abonnement Unibet Coolblue
pi_124778002


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
pi_124778196
kut, deel vergeten aan te passen, kan een modje dat even doen ajb? ~:)

ontopic:
everything or nothing: the untold story of 007


geen film, maar een docu over 007, hoe het begonnen is bij ian fleming, en later de productie van de films door albert broccoli en harry salzman. een must-see voor de echte bond-fan, maar sowieso interessant om eens te zien wat voor gezeik ze door de jaren heen hebben mogen meemaken, gezeik met connery, een vriend van ian fleming, waarom george lazenby stopte na 1 bond, waarom pierce brosnan later bond werd dan aanvankelijk de bedoeling was, titels en uitspraken in films die verwijzen naar al die gebeurtenissen die men meemaakte, kortom, geweldig. vind ik. :P

cijfer: 8
  dinsdag 2 april 2013 @ 00:12:31 #3
370431 drakin
vurig typje
pi_124778817
Rise of the Guardians

Rise of the Guardians (2012) - IMDb

Kreeg de tip en dacht o die heb ik nog liggen, dus vrijdag lekker gekeken.
De ideale tijd ervoor, want het speelde zxich af vlak voor pasen en het was koud! Tot zover klopte het en het was ook nog een erg aardige film om te zien.
In het begin, later nam het helaas in kracht af en werden bangmakerijdingen gewoon letterlijk uit de duim gezogen om de film proberen nog spannend te houden. Voor mij helaas mislukt.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  dinsdag 2 april 2013 @ 17:24:28 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_124798583
Matterhorn (2013) - IMDb

Op de TV uitgezonden en via UM nog te zien.
Tragikomedie over Fred, een eenzame man van 54 die sinds de dood van zijn vrouw alleen in het dorp woont. Hij heeft buren, gaat naar de kerk, maar verder gebeurt er bitter weinig in zijn leven. Tot hij op een dag toevallig kennismaakt met de zwerver Leo die in het dorp ronddoolt. Het contact met Leo doet Fred helemaal openbloeien.

Prachtige rollen van vooral René van 't Hof en ook Ton Kas

IMDb:7,5
Ik: 8,0
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_124802572
JAGTEN (THE HUNT)



GEWELDIGE film, zonder meer 1 van de beste drama films die ik ooit gezien heb... Ik voelde helemaal mee... het was gewoon schokkend sommige gebeurtenissen in de film maar ook erg reeel. De acteerprestaties waren ook geweldig, van zowel de kinderen als de volwassenen.

Het enige kleine mini mini mini minpuntje heb ik met
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar op dat na, wat eigenlijk ook komt omdat ik gewoon graag meer wil weten ... echt een top flm en een super aanrader

ik geef hem vanwege mijn minpuntje een dikke 8.5, anders was het een 9 geweest
pi_124827540
Ik heb veel films gekeken de laatste tijd.. Hier een paar:

Melancholia



Ik hou van rampen/einde-van-de-wereld films, maar ondanks verwacht zou ik deze film niet in dat genre plaatsen. Het grootste gedeelte lijkt het voor de kijker niet over de naderende ramp te gaan, maar gaat het over de depressie van de hoofdrolspeelster, Kirsten Dunst, wat ik overigens een verrassend goede acteerprestatie vond. Leuk is dat je later in de film wat antwoorden krijgt op eerdere gebeurtenissen.
De hele film is wat deprimerend, wat ook wel bij de regisseur Lars von Trier past, hier en daar wat langdradig, maar toch pakkend, en ondanks dat het niet was wat ik er van verwachtte zat deze film nog lang in mijn hoofd. Daarom een 7. (imdb: 7.1)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Flight

Ik ben een fan van Denzel, dus ben misschien wat bevooroordeeld, maar wat kan die man acteren zeg. Hij kan een verhaal vertellen met alleen gezichtsuitdrukkingen..
De film begon spectaculair maar wordt snel wat 'saaier', tussen haakjes omdat ik het verhaal hier en daar wat langdradig vond, maar toch blijft het spannend en wil je constant weten hoe het afloopt. Wel een film die alles heeft in mijn ogen. Spanning en actie, liefde, verdriet, humor, drama..
Ik vertel er niet teveel over, gewoon kijken.

imdb cijfer: 7.3
Mijn cijfer: 8

The Hobbit: An unexpected journey


Hoef ik niet teveel over te vertellen, want bekend bij bijna iedereen. Ik ben geen grote fan van de Lotr-triologie, vind het voor 1 keer leuk om te zien, maar daar blijft het bij. Daarom verwachtte ik niet veel van the Hobbit. Zoals verwacht hetzelfde als de lotr-films, maar toch leuk dat er weer nieuwe dingen in voor-, er herkenbare dingen in terug komen. Ik heb de film in 3d gezien, mijn eerste 3d ervaring, en dat vond ik mooi!
Hoe dan ook, erg benieuwd naar het volgende deel ;)

imdb cijfer: 8.2
Mijn cijfer: 8. Gewoon omdat het prachtig gemaakt is.
pi_124847056
Silver Linings Playbook (2012) - IMDb

Wat een cijfers en prijzen overal voor deze film. Misschien dat ik daardoor, of zelfs tijdens de film al zoiets had van, is dit het? Natuurlijk er word goed geacteerd, maar zo bijzonder vind de film nou ook weer niet. Het kabbelt een beetje voort en het einde zie je al van ver aankomen en de Oscar voor beste actrice voor Jennifer Lawrence zie ik er eigenlijk ook niet aan af......had hem dan gegeven voor Winter's Bone.

Imdb zegt een 8, ik kom niet verder dan een 6
pi_124847358
Op aanraden van hier gekeken en zeker t aanraden waard!!!

MATTERHORN



erg leuke film, met zeer goed acteerwerk. Leuk dat zon ''kleine'' film eigenlijk zo ''sterk'' kan zijn. Het enige minpunt van de film vind ik het open einde, de film had best nog wel 20 minuutjes door kunnen gaan en daar wat verder zijn gegaan.

Als de iflm wat langer had geweest had ik hem 8.5 gegeven
Maar geef hem nu als nog een dikke 7.5 ster en aanrader!
  woensdag 3 april 2013 @ 19:51:58 #9
370431 drakin
vurig typje
pi_124847970
The Hobbit



Eindelijk, lekker thuis op de bank en heel erg genoten.
Na een paar mislukte kijkpogingen of gewoon geen tijd ben ik nu blij deze film gezien te hebben want hij was het zeker waard.
Sommige stukken miste ik uit het boek, gelukkig is het al zo lang geleden dat ik het las dat het niet heel erg was, al is er een verschil tussen een paar spinnen die over het dak lopen en goed in een web vastzitten.
Daarnaast toch raar als je bedenkt dat ze van zo'n dun boek een trilogie aan het maken zijn.
Dan hadden ze van LOTR wel 6 of 9 films kunnen maken. Had ik niet erg gevonden (A)
En dan na het kijken van deze kan ik echt niet wachten op deel 2.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  woensdag 3 april 2013 @ 23:05:42 #10
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124859339
Gisteren en eergisteren gekeken:

Sons of Anarachy - Season 5
De MC begint langzaam maar zeker uit elkaar te vallen. Jax doet er alles aan om zowel de club als zijn familie bij elkaar te houden...
Dit vijfde seizoen vond ik veruit het beste van de reeks. Het verhaal gaat weer terug naar de roots van het eerste seizoen, naar (zo goed als) puur en alleen over de motorbende. Het is extreem gewelddadig, super geacteerd en de verhaallijnen zijn erg sterk.
Een super verslavend, fantastisch seizoen. Jammer dat we zo lang op het zesde seizoen moeten wachten...

9,3/10
pi_124859663
Brave

Meest recente Disney Pixar over een vrijgevochten schots prinsesje dat niet gekoppeld wil worden. Het verhaal verrast niet echt maar wordt wel netjes neergezet. Lekker vlot, de animatie is echt prachtig en de karakters zijn leuk. Ik vond de broertjes alleen wat gekunsteld en overbodig. De stem van Billy Connolly is en blijft onovertroffen.
IMDB 7,2
Ik 7

The Pirates: Band of Misfits

Mooi gemaakte klei animatie over een zootje piraten die het allemaal net niet zijn. De kapitein met de toepasselijke naam "Pirate Captain" wil piraat van het jaar worden maar behalve zijn baard wordt het nooit wat met hem en zijn miss match van een crew. Maar als ze er in slagen om een schip te enteren lijkt hun lot te veranderen. Mooi gemaakt, vaart in het verhaal en veel humor. Het punt is dat het heel heel heel heel erg Brits is met Britse humor zowel in dialoog als visueel en dat kan voor mensen die amerikaanse animaties gewend zijn afstoten.
IMDB: 6,7
Ik 7,5

Freaky Friday

Lindsey Lohan in een van haar eerste. Hier is ze nog fris en fruitig. Samenspel met Jamie Lee Curtis is fris, snappy en geloofwaaardig. En dat zijn meteen ook de hoogtepunten van de film. Voor de rest is het allemaal wat doorsnee en voorspelbaar. Maar het is onderhoudend genoeg voor de zondagmiddag en op de een of andere manier krijg je de hoop dat het toch nog goed kan komen met mevrouw Lohan.
IMDB: 6
Ik: 6,5

[ Bericht 4% gewijzigd door Karstman op 04-04-2013 10:46:21 ]
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_124860391
quote:
0s.gif Op woensdag 3 april 2013 23:05 schreef Timo20 het volgende:
Gisteren en eergisteren gekeken:

Sons of Anarachy - Season 5
De MC begint langzaam maar zeker uit elkaar te vallen. Jax doet er alles aan om zowel de club als zijn familie bij elkaar te houden...
Dit vijfde seizoen vond ik veruit het beste van de reeks. Het verhaal gaat weer terug naar de roots van het eerste seizoen, naar (zo goed als) puur en alleen over de motorbende. Het is extreem gewelddadig, super geacteerd en de verhaallijnen zijn erg sterk.
Een super verslavend, fantastisch seizoen. Jammer dat we zo lang op het zesde seizoen moeten wachten...

9,3/10
Sinds wanneer droppen we series hier? Als je 't dan toch dropt, doe dan een volledige serie, niet 1 seizoen.. anders wordt 't zo'n teringzooi..
pi_124861747
state of play


film over een journalist die een verhaal ziet in de dood van de assistent/minnares van een congreslid/vriend. daarbij stuit hij op wat lijkt een complot van grote omvang, en wordt het zelfs levensgevaarlijk. maar zoals het een goed journalist betaamt stopt hij zijn onderzoek niet.

spannende film, waarbij het plot best wel verrassend is. toch miste ik wat, het voelde wat afgeraffeld, het einde. jammer wel.

cijfer: 6.7

margin call


intrigerend gemaakt, deze film. een hele slimme beta ontdekt dat een berekening die gebruikt wordt om verschillende financiële pakketten te classificeren/waarderen, te ruime grenzen heeft en eigenlijk alles wat op die formule gebaseerd is waardeloos is.

oftewel, er wordt van een fictieve aandelenhandelaar de afdeling risicomanagement gevolgd, vlak voordat de crisis losbarstte in de vs in 2008. maar dan niet echt de technische kant, maar de psychologische aspecten. mensen die last van hun geweten hebben omdat miljoenen mensen in de problemen zullen komen, tot mensen die zich enkel zorgen maken om hun centen en het bedrijf. erg knap gemaakt, en een steengoede cast, waaronder een grijze kevin spacey en gerimpelde demi moore.

cijfer: 8.1

hitman


hitman. wat zal ik ervan zeggen? een soort fantasie jason bourne, die geen echte naam heeft maar 47 heet, getraind door een fantasie cia wordt genaaid en dus gaat hij op de vlucht, uitzoeken hoe en wat en waarom.
met als 47-girl olga kurylenko, al ziet ze er een stuk beter lekkerder en geiler uit dan in quantum of solace. :9 :9~

wel een slap verhaal, maar goed. hersenloze actie en een lekkere chick, goede ingredienten voor de man. :7

cijfer: 6.7

[ Bericht 0% gewijzigd door dawg op 03-04-2013 23:59:16 ]
pi_124874456
quote:
Daarnaast toch raar als je bedenkt dat ze van zo'n dun boek een trilogie aan het maken zijn.
Dan hadden ze van LOTR wel 6 of 9 films kunnen maken. Had ik niet erg gevonden (A)
Dat is niet raar. Dat is geld.. LOTR zorgde voor de fans, met die fans kunnen ze nu drie keer zoveel verdienen met de hobbit als dat er maar 1 film gemaakt van zou worden..

Niet dat ik het erg vind, blijft leuk om te kijken
Veni, vidi, vodka.
  donderdag 4 april 2013 @ 22:56:11 #15
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124897923
quote:
7s.gif Op woensdag 3 april 2013 23:24 schreef andreas612 het volgende:

[..]

Sinds wanneer droppen we series hier? Als je 't dan toch dropt, doe dan een volledige serie, niet 1 seizoen.. anders wordt 't zo'n teringzooi..
Sinds altijd... Al zo vaak discussie over geweest... En een volledige serie? weet niet of je t weet maar S.o.A loopt nog dus dan zouden we nooit iets kunnen schrijven over series die nog lopen...
En hoezo wordt `t een tering zooi? of je nou een recensie schrijft over een film of een seizoen van een serie maakt echt niets uit ;)
pi_124898562
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 22:56 schreef Timo20 het volgende:

[..]

Sinds altijd... Al zo vaak discussie over geweest... En een volledige serie? weet niet of je t weet maar S.o.A loopt nog dus dan zouden we nooit iets kunnen schrijven over series die nog lopen...
En hoezo wordt `t een tering zooi? of je nou een recensie schrijft over een film of een seizoen van een serie maakt echt niets uit ;)
oh, in dat geval.. heb net the wire afgekeken 8-)
pi_124898775
GANGSTER SQUAD



Opzich vermakelijke maar geen super film.

Als je de film gaat kijken en je verwacht een stoere spannende gangster film met een goed diepgaand verhaal en complotten kom je bedrogen uit wat dat is deze film totaal niet,

Als de film gaat kijken en je wilt gewoon een lekkere actiefilm kijken met een simpel verhaal, dan zal je je met deze film prima vermaken!

Het verhaal van de film is heel simpel, er is een grote maffia baas die alles runt in de stad en ook de politie en rechters heeft omgekocht en niemand durft het tegen hem op te nemen.. TOTDAT er een klein groepje mannen een 'gangster squad'' vormt en het tegen hem opneemt..
Het verhaal loopt precies zoals je vanaf het begin al verwacht en zonder enige complotten of plottwisten eindigd het. Ook zit er weinig diepgang in de film geen enkele personage leer je echt kennen.

Wat de film wel goed doet: is een lekkere vlotte actie film brengen die je lekker ontspannen met ''gedachten'' op 0 kan kijken.. Die vanaf het begin tot het eind in een lekkere vaart afspeelt en met leuke acties.
De acteerprestaties zijn allemaal prima, op die van sean penn na... Ik vond hem uiterst slecht spelen.. Hij paste totaal niet in de rol als maffia baas... hij kwam erg ''gespeeld'' en ''nep'' over en moest eerder om hem lachen dan hem serieus nemen...

Ik vond de film (ondanks dat dit erg negatief klinkt en is) toch erg leuk om te zien en heb me er prima mee vermaakt, soms is het gewoon heerlijk even gedachten op 0 en knallen maar om t maar zo te zeggen en zou deze film toch een 6.5 geven
Voor een actie film is het een prima film (en zeker geen B actiefilm)
  donderdag 4 april 2013 @ 23:24:24 #18
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124899429
quote:
7s.gif Op donderdag 4 april 2013 23:08 schreef andreas612 het volgende:

[..]

oh, in dat geval.. heb net the wire afgekeken 8-)
daar moet ik nog 2 seizoenen van zien. Maar eigenlijk gewoon weer eens overnieuw beginnen :P
pi_124900529
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 23:24 schreef Timo20 het volgende:

[..]

daar moet ik nog 2 seizoenen van zien. Maar eigenlijk gewoon weer eens overnieuw beginnen :P
zal binnenkort nog even complete review geven maar die serie is baaaas _O_
  vrijdag 5 april 2013 @ 00:02:52 #20
370431 drakin
vurig typje
pi_124901067
quote:
7s.gif Op donderdag 4 april 2013 23:08 schreef andreas612 het volgende:

[..]

oh, in dat geval.. heb net the wire afgekeken 8-)
En in dat geval heb ik Wie is de Mol seizoen 13, Banshee seizoen 1, The Walking Dead seizoen 3, Hung seizoen 1, 2 en 3 en Vampire diaries seizoen 3 net uit (iig allemaal dit jaar gezien) O ook nog Darker than Black seizoen 2, of mogen animeseries niet?
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  vrijdag 5 april 2013 @ 09:12:59 #21
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_124905685
Er is natuurlijk wel een verschil tussen iemand die een degelijke review schrijft over een seizoen van een serie en mensen die gaan opsommen welke series ze allemaal hebben gekeken.
pi_124906152
Wreck-it Ralph



Wreck-it Ralph, bad guy uit het spelletje Fix-it Felix jr., is het zat om als bad guy te worden behandeld en gaat op zoek naar een gouden medaille zodat ie daarna geaccepteerd wordt door de rest van de karakters uit het spelletje.

Prachtig gemaakt, veel humor en voor een oude gamer als ik ontzettend veel herkenning.

8,5/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  vrijdag 5 april 2013 @ 19:15:46 #23
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_124925073
quote:
7s.gif Op donderdag 4 april 2013 23:50 schreef andreas612 het volgende:

[..]

zal binnenkort nog even complete review geven maar die serie is baaaas _O_
Benieuwd naar je review _O_ Zonder spoilers als `t ff kan :P
  vrijdag 5 april 2013 @ 19:18:13 #24
8369 speknek
Another day another slay
pi_124925176
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 23:11 schreef casper019 het volgende:
lekkere vlotte actie film
_O_
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  Moderator vrijdag 5 april 2013 @ 19:27:41 #25
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_124925533
Lincoln

Erg mooie film geeft een heel mooi beeld van een land in oorlog en mensen met een ideaal....
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')