?
Met de hand? Dat kan alleen als je spuitbussen bljift kopen. Het is leuker om met een kwast en een creme of zeep te werken. Een kwast hoeft niet zo veel te kosten en betaald zich terug omdat zepen veel langer meegaan als zo'n spuitbus uit de supermarkt.
hmmmzdonderdag 13 juni 2013 @ 18:00
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 17:54 schreef t4rt4rus het volgende:

[..]

Bedankt voor de informatie :)
Maar denk niet dat ik een kwast ga nemen, kan het niet gewoon met de hand?
Je hebt ook scheercreme's die je niet met een kwast hoeft te gebruiken maar gewoon kan opsmeren, ook zijn er nog speciale scheerolies. Clinique heeft bijvoorbeeld een cream shave die je alleen hoeft op te smeren: http://www.clinique.com/p(...)eam-Shave/index.tmpl en http://badgerandblade.com(...)Clinique-Cream-Shave

Je kan ook met een kwast het schuim kloppen in een kommetje en daarna met je hand op je gezicht smeren. Voor een gevoelige huid is het wel belangrijk dat je een goede laag schuim op je gezicht hebt, dat is het beschermende laagje tussen het scherpe mesje en je huid. Zelf goed schuim kloppen heeft het beste resultaat bij DE scheren.
t4rt4rusdonderdag 13 juni 2013 @ 18:03
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 17:58 schreef marzman het volgende:

[..]

Met de hand? Dat kan alleen als je spuitbussen bljift kopen. Het is leuker om met een kwast en een creme of zeep te werken. Een kwast hoeft niet zo veel te kosten en betaald zich terug omdat zepen veel langer meegaan als zo'n spuitbus uit de supermarkt.
Kosten boeien me niet zoveel, maar het is de irritatie ;)
n0irdonderdag 13 juni 2013 @ 18:11
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 16:24 schreef JoaC het volgende:
Is dit voor een scheernoob een goede starterset?

http://www.manandshaving.(...)au_scheerpakket.aspx
Ja hoor, Edwin Jagger maakt prima producten. ^O^ Het scheermes staat bekend als mild (geschikt voor beginners), en ik neem aan dat de geur limoen/granaatappel je wel lekker lijkt?
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 17:54 schreef t4rt4rus het volgende:

[..]

Bedankt voor de informatie :)
Maar denk niet dat ik een kwast ga nemen, kan het niet gewoon met de hand?
Ik denk dat je overschat hoe erg die haren in je huid prikken, een kwast met zeep er op voelt zacht aan op de huid. :)

Ik denk dat je veel verbetering voor je huid zal zien als je de overstap hebt gemaakt! Het enkele mesje en de zeep (veel minder chemische toevoegingen dan in een spuitbus schuim) zal al heel veel verschil maken. Veel grote zeepmerken bieden een aparte variant voor de gevoelige huid aan, die zou ik in jouw geval als eerste proberen (bijvoorbeeld Proraso en Taylor of Old Bond Street).

[ Bericht 5% gewijzigd door n0ir op 13-06-2013 18:21:51 ]
Lucodonderdag 13 juni 2013 @ 18:13
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 18:03 schreef t4rt4rus het volgende:

[..]

Kosten boeien me niet zoveel, maar het is de irritatie ;)
Wat eerder gezegd is, neem een kwast met relatief zachte haren. Juist dat stuk voegt mijns inziens heel wat toe aan het scheren :). Je zou de eerste zijn met een gevoelige huid die geen Silvertip Badger kan verdragen. Vraag anders ook eens rond op Wicked Edge, daar kunnen ze je vast gerust stellen met heel veel informatie.
marzmandonderdag 13 juni 2013 @ 18:21
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 18:03 schreef t4rt4rus het volgende:

[..]

Kosten boeien me niet zoveel, maar het is de irritatie ;)
Iritatie van een kwast? Of heb je een allergie? Dan kun je een synthetische kwast nemen.
t4rt4rusdonderdag 13 juni 2013 @ 18:42
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 18:21 schreef marzman het volgende:

[..]

Iritatie van een kwast? Of heb je een allergie? Dan kun je een synthetische kwast nemen.
Ik heb eigenlijk geen idee of je van het haar ook allergie kan krijgen.
Maar ik ben wel allergisch voor de meeste dieren met haar en voor fruit, etc, etc., etc...
SosuaCafedonderdag 13 juni 2013 @ 18:52
Voor de bovenstaande vragen :):

Neem proraso wit zeep en astra (groen) mesjes. (Als je een gevoelige huid hebt)
Groen is ook erg fijn, maar schijnt voor sommigen te heftig te zijn. Hebben beide ook pre/after spullen.

Ik heb zelf een omega #48 boar kwast.
Moet je even inbreken, maar schuimt als geen ander. 3/4 passes met gemak.
En kost maar een tientje.

Hele goede kwaliteit en weinig geld.

Voor iets meer geld kan je ook Taylor of old Bond Street kopen. De scheercremes moet ik nog de eerste slechte berichten van vinden.

Ook schijnt Mitchell's Wool Fat goed te bevallen. (Zelf nog nooit gehad)


scheerzeep-bowl-sensitive-proraso.jpg
mitchells_wool_fat_shaving_soap_dish__77883_zoom.jpg


taylor-sensitive-skin-shaving-cream-1013.jpg

[ Bericht 31% gewijzigd door SosuaCafe op 13-06-2013 19:07:36 ]
t4rt4rusdonderdag 13 juni 2013 @ 19:49
Wat ik me ook af vraag is de hygiene van een kwast, hoe zit dat?
SosuaCafedonderdag 13 juni 2013 @ 19:58
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 19:49 schreef t4rt4rus het volgende:
Wat ik me ook af vraag is de hygiene van een kwast, hoe zit dat?
af en toe met shampoo wassen.
0ne_of_the_fewdonderdag 13 juni 2013 @ 20:01
Je wast hem toch eigenlijk gewoon elke keer met zeep? Scheerzeep.
marzmandonderdag 13 juni 2013 @ 21:42
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 19:49 schreef t4rt4rus het volgende:
Wat ik me ook af vraag is de hygiene van een kwast, hoe zit dat?
Je wast hem inderdaad iedere keer. Goed uitspoelen na het scheren, goed laten drogen (niet in een gesloten kast) en je kan hem inderdaad af en toe een keer met shampoo wassen (doe ik zelf wel eens als er zeep in blijft zitten).

De krabber zelf moet je ook af en toe schoonmaken, dan kun je de kwast ook meteen doen.
maruudonderdag 13 juni 2013 @ 23:18
Heren,

Tot een paar maanden terug scheerde ik alleen met de welbekende (te dure) Gillette systemen. Op aanraden van mijn vader een goedkope krabber gekocht en het bevalt erg goed.

Momenteen scheer ik met:
- Goedkoop Chinees krabbertje
- Astra Superior Stainless double edge mesjes
- Nivea After Shave Balsem (100 ml)
- Nivea for men Silver protect scheerschuim

De after shave balsem en mesjes bevallen goed. Het scheerschuim niet en de krabber gaat ook niet lang meer mee. Ik heb het volgende samengesteld:

- Mühle krabber, chroom. R89 32,55 euro
- Omega Varkensharen scheerkwast 15,20 euro
- Proraso scheerzeep 150ml (groen) 6,35 euro

Mijn vragen:
- Is de Muhle R89 de beste krabber voor deze prijs? (Ik wil graag een wat zwaardere krabber dan wat ik nu heb)
- Is het het waard om Proraso After Shave Cream (13,45 euro) te kopen? Of gewoon bij Nivea blijven?

Hoor graag jullie advies ;)
0ne_of_the_fewdonderdag 13 juni 2013 @ 23:27
Muhle is een prima merk. Heb zelf een Parker 91r en die is vrij zwaar. Ook in vergelijking met anderen. Heb ook de nivea balsem en vind die fijn. Maar echt een buil zal je denk ik er niet aan vallen. Vaak blijkt dat als je eenmaal met deze manier van scheren gaat beginnen je eerder allerlei dingen gaat uitbreiden dan op het duppie de goedkoopste spullen wil hebben. :)
SosuaCafedonderdag 13 juni 2013 @ 23:36
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 23:18 schreef maruu het volgende:
Heren,

Tot een paar maanden terug scheerde ik alleen met de welbekende (te dure) Gillette systemen. Op aanraden van mijn vader een goedkope krabber gekocht en het bevalt erg goed.

Momenteen scheer ik met:
- Goedkoop Chinees krabbertje
- Astra Superior Stainless double edge mesjes
- Nivea After Shave Balsem (100 ml)
- Nivea for men Silver protect scheerschuim

De after shave balsem en mesjes bevallen goed. Het scheerschuim niet en de krabber gaat ook niet lang meer mee. Ik heb het volgende samengesteld:

- Mühle krabber, chroom. R89 32,55 euro
- Omega Varkensharen scheerkwast 15,20 euro
- Proraso scheerzeep 150ml (groen) 6,35 euro

Mijn vragen:
- Is de Muhle R89 de beste krabber voor deze prijs? (Ik wil graag een wat zwaardere krabber dan wat ik nu heb)
- Is het het waard om Proraso After Shave Cream (13,45 euro) te kopen? Of gewoon bij Nivea blijven?

Hoor graag jullie advies ;)
de aftershave lotion/splash is erg fijn. Cream zal ongetwijfeld ook goed zijn. Daarnaast heb ik:
biodermal_aftershave_gel_gezondheidswebwinkel.jpg
hmmmzvrijdag 14 juni 2013 @ 00:25
Proraso is overrated.
n0irvrijdag 14 juni 2013 @ 00:26
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 23:18 schreef maruu het volgende:
Heren,

Mijn vragen:
- Is de Muhle R89 de beste krabber voor deze prijs? (Ik wil graag een wat zwaardere krabber dan wat ik nu heb)
- Is het het waard om Proraso After Shave Cream (13,45 euro) te kopen? Of gewoon bij Nivea blijven?

Hoor graag jullie advies ;)
Ik heb die krabber ook, had aardig wat gelezen en ik vond 'em voor mij de beste keuze. Ben er ook ontzettend tevreden over. Had achteraf misschien liever de versie met het lange handvat gehad, als je graag een zware krabber hebt is die het overwegen waard.
Ik heb de Proraso after shave niet geprobeerd maar die Nivea balsem is gewoon goed, of het het waard is ligt denk ik aan hoeveel je wil uitgeven en of je van menthol houdt.

Gisteren trouwens voor het eerst met Proraso groen geschoren en ik had het verkoelende effect echt onderschat, voelde goed! Qua bescherming en glibberigheid gewoon prima.
SosuaCafevrijdag 14 juni 2013 @ 07:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 00:25 schreef hmmmz het volgende:
Proraso is overrated.
waarom?
Bramitovrijdag 14 juni 2013 @ 07:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 00:25 schreef hmmmz het volgende:
Proraso is overrated.
Overrated zou ik niet zeggen maar mischien een beetje overhyped. Ik vind het een belachelijk goeie zeep voor de prijs. Ik prefereer MWF, die kost wel het 2 keer zoveel, maar is nog steeds goedkoop.
marzmanvrijdag 14 juni 2013 @ 08:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 00:25 schreef hmmmz het volgende:
Proraso is overrated.
Hoe kom je daar nou bij? Zo'n bakje kost 3 euro ofzo in Italie, vergeleken met andere zepen in die prijscategorie is het hele goede zeep. Als je ziet wat ze in het buitenland voor Vergulde Hand betalen.
marzmanvrijdag 14 juni 2013 @ 08:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 00:26 schreef n0ir het volgende:

[..]

Ik heb die krabber ook, had aardig wat gelezen en ik vond 'em voor mij de beste keuze. Ben er ook ontzettend tevreden over. Had achteraf misschien liever de versie met het lange handvat gehad, als je graag een zware krabber hebt is die het overwegen waard.
Of de Edwin Jagger versie met Barley Handvat. Dat is ook een wat zwaarder handvat. De Pearls die Barbieredifigaro verkoopt zijn nog zwaardere krabbers.
Pastapiposvrijdag 14 juni 2013 @ 16:41
Vandaag voor t eerst bbs met feather. Miss door de pre shave oil? Of omdat ik dvh weer heb gepakt maar deze keer wel genoeg water heb gebruikt.
SosuaCafevrijdag 14 juni 2013 @ 16:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 16:41 schreef Pastapipos het volgende:
Vandaag voor t eerst bbs met feather. Miss door de pre shave oil? Of omdat ik dvh weer heb gepakt maar deze keer wel genoeg water heb gebruikt.
Geniet ervan! :) En goede pre-shave is vaak priceless.

h4D68E335
JoaCmaandag 17 juni 2013 @ 01:43
Deze uiteindelijk besteld, samen met wat andere producten.

Door de hogere prijs dwing ik mezelf dit niet links te laten liggen, aangezien het tijd gaat vergen om goed te kunnen.
Lucomaandag 17 juni 2013 @ 08:59
Mooi setje!
marzmanmaandag 17 juni 2013 @ 10:14
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 01:43 schreef JoaC het volgende:
Deze uiteindelijk besteld, samen met wat andere producten.

Door de hogere prijs dwing ik mezelf dit niet links te laten liggen, aangezien het tijd gaat vergen om goed te kunnen.
Je hebt het zo aangeleerd hoor. Na een tijdje scheer je jezelf er net zo snel mee als met een cardridge-scheermes.

Maar mooi setje, kost denk ik een 10-voud van mijn set :)
JoaCmaandag 17 juni 2013 @ 11:59
Moet je die kwast met zeep of shampoo wassen de eerste keer / Wat is beter?
Froopmaandag 17 juni 2013 @ 12:05
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 11:59 schreef JoaC het volgende:
Moet je die kwast met zeep of shampoo wassen de eerste keer / Wat is beter?
De tip die ik heb gelezen lijkt heel stom, maar blijkt wel te werken voor de wat geurige kwasten. Maak gewoon een stevige lather, het liefst een zeep die een sterke geur heeft. Zorg dat je kwast veel lather in zich heeft/op zich heeft, en laat hem een nachtje staan.
Snowballedmaandag 17 juni 2013 @ 13:27
quote:
99s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 16:45 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

Geniet ervan! :) En goede pre-shave is vaak priceless.

[ afbeelding ]
Dat plaatje is precies zoals ik had na de eerste goede scheerbeurt... :Y :7

Hoop nieuwe users hier trouwens... (maar was hier ook een poosje niet..)
hmmmzmaandag 17 juni 2013 @ 17:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 07:54 schreef Bramito het volgende:

[..]

Overrated zou ik niet zeggen maar mischien een beetje overhyped. Ik vind het een belachelijk goeie zeep voor de prijs. Ik prefereer MWF, die kost wel het 2 keer zoveel, maar is nog steeds goedkoop.
Overrated / overhyped het kan allebei. Ik heb er ook veel mee geschoren en vind het verre van bijzonder. Nu ik weer wat andere creams gebruik merk ik het verschil pas weer. Voor een paar euro meer heb je een potje tobs, wat mij betreft veel meer value for money. Proraso wordt altijd overal als een van de eerste genoemd terwijl ik het maar een gemiddeld zeepje vind.
Lucomaandag 17 juni 2013 @ 17:10
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 17:01 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Overrated / overhyped het kan allebei. Ik heb er ook veel mee geschoren en vind het verre van bijzonder. Nu ik weer wat andere creams gebruik merk ik het verschil pas weer. Voor een paar euro meer heb je een potje tobs, wat mij betreft veel meer value for money. Proraso wordt altijd overal als een van de eerste genoemd terwijl ik het maar een gemiddeld zeepje vind.
Ik krijg met ProRaso niet eens een fatsoenlijke lather met het water wat ik hier in Groningen uit de kraan krijg. TOBS daarentegen is alsof ik Merengue's sta te bakken _O_
marzmanmaandag 17 juni 2013 @ 17:47
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 17:01 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Overrated / overhyped het kan allebei. Ik heb er ook veel mee geschoren en vind het verre van bijzonder. Nu ik weer wat andere creams gebruik merk ik het verschil pas weer. Voor een paar euro meer heb je een potje tobs, wat mij betreft veel meer value for money. Proraso wordt altijd overal als een van de eerste genoemd terwijl ik het maar een gemiddeld zeepje vind.
Proraso zit ook meer in de prijscategorie Vergulde Hand, Palmolive. Dat het hier 5 euro per potje kost komt alleen maar omdat het uit Italie komt en daarom exclusief is. In Italie is het gewone supermarktzeep wat tobs niet is.

Dus tja overrated, ik vind het beter als Vergulde Hand, vergelijkbaar met Palmolive. Palm Olive kost 1 euro voor 50 gram, proraso is 150 gram dacht ik en Italie heb je dat wel voor 3 euro. Gelijkwaardig in prijs dus.
Dimauromaandag 17 juni 2013 @ 17:56
Hier kopen we Proraso omdat het van ver komt dus dat moet wel goed zijn. En de Italianen lopen weg met DVH want dat is veuuul beter :P
0ne_of_the_fewmaandag 17 juni 2013 @ 18:13
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 17:01 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Overrated / overhyped het kan allebei. Ik heb er ook veel mee geschoren en vind het verre van bijzonder. Nu ik weer wat andere creams gebruik merk ik het verschil pas weer. Voor een paar euro meer heb je een potje tobs, wat mij betreft veel meer value for money. Proraso wordt altijd overal als een van de eerste genoemd terwijl ik het maar een gemiddeld zeepje vind.
Elke shop over de hele wereld verkoopt het zo ongeveer. Veel beginners starten daarom met proraso, het is niet duur. Het enthousiasme van het begin doet de rest.
ocellarismaandag 17 juni 2013 @ 23:29
Als beginner zal ik vast wel een ander zeepje uitproberen maar overhyped of niet, het schuimt gewoon goed en voelt goed, veel beter dan dvh. Die van wilkinson werkt ook wel maar daar zit dan weer een stukje siliconen in en dit stuit me dan een beetje tegen de borst.

Het mooie van klassiek scheren is wel dat de vrouw nu altijd wel een idee heeft voor een cadeau, van zeepjes en balsempjes tot mesjes en een open mes :)
Bramitodinsdag 18 juni 2013 @ 08:57
Proraso werk gewoon correct. Voor 3,25 is het prima zeep wat mij betreft. Ik vind het beter dan La Toja, Palmolive, of Lea.
SosuaCafedinsdag 18 juni 2013 @ 19:53
Proraso is gewoon redelijk hufterproof. Dvh wil nog wel eens watering worden en breekt snel af. Ook met "demi" water. En dan nog of je kwast de zeep opeet of niet.
Thoricaldinsdag 18 juni 2013 @ 20:17
Proraso is gewoon heerlijk met dit weer. Alsof je in een winterse regenbui bent geweest op de motor.
En wat al eerder werd geschreven, de leercurve om een redelijk schuim uit Proraso te krijgen is niet zo groot.
Ik ben met Musco Real scheerzeep bezig om daar een mooi schuimpje van te maken maar dat gaat met vallen en opstaan. De bandbreedte qua water is bij deze zeep erg klein.
t4rt4ruswoensdag 19 juni 2013 @ 18:43
Zo ik heb mijn EJ DE86 :D
Gelijk geschoren natuurlijk, stond een dikke baard al :P

Gaat wel lekker makkelijk het scheren, zitten alleen mee dat haren niet mooi naar beneden groeien maar echt alle kanten op.
Dus met de haren meescheren is moeilijk.

Verder had ik van proraso ook nog een pre-shave voor "sensitive" skin.
Maar die brande echt niet normaal, dus mensen met gevoelige huid. "sensitive skin" is bij proraso niet een gevoelige huid. :P
Hoewel het nu na het scheren niet echt rood is, dus misschien heeft het ook wel geholpen.

De aftershave balsem van nivea brand trouwens ook bij mij. (Gebruik ik al langer)

Verder heb ik nog twee moedervlekken die niet oppervlakkige zijn, scheren is daar altijd al kut.
Morgen ga ik naar de huisarts voor een verwijzing naar de dermatoloog. :)

Ohja en nooit denken voorzichtig ermee om te gaan...
Probeerde ik heel goed, maakte ik opeens een tik met het scheermes tegen mijn kom.
Zit nu al een krasje op het chroom. :'(
Thoricalwoensdag 19 juni 2013 @ 21:39
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 18:43 schreef t4rt4rus het volgende:
Zo ik heb mijn EJ DE86 :D
Gelijk geschoren natuurlijk, stond een dikke baard al :P

Gaat wel lekker makkelijk het scheren, zitten alleen mee dat haren niet mooi naar beneden groeien maar echt alle kanten op.
Dus met de haren meescheren is moeilijk.

Verder had ik van proraso ook nog een pre-shave voor "sensitive" skin.
Maar die brande echt niet normaal, dus mensen met gevoelige huid. "sensitive skin" is bij proraso niet een gevoelige huid. :P
Hoewel het nu na het scheren niet echt rood is, dus misschien heeft het ook wel geholpen.

De aftershave balsem van nivea brand trouwens ook bij mij. (Gebruik ik al langer)

Verder heb ik nog twee moedervlekken die niet oppervlakkige zijn, scheren is daar altijd al kut.
Morgen ga ik naar de huisarts voor een verwijzing naar de dermatoloog. :)

Ohja en nooit denken voorzichtig ermee om te gaan...
Probeerde ik heel goed, maakte ik opeens een tik met het scheermes tegen mijn kom.
Zit nu al een krasje op het chroom. :'(
Als ik een zo'n gevoelige huid had zou ik gaan kijken of ik zelf niet een lekker pre-shave olie kon samenstellen.
Misschien zit hier iets tussen wat je kan gebruiken.http://badgerandblade.com(...)omemade+preshave+oil
Volgens mij heeft "de Tuinen "een kortingsactie op olien.
En met de baardgroei mee scheren. Het is geen wet van Meden en Persen dat WTG altijd van boven naar beneden gaat. Maar ook jij kunt je gezicht verdelen in blokjes waarbij je een overwegende baardgroei richting hebt. Natuurlijk kan het zo zijn dat je verschillende "kruinen" ook in je gezicht hebt.Als je dat weet doe er dan je voordeel mee tijdens het scheren.
Hier wat recepten voor een pre shave olie.
Here are some recipes I've put together from various sources. The only one I've used is number 4, which I have found to be excellent.

*add 2.5ml (1/2 tsp) glycerin to any of these for more glide

1
castor oil 1 cup
olive oil 1/2 cup
sandalwood essential oil 5 drops


2
castor oil 1/2 cup
avocado oil 1/2 cup
tea tree oil 10 drops
eucalyptus or peppermint oil 5 drops
essential oil 5 drops


3
almond oil 2 parts
avocado oil 2 parts
olive oil 2 parts
grapeseed oil 1 part
macadamia nut oil 1 part
essential oil(s) 2-5 drops


4
olive oil (refined extra virgin A grade or extra light) 3 oz.
castor oil 2 oz.
jojoba oil 1 oz.
kukui nut oil 1 oz.
rosehip oil 1 oz.
frankincense & myrrh essential oil 2.5ml (1/2 tsp)


5 (said to be very similar to T&H PSO)
sunflower seed oil 3 parts
avoacado oil 3 parts
meadowfoam seed oil 1 part
kukui seed oil 1 part
bergamot oil 1 part
grapefruit peel oil 1 part
tangerine peel oil 1 part
aloe extract 1 part
cucumber extract 1 part
coconut oil 1 part safflower seed oil 1 part
vitamin E oil 1 part
mandarin orange essential oil

[ Bericht 20% gewijzigd door Thorical op 19-06-2013 22:07:34 (recepten) ]
Lucowoensdag 19 juni 2013 @ 21:41
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 18:43 schreef t4rt4rus het volgende:
Zo ik heb mijn EJ DE86 :D
Gelijk geschoren natuurlijk, stond een dikke baard al :P

Gaat wel lekker makkelijk het scheren, zitten alleen mee dat haren niet mooi naar beneden groeien maar echt alle kanten op.
Dus met de haren meescheren is moeilijk.

Verder had ik van proraso ook nog een pre-shave voor "sensitive" skin.
Maar die brande echt niet normaal, dus mensen met gevoelige huid. "sensitive skin" is bij proraso niet een gevoelige huid. :P
Hoewel het nu na het scheren niet echt rood is, dus misschien heeft het ook wel geholpen.

De aftershave balsem van nivea brand trouwens ook bij mij. (Gebruik ik al langer)

Verder heb ik nog twee moedervlekken die niet oppervlakkige zijn, scheren is daar altijd al kut.
Morgen ga ik naar de huisarts voor een verwijzing naar de dermatoloog. :)

Ohja en nooit denken voorzichtig ermee om te gaan...
Probeerde ik heel goed, maakte ik opeens een tik met het scheermes tegen mijn kom.
Zit nu al een krasje op het chroom. :'(
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 21:39 schreef Thorical het volgende:

[..]

Als ik een zo'n gevoelige huid had zou ik gaan kijken of ik zelf niet een lekker pre-shave olie kon samenstellen.
Misschien zit hier iets tussen wat je kan gebruiken.http://badgerandblade.com(...)omemade+preshave+oil
Volgens mij heeft "de Tuinen "een kortingsactie op olien.
En met de baardgroei mee scheren. Het is geen wet van Meden en Persen dat WTG altijd van boven naar beneden gaat. Maar ook jij kunt je gezicht verdelen in blokjes waarbij je een overwegende baardgroei richting hebt. Natuurlijk kan het zo zijn dat je verschillende "kruinen" ook in je gezicht hebt.Als je dat weet doe er dan je voordeel mee tijdens het scheren.
Hier een handige tool om je grain vast te leggen.
DrukVoutdonderdag 20 juni 2013 @ 08:27
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 18:43 schreef t4rt4rus het volgende:
Verder had ik van proraso ook nog een pre-shave voor "sensitive" skin.
Maar die brande echt niet normaal, dus mensen met gevoelige huid. "sensitive skin" is bij proraso niet een gevoelige huid. :P
Hoewel het nu na het scheren niet echt rood is, dus misschien heeft het ook wel geholpen.
Ik heb die pre-shave ook en vind hem ook best branden. Ik gebruik hem wel als after-shave.
Wat ik doe na het aanbrengen is met mijn vochtige handdoek nog even deppend over mijn gezicht. Dan neemt het wel wat af.

Wat ik vroeger wel eens gebruikte als after-shave en met name in de winter is uiercreme.
SosuaCafedonderdag 20 juni 2013 @ 18:38
6 min. 2 passes. DFS.

Proraso zeep + splash
Astra groen.

^O^
0ne_of_the_fewdonderdag 20 juni 2013 @ 18:47
Ik moet ook eens Astra groen gaan proberen, even wachten tot een betere financiele periode en dan gelijk wat zepen bestellen.

Nederlandse webshops zijn trouwens echt duur vergeleken anderen. Die paar euro meer voor verzendkosten heb je bij een beetje bestelling er dik uit. Waarom de Vergulde Hand via een webshop in Nederland duurder is dan in de winkel is mij ook een raadsel.
SosuaCafedonderdag 20 juni 2013 @ 18:57
Ja, ik moet nog een goede webshop vinden die niet nederlands is. Vind dat paypal alleen zo'n gedoe. Wil gewoon betalen met ideal en klaar. Of acceptgiro net als BOL.
Crutchdonderdag 20 juni 2013 @ 19:02
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juni 2013 18:57 schreef SosuaCafe het volgende:
Ja, ik moet nog een goede webshop vinden die niet nederlands is. Vind dat paypal alleen zo'n gedoe. Wil gewoon betalen met ideal en klaar. Of acceptgiro net als BOL.
Hoezo gedoe? Je hoeft het maar één keer aan te vragen.
Daarbij is inloggen en authoriseren bij PayPal sneller gebeurd dan je e-reader / e-dentifier / random reader pakken en lekker onhandig codes overnemen. Alleen TAN van ING is sneller, maar dan moet je ook nog inloggen.
SosuaCafedonderdag 20 juni 2013 @ 19:28
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 18:47 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Ik moet ook eens Astra groen gaan proberen, even wachten tot een betere financiele periode en dan gelijk wat zepen bestellen.

Nederlandse webshops zijn trouwens echt duur vergeleken anderen. Die paar euro meer voor verzendkosten heb je bij een beetje bestelling er dik uit. Waarom de Vergulde Hand via een webshop in Nederland duurder is dan in de winkel is mij ook een raadsel.
als je wat te ruil hebt wil ik gerust een pakje van 5 opsturen.
Paullerdonderdag 20 juni 2013 @ 20:02
Dag heren, ik ben voor Damn Good Soap hun nieuwe scheerolie aan het testen. Nu heb ik me vanochtend geschoren met een meervoudig Gillette mesje en die was zo verstopt door die olie. Nu zoek ik een mes met 1 mes.

Wat raden jullie me dan aan? Ik ben wel van plan die olie te blijven gebruiken, echt topspul. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een schroefsluiting, vlindersluiting en een open kam?

Bedankt voor het antwoord alvast ^O^
Phaelanx_NLdonderdag 20 juni 2013 @ 20:07
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 20:02 schreef Pauller het volgende:
Dag heren, ik ben voor Damn Good Soap hun nieuwe scheerolie aan het testen. Nu heb ik me vanochtend geschoren met een meervoudig Gillette mesje en die was zo verstopt door die olie. Nu zoek ik een mes met 1 mes.

Wat raden jullie me dan aan? Ik ben wel van plan die olie te blijven gebruiken, echt topspul. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een schroefsluiting, vlindersluiting en een open kam?

Bedankt voor het antwoord alvast ^O^
Schroefsluiting en vlindersluiting ziet op de manier waarop je het mesje in het scheermes doet.

Een open kam duidt op de tanden van het scheermes. Bij een gesloten kam is het 1 dichte lijn.

Open kam:
OpenComb.jpg

Gesloten kam:
merkur-classic-1904-42c-closed-comb-safety-razor-chrome-1.jpg
Paullerdonderdag 20 juni 2013 @ 20:09
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 20:07 schreef Phaelanx_NL het volgende:

[..]

Schroefsluiting en vlindersluiting ziet op de manier waarop je het mesje in het scheermes doet.

Een open kam duidt op de tanden van het scheermes. Bij een gesloten kam is het 1 dichte lijn.

Open kam:
[ afbeelding ]

Gesloten kam:
[ afbeelding ]
Thanks! Wat maakt het uit of je open of gesloten hebt? En stomme vraag misschien, maar je kan dus aan allebei de kanten scheren?
Phaelanx_NLdonderdag 20 juni 2013 @ 20:14
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 20:09 schreef Pauller het volgende:

[..]

Thanks! Wat maakt het uit of je open of gesloten hebt? En stomme vraag misschien, maar je kan dus aan allebei de kanten scheren?
Je kan inderdaad aan beide kanten scheren, het wordt ook wel een Double Edge Razor genoemd :P.

Het verschil tussen open en gesloten comb zit hem vooral in de aggresiviteit van het scheermes, waarmee wordt bedoeld ik hoeverre je de fout in kan gaan en je open halen. Een open comb is veel aggressiever.

Voor een beginner is een closed comb meestal de beste keuze.
Paullerdonderdag 20 juni 2013 @ 20:20
Merci, ga ik die bestellen! Moet ik ook nog ergens op letten met de mesjes? ^O^
Thoricaldonderdag 20 juni 2013 @ 20:21
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 20:09 schreef Pauller het volgende:

[..]

Thanks! Wat maakt het uit of je open of gesloten hebt? En stomme vraag misschien, maar je kan dus aan allebei de kanten scheren?
Ik zou zeggen neem deze http://www.damngoodsoap.com/product/cool-shaving-set/ dan kan Jij waarschijnlijk korting krijgen.
BarbierediFigarodonderdag 20 juni 2013 @ 20:22
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 18:47 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Ik moet ook eens Astra groen gaan proberen, even wachten tot een betere financiele periode en dan gelijk wat zepen bestellen.

Nederlandse webshops zijn trouwens echt duur vergeleken anderen. Die paar euro meer voor verzendkosten heb je bij een beetje bestelling er dik uit. Waarom de Vergulde Hand via een webshop in Nederland duurder is dan in de winkel is mij ook een raadsel.
Hallo One_of_the_few,

De Vergulde Hand wordt in Nederland via een onlineshop eigenlijk niet aan Nederlandse klanten verkocht. Om nog een beetje normale marge te houden voor de gevallen dat we die aan buitenlandse particulieren of andere shops leveren, kunnen we niet echt mee met de ¤ 1,79 incl btw die de grote ketens soms daarvoor kunnen vragen. Buitenlandse klanten of shops zijn sowieso erg tevreden met de prijs van De Vergulde Hand. Het kost feitelijk niets, vergeleken met andere (betere) zeep, maar zoals hier al werd aangehaald: voor hen komt deze zeep "van ver".

Vriendelijke groet,

Eric
Phaelanx_NLdonderdag 20 juni 2013 @ 20:22
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 20:20 schreef Pauller het volgende:
Merci, ga ik die bestellen! Moet ik ook nog ergens op letten met de mesjes? ^O^
Credo is een beetje dat iedereen een sample pack zou moeten gebruiken aangezien het erg afhangt van het scheermes en je huid.

Dat heb ik niet gedaan, ik ben begonnen met derby's, en scheer daar nog steeds mee, af en toe met Astra Platinum.
Paullerdonderdag 20 juni 2013 @ 20:34
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 20:21 schreef Thorical het volgende:

[..]

Ik zou zeggen neem deze http://www.damngoodsoap.com/product/cool-shaving-set/ dan kan Jij waarschijnlijk korting krijgen.
Met die olie heb je dat dus allemaal niet meer nodig ;) Ik ken ze verder niet, was een Facebook-actie.
Thoricaldonderdag 20 juni 2013 @ 20:39
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 20:34 schreef Pauller het volgende:

[..]

Met die olie heb je dat dus allemaal niet meer nodig ;) Ik ken ze verder niet, was een Facebook-actie.
Ik heb me met verschillende scheerolies proberen te scheren maar vond het geen succes.En gebruik het nu soms als pre shave. Vandaar mijn reactie.
SosuaCafedonderdag 20 juni 2013 @ 20:50
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 20:22 schreef BarbierediFigaro het volgende:

[..]

Hallo One_of_the_few,

De Vergulde Hand wordt in Nederland via een onlineshop eigenlijk niet aan Nederlandse klanten verkocht. Om nog een beetje normale marge te houden voor de gevallen dat we die aan buitenlandse particulieren of andere shops leveren, kunnen we niet echt mee met de ¤ 1,79 incl btw die de grote ketens soms daarvoor kunnen vragen. Buitenlandse klanten of shops zijn sowieso erg tevreden met de prijs van De Vergulde Hand. Het kost feitelijk niets, vergeleken met andere (betere) zeep, maar zoals hier al werd aangehaald: voor hen komt deze zeep "van ver".

Vriendelijke groet,

Eric
welkom! ^O^
hmmmzdonderdag 20 juni 2013 @ 21:06
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juni 2013 18:57 schreef SosuaCafe het volgende:
Ja, ik moet nog een goede webshop vinden die niet nederlands is. Vind dat paypal alleen zo'n gedoe. Wil gewoon betalen met ideal en klaar. Of acceptgiro net als BOL.
Paypal is juist ontzettend makkelijk, zo gedaan + kopersbescherming. Je kan denk ik lang wachten totdat buitenlandse webshops met ideal of acceptgiro gaan werken.
BarbierediFigarodonderdag 20 juni 2013 @ 21:19
quote:
welkom! ^O^
Hartelijk dank!

Zal wel niet veel hier zijn, omdat we meestal op de Amerikaanse fora zitten, maar vind het interessant om te zien waar de Nederlandse scheerdiscussies over gaan. We hebben helaas niet een echt Nederlands scheerforum, hoewel het aantal natscheerders groot is en enorm groeit. Maar deze en andere draadjes zijn ook zeer informatief.

Groet,

Eric

[ Bericht 0% gewijzigd door BarbierediFigaro op 20-06-2013 21:31:14 ]
ocellarisdonderdag 20 juni 2013 @ 22:41
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 21:19 schreef BarbierediFigaro het volgende:

[..]

Hartelijk dank!

We hebben helaas niet een echt Nederlands scheerforum, hoewel het aantal natscheerders groot is en enorm groeit.
Misschien een handschoen die eens opgepakt moet worden door de ervaren hobbyisten hier?

En om ze zo ver te krijgen toch een brutaal vraagje, zou jij ze sponsoren?
SosuaCafedonderdag 20 juni 2013 @ 22:54
Vind het prima hier. :D
ocellarisdonderdag 20 juni 2013 @ 23:05
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juni 2013 22:54 schreef SosuaCafe het volgende:
Vind het prima hier. :D
Jazekers is het prima hier maar een forum puur op het natscheren zou wel een extra aanvulling zijn. Het is niet of of maar en en.

Een forum beginnen en onderhouden is wel veel werk, dus ik begrijp je reactie wel maar vind het als "luie" gebruiker wel jammer :p
t4rt4rusdonderdag 20 juni 2013 @ 23:39
Dag na het scheren...

Haren komen er weer door en prikken de huid weer lekker rood en bobbelig en jeukend...

Klote lichaam heb ik...
Snowballedvrijdag 21 juni 2013 @ 00:08
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 21:19 schreef BarbierediFigaro het volgende:

[..]

Hartelijk dank!

Zal wel niet veel hier zijn, omdat we meestal op de Amerikaanse fora zitten, maar vind het interessant om te zien waar de Nederlandse scheerdiscussies over gaan. We hebben helaas niet een echt Nederlands scheerforum, hoewel het aantal natscheerders groot is en enorm groeit. Maar deze en andere draadjes zijn ook zeer informatief.

Groet,

Eric
Welkom ^O^

Om nog brutaler te zijn... 8-)
Leuke en bruikbare reviews in dit topic, in ruil voor wat freebees/winkeldochters/samples.... ?
Die kunnen we evt onderling verloten (mbv een mod?)

Of een misschien een speciale FOK! korting zou erg leuk zijn...
Op deze manier bijvoorbeeld (klik)

[ Bericht 0% gewijzigd door Snowballed op 21-06-2013 00:26:19 ]
MarcelRvrijdag 21 juni 2013 @ 09:42
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 20:14 schreef Phaelanx_NL het volgende:

[..]

Je kan inderdaad aan beide kanten scheren, het wordt ook wel een Double Edge Razor genoemd :P.

Het verschil tussen open en gesloten comb zit hem vooral in de aggresiviteit van het scheermes, waarmee wordt bedoeld ik hoeverre je de fout in kan gaan en je open halen. Een open comb is veel aggressiever.

Voor een beginner is een closed comb meestal de beste keuze.
Dat een open comb per definitie agressiever is dan een closed bomb of guard bar krabber, is niet waar, er zijn namelijk genoeg milde open comb krabbers en agressieve closed comb krabbers.
Het verschil zit hem niet in de agressiviteit, maar in de mate waarin het mesje bij het haar/de huid kan komen. Een open comb laat de lather zitten tot op het moment dat het mesje de huid raakt, dit in tegenstelling tot een closed comb, waar de lather al wat eerder wordt weggehaald.
Een open comb is beter geschikt om lange haren mee te scheren omdat de kam de haren in goede banen leidt. Maar een open comb is net zo goed geschikt om baargroei van een dag mee onder handen te nemen.
Er zijn nog meer verschillen volgens mij, maar daar heb je google voor omdat dit al uit en te na besproken is op allerlei forums ;)
marzmanvrijdag 21 juni 2013 @ 09:42
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2013 22:41 schreef ocellaris het volgende:

[..]

Misschien een handschoen die eens opgepakt moet worden door de ervaren hobbyisten hier?

En om ze zo ver te krijgen toch een brutaal vraagje, zou jij ze sponsoren?
Een scheerforum hoort onafhankelijk te zijn imo. Ander krijg je straks situaties dat je niet eens mag zeggen dat een bakje Vergulde Hand in de supermarkt maar 1,80 euro kost (om bovenstaand voorbeeld aan te halen). Dit zie je ook op andere forums die gesponsord worden en zou natuurlijk ook normaal zijn als BDF het betaald.

Het kost trouwens ook niks, een domeintje is 6 euro per jaar ofzo en hosting hoeft ook niet veel te kosten (neem aan dat het forum vrij kleinschalig blijft, je hebt een draadje op Fok, eentje op Got en dat is het wel. Op andere forums praten ze over Mach 3 mesjes die een jaar mee gaan. Ik neem aan dat je om dat te melden niet op zoek gaat naar een scheerforum.
Crutchvrijdag 21 juni 2013 @ 09:54
Onafhankelijk zegt niet zoveel meer tegenwoordig en wat is er mis met een dergelijk verdienmodel achter een forum.

Ik denk dat je er als consument zelfs veel voordeel uit kan halen, omdat aanbieders graag op zo'n specifiek platform willen adverteren met bijvoorbeeld speciale aanbiedingen voor leden.

En je hoeft je echt niet te berperken tot één merk.
marzmanvrijdag 21 juni 2013 @ 10:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 09:54 schreef Crutch het volgende:
Onafhankelijk zegt niet zoveel meer tegenwoordig en wat is er mis met een dergelijk verdienmodel achter een forum.

Ik denk dat je er als consument zelfs veel voordeel uit kan halen, omdat aanbieders graag op zo'n specifiek platform willen adverteren met bijvoorbeeld speciale aanbiedingen voor leden.

En je hoeft je echt niet te berperken tot één merk.
Je kan er wel voordeel uit halen, maar ik vind het geen echt scheerforum dan. Telfort, Betamax, sommige leveranciers van modchips hebben allemaal een forum. Ik zal de laatste zijn die gaat roepen dat dit niks toevoegd maar het zijn natuurlijk andere discussies als op een onafhankelijk forum. Een tip dat je in plaats van een blok aluin voor 5 euro te bestellen zo'n zelfde block voor 1,60 in de supermarkt kan kopen zal niet welkom zijn.
DrParanoidvrijdag 21 juni 2013 @ 10:25
Als iemand anders wil gaan moderaten, wil ik best een nat scheer forum opzetten met phpbb oid. Hosting heb ik al, kost me niets, domein naam wil ik wel doneren.
Crutchvrijdag 21 juni 2013 @ 10:30
Ik vind het een puik plan.
DrParanoidvrijdag 21 juni 2013 @ 10:32
Top, nog voorkeuren voor een platform? En suggesties voor beschikbare domeinnamen kunnen via DM - diegene die willen gaan moderaten ook.

phpbb/mybb? Werken in mijn ogen het stabielst, snel op te zetten, en zal geen verdienmodel achter zitten etc. Gewoon lekker onafhankelijk forum.
marzmanvrijdag 21 juni 2013 @ 10:39
Top.
Crutchvrijdag 21 juni 2013 @ 10:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 10:32 schreef DrParanoid het volgende:
Top, nog voorkeuren voor een platform? En suggesties voor beschikbare domeinnamen kunnen via DM - diegene die willen gaan moderaten ook.

phpbb/mybb? Werken in mijn ogen het stabielst, snel op te zetten, en zal geen verdienmodel achter zitten etc. Gewoon lekker onafhankelijk forum.

Ja, een stijlbaar forum.
Ik weet niet in hoeverre je een eigen layout kan maken voor dat gratis forum.

Anyway, ik heb in de avonduren wel tijd om er aan te developen.

Als je me nodig hebt, houd ik me iig aanbevolen.
DrParanoidvrijdag 21 juni 2013 @ 10:45
Zodra we een domeinnaam hebben zet ik het op, maak ik een phpbb en mybb forum, kunnen de mods kijken wat het meest gewenst is, en zetten we het publiek :)
Pizzahutvrijdag 21 juni 2013 @ 11:17
Ik ben van plan de Parker 90R te bestellen. Hebben jullie tips qua webshop's of fysieke winkels? Wat raden jullie aan?
Snakeyvrijdag 21 juni 2013 @ 11:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 10:25 schreef DrParanoid het volgende:
Als iemand anders wil gaan moderaten, wil ik best een nat scheer forum opzetten met phpbb oid. Hosting heb ik al, kost me niets, domein naam wil ik wel doneren.
Hoezo een forum opzetten hiervoor? Is er iets mis met er hier over posten?

Just curious.
DrParanoidvrijdag 21 juni 2013 @ 11:29
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:28 schreef Snakey het volgende:

[..]

Hoezo een forum opzetten hiervoor? Is er iets mis met er hier over posten?

Just curious.
Ik denk meer om de mensen van verschillende fora samen ook te kunnen laten discusseren, zonder dat het hier volgeplompt word met slow chat en irrelevante topics (of op tweakers)
MarcelRvrijdag 21 juni 2013 @ 11:31
De diverse discussies lopen hier en op Tweakers dwars door elkaar, op een dedicated forum kun je dat mooi gescheiden houden en krijgt iedereen de aandacht die hij/zij verdient. Of niet, dat merken we dan wel weer.
Snakeyvrijdag 21 juni 2013 @ 11:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:29 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Ik denk meer om de mensen van verschillende fora samen ook te kunnen laten discusseren, zonder dat het hier volgeplompt word met slow chat en irrelevante topics (of op tweakers)
SC hebben jullie zelf in de hand uiteraard. Hoe bedoel je irrelevante topics?
DrParanoidvrijdag 21 juni 2013 @ 11:33
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:31 schreef Snakey het volgende:

[..]

SC hebben jullie zelf in de hand uiteraard. Hoe bedoel je irrelevante topics?
Kan best zijn dat iemand vragen heeft over uiteindelijk cartridges (is wel nat scheren, niet klassiek scheren). Vrouwen die met DE hun oksels willen doen, winkels die een actie willen achterlaten, over de hardheid van water of regenwater gebruiken ipv kraanwater. Uiteindelijk niet allemaal irrelevant, maar wel onoverzichtelijk in 2 threads in plaats van elk topic zijn eigen thread.
Snakeyvrijdag 21 juni 2013 @ 11:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:33 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Kan best zijn dat iemand vragen heeft over uiteindelijk cartridges (is wel nat scheren, niet klassiek scheren). Vrouwen die met DE hun oksels willen doen, winkels die een actie willen achterlaten, over de hardheid van water of regenwater gebruiken ipv kraanwater. Uiteindelijk niet allemaal irrelevant, maar wel onoverzichtelijk in 2 threads in plaats van elk topic zijn eigen thread.
Mm okee. Lijkt mij dat zoiets met de mods besproken kan worden om de boel wat beter gescheiden te houden. Daarnaast krijg je met een nieuw forum uiteindelijk hetzelfde, die irrelevante vragen krijg je toch wel.

En ik zie liever geen users weg gaan van FOK! om ergens een forum over te starten waar hier al ruimte voor is. Maar dat zal je wel begrijpen. :)
Crutchvrijdag 21 juni 2013 @ 11:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:17 schreef Pizzahut het volgende:
Ik ben van plan de Parker 90R te bestellen. Hebben jullie tips qua webshop's of fysieke winkels? Wat raden jullie aan?
webshop.total-shave.nl
DrParanoidvrijdag 21 juni 2013 @ 11:40
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:37 schreef Snakey het volgende:

[..]

Mm okee. Lijkt mij dat zoiets met de mods besproken kan worden om de boel wat beter gescheiden te houden. Daarnaast krijg je met een nieuw forum uiteindelijk hetzelfde, die irrelevante vragen krijg je toch wel.

En ik zie liever geen users weg gaan van FOK! om ergens een forum over te starten waar hier al ruimte voor is. Maar dat zal je wel begrijpen. :)
Uiteraard, ik neem aan dat dit topic ook gewoon doorloopt, de mensen die hier posten doen voor zover ik weet ook veel buiten het klassiek scheren topic ;) ik in ieder geval wel.

De oorsprong van het forum zal ook uitgelegd worden, en gelinked naar tweakers en fok - mits akkoord met de mods daar en hier.

/edit: als je meer wilt weten / bespreken kun je me natuurlijk ook DM'en :)

[ Bericht 6% gewijzigd door DrParanoid op 21-06-2013 11:48:00 ]
marzmanvrijdag 21 juni 2013 @ 11:47
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:28 schreef Snakey het volgende:

[..]

Hoezo een forum opzetten hiervoor? Is er iets mis met er hier over posten?

Just curious.
Je kan hier ook gewoon blijven posten.
Mirjamvrijdag 21 juni 2013 @ 11:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:33 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Kan best zijn dat iemand vragen heeft over uiteindelijk cartridges (is wel nat scheren, niet klassiek scheren). Vrouwen die met DE hun oksels willen doen, winkels die een actie willen achterlaten, over de hardheid van water of regenwater gebruiken ipv kraanwater. Uiteindelijk niet allemaal irrelevant, maar wel onoverzichtelijk in 2 threads in plaats van elk topic zijn eigen thread.
Maar ik snap het niet helemaal.
het is bekend dat er in LIF er vrij wordt omgegaan met topics, het staat de posters hier dan ook vrij topics te openen over verschillende onderwerpen.
Het staat jullie dan ook vrij meerdere topics te openen en bijv. in de OP's van de afzonderlijke topics naar de andere topics te verwijzen d.m. van een Op die automatisch meegaat met het openen van ieder nieuw topic.
Mylenevrijdag 21 juni 2013 @ 11:49
Hier in LIF hoeft echt niet alles centraal hoor, losse topics ernaast zijn van harte welkom. Wij houden er hier niet van dat alles strak in centrale topics moet. Het H&M hoofdtopic heeft ook heel veel losse topics welke allemaal gemeld staan in de OP.
Snakeyvrijdag 21 juni 2013 @ 11:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:47 schreef marzman het volgende:

[..]

Je kan hier ook gewoon blijven posten.
Sure. Maar het bevreemd me een beetje. Ik bedoel, als er in jullie ogen iets niet goed gaat hier kunnen jullie dat 1 zelf bet goed regulieren, en 2 met de mods hier bespreken.
DrParanoidvrijdag 21 juni 2013 @ 11:51
Wow, modstorm :) het is inderdaad zo dat hier vrij omgegaan word met topics etc, op tweakers bijvoorbeeld niet. Het gaat ook om bijeen brengen van mensen, ik zie niemand fok of tweakers verlaten, ik merkte alleen dat veel mensen hier behoefte aan hebben op zowel Fok! als tweakers. En heb aangeboden te hosten.

/edit: zie nu het H&M topic pas en wat je bedoeld, ziet er ook netjes uit inderdaad en zou voor op Fok! een mogelijke oplossing zijn. Ik probeer niemand tegen de haren in te strijken, ik zie het ook niet als concurrentie voor Fok! aangezien het wel een heel niche topic is.
Snowballedvrijdag 21 juni 2013 @ 11:56
Ik zie de meerwaarde van een forum buiten FOK! ook niet zo...
FOK! is mijn leven immers... :P
Lucovrijdag 21 juni 2013 @ 12:00
Ik snap dat er behoefte kan zijn aan een Nederlandstalig forum, waarbij duidelijk op onderwerp gezocht kan worden.

Als ik een keer een vraag zou hebben over Truefit & Hill is het in de reeks topics hier moeilijk zoeken. Een apart, dedicated forum over scheren en aanverwante zaken maakt dat gewoon makkelijker.

Sinds VBL enkele jaren terug ook een eigen forum startte ben ik niet meer in VBL hier te vinden. Veel de onoverzichtelijk (en hier heb je nog een hele sloot topics met onderwerpen, dat is binnen het scheren op LIF al helemaal niet zo).
Mirjamvrijdag 21 juni 2013 @ 12:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 12:00 schreef Luco het volgende:
Ik snap dat er behoefte kan zijn aan een Nederlandstalig forum, waarbij duidelijk op onderwerp gezocht kan worden.

Als ik een keer een vraag zou hebben over Truefit & Hill is het in de reeks topics hier moeilijk zoeken. Een apart, dedicated forum over scheren en aanverwante zaken maakt dat gewoon makkelijker.

Sinds VBL enkele jaren terug ook een eigen forum startte ben ik niet meer in VBL hier te vinden. Veel de onoverzichtelijk (en hier heb je nog een hele sloot topics met onderwerpen, dat is binnen het scheren op LIF al helemaal niet zo).
Dit is natuurlijk redelijk eenvoudig opgelost door een apart 'scheren'-filter aan te maken.
Klik je daar op, dan verschijnen álle topics over scheren en wat er verder mee te maken heeft op een rijtje zonder andere topics ertussen.
Hoe klinkt dat?
marzmanvrijdag 21 juni 2013 @ 12:12
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:50 schreef Snakey het volgende:

[..]

Sure. Maar het bevreemd me een beetje. Ik bedoel, als er in jullie ogen iets niet goed gaat hier kunnen jullie dat 1 zelf bet goed regulieren, en 2 met de mods hier bespreken.
Het gaat er meer om dat hier alles in een draadje staat en alles door elkaar loopt. Nu is er een draadje op Fok waar alles door elkaar loopt. Het voordeel is dat je dan gewoon een appart draadje kan openen als je iets wilt weten over een specifieke krabber, zeep, aanbieding, manier van scheren, of je wilt zelf iets aanbieden.
Als dat niet hoeft kun je ook gewoon op Fok blijven discussieren. Zo zijn er ook motor-topics op verschillende fora, maar motorrijders hebben ook hun eigen forum.
Crutchvrijdag 21 juni 2013 @ 12:13
:O
Mirjamvrijdag 21 juni 2013 @ 12:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 12:12 schreef marzman het volgende:

[..]

Het gaat er meer om dat hier alles in een draadje staat en alles door elkaar loopt. Nu is er een draadje op Fok waar alles door elkaar loopt. Het voordeel is dat je dan gewoon een appart draadje kan openen als je iets wilt weten over een specifieke krabber, zeep, aanbieding, manier van scheren, of je wilt zelf iets aanbieden.
Als dat niet hoeft kun je ook gewoon op Fok blijven discussieren. Zo zijn er ook motor-topics op verschillende fora, maar motorrijders hebben ook hun eigen forum.
quote:
5s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 12:06 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Dit is natuurlijk redelijk eenvoudig opgelost door een apart 'scheren'-filter aan te maken.
Klik je daar op, dan verschijnen álle topics over scheren en wat er verder mee te maken heeft op een rijtje zonder andere topics ertussen.
Hoe klinkt dat?