Zo eten, of jam van maken?quote:Op zondag 9 juni 2013 14:45 schreef minilot het volgende:
Ik heb net op de markt min of meer per ongeluk (jongen van de kraam keek zo lief) een halve kilo gedroogde moerbeien gekocht. Witte en zwarte. Ik heb zo af en toe ooit wel eens een moerbei gegeten, maar had ze nooit eerder zelf in huis. Piet, wat zal ik er eens voor leuks mee doen?
Ze in cola marineren, 24 uur, het zuur maakt het bindweefsel zacht. Je kan ook azijn of citroensap gebruikenquote:Op zondag 9 juni 2013 16:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Piet, hoe behandel je spareribs met cola om ze malser te krijgen?
Ik ben geen expert op de middenoosten keuken, maar een keukenmachine is verdomt handig voor falafelquote:Op zondag 9 juni 2013 16:45 schreef Myraela het volgende:
Klopt het dat kikkererwten die je laat staan weken niet echt zacht worden? 2 dagen laten staan, ze waren veel groter maar wel nog hard.
Ik had gehoopt dat ze zacht genoeg zouden worden om zelf fijn te maken voor falafel. Maar ze waren nog veel te hard (heb geen keukenmachine). Heb ze nu maar weggegooid, maar wil eigenlijk wel graag een keer falafel maken.
Zouden ze wel zacht genoeg worden als ik ze kook? Of moet ik toch echt een keukenmachine kopen.
Ja, alleen weken helpt niet. Je moet ze ook nog even koken. *oeps* *wrongggg*quote:Op zondag 9 juni 2013 16:45 schreef Myraela het volgende:
Klopt het dat kikkererwten die je laat staan weken niet echt zacht worden? 2 dagen laten staan, ze waren veel groter maar wel nog hard.
Ik had gehoopt dat ze zacht genoeg zouden worden om zelf fijn te maken voor falafel. Maar ze waren nog veel te hard (heb geen keukenmachine). Heb ze nu maar weggegooid, maar wil eigenlijk wel graag een keer falafel maken.
Zouden ze wel zacht genoeg worden als ik ze kook? Of moet ik toch echt een keukenmachine kopen.
Beter laat als nooitquote:Op zondag 26 mei 2013 14:43 schreef EnemyRock het volgende:
Hey Piet, heb je toevallig een lekker recept voor Börek?
*oeps*quote:Op zondag 9 juni 2013 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, niet koken zegt de moeder van mijn tunesische vriend
Bedankt, kan ik die Yufka bladeren gewoon in een willekeurige turkse winkel kopen?quote:Op zondag 9 juni 2013 18:14 schreef Sorella het volgende:
[..]
Beter laat als nooit
Borek
1 glas melk
1 ei
2-3 Ts yoghurt (turks, grieks o.i.d.)
5 Ts zonnebloem olie
Bij elkaar doen, yufka bladeren er goed mee insmeren.
Gehakt
ui
peper
zout
Gehakt rullen en de rest van de ingredienten erbij doen.
Yufka door tweeen doen en eerste helft op elkaar leggen, gehakt er op leggen en het tweede gedeelte yufka er overheen leggen. Boven kant insmeren.
Oven voorverwarmen tot 180 graden, borek erin ongevveer 15 minuten tot de bovenkant bruin is.
Dit recept is van de moeder van een turkse kennis ik heb alleen het gehakt meer op smaak gebracht met tomatenpuree, knoflook beetje kaneel enz.
Ik vind falafel ook niet zo geweldig, maar kikkererwten kan je wel lekkere dingen mee doen. Heb er vanavond nog een pindasaus mee gebonden, en gebruik het eigenlijk altijd in gehaktballenquote:Op zondag 9 juni 2013 19:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
*oeps*
Heb het gauw aangepast.
Maar euh, dat verklaart misschien waarom ik falafel zo vies vindt, haha. Ongekookte kikkererwten, dat kan toch ook nooit lekker worden?
Pinda's in de vijzel of pindakaas als je haast hebtquote:Op zondag 9 juni 2013 23:19 schreef leeell het volgende:
Piet,
Wat is jouw recept voor pindasaus, hier zit een indonesisch tentje wat em zelf maakt (erg donker vettig en machtig) en die is vele male beter dan alle kant en klaar + snackbarvarianten die ik tot noch toe ben tegengekomen
2 dagen maxquote:Op maandag 10 juni 2013 21:46 schreef ErkendFokker het volgende:
Hoe lang is chocolademousse gemaakt van chocola, slagroom en rauw eiwit houdbaar in de koelkast?
Ok dan moet ie nu weg thanksquote:
Ik heb zo'n zelfde soort vraag. Heb tiramisu gemaakt in de veronderstelling dat we dat morgen gaan eten, maar het etentje is dus woensdag pas. Kan dat nog, 2 dagen in de koelkast?quote:Op maandag 10 juni 2013 21:46 schreef ErkendFokker het volgende:
Hoe lang is chocolademousse gemaakt van chocola, slagroom en rauw eiwit houdbaar in de koelkast?
In gehaktballen? Hoe maak jij die dan?quote:Op zondag 9 juni 2013 23:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind falafel ook niet zo geweldig, maar kikkererwten kan je wel lekkere dingen mee doen. Heb er vanavond nog een pindasaus mee gebonden, en gebruik het eigenlijk altijd in gehaktballen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |