abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 31 maart 2013 @ 20:10:21 #1
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124729811
Laatst heeft Thiandi Groof haar Bachelor diploma gehaald aan het Amsterdam University College gehaald. Niets aan de hand zal je zeggen, een zoals velen.

Maar dit:
is Thiandi.

En haar middelbare school, en de universiteit, zijn gevallen voor een methode die door bijna iedereen ontkracht wordt. Thiandi's tentamens worden voor haar gemaakt door haar communicators, die zogenaamd zeggen wat zij wil. Als je kijkt naart het filmpje zie je dat Thiandi niet eens naar het letterbord, dat haar wordt voorgehouden, kijkt. Wetenschappers vinden dat je FC kan scharen onder hetzelfde kopje als een ouija bord. Niet Thiandi spreekt, maar haar begeleider.

Toevallig ken ik iemand die met haar in de collegzaal heeft gezeten. Het schijnt dat ze de hele tijd rare gluiden maakte en op een gegeven moment over de grond rolde. Niet verwonderlijk als haar IQ tot haar 14e nooit verder kwam dan 30. Maar sinds FC is ze zogenaamd opeens een genie die , zonder enkele taalles, vloeiend Engels en Nederlands spreekt:

quote:
Een Amerikaanse pedagoge attendeerde José Smits en Trix Grooff op het bestaan van Facilitated Communication. In de zomer van 2004 reisden ze samen met Thiandi naar een instituut van de Universiteit van Syracuse, dat sinds 1992 is gespecialiseerd in deze methode. Ze stonden versteld van de resultaten die Marilyn Chadwick al heel snel met Thiandi behaalde: Na enig zoeken hoe ze Thiandi het beste kon ondersteunen, begon Thiandi warempel te schrijven door letters aan te wijzen en nog wel in het Engels. Na twee sessies was José eveneens in staat om Thiandi te laten schrijven. (Nanninga, 2006)

Hoewel Thiandi voorheen zelfs niet door middel van plaatjes duidelijk kon maken wat ze wou en men aannam dat haar IQ niet hoger lag dan 30, bleek ze ongemerkt al heel veel kennis te hebben vergaard. Haar moeders hadden altijd al het vermoeden dat ze meer begreep dan ze liet blijken. Als men haar bijvoorbeeld twee voorleesboeken liet zien, dan pakte ze het boek dat het beste bij haar leeftijd paste en gooide het andere boek weg. Maar wat ze via een letterbord presteerde, overtrof de stoutste verwachtingen. Smits schreef er in januari 2005 een verhaal over voor NRC Handelsblad.

Thandi zat op dat moment al verscheidene maanden thuis, waar ze werd begeleid door drie werkstudenten. Helaas lukte het niet om in Almere een middelbare school te vinden die haar wilde toelaten. Omdat ze al zo goed Engels kon schrijven en haar ouders die taal ook beheersten, viel de keus op de Lister Community School in Londen, die open stond voor gehandicapte leerlingen. Op 11 mei 2005 startte Thiandi een dagboek op internet, waarin ze meteen in het Engels begon te schrijven. Moeder José, die ook in Engeland was gaan wonen, zorgde ervoor dat haar dochter op school werd bijgestaan door begeleiders die haar communicatie ondersteunden. Enkelen moesten het veld weer ruimen omdat ze niet beschikten over een bruikbare hulphand.

Eind oktober 2005 kreeg Thiandi een ontsteking aan de drain in haar hersenen. Ze onderging een operatie en moest ruim twee weken in het ziekenhuis blijven. Maar op 12 december was ze weer fit genoeg om twee examens te doen. Een docent van de school, die zich had bekwaamd in Facilitated Communication, ondersteunde haar hand bij het examen in natuurwetenschap. Daarin werd ze de beste van de klas.

De ouders van Thiandi waren ondertussen nog steeds bezig om voor haar een school in Nederland te vinden. Ze waren in beroep gegaan tegen een uitspraak van de Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs Almere. Maar op 16 november 2005 besliste de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dat de twee middelbare scholen in Almere waarbij men Thiandi had aangemeld, met recht van mening waren dat het voor hen een te grote belasting was om haar toe te laten.
In januari 2006 moest Thiandi nog een operatie ondergaan en verbleef ze weer enige tijd in Nederland. In april kon ze definitief naar eigen land terugkeren toen bekend werd dat ze het komende schooljaar terecht kon op het katholieke Cals College in Nieuwegein. De schoolleiding durfde deze uitdaging wel aan te gaan.
Een wiskundeknobbel

Op grond van haar studieresultaten in Londen, waar ze O-levels behaalde, mocht Thiandi in augustus 2006 naar de vierde klas van het atheneum. Ze had zich blijkbaar razendsnel ontwikkeld sinds ze in 2005 voor het eerst een echte schoolopleiding ging volgen. Het eerste jaar op het atheneum verliep moeizaam en er waren veel spanningen. Thiandi werd niet geaccepteerd door haar medeleerlingen, die zich stoorden aan de geluiden die ze maakte. Ook enkele leraren gedroegen zich nogal nors en ze werd vaak de klas uitgestuurd.Men besloot dat het beter was om Thiandi een eigen kamertje te geven, waar ze met haar assistenten de leerstof kon doornemen. De docenten kwamen regelmatig even langs om het lesprogramma door te spreken. (zie ook Nanninga, 2006)

Via het universiteitsblad Folia en andere kanalen werden er studenten geworven die Thiandi voor 15 euro per uur naar haar eindexamen wilden begeleiden. Ze konden worden betaald uit haar persoonsgebonden budget. In Thiandis dagboek worden een dozijn Nederlandse studenten genoemd die voor korte of langere tijd als hulphand fungeerden. Om haar bij een schoolvak goed te kunnen begeleiden, moesten ze vermoedelijk zelf al examen in dat vak hebben gedaan. Soms bleek een begeleider bij nader inzien niet zo geschikt. Zo schreef Thiandi op 13 februari 2008:

Ik heb wiskunde gedaan met Wieke. Het was moeilijk en lastig. Ik wil niet meer wiskunde doen omdat het te moeilijk is voor mij. Ik wil alleen nog dingen doen die ik kan.

Het lukte aanzienlijk beter nadat Jelle haar met wiskunde ging helpen. Op het eindexamen, dat ze in 2009 aflegde, scoorde Thiandi zelfs een 9,6 voor dit vak. Ze kreeg voor elk examen zes uur de tijd en werd daarbij geassisteerd door een van haar vaste begeleiders. Vier van hen werkten aan de examens mee. De school had een apart examenlokaal voor haar gereserveerd. Daar waren twee surveillanten aanwezig, die erop moesten toezien dat alles met de wijsvinger van Thiandi werd geschreven. Men ging er vanuit dat de hulpstudenten geen invloed uitoefenden op de antwoorden..
Het erge is, dat de universiteit WEET dat FC onzin is. Maar toch hebben ze haar geaccepteerd en haar tentamens laten maken. Toegeven dat ze een schandalige fout hebben gemaakt, zou ze in het rijtje van Diederik Stapel stoppen. En dat willen ze niet.

De waarheid is echter nu dat een zeer zwakbegaafde met een IQ van 30 door haar ouders als marionet wordt gebruikt. Ouders, die het niet aankunnen dat hun kind gewoon nooit meer zal kunnen dan in de hoek liggen snoezelen. Niet gek als je naar de ouders kijkt: lesbiennes waarvan er eentje homeopatisch arts is. Kortom: zweefteven. Die sinds 1996 al willen dat Thiandi normaal wordt behandeld:
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)k-kunnen-leven.dhtml

En die arme Thiandi wordt nu de collegebanken in geforceerd, terwijl ze eigenlijk gewoon het liefst over de grond wil rollen.

En wat is ons diploma nog waard als iemand met een IQ van 30 met behulp van andere een diploma haalt?

Meer over deze hoax vind je hier:

http://www.skepsis.nl/thiandi.html
Deze man heeft het allemaal duidelijk neergepend.
Behold, Nagini, our work is done.
  zondag 31 maart 2013 @ 20:11:51 #2
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124729865
Ik kan mijn bachelordiploma net zo goed in de wc spoelen.
Behold, Nagini, our work is done.
pi_124729958
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:10 schreef TheDarkLord het volgende:

De waarheid is echter nu dat een zeer zwakbegaafde met een IQ van 30 door haar ouders als marionet wordt gebruikt.
'een zeer zwakbegaafde'? conclusie TS is zelf zwakbegaafd
I'm a peace-loving decoy, ready for retaliation
  zondag 31 maart 2013 @ 20:14:40 #4
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_124729971
Goed topic, hulde!
  zondag 31 maart 2013 @ 20:15:27 #5
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124730012
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:14 schreef Herpderphawk het volgende:

[..]

'een zeer zwakbegaafde'? conclusie TS is zelf zwakbegaafd
Je bent al erg geestelijk gehandicapt met een IQ van 70.
Behold, Nagini, our work is done.
pi_124730019
ik ga dat filmpje niet kijken, maar begrijp ik nou goed dat iemand anders haar tentamens maakt :?
If I had known it was harmless, I would have killed it myself.
pi_124730314
Jean-Dominique Bauby.
pi_124730391
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:21 schreef zovty het volgende:
Jean-Dominique Bauby.
daar heeft dit toch niks mee te maken?
If I had known it was harmless, I would have killed it myself.
pi_124730452
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:23 schreef HaywoodJablome het volgende:

[..]

daar heeft dit toch niks mee te maken?
Nou, toch ook weer niet geheel niks? Ik bedoel... het zou wel kunnen toch?
  zondag 31 maart 2013 @ 20:25:25 #10
352863 HaywoodJablome
Any minute now
pi_124730509
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:24 schreef zovty het volgende:

[..]

Nou, toch ook weer niet geheel niks? Ik bedoel... het zou wel kunnen toch?
nee, okee, als je bijvoorbeeld Sylvia Plath had geroepen zou het helemaal random geweest zijn :P
If I had known it was harmless, I would have killed it myself.
  zondag 31 maart 2013 @ 20:26:53 #11
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124730567
Het erge is dat haar ouders elke vorm van test weigeren. Je kan namelijk heel makkelijk zien of de begeleider typt wat hij wil of dat het echt uit haar komt. Laat de begeleider en haar allebei verschillende plaatjes zien en laat de begeleider daarbij geloven dat ze allebei hetzelfde zien. Dan zie je meteen dat het doorgestoken kaart is.

Elke test die gedaan is, is zo geeindigd.
Behold, Nagini, our work is done.
  zondag 31 maart 2013 @ 20:27:50 #12
352863 HaywoodJablome
Any minute now
pi_124730601
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:26 schreef TheDarkLord het volgende:
Het erge is dat haar ouders elke vorm van test weigeren. Je kan namelijk heel makkelijk zien of de begeleider typt wat hij wil of dat het echt uit haar komt. Laat de begeleider en haar allebei verschillende plaatjes zien en laat de begeleider daarbij geloven dat ze allebei hetzelfde zien. Dan zie je meteen dat het doorgestoken kaart is.

Elke test die gedaan is, is zo geeindigd.
uiteraard weigeren die elke test. nu hebben ze nog iets om over op te scheppen.
If I had known it was harmless, I would have killed it myself.
pi_124730621
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:26 schreef TheDarkLord het volgende:
Het erge is dat haar ouders elke vorm van test weigeren.
Ze is toch getest? En heeft een bachelor gehaald. In een omgeving die, zoals je zelf aangeeft, helemaal niet zo blij is met haar...
  zondag 31 maart 2013 @ 20:30:41 #14
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124730734
http://www.randi.org/site(...)rce-has-to-stop.html

James Randi heeft het ook al ontkracht. Die looft een miljoen uit voor degene die kan bewijzen dat het werkt.

Maar het is inderdaad gewoon misbruik van dat arme kind. Zelfs een baby heeft meer connectie met de buitenwereld. De mensen met Down Syndroom die ik sprak, waren vaak dubbel zo intelligent als zij (IQ rond de 70). En die ouders kunnen het niet aan.

Er is trouwens nog een schrijnender geval geweest. Bij Niek Zervaas leidde het tot zijn dood. Zijn familie was spiritueel en dacht dat hij allemaal boodschappen aan ze doorgaf. Uiteindelijk hebben ze zijn epilepsie medicjnen gestopt, zogenaamd omdat hij eht wou. Niek was echter ook zwaar gehandicapt.

Hij was nog op DWDD.
http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/213667
Behold, Nagini, our work is done.
  zondag 31 maart 2013 @ 20:32:21 #15
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124730806
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:28 schreef zovty het volgende:

[..]

Ze is toch getest? En heeft een bachelor gehaald. In een omgeving die, zoals je zelf aangeeft, helemaal niet zo blij is met haar...
Ze is helemaal niet getest. Lees het artikel maar. FC is zwaar omstreden. Geen enkel middelbare school wou haar, behalve een toch al zweverige school in Almere. En die namen die methode voor waar aan. Al hjaar eindexamens, zijn voor haar gemaakt door studenten. Ze hadden er 6 uur voor. Ze heeft toen een 9,4 gehaald voor wiskunde.

Ik bedoel: kan jij vanuit je ooghoeken blind typen met een vinger?
Kan jij, zonder ooit te hebben leren lezen of schrijven, opeens op je 14e foutloos Engels en Nederlands?

Dacht het niet.
Behold, Nagini, our work is done.
  zondag 31 maart 2013 @ 20:33:36 #16
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124730861
quote:
Geen testje met Thiandi

Er is reden om te vermoeden dat Thiandi geen uitzondering is en dat haar geschriften kunnen worden toegeschreven aan de personen die haar hand ondersteunen. Het feit dat ze zo snel Engels kon schrijven, zonder dat ze daar les in had gehad, maakt het extra ongeloofwaardig. De moeders van Thiandi geloven dat ze jarenlang alle informatie die ze tegenkwam heeft opgezogen en verwerkt, zonder te oefenen en zonder feedback. Trix Grooff schreef op de website van de door haar opgerichte Stichting Inclusief Onderwijs:

De ervaring van prof. Chadwick is dat de meeste kinderen (ook met het syndroom van Down) zelf leren lezen als ze maar in taalrijke omgevingen opgroeien, dus overal woorden zien. Ga ervan uit dat deze kinderen kunnen lezen en spellen. Mijn dochter bijvoorbeeld heeft Engels geleerd van de tv. In de twee jaar dat ze op de gewone school erbij mocht zitten, heeft ze alles geleerd wat op het bord stond.

Ook José Smits is hiervan overtuigd. Zij schreef achterin het boek van Thiandi:

Veel mensen met ernstige beperkingen zaten nooit op school. Men kan zich echter bedenken dat geschreven taal overal om ons heen is: op straat, op wegbordjes, op tv bij ondertiteling, in boeken, kranten, tijdschriften die in huis slingeren, de taalspelletjes op tv. Er is zoveel onbewust aanbod. Leren lezen blijkt voor sommigen minder moeilijk dan leren praten.

Stel dat Thiandi inderdaad onbewust Engels en Nederlands heeft leren schrijven zonder dat te praktiseren, dan mogen we haar vast wel een wonderkind noemen. En daar komen die wiskundeknobbel en haar razendsnelle schoolcarrière nog bij. Van mij mag het allemaal waar zijn, maar het lijkt me niet onredelijk om Thiandi te vragen hier enig bewijs voor te leveren. Kan ze bijvoorbeeld een simpele rekensom maken (19 + 7 = ?) zonder dat haar assistent de opgave kan zien of horen? Als dat is vastgesteld, dan weten we zeker dat ze werkelijk kan communiceren en geen ernstige verstandelijke beperking heeft. Dat zou belangrijk nieuws zijn.

Ik vroeg aan José Smits of er al eens een geblindeerde test is uitgevoerd. Dat hoeft niet veel tijd te kosten. We hoeven ook niet zo bang te zijn dat Thiandi helemaal zal dichtklappen wanneer ze een eenvoudige rekensom moet maken terwijl daar een onafhankelijke waarnemer bij aanwezig is. Ze heeft bij haar eindexamen wel voor hetere vuren gestaan en geeft ook regelmatig interviews en lezingen. Zowel Thiandi als haar ouders hebben naar eigen zeggen last van critici die twijfelen aan de waarde van gefaciliteerde communicatie. Ze willen graag dat iedereen inziet dat Thiandi niet achterlijk is. Dit probleem kan snel worden opgelost door een simpel testje uit te voeren, waarbij men een koptelefoon zou kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat alleen Thiandi de opgaven kan horen.

Er is niet veel voor nodig om duidelijk te maken dat de critici ongelijk hebben. José Smits liet mij echter weten dat ze beslist niet wil dat haar dochter aan een geblindeerde test deelneemt. Zo’n test schijnt ook nog nooit te zijn uitgevoerd. Volgens Smits maken mensen die de vermogens van Thiandi op de proef willen stellen, daarmee duidelijk dat ze aan Thiandi twijfelen en haar niet serieus nemen. Ze heeft de indruk dat zulke mensen haar dochter onderuit willen halen en ze houdt ze daarom het liefst op afstand.

Op deze wijze zullen er altijd twee kampen blijven bestaan. Wie in Thiandi gelooft, heeft geen behoefte meer aan een deugdelijke test. En wie wel zo’n test zou willen uitvoeren, geeft blijk van wantrouwen en behoort automatisch tot het vijandelijke kamp. Ik weet niet wat de meerderjarige Thiandi hier zelf over te zeggen heeft. Eist zij eveneens dat we in haar vermogens geloven zonder daar een deugdelijk bewijs voor te willen leveren?

Prof. Marijk van der Wende, decaan AUCIedereen mag geloven wat hij of zij wil. Als ik bijvoorbeeld zou willen geloven dat ik een groot schaker ben, dan kan niemand mij dat beletten. Maar het zou wel raar zijn als ik dan een meestertitel kan behalen zonder dat ik hoef aan te tonen dat ik geen schaakcomputer nodig heb om sterke spelers te kunnen verslaan.

Thiandi heeft inmiddels een vwo-diploma op zak en zal wellicht in 2013 een bachelorgraad behalen. Het zou een blamage zijn voor het Amsterdam University College als later mocht blijken dat Thiandi analfabeet is. We mogen prof. Marijk van der Wende prijzen voor het feit dat zij haar universiteit graag wil openstellen voor iemand die vanwege haar handicap bij andere universiteiten geen plek kon vinden. Haar verlangen om het goede voorbeeld te geven zou er echter niet toe mogen leiden dat ze haar wetenschappelijke instelling verliest en zonder enig bewijs in wonderen gaat geloven. Ook wanneer ze het goed heeft gezien en Thiandi inderdaad heel intelligent is, zou het nuttig zijn om dit een keer overtuigend vast te stellen. (5) Dat helpt de wetenschap vooruit.
Niet getest dus.
Behold, Nagini, our work is done.
pi_124730909
Ze heeft haar Bachelor gehaald toch? Als dat geen test is... Zeker in een omgeving die toch al kritisch is, zoals je zelf schreef.
  zondag 31 maart 2013 @ 20:36:59 #18
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124731016
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:34 schreef zovty het volgende:
Ze heeft haar Bachelor gehaald toch? Als dat geen test is... Zeker in een omgeving die toch al kritisch is, zoals je zelf schreef.
Je hebt het artikel duidelijk niet gelezen. Ze heeft niks gehaald. De mensen die haar faciliteerden hebben het voor haar gehaald.

Ik bedoel, waarom lieten ze niet iemand met 0 verstand van wiskunde haar hand bewegen?
Behold, Nagini, our work is done.
pi_124731121
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:36 schreef TheDarkLord het volgende:

[..]

Je hebt het artikel duidelijk niet gelezen.
Nee, tldr.
quote:
Ze heeft niks gehaald. De mensen die haar faciliteerden hebben het voor haar gehaald.

Ik bedoel, waarom lieten ze niet iemand met 0 verstand van wiskunde haar hand bewegen?
Ik snap je punt wel, maar snap je wat ik bedoel? Je wekt zelf de indruk dat haar docenten er ook allemaal niet blij mee waren, maar toch, heeft niemand tijdens al die examens hen kunnen betrappen op valsspelen.
Dat is toch ook onwaarschijnlijk?
  zondag 31 maart 2013 @ 20:39:35 #20
352863 HaywoodJablome
Any minute now
pi_124731143
maar hoe weten die begeleiders dan welke letters ze wil aanwijzen/typen? hebben ze een soort telepathische band met haar?
If I had known it was harmless, I would have killed it myself.
  zondag 31 maart 2013 @ 20:41:28 #21
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124731230
Ja, dat vraag ik mij ook af, of ze echt geloven dat zij ze aanwijst.
Behold, Nagini, our work is done.
  zondag 31 maart 2013 @ 20:42:24 #22
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124731276
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:39 schreef zovty het volgende:

[..]

Nee, tldr.

[..]

Ik snap je punt wel, maar snap je wat ik bedoel? Je wekt zelf de indruk dat haar docenten er ook allemaal niet blij mee waren, maar toch, heeft niemand tijdens al die examens hen kunnen betrappen op valsspelen.
Dat is toch ook onwaarschijnlijk?
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:39 schreef zovty het volgende:

[..]

Nee, tldr.

[..]

Ik snap je punt wel, maar snap je wat ik bedoel? Je wekt zelf de indruk dat haar docenten er ook allemaal niet blij mee waren, maar toch, heeft niemand tijdens al die examens hen kunnen betrappen op valsspelen.
Dat is toch ook onwaarschijnlijk?
Als je het artikel niet leest dan moet je ook geen vragen gaan stellen die er in staan. Ik ga niet het hele wetenschappelijke artikel hier quoten. Als dit je interesse wekt lees je het, anders reageer je niet op een topic lijkt me..
Behold, Nagini, our work is done.
  Forum Admin zondag 31 maart 2013 @ 20:46:19 #23
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_124731449
Allemaal leuk en aardig, maar hoe gaat ze dit later in praktijk brengen?
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
  zondag 31 maart 2013 @ 20:48:57 #24
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124731580
Niet denk ik. Hoewel er wel bedrijven zijn die dan een speciaal budget hebben voor dit soort gevallen. Dan gaan haar begeleiders haar werk doen denk ik.

Maar ik kan me niet voorstellen dat je haar aan wil nemen. Ze maakt aan een stuk door geluiden en loopt steeds weg.
Behold, Nagini, our work is done.
  zondag 31 maart 2013 @ 20:57:33 #25
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124732016
Kan dit topic misschien naar R&P? Ik denk dat het hier niet echt serieus wordt bekeken. KLB is toch vooral een korte, bondige klachten plek denk ik.
Behold, Nagini, our work is done.
pi_124732413
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:48 schreef TheDarkLord het volgende:
Niet denk ik. Hoewel er wel bedrijven zijn die dan een speciaal budget hebben voor dit soort gevallen. Dan gaan haar begeleiders haar werk doen denk ik.

Maar ik kan me niet voorstellen dat je haar aan wil nemen. Ze maakt aan een stuk door geluiden en loopt steeds weg.
Als jij denkt dat haar begeleiders toetsen voor haar oplossen dan moeten ze er toch ook voor gestudeerd hebben, vooral op bachelor niveau dan.
Wat is het grootste medicijn?
-Geen idee, mijn dick is op.
  zondag 31 maart 2013 @ 21:06:15 #27
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_124732418
Dat wijf reageert gewoon zoals elke zwakbegaafde en ze geeft alleen maar voorspelbare standaardantwoorden op alle vragen in dat filmpje bij BNN. Bovendien kijkt ze niet eens naar dat bord en loopt ze vaak ook gewoon weg tijdens het 'communiceren' :')
pi_124732436
Ik sta nog liever aan de lopende band dan haar begeleidster zijn. Wat lijkt me dat dood vermoeiend zeg.

Maar TS waar maak je je nou zo druk om? Dat één extreem uitzonderingsgeval hetzelfde diploma behaalt als jij? Waarom zou jouw diploma daardoor minder waard worden? Het is niet alsof er opeens een grote stroom gehandicapten deze opleiding gaan doen en alle banen gaan inpikken hoor :')
  zondag 31 maart 2013 @ 21:53:44 #29
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124734759
Ik maak me druk omdat de waarde van een opleiding zo daalt. Er gebeuren wel meerdere dingen die niet pluis zijn op de UvA en diens zusteruniversiteit AUC. Daarbij is het kindermishandeling.

En rawberry, dat hebben ze ook. Het zijn haar medestudenten dan wel docenten die haar faciliteren. Bij haar eindexamen wiskunde werd deze gemaakt door een wiskunde student. Ik kan ook vragen van de eerste klas gaan oplossen voor iemand...
Behold, Nagini, our work is done.
  zondag 31 maart 2013 @ 22:05:09 #30
309762 Schpast
Kritisch en rancuneus
pi_124735393
Goed topic, terechte klacht.

Eens een topic in KLB dat ergens over gaat en waar moeite in gestoken is. _O_
Op dinsdag 6 maart 2012 20:18 schreef Arcadia het volgende:
... de gouden autist gaat naar Schpast.
Op vrijdag 21 september 2012 23:31 schreef tralalala het volgende:
  zondag 31 maart 2013 @ 22:07:00 #31
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_124735498
Ach, dit past toch wel een beetje bij de UvA?
  zondag 31 maart 2013 @ 22:09:31 #32
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124735658
Ik heb veel rare dingen meegemaakt op de UvA, maar dit slaat alles.
Behold, Nagini, our work is done.
  zondag 31 maart 2013 @ 22:10:47 #33
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124735734
Ik heb een tweede topic gepost in R&P, toch wat serieuzer dan KLB en misschien komen er dan ook meer reacties van mensen die kennis hebben van deze methode? Deze mag op slot dan.
Behold, Nagini, our work is done.
  zondag 31 maart 2013 @ 22:12:28 #34
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_124735841
Een topic sluiten terwijl het gezien het onderwerp ieder moment compleet uit de hand kan escaleren, doe maar niet.
  zondag 31 maart 2013 @ 22:17:42 #35
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124736134
Hij mag ook openblijven hoor. Aan jullie de keus of je serieus in R&P wil reageren of hier in KLB het topic wil escaleren denk ik dan...
Behold, Nagini, our work is done.
pi_124736231
Ik heb een déjà vu...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 31 maart 2013 @ 22:47:40 #37
400258 TheDarkLord
I am Lord Voldemort.
pi_124738035
Want?
Behold, Nagini, our work is done.
  zondag 31 maart 2013 @ 22:57:21 #38
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_124738679
KLB / Pseudowetenschap in DWDD

Vanwege dat topic waarschijnlijk. Dit is bepaald niet de eerste keer dat FC ter sprake komt in de media. En ja, het blijkt inderdaad iedere keer weer doorgestoken kaart. :')
pi_144023195
Thiandi heeft idd haar Bachelors gehaald aan AUC. Interessant genoeg is door haar ouders jaren geleden intensief gelobbyd en enorm veel tijd en moeite gestoken haar aanmelding bij AUC bekend te maken. AUC zelf heeft hier ook aan bijgedragen. Nu blijft het opeens wel heel erg stil. Ik hoor niets van AUC over 'het genie in het wrak van een lichaam' (zoals ze regelmatig wordt beschreven her en der).

Op TV geweest, boek "geschreven" en dan deze radiostilte? Zouden de academici aan de UvA dan toch eieren voor hun geld gekozen hebben?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')