abonnement Unibet Coolblue
  zondag 9 juni 2013 @ 14:45:38 #126
221912 minilot
Nancy boy
pi_127581088
Ik heb net op de markt min of meer per ongeluk (jongen van de kraam keek zo lief) een halve kilo gedroogde moerbeien gekocht. Witte en zwarte. Ik heb zo af en toe ooit wel eens een moerbei gegeten, maar had ze nooit eerder zelf in huis. Piet, wat zal ik er eens voor leuks mee doen? :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 9 juni 2013 @ 15:05:06 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127581668
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 14:45 schreef minilot het volgende:
Ik heb net op de markt min of meer per ongeluk (jongen van de kraam keek zo lief) een halve kilo gedroogde moerbeien gekocht. Witte en zwarte. Ik heb zo af en toe ooit wel eens een moerbei gegeten, maar had ze nooit eerder zelf in huis. Piet, wat zal ik er eens voor leuks mee doen? :)
Zo eten, of jam van maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 juni 2013 @ 15:12:56 #128
221912 minilot
Nancy boy
pi_127581927
Dat kan altijd natuurlijk, maar ik dacht: misschien heb je een tof recept. :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 9 juni 2013 @ 16:03:46 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127583775
Koken met wat water en suiker en dan even blenderen en zeven, af laten koelen en er sorbet van draaien? Das lekkerder met verse trouwens. Verder weet ik zo niets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 juni 2013 @ 16:43:27 #130
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_127585031
Piet, hoe behandel je spareribs met cola om ze malser te krijgen?
Spoilers!
pi_127585103
Klopt het dat kikkererwten die je laat staan weken niet echt zacht worden? 2 dagen laten staan, ze waren veel groter maar wel nog hard.

Ik had gehoopt dat ze zacht genoeg zouden worden om zelf fijn te maken voor falafel. Maar ze waren nog veel te hard (heb geen keukenmachine). Heb ze nu maar weggegooid, maar wil eigenlijk wel graag een keer falafel maken.

Zouden ze wel zacht genoeg worden als ik ze kook? Of moet ik toch echt een keukenmachine kopen.
  zondag 9 juni 2013 @ 16:47:11 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127585154
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 16:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Piet, hoe behandel je spareribs met cola om ze malser te krijgen?
Ze in cola marineren, 24 uur, het zuur maakt het bindweefsel zacht. Je kan ook azijn of citroensap gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 juni 2013 @ 16:51:34 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127585306
quote:
14s.gif Op zondag 9 juni 2013 16:45 schreef Myraela het volgende:
Klopt het dat kikkererwten die je laat staan weken niet echt zacht worden? 2 dagen laten staan, ze waren veel groter maar wel nog hard.

Ik had gehoopt dat ze zacht genoeg zouden worden om zelf fijn te maken voor falafel. Maar ze waren nog veel te hard (heb geen keukenmachine). Heb ze nu maar weggegooid, maar wil eigenlijk wel graag een keer falafel maken.

Zouden ze wel zacht genoeg worden als ik ze kook? Of moet ik toch echt een keukenmachine kopen.
Ik ben geen expert op de middenoosten keuken, maar een keukenmachine is verdomt handig voor falafel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 juni 2013 @ 17:04:01 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127585733
quote:
14s.gif Op zondag 9 juni 2013 16:45 schreef Myraela het volgende:
Klopt het dat kikkererwten die je laat staan weken niet echt zacht worden? 2 dagen laten staan, ze waren veel groter maar wel nog hard.

Ik had gehoopt dat ze zacht genoeg zouden worden om zelf fijn te maken voor falafel. Maar ze waren nog veel te hard (heb geen keukenmachine). Heb ze nu maar weggegooid, maar wil eigenlijk wel graag een keer falafel maken.

Zouden ze wel zacht genoeg worden als ik ze kook? Of moet ik toch echt een keukenmachine kopen.
Ja, alleen weken helpt niet. Je moet ze ook nog even koken. *oeps* *wrongggg*


Zelf kikkererwten weken

[ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 09-06-2013 19:17:24 ]
  zondag 9 juni 2013 @ 17:09:26 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127585895
Nee, niet koken zegt de moeder van mijn tunesische vriend
Hier een goed flimpje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 juni 2013 @ 17:16:07 #136
221912 minilot
Nancy boy
pi_127586108
Inderdaad niet koken, zeg ik als falafelaficionado! Gewoon weken (beetje soda in het water), dan in de keukenmachine of zelfs in een vleesmolen, mocht je die wél hebben. ^O^
Zonder gaat het niet zo makkelijk, want simpelweg prakken lukt niet. Met een struise vijzel en heeeeeeeeeeeel veel geduld kom je er vast ook wel, maar falafel maken lukt heus prima met mijn cheapass keukenmachientje van dertig euro. Aanschaffen dus! :Y

Je kunt de erwten wel koken hoor, maar dan krijg je kleffe, zompige falafel. :N
Let me see you stripped down to the bone
pi_127588040
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2013 14:43 schreef EnemyRock het volgende:
Hey Piet, heb je toevallig een lekker recept voor Börek?
Beter laat als nooit :)

Borek

1 glas melk
1 ei
2-3 Ts yoghurt (turks, grieks o.i.d.)
5 Ts zonnebloem olie

Bij elkaar doen, yufka bladeren er goed mee insmeren.

Gehakt
ui
peper
zout

Gehakt rullen en de rest van de ingredienten erbij doen.

Yufka door tweeen doen en eerste helft op elkaar leggen, gehakt er op leggen en het tweede gedeelte yufka er overheen leggen. Boven kant insmeren.

Oven voorverwarmen tot 180 graden, borek erin ongevveer 15 minuten tot de bovenkant bruin is.

Dit recept is van de moeder van een turkse kennis ik heb alleen het gehakt meer op smaak gebracht met tomatenpuree, knoflook beetje kaneel enz.
  zondag 9 juni 2013 @ 19:19:48 #138
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127590405
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, niet koken zegt de moeder van mijn tunesische vriend
*oeps*

Heb het gauw aangepast.

Maar euh, dat verklaart misschien waarom ik falafel zo vies vindt, haha. Ongekookte kikkererwten, dat kan toch ook nooit lekker worden? ;)
  zondag 9 juni 2013 @ 22:04:34 #139
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127599559
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 18:14 schreef Sorella het volgende:

[..]

Beter laat als nooit :)

Borek

1 glas melk
1 ei
2-3 Ts yoghurt (turks, grieks o.i.d.)
5 Ts zonnebloem olie

Bij elkaar doen, yufka bladeren er goed mee insmeren.

Gehakt
ui
peper
zout

Gehakt rullen en de rest van de ingredienten erbij doen.

Yufka door tweeen doen en eerste helft op elkaar leggen, gehakt er op leggen en het tweede gedeelte yufka er overheen leggen. Boven kant insmeren.

Oven voorverwarmen tot 180 graden, borek erin ongevveer 15 minuten tot de bovenkant bruin is.

Dit recept is van de moeder van een turkse kennis ik heb alleen het gehakt meer op smaak gebracht met tomatenpuree, knoflook beetje kaneel enz.
Bedankt, kan ik die Yufka bladeren gewoon in een willekeurige turkse winkel kopen?
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127600449
IK heb ze bij de dekamarkt vandaan.
  zondag 9 juni 2013 @ 23:16:45 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127603916
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 19:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

*oeps*

Heb het gauw aangepast.

Maar euh, dat verklaart misschien waarom ik falafel zo vies vindt, haha. Ongekookte kikkererwten, dat kan toch ook nooit lekker worden? ;)
Ik vind falafel ook niet zo geweldig, maar kikkererwten kan je wel lekkere dingen mee doen. Heb er vanavond nog een pindasaus mee gebonden, en gebruik het eigenlijk altijd in gehaktballen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 juni 2013 @ 23:19:13 #142
256666 leeell
I know you're lonely
pi_127604057
Piet,
Wat is jouw recept voor pindasaus, hier zit een indonesisch tentje wat em zelf maakt (erg donker vettig en machtig) en die is vele male beter dan alle kant en klaar + snackbarvarianten die ik tot noch toe ben tegengekomen
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  maandag 10 juni 2013 @ 21:46:31 #143
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_127637984
Hoe lang is chocolademousse gemaakt van chocola, slagroom en rauw eiwit houdbaar in de koelkast?
  maandag 10 juni 2013 @ 21:50:15 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127638201
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 23:19 schreef leeell het volgende:
Piet,
Wat is jouw recept voor pindasaus, hier zit een indonesisch tentje wat em zelf maakt (erg donker vettig en machtig) en die is vele male beter dan alle kant en klaar + snackbarvarianten die ik tot noch toe ben tegengekomen
Pinda's in de vijzel of pindakaas als je haast hebt
Water
Ketjap
Knoflook
sambal
trassi
palmsuiker als je hem zoeter wilt hebben
ik doe er relatief veel water in en krijg dan een dunne saus, die ik bind met wat kikkererwten, dan blijft ie lichter dan als je hem met pinda bindt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 juni 2013 @ 21:50:34 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127638216
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 21:46 schreef ErkendFokker het volgende:
Hoe lang is chocolademousse gemaakt van chocola, slagroom en rauw eiwit houdbaar in de koelkast?
2 dagen max
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 juni 2013 @ 21:51:48 #146
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_127638307
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

2 dagen max
Ok dan moet ie nu weg :) thanks
pi_127639570
Helemaal blij vandaag witte asperges met zelfgemaakte hollandaisse saus gemaakt, erg goed gelukt uit mijn wannee kookboek
  † In Memoriam † maandag 10 juni 2013 @ 22:11:59 #148
91830 MaximusTG
pi_127639780
Lekker! Had gisteren pasta carbonara met groene asperges. Was ook lekker!

Ouders van mn vriendin gingen ook asperges eten - meer dan 1 kg per persoon :X . Stukgekookt :'(
  maandag 10 juni 2013 @ 22:19:03 #149
208890 June.
Seriously?
pi_127640280
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 21:46 schreef ErkendFokker het volgende:
Hoe lang is chocolademousse gemaakt van chocola, slagroom en rauw eiwit houdbaar in de koelkast?
Ik heb zo'n zelfde soort vraag. Heb tiramisu gemaakt in de veronderstelling dat we dat morgen gaan eten, maar het etentje is dus woensdag pas. Kan dat nog, 2 dagen in de koelkast?
Shine bright like a diamond.
pi_127641618
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 23:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind falafel ook niet zo geweldig, maar kikkererwten kan je wel lekkere dingen mee doen. Heb er vanavond nog een pindasaus mee gebonden, en gebruik het eigenlijk altijd in gehaktballen
In gehaktballen? Hoe maak jij die dan?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')