Goeie pa heb je dan, die moet je houden.quote:Op donderdag 19 september 2013 20:46 schreef Rickario het volgende:
Ah dat ziet er bekend uit. Pa maakt ook altijd zelf yoghurt/Kefir met die bacteriën
Wat dan precies? Turkse en Griekse yoghurt hebben soms vetpercentages van 10%, dat heb ik nooit bij 'gewone' yoghurt gezien. Daarnaast is het dus ook veel dikker en er staat ook op de verpakking dat er melkpoeder inzit.quote:
moet je maar kijkenquote:Op donderdag 19 september 2013 21:02 schreef contactpersoon het volgende:
[..]
Wat dan precies? Turkse en Griekse yoghurt hebben soms vetpercentages van 10%, dat heb ik nooit bij 'gewone' yoghurt gezien. Daarnaast is het dus ook veel dikker en er staat ook op de verpakking dat er melkpoeder inzit.
Heb alleen het laatste stukje gezien. Dus in feite is er niks 'Turks' of 'Grieks' aan?quote:Op donderdag 19 september 2013 21:19 schreef golfer het volgende:
Haha, allemaal dus gewoon hetzelfde cultuurtje, alleen andere bereidings-wijze en ander vetpercentage. Tante van Erzin die al 35 jaar in Nederland woont sprak wel goed Nederland, hè?
Ajouad met z'n petjesklep op z'n Maroks scheef op het hoofd.
Nee. De yoghurtcultuur komt van oorsprong wel van de Balkan, maar is voor alle yoghurts dezelfde en kan in China als Chinese yoghurt verkocht worden of in Zuid-Amerika als bijvoorbeeld Braziliaanse yoghurt.quote:Op donderdag 19 september 2013 21:29 schreef Peunage het volgende:
Heb alleen het laatste stukje gezien. Dus in feite is er niks 'Turks' of 'Grieks' aan?
Die benamingen zouden wel een beetje raar zijn, want daar komt die bacterie van nature niet voor.quote:Op donderdag 19 september 2013 21:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. De yoghurtcultuur komt van oorsprong wel van de Balkan, maar is voor alle yoghurts dezelfde en kan in China als Chinese yoghurt verkocht worden of in Zuid-Amerika als bijvoorbeeld Braziliaanse yoghurt.
SPOILER: BronvermeldingOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Das idd héél vroeger, van voor de inzet van gisten in het brood.quote:Op donderdag 26 september 2013 15:04 schreef MaximusTG het volgende:
Dat is niet helemaal waar. Ook vroeger werden er broden met zuurdesem gemaakt die niet van rogge waren. Het is inderdaad zo dat je zuurdesem móet gebruiken als je een brood van 100% rogge of iig met een hoog aandeel rogge wil maken, niet dat zuurdesem alleen voor zulke broden is.
En rogge bevat wel degelijk gluten, maar veel minder dan tarwe en veel minder geschikt om luchtbellen vast te houden.
Wat betreft aflevering; waarschijnlijk maken ze in de fabriek gewoon gistbrood met wat rogge en van dat poeder dat je ook kan kopen, desempoeder. Dat is puur voor de smaak, want daar zitten geen levende gisten of melkzuurbacterien meer in.
Idd, aan de andere kant niet handig om dit mee te geven.quote:
Bedoel je de kerel die eerst in zijn neus pulkte en daarna vroeg of hij een broed moest pakken?quote:
Ze hadden hem beter anoniem kunnen houden.quote:Op donderdag 26 september 2013 20:50 schreef themole het volgende:
[..]
Idd, aan de andere kant niet handig om dit mee te geven.
Veeleisende kieskeurige marktquote:Op donderdag 26 september 2013 20:50 schreef Rickario het volgende:
Duitsers zijn sowieso veel beter bezig met naamgeving van voedsel heb ik het idee
En terecht! Reinheitsgebotquote:Op donderdag 26 september 2013 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veeleisende kieskeurige markt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |