FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe moet je spekjes bakken?
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 19:17
Ik had gister spekjes gebakken maar dat koekte helemaal aan in de pan. Hoe voorkom ik dit? Ik heb wel bijna hele tijd de spekjes bewogen zodat ze niet zouden aankoeken maar dat hielp dus niks.
Misschien een stomme vraag maar ik heb echt heel lang geen spekjes meer gebakken.
Doe ik iets verkeerd? Ik had wel de aller aller goedkoopste spekjes gehaald. 75 cent voor 250 gram. En ik heb een pan zonder anti-aanbak. Maar eentje met gaatjes zeg maar zo:
Curve_Koekenpan__50bd76d01d5e3.jpg Maar dan met een normaal handvat natuurlijk maar dit is het enigste plaatje van dit soort bodem die ik kon vinden op het internet.

Wat doe ik verkeerd? Het was een laag die ook niet zomaar af te wassen was.
densmeezaterdag 6 april 2013 @ 19:18
spek bakken is zo ongeveer het eenvoudigste wat er is, en hoe ja dat kunt laten aan koeken begrijp ik ook niet
nofxtbrzaterdag 6 april 2013 @ 19:18
Boter?
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 19:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:18 schreef nofxtbr het volgende:
Boter?
Spek is wel vet genoeg om zonder boter te kunnen lijkt me.
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 19:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:18 schreef densmee het volgende:
spek bakken is zo ongeveer het eenvoudigste wat er is, en hoe ja dat kunt laten aan koeken begrijp ik ook niet
Nee ik snap het ook niet :') Lijkt me niet dat het aan de pan kan liggen toch? Vroeger had ik een anti-aanbak pan. Maar met een pan als ik nu heb moet het ook gewoon kunnen lijkt me toch? Zover ik me kan herinneren heb ik ook nog nooit spekkies aan latten bakken. Maar het is wel 3+ jaar dat ik spekkies gebakken heb. En dat was nog voor me hersenbloeding, dus ik kan het me ook verkeerd herinneren.
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 19:22
Kun je trouwens met magrerine bakken?
Kirovzaterdag 6 april 2013 @ 19:23
Olijfolie erin kwakken wil ook wel :P
ikbennieuwopfokzaterdag 6 april 2013 @ 19:23
Vegetarische spek misschien? Anders echt geen idee :P
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 19:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:23 schreef Kirov het volgende:
Olijfolie erin kwakken wil ook wel :P
Ja maar dat hoeft toch niet met spek?
Kirovzaterdag 6 april 2013 @ 19:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:23 schreef borbit het volgende:

[..]

Ja maar dat hoeft toch niet met spek?
Ik doe dat altijd wel, of de pan is te heet
#ANONIEMzaterdag 6 april 2013 @ 19:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:22 schreef borbit het volgende:
Kun je trouwens met magrerine bakken?
Ja, margarine bevat nl. vooral plantaardige oliën. Maar niet met "boter light", dat bestaat vooral uit water.
RetepVzaterdag 6 april 2013 @ 19:24
Je moet ze niet te heet zetten en lang laten uitbakken. Werkt bij mij altijd. Maar heb ook alleen anti-aanbakpannen.
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 19:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:23 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
Vegetarische spek misschien? Anders echt geen idee :P
Gewoon normale spekkies. Zit sowieso geen vlees in spekkies toch? Ze waren van het merk Hopla.
Kirovzaterdag 6 april 2013 @ 19:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:25 schreef borbit het volgende:

[..]

Gewoon normale spekkies. Zit sowieso geen vlees in spekkies toch? Ze waren van het merk Hopla.
Over wat voor spekkies hebben we het? Snoep spekkies of vlees spekkies?
densmeezaterdag 6 april 2013 @ 19:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:25 schreef borbit het volgende:

[..]

Gewoon normale spekkies. Zit sowieso geen vlees in spekkies toch? Ze waren van het merk Hopla.
goed, ZcixqkpHkG.jpeg
MrDoozaterdag 6 april 2013 @ 19:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:27 schreef Kirov het volgende:

[..]

Over wat voor spekkies hebben we het? Snoep spekkies of vlees spekkies?
Dit wordt ineens een heel vaag topic
wootahHzaterdag 6 april 2013 @ 19:37
Je hebt gewoon een bagger pan.
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 19:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:37 schreef wootahH het volgende:
Je hebt gewoon een bagger pan.
Ja ik weet het. Maar het budget laat momenteel een betere pan niet toe. Ik leg wel iedere maand een deel van mijn loon opzij om in de toekomst een betere pan te kunnen aanschaffen.
wootahHzaterdag 6 april 2013 @ 19:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:38 schreef borbit het volgende:

[..]

Ja ik weet het. Maar het budget laat momenteel een betere pan niet toe. Ik leg wel iedere maand een deel van mijn loon opzij om in de toekomst een betere pan te kunnen aanschaffen.
ga naar de action. 8 euro heb je en prima pan. Kun je ook normaal eitjes bakken
RobinOokzaterdag 6 april 2013 @ 19:46
Op zacht vuur zetten en geduld hebben. Het vet moet de tijd krijgen om eruit te kunnen smelten. Maar ik heb ook wel eens spek dat minder goed smelt. Gewoon een scheutje olie erbij als je geen geduld hebt. Om "een beginnetje" te maken.
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 19:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:39 schreef wootahH het volgende:

[..]

ga naar de action. 8 euro heb je en prima pan. Kun je ook normaal eitjes bakken
Kijk we hebben hier maar 1 winkel. En alles moet natuurlijk ingevlogen worden. Levensmiddelen worden (gelukkig!) gesubsidieerd dus die hebben gewoon de zelfde prijzen als op het vaste land. De niet eetbare producten worden daardoor natuurlijk heel erg duur. Dus ik kijk toch tegen een investering van zo'n 100 euro. Nou help ik af en toe in de winkel om wat korting te krijgen. Maar daar krijg ik natuurlijk niet voor betaald (behalve de korting dan) Op mijn eigen werk is er op het moment bijna niks te doen, dit maakt het allemaal lastig. Ergens in de komende 3 maanden moet het wel te regelen zijn. Maar voor nu zou ik graag weten hoe je spekkies in een ouderwetse koekenpan moet bakken zonder dat ze aanbranden. Het aanbranden heeft me bijna een week rantsoen afwasmiddel gekost.

[ Bericht 5% gewijzigd door borbit op 06-04-2013 20:02:32 (spelfoutjes aangepast. ) ]
Wrinexzaterdag 6 april 2013 @ 20:03
Hahaha deze topic :')
uniekhoornzaterdag 6 april 2013 @ 20:06
Wat Robin zegt. Rust en geduld en de ene spek is de andere niet.
Zwoerd bakken b.v. je kan zo je best doen met zwoerd wat gewoon niet wil..

Rustig op vuur en dat moet leren want je hebt ALTIJD de neiging om het vuur hoog te zetten :P
borbitzaterdag 6 april 2013 @ 20:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 20:06 schreef uniekhoorn het volgende:
gt. Rust en geduld en de ene spek is de andere niet.
Zwoerd bakken b.v. je kan zo je best doen met zwoerd wat gewoon niet wil..
Ja dat zal het wel zijn. Ik had juist de pan eerst warm gemaakt omdat ik dacht dat het dan niet zou aanbranden.
Viking84zaterdag 6 april 2013 @ 20:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:46 schreef borbit het volgende:

[..]

Kijk we hebben hier maar 1 winkel. En alles moet natuurlijk ingevlogen worden. Levensmiddelen worden (gelukkig!) gesubsidieerd dus die hebben gewoon de zelfde prijzen als op het vaste land. De niet eetbare producten worden daardoor natuurlijk heel erg duur. Dus ik kijk toch tegen een investering van zo'n 100 euro. Nou help ik af en toe in de winkel om wat korting te krijgen. Maar daar krijg ik natuurlijk niet voor betaald (behalve de korting dan) Op mijn eigen werk is er op het moment bijna niks te doen, dit maakt het allemaal lastig. Ergens in de komende 3 maanden moet het wel te regelen zijn. Maar voor nu zou ik graag weten hoe je spekkies in een ouderwetse koekenpan moet bakken zonder dat ze aanbranden. Het aanbranden heeft me bijna een week rantsoen afwasmiddel gekost.
zit je in een onderzoekscentrum op de Noordpool ofzo? :o Serieuze vraag btw
H_Tzaterdag 6 april 2013 @ 20:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 april 2013 19:46 schreef borbit het volgende:

[..]

Kijk we hebben hier maar 1 winkel. En alles moet natuurlijk ingevlogen worden.
Op wat voor vaag eiland zit je?
Mirjamzaterdag 6 april 2013 @ 20:16
borbit kap eens met je oeverloze geouwehoer