abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 10 mei 2013 @ 17:19:49 #1
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_126311293
Op FOK! hebben wij een policy rondom het vragen naar een diagnose die uitgaat van een paar principes.

Op FOK! doen we niet aan fysieke en mentale/psychische diagnosestelling, we zijn geen medisch forum, noch zijn wij als crew medisch geschoolde artsen. Ook weten wij niet altijd wie er achter een user zit die stellig beweert dat het toch dit of dat moet zijn, wij kunnen niet controleren of iemand de juiste kwalificaties heeft om iemand te diagnostiseren. Dus simpel gezegd, FOK! is niet het platform om doktertje te spelen. Natuurlijk is het wel zo dat je gewoon over je ervaringen kunt vertellen en ja er zijn altijd grijze gebieden over wat wel en niet kan, en daar zijn wij voor als crew om dat te bepalen of iets wel of niet mag of kan.

Een ander aspect zijn topics waarbij de user al zichzelf, zonder daadwerkelijk raadpleging van een arts of behandelaar, diagnostiseert. Dit soort zoekgedrag kan leiden tot gevaarlijke situaties en misdiagnoses waarbij je jezelf iets ergs aanpraat over welke ziekte je al dan niet zal hebben.

Zelfdiagnose leidt tot verkeerde informatie:

• De meeste medische websites draaien op een simpele database en zoekmachine die probeert je vraag te matchen aan ziektes en symptomen. Ze kunnen redelijk goed in het uitspugen van een lijst mogelijke ziektes maar verder ook niet. Oorzaken voor de aandoening kunnen afwezig zijn en het is moeilijk om symptomen te specificeren, helemaal als het om het omschrijven ervan in simpele taal gaat. Er bestaan ook haast geen websites die kunnen omgaan met meerdere symtomen. Dit kan alleen gedaan worden door naar een specifieke ziekte te vragen en zo een lijst met symptomen te krijgen en deze te vergelijken met het lijstje van andere ziektes.

• Deze websites kunnen geen uitsluitsel geven van serieuze ziektes die veroorzaakt worden door algemene symptomen zoals koorts, aangezien deze meerdere oorzaken kan hebben

• Zelfdiagnose kan leiden tot het hebben van extreem serieuze ziektes of aandoeningen die gebaseerd zijn op foute conclusies. over diagnostisering is een groot probleem, zelfs voor hen die niet hypochondrisch zijn. Je maakt je zorgen en gaat uit van de slechtste scenarios waardoor je geleid wordt tot het zoeken naar serieuzere ziektes in plaats van zoeken naar minder ernstige aandoeningen. Als je bijvoorbeeld onverwachts afvalt hoef je natuurlijk niet gelijk kanker te hebben. Deze vorm van over diagnostiseren van serieuze ziektes en aandoeningen kan gezien worden als een soort van internet hypochondrie, ook wel cyberchondria

• Niet alle symptomen worden genoemd of worden gemist omdat men niet weer waar je precies op zoekt. Alleen je arts heeft de ervaring en kennis om een diagnose te stellen gebaseerd op een volle diagnose lijst aan de hand van de juiste vragen en juiste tests

• Een ander aspect is simpel dat je je niet bewust bent van all je symptomen, een getrainde arts die weet waarnaar hij moet zoeken aan de hand van daarvoor speciaal gemaakte richtlijnen zal weten wat de volgende controle stap is om tot de juiste diagnose te komen. Veel van de dingen waar een arts naar zoekt zal niet meteen voor de hand liggen voor een ongetraind persoon.

Dus, vraag niet om een diagnose, stel geen diagnose en mocht je de meest verschrikkelijke zelfdiagnose hebben gesteld of denk je zeker te weten dat je iets mankeert meldt dat dan bij je arts of behandelaar. Hier op FOK! zijn we daar niet voor getraind noch zijn we experts, het enige wat we wel kunnen is onze ervaringen delen.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')