abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 22 mei 2013 @ 10:52:22 #176
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_126851725
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 08:00 schreef ArtistA het volgende:
Ben ik de enige die het na de eerste keer luisteren als instant classic beschouwt?
Classic? Nu nog niet. Ontzettend goed na 3x luisteren? Ja :)
pi_126867296
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 08:00 schreef ArtistA het volgende:
Ben ik de enige die het na de eerste keer luisteren als instant classic beschouwt?
Misschien wel beste Queens of the Stone Age album. I Appear Missing, wat een nummer!
pi_126867436
Het is wel een album waar je aan moet wennen ja.
Alleen het laatste nummer kan ik echt helemaal niks mee. Zeker niet na zo'n ontzettende top track als I Appear Missing.
  woensdag 22 mei 2013 @ 18:54:44 #180
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_126868350
quote:
14s.gif Op woensdag 22 mei 2013 18:27 schreef louweed het volgende:

[..]

Misschien wel beste Queens of the Stone Age album. I Appear Missing, wat een nummer!
:')
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_126886310
Heb 'm inmiddels ook maar ga hem morgen even luisteren.

quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 21:35 schreef ArtistA het volgende:
Wat een plaat! Kan niet wachten op de cd, weiger dit te downloaden!
Waar staat cd voor? Is dat iets nieuws?
  donderdag 23 mei 2013 @ 00:32:43 #182
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_126887784
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 23:58 schreef Nober het volgende:
Waar staat cd voor? Is dat iets nieuws?
Een compact disc (compacte schijf), tegenwoordig meestal cd genoemd, in de begintijd ook wel compactplaat, is een optische schijf, die oorspronkelijk voor de opslag van muziek werd gebruikt (als vervanger van de grammofoonplaat van vinyl), maar die sinds een paar jaar na de introductie ook voor opslag van andersoortige gegevens wordt ingezet zoals de cd-rom en cd-video. Het cd-systeem is gezamenlijk ontwikkeld door Philips en Sony/CBS. De eerste cd ter wereld werd gefabriceerd op 17 augustus 1982 door het Philipsonderdeel Polygram te Langenhagen. De introductie van de eerste spelers vond plaats in Japan in oktober 1982; de rest van de wereld volgde in maart 1983. In 1986 werd de cd-rom (waarbij 'rom' staat voor 'read-only memory') geïntroduceerd. De cd-rom, die data bevat, wordt vrijwel uitsluitend in computers gebruikt. In 1988 werd de cd-r(ecordable) geïntroduceerd, een door een gebruiker zelf te beschrijven (ook wel het zogenaamde 'branden') schijf.

Arthur Schawlow en Charles Townes, verbonden aan Bell Labs vonden in 1958 de laser uit, dit heeft mogelijk de Amerikaanse uitvinder David Paul Gregg in 1961 geïnspireerd tot het indienen van een octrooi voor een optisch leesbare videoplaat. Paul Gregg deed zijn uitvinding toen hij werkte voor de Amerikaanse firma 3M. Hij begon later zijn eigen firma, Gauss Electrophysics Inc. Omdat een videoplaat de mogelijkheid gaf om goedkoop films aan de man te brengen (het duurde nog tien jaar voordat videorecorders op de markt zouden komen), zag de filmproducent MCA wel wat in deze uitvinding. In 1968 kocht MCA Gauss Electrophysics Inc, uiteraard inclusief de 'optische' octrooiportefeuille. Gregg heeft een groot aantal octrooien op zijn naam staan, echter van groot belang was tot 2007 zijn Amerikaanse octrooi 4.893.297, dat een brede beschrijving geeft van optische opname.

Geschiedenis
Deze octrooiaanvraag werd ingediend in 1968, het octrooi werd 22 jaar later verleend aan de eigenaar toentertijd (Pioneer); de termijn verliep in 2007.

Videoplaten

Parallel aan, en zeker mede geïnspireerd door, deze Amerikaanse ontwikkelingen begon in 1969 een groepje onderzoekers in het Philips Natuurkundig Laboratorium (NatLab) te Waalre te experimenteren met videoplaten. In 1975 werd besloten tot een technische en commerciële samenwerking tussen MCA en Philips. Er kwam een kink in de kabel toen Sony in 1976 de Betamax-videocassetterecorder (VCR) uitbracht, later gevolgd door JVC's VHS, en nog veel later door Philips' Video 2000. Deze ontwikkeling was natuurlijk een tegenvaller want de videorecorder kan programma's opnemen, terwijl de videoplaat alleen maar kan worden afgespeeld. Dit alles leidde tot onzekerheid en grote vertraging, maar in 1978 werd eindelijk de lang verwachte Video Long Play (VLP) (ook wel bekend onder de namen LaserVision Disc of DiscoVision) op de Amerikaanse markt geïntroduceerd. MCA leverde de platen en Magnavox, een volledig Amerikaanse Philipsdochter, leverde de spelers, die in Eindhoven werden geproduceerd.

De verstandhouding tussen beide partijen, MCA en Philips, was inmiddels verslechterd. Dit kwam door enerzijds technische aspecten (zoals platen die fysiek niet in de spelers pasten), als door commerciële verwachtingen. Veel consumenten waren namelijk in de veronderstelling dat men ook kon opnemen op de laserdiscs.

In Japan heeft de LaserVision Disc, uitgebracht door Pioneer, later wel voet aan de grond gekregen.
Digitale audioplaat

Waarschijnlijk zou na dit VLP-drama het optisch opnemen voorgoed zijn vergeten, ware het niet dat ingenieurs van Philips Audio, Boonstra en Van Alem, een audioplaat, de ALP (Audio Long Play) hadden ontwikkeld, die op dezelfde wijze als de VLP werkte. Begin 1974 begonnen de industriegroep 'Audio' en het NatLab samen met het ontwikkelen van een optische audioschijf met een diameter van 20 cm, de ALP.[1] De doelstelling was om de geluidskwaliteit van deze schijf die van de kwetsbare vinyl langspeelplaat te laten overtreffen. Om dit doel te bereiken vormde Lou Ottens, de technisch directeur bij Audio, een projectgroep bestaande uit zeven leden. De leider van deze projectgroep werd Ir. Loek Boonstra, bij Audio. Ir. Lorend Vries en zijn assistent Theo Diepeveen, beiden van het NatLab, behoorden tot deze project-groep. In maart 1974 adviseerden Dr. Hans Peek en Vries tijdens een ALP-VLP bijeenkomst een digitale audioregistratie, omdat dan een fouten-corrigerende code kon worden toegevoegd.[1]

Tegen het einde van 1977 erkende de Audio industriegroep dat dit de enige resterende methode was om een 'compact disc' met superieure geluidskwaliteit te realiseren. Dit had tot gevolg dat Vries en Diepeveen een fouten-corrigerende coder-decoder bouwden die in de zomer van 1978 aan Audio overhandigd werd. De foutcorrigerende decoder werd in het prototype van een cd-speler ingebouwd.[1] Deze speler werd samen met een cd-schijf met een diameter van 11,5 cm, op 8 maart 1979 door Joop Sinjou, de leider van het Audio-CD-laboratorium, aan de internationale pers getoond en gedemonstreerd.[2] Om deze doorbraak te herdenken, ontving Philips op 6 maart 2009, tijdens een druk bezochte ceremonie in de aula van de TU/e, een 'IEEE Milestone award'.[3] Ook Sony waardeerde deze doorbraak, met als gevolg dat in augustus 1979, een samenwerking met Philips ontstond. Dit resulteerde in juni 1980, in de Philips-Sony cd-standaard].[3]

Men experimenteerde eerst met breedbandfrequentiemodulatie en later, in 1976, met digitaal geluid. Ook andere firma's, zoals Sony, werkten aan prototypes van een optische digitale audioplaat. In 1979 werd door Philips en Sony op hoog niveau besloten te gaan samenwerken bij de ontwikkeling van de audioplaat. De bedrijven complementeerden elkaar goed: Philips had nog veel ongebruikte videoplaatoctrooien en Sony had de nodige specialisten in digitale technieken. Er werd een kleine groep van topspecialisten van Sony en Philips geformeerd, waaronder prominente leden Dr. Toshi Doi en Kees Immink. Ze kregen de opdracht om de nieuwe audioplaat tot in het kleinste detail uit te werken en moesten goede oplossingen zoeken voor alle moeilijke technische problemen zoals speelduur, plaatdiameter en andere mechanische specificaties. Ook de geluidskwaliteit – samplerate en resolutie – moesten worden gekozen.

Philips startte haar cd-lab op 9 maart 1979. Na een jaar hard werken en delibereren publiceerden Philips en Sony in 1980 het Rode Boekje, de Compact Disc-standaard, dat alle details beschreef om een compact disc, -plaat en -speler, te fabriceren. De eerste cd ter wereld werd gefabriceerd op 17 augustus 1982 door het Philipsonderdeel Polygram te Langenhagen en was bedoeld voor de Japanse markt. De eerste cd bevatte het album The Visitors van ABBA. De eerste Compact Disc van een Nederlandse artiest was het album 4us van de groep Doe Maar.

Eind 1982, vier jaar na de introductie van de VLP in Atlanta (Verenigde Staten), brachten Sony (Sony CDP-101), Hitachi (Hitachi DA-1000) en Philips (Philips CD-100) de eerste cd-spelers uit in Japan. Deze gebeurtenis wordt de Big Bang van de digitale audiorevolutie genoemd. Kort daarna volgde de beschikbaarheid van deze producten in Europa (eind 1982) en Amerika (maart 1983). De productie van de eerste Philips-cd-spelers vond plaats in de Philipsvestiging in Hasselt. De cd is uitgegroeid tot een veelzijdige dataplaat. De eerste volledig digitale cd (DDD) verscheen in 1985. Het was het album Brothers in Arms van Dire Straits. In 1985 werd de cd-rom uitgebracht, die het mogelijk maakte om massale hoeveelheden computerdata te verspreiden. In 1987 introduceerde Philips de cd-video, een cd met geluid en beeld. Een beschrijfbare digitale plaat, cd-r, werd in 1990 geïntroduceerd. De cd-r werd de de facto standaard voor de uitwisseling van data en muziek. De cd-familie is zeer succesvol: in 2004 werden er wereldwijd circa 30 miljard cd-, cd-rom- en cd-r-platen verkocht.

In 2007, dus 25 jaar na de introductie, waren er wereldwijd in totaal reeds 200 miljard cd's verkocht.

Uiteraard is de cd tevens de voorloper gebleken van meer geavanceerde producten, zoals de dvd.

De cd-techniek werd naast gebruik van audio- of video-opslag ook toegepast voor de opslag van data.

Meeeerrrrr http://nl.wikipedia.org/wiki/Compact_disc
  donderdag 23 mei 2013 @ 08:44:59 #183
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_126891551
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 23:58 schreef Nober het volgende:
Heb 'm inmiddels ook maar ga hem morgen even luisteren.

[..]

Waar staat cd voor? Is dat iets nieuws?
De afkorting CD staat voor Chronisch Desolaat, het is een ziekte die voorkomt bij mensen met een goeie muzieksmaak en ervoor kiezen toch te betalen voor iets wat ze waardevol achten.
  donderdag 23 mei 2013 @ 09:05:21 #184
388724 JaqenHghar
Valar morghulis
pi_126891949
quote:
3s.gif Op donderdag 23 mei 2013 08:44 schreef ArtistA het volgende:

[..]

De afkorting CD staat voor Chronisch Desolaat, het is een ziekte die voorkomt bij mensen met een goeie muzieksmaak en ervoor kiezen toch te betalen voor iets wat ze waardevol achten.
Echte-muziek-luister-je-vanaf-een-plaat-audiofielen kom er maar in :D :')
  donderdag 23 mei 2013 @ 09:26:50 #185
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_126892432
quote:
1s.gif Op donderdag 23 mei 2013 09:05 schreef JaqenHghar het volgende:

[..]

Echte-muziek-luister-je-vanaf-een-plaat-audiofielen kom er maar in :D :')
Maar die past niet in de binnenzak van m'n jas.
  Moderator donderdag 23 mei 2013 @ 09:28:11 #186
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_126892454
quote:
1s.gif Op donderdag 23 mei 2013 09:05 schreef JaqenHghar het volgende:

[..]

Echte-muziek-luister-je-vanaf-een-plaat-audiofielen kom er maar in :D :')
:W hallo (ohnee ik ben alleen niet van dat laatste woordje)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator donderdag 23 mei 2013 @ 09:28:24 #187
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_126892459
quote:
15s.gif Op donderdag 23 mei 2013 09:26 schreef ArtistA het volgende:

[..]

Maar die past niet in de binnenzak van m'n jas.
Vouwen
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  donderdag 23 mei 2013 @ 09:29:21 #188
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_126892473
quote:
2s.gif Op donderdag 23 mei 2013 09:28 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

:W hallo (ohnee ik ben alleen niet van dat laatste woordje)
...in?
quote:
2s.gif Op donderdag 23 mei 2013 09:28 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Vouwen
Ik las vrouwen. :)
  Moderator donderdag 23 mei 2013 @ 09:30:12 #189
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_126892493
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 09:29 schreef ArtistA het volgende:

[..]

...in?

Audiofielen (geluidskwaliteit vind ik niet zo boeiend, toch vind ik platen een tikkie toffer dan cds, al luister ik beide)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  donderdag 23 mei 2013 @ 10:25:18 #190
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_126894043
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 11:28 schreef Belabor het volgende:
Succes mensen! Ik zag net dat Soundgarden een show heeft aangekondigd in september in de HMH en dat Graveyard als opener meegaat, dus daar ga ik donderdag kaarten voor halen. Ik ga Queens wel zien op Pinkpop!
Jaaaaaaaaaaa we hebben hier kaarten gescoord voor O+ Soundgarden O+
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  donderdag 23 mei 2013 @ 10:36:52 #191
267352 Belabor
Why stay? Explore!
pi_126894395
quote:
14s.gif Op donderdag 23 mei 2013 10:25 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

Jaaaaaaaaaaa we hebben hier kaarten gescoord voor O+ Soundgarden O+
Ik heb ze ook binnen! Kijk er al naar uit, zeker omdat ik ook al groot fan ben van Graveyard. Zin in! :)

Morgenochtend heel vroeg (3 uur volgens mij) wordt trouwens het volledige optreden van QotSA in The Wiltern in Los Angeles live gestreamd op internet. Ze gaan het hele album van begin tot eind spelen. Als ik een recording gevonden heb plaats ik hier wel een link!
  donderdag 23 mei 2013 @ 10:40:16 #192
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_126894536
quote:
14s.gif Op donderdag 23 mei 2013 10:36 schreef Belabor het volgende:

[..]

Ik heb ze ook binnen! Kijk er al naar uit, zeker omdat ik ook al groot fan ben van Graveyard. Zin in! :)
Gelukkig geen QOTSA in de Effenaar/melkweg-toestanden, daar vreesde ik voor.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  donderdag 23 mei 2013 @ 13:14:15 #193
388724 JaqenHghar
Valar morghulis
pi_126900167
quote:
2s.gif Op donderdag 23 mei 2013 09:30 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Audiofielen (geluidskwaliteit vind ik niet zo boeiend, toch vind ik platen een tikkie toffer dan cds, al luister ik beide)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 23 mei 2013 @ 13:14:43 #194
388724 JaqenHghar
Valar morghulis
pi_126900181
quote:
14s.gif Op donderdag 23 mei 2013 10:36 schreef Belabor het volgende:

[..]

Ik heb ze ook binnen! Kijk er al naar uit, zeker omdat ik ook al groot fan ben van Graveyard. Zin in! :)

Morgenochtend heel vroeg (3 uur volgens mij) wordt trouwens het volledige optreden van QotSA in The Wiltern in Los Angeles live gestreamd op internet. Ze gaan het hele album van begin tot eind spelen. Als ik een recording gevonden heb plaats ik hier wel een link!
_O_ _O_
  donderdag 23 mei 2013 @ 13:16:11 #195
267352 Belabor
Why stay? Explore!
pi_126900222
Heb me net laten vertellen dat het live concert dus morgen om 5 uur 's ochtends zal zijn!

Linkje: http://www.npr.org/event/(...)ckwork?sc=tw&cc=twmp

Tevens is er een gerucht dat ze die show groots aan gaan pakken en tijd hebben om 27 tracks te spelen. Dat blijft echter nog een gerucht.
pi_126940906
Zo terecht

qotsa twitterde op vrijdag 24-05-2013 om 02:13:58 if you are coming to the show in LA tonight, no cameras. watch the show with your eyeballs not your phone. reageer retweet
  Moderator vrijdag 24 mei 2013 @ 11:30:59 #197
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_126941584
quote:
14s.gif Op donderdag 23 mei 2013 10:25 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

Jaaaaaaaaaaa we hebben hier kaarten gescoord voor O+ Soundgarden O+
_O_ tof ik wil daar ook wel heen krijg alleen nog niemand mee
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator vrijdag 24 mei 2013 @ 11:31:39 #198
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_126941605
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 11:10 schreef TUFKAL het volgende:
Zo terecht

qotsa twitterde op vrijdag 24-05-2013 om 02:13:58 if you are coming to the show in LA tonight, no cameras. watch the show with your eyeballs not your phone. reageer retweet
_O_
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 24 mei 2013 @ 11:45:40 #199
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_126942004
ja, de eerste rij behangen met smartphones is superirritant.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_126942491
quote:
13s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 11:45 schreef SEMTEX het volgende:
ja, de eerste rij behangen met smartphones is superirritant.
Om het even welke rij het is sowieso irritant.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')