zooo mijn gezellige duo kaant er ook op losquote:Op dinsdag 7 januari 2014 09:07 schreef Gulara het volgende:
Herkenbaar. Hier 3 jaar en 4,5 jaar en het gaat al een paar jaar zo:
Ontbijt pap: lekkerschmontbijt
![]()
Fruit: yes please!
Lunch: 1,5 ministukje brood
Tussendoor: rauwkost
Avond: prakje of Rapley, 1,5 hap
Oh nou ik vind die van jou heel goed gelukt, dus dat scheelt. Ik neem je roze tip mee.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 09:11 schreef mignonne het volgende:
[..]
zooo mijn gezellige duo kaant er ook op los![]()
Hier gaan vooral fruit en rauwkost goed; brood bij vlagen, als ze er zin in hebben.
Avondeten, als het roze is dan is het goed. Geen garanties dat het ook gegeten wordt though
you see my problem?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 09:23 schreef Gulara het volgende:
[..]
Oh nou ik vind die van jou heel goed gelukt, dus dat scheelt. Ik neem je roze tip mee.Welk voedsel is roze? Kook je de rijst dan in bietensap?
Deze snap ik niet, hoezo kan hij dit tijdens een eetmoment sneller doen? Krijgt hij die fles pap om zelf te "eten", of zit hij met die fles pas ook gewoon met jullie aan tafel?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 08:29 schreef refro het volgende:
Ook speelt geduld van hem mee, het gaat hem allemaal veel te langzaam. Met flessen en pap kan hij sneller verder met wat hij wel leuk vindt, zich overal aan optrekken en staan.
Een fles of een bord pap gaat veel sneller als een boterham. Hierdoor heeft hij naar mijn idee vaak geen zin om het te proberen omdat er uiteindelijk toch wel een fles komt.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 09:38 schreef Leandra het volgende:
[..]
Deze snap ik niet, hoezo kan hij dit tijdens een eetmoment sneller doen? Krijgt hij die fles pap om zelf te "eten", of zit hij met die fles pas ook gewoon met jullie aan tafel?
Volgens mij vind ie die fles gewoon lekkerderquote:Op dinsdag 7 januari 2014 11:00 schreef refro het volgende:
[..]
Een fles of een bord pap gaat veel sneller als een boterham. Hierdoor heeft hij naar mijn idee vaak geen zin om het te proberen omdat er uiteindelijk toch wel een fles komt.
De fles geven we niet direct nadat we klaar zijn met eten maar komt meestal pas een tijd later. Als hij geen zin heeft om te proberen en het drama aan tafel is gaat hij meestal naar bed. slaapt dan een uurtje en wil daarna een fles (of gewoon spelen).
Hier ook geen brood in de ochtend. Ze eet brinta of havermout.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 11:52 schreef Clubsoda het volgende:
Een kind _moet_ toch geen brood eten? Er zijn zat landen waar mensen überhaupt geen brood eten maar ontbijten met rijst bijvoorbeeld. Net wat Mignonne ook al zegt. Mijn zoon (bijna 2) ontbijt ook al ruim een jaar met een papfles. Ik kan me dat wel voorstellen, het is lekker warm, hij kan het liggend drinken en het gaat inderdaad sneller dan brood. Dat laatste is echt een argument hier, hij heeft vaak honger als hij wakker wordt en niet het geduld voor een boterham. Na zijn fles krijgt hij, vanaf dat hij een jaar is ongeveer, nog een boterham. Dus ik zou 'm lekker met pap laten ontbijten, eventueel uit een fles, dan zijn die vezels en vitaminen in ieder geval vast binnen.
Dank je! Klinkt eigenlijk heel logischquote:Op woensdag 29 januari 2014 12:24 schreef laziness het volgende:
Bij net zes maanden lijkt me zo tussendoor prima maar ik zou het langzaam verschuiven naar eerst bijvoeding en daar achteraan fles. Dan zal ze die fles steeds meer laten staan en dan gaat heel geleidelijk er vanzelf een fles af.
Ja, ik zag ook op de verpakking staan dat ze eigenlijk maar 4 flessen van 180/6 magquote:Op woensdag 29 januari 2014 20:09 schreef Deepfreeze het volgende:
Er is mij altijd verteld dat de max voor nr2 eigenlijk 800cc is..
Maar als ze 5*40 laat staan zit je daar ook wel aan.
Zoveel melk kan voor sommige kinderen wel een reden zijn om nog niet zoveel bijvoeding te krijgen. Zoals Lazi ook zegt, het gaat langszaam over naar meer bijvoeding en minder melk.
Ik had op die leeftijd nog een fles om 16.00, dan groente rond 18.00 (met ons mee). En de laatste fles rond 20/21 uur. Daar kon hij dan de nacht op door. Misschien kun je daar eens mee spelen? Dat je even dat melk ritme omgooit om te kijken wat er dan gebeurd?
De meeste eetmomenten probeerde ik aan de onze vast te plakken. Dus samen ontbijten, ik 's ochtends thee hij fruit en wat water, ik lunch hij een fles, etc.. Het op verzoek werkte prima met alleen flessen, maar met bijvoeding was het verzoek minder duidelijk te herkennen..
Daar kwam ik ook achterquote:Op woensdag 29 januari 2014 20:36 schreef Deepfreeze het volgende:
Lastig als ze zo hongerig zijn dan. Mijn oudste had het ook, maar eenmaal goed aan de bijvoeding was dat zo opgelost.. Maar hij at met 6,5 maand wel 150-200 gram avondeten weg (100-125 gram groente en 50-75 gram aardappel rijst of pasta). En 1,5 stuks fruit en een boterham..
Minder voeding in de fles hielp hier ook niet. Dan kwam hij ook gewoon eerder.. Het is denk ik dan toch afwachten tot ze iets meer wil eten. Misschien proberen om minimaal 2 uur na de fles geen bijvoeding te geven?
Proberen de bijvoeding te geven op het moment dat ze aangeeft een fles te willen kan ook nog. Dus fruit/groente aanbieden als ze hongerig wordt, en dan afvullen met de fles. Misschien kun je dan overdag met kleinere flessen toe. Maar niet elk kind heeft zin in de bijvoeding als ze echt honger hebben..
Ah gelukkig, dank jequote:Op donderdag 13 februari 2014 19:54 schreef laziness het volgende:
Het schema van kleintjes adviseert ook vanaf zeven maanden broodkorst te introduceren dus rustig aan Sylver, komt vanzelf wel.
Oud nieuws. Gebaseerd op 1 onderzoek, veel andere onderzoeken laten zien dat voedselintroductie voor 6 maanden geen toegevoegde waarde geeft of zelfs niet goed is.quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:04 schreef Sull het volgende:
Ik wou dit nog even met jullie delen:
Bijvoeding vanaf 4 maanden voorkomt voedselallergie
In deze richtlijn worden veel meer onderzoeken genoemd die dit ondersteunen.quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:05 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Oud nieuws. Gebaseerd op 1 onderzoek, veel andere onderzoeken laten zien dat voedselintroductie voor 6 maanden geen toegevoegde waarde geeft of zelfs niet goed is.
Dus de overheid laat zich leiden door één onderzoek? Beetje jammer weerquote:Op woensdag 19 februari 2014 13:05 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Oud nieuws. Gebaseerd op 1 onderzoek, veel andere onderzoeken laten zien dat voedselintroductie voor 6 maanden geen toegevoegde waarde geeft of zelfs niet goed is.
Ach, die landelijke richtlijnen stellen echt zo weinig voor. Toen ik Jen kreeg (6 jaar terug) moest ik de baby steeds om en om op de zij leggen, tegen een voorkeurshouding. Toen ik Leyla kreeg (3.5 jaar terug) was zijligging de duivel, werd zelfs een notitie van gemaakt dat moeder erop gewezen was dat dit gevaarlijk was voor de baby. Toen bram geboren was en in het ziekenhuis kwam te liggen werd deze weer op zn zij gelegd.quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:10 schreef Sull het volgende:
[..]
In deze richtlijn worden veel meer onderzoeken genoemd die dit ondersteunen.
Ik ben zelf ook pas net gestart met hapjes hoor, ik heb al vaker kritisch gezocht naar voors- en tegens om met 6 maanden te starten. Ik kan voor beide opties (starten met 4 of 6 maanden) geen sluitend bewijs vinden en die zal er ook niet zijn. Feit is wel dat dit de nieuwe landelijke richtlijn zal zijn en dat deze gebaseerd op heel veel onderzoeken.
Het lijkt me overigens logisch dat richtlijnen veranderen in de tijd...quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:14 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Ach, die landelijke richtlijnen stellen echt zo weinig voor. Toen ik Jen kreeg (6 jaar terug) moest ik de baby steeds om en om op de zij leggen, tegen een voorkeurshouding. Toen ik Leyla kreeg (3.5 jaar terug) was zijligging de duivel, werd zelfs een notitie van gemaakt dat moeder erop gewezen was dat dit gevaarlijk was voor de baby. Toen bram geboren was en in het ziekenhuis kwam te liggen werd deze weer op zn zij gelegd.
En toen ik baby was was de landelijke richtlijn dat je met 4 maanden prima liga met sinaasappelsap kon geven. Later werd dat geen introductie tot 6 maanden, nu weer 4 maanden… Tja.
Mee eens inderdaad!quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:21 schreef laziness het volgende:
Die vier en zes maanden discussie wakkert elke keer weer aan en de richtlijnen wijzigen continue.
Zou toch wel fijn zijn als hier een éénduidige conclusie in komt.
De rest is inderdaad voortschrijdend inzicht wat mij betreft.
Ja maar dat is dus het hele punt. De ene helft van de onderzoeken (die wel meestal gefinancierd worden door de hapjes fabrikanten) zeggen 4 maanden, andere zeggen 6 maanden. Dit is echt al jaren zo.quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:28 schreef Sull het volgende:
[..]
Mee eens inderdaad!
En als je denkt dat je goed zit omdat je de WHO richtlijn volgt:![]()
Dit advies om vanaf 4 maanden met bijvoeding te starten is in tegenspraak met het advies
van de World Health Organization (WHO) om 6 maanden exclusieve borstvoeding te geven. Het advies van de WHO wordt echter gegeven met het oog op het risico op ondervoeding en infecties bij jonge kinderen in ontwikkelingslanden en niet ter preventie van voedselallergie. Bron: de nieuwe richtlijn
Nou ja, sowieso bijvoeden vanaf vier maanden met pinda?quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:04 schreef Sull het volgende:
Ik wou dit nog even met jullie delen:
Bijvoeding vanaf 4 maanden voorkomt voedselallergie
Dat snap ik niet goed. Borstvoeding van zichzelf is toch juist ook ter voorkoming van voedselallergie?quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:28 schreef Sull het volgende:
[..]
Mee eens inderdaad!
En als je denkt dat je goed zit omdat je de WHO richtlijn volgt:![]()
Dit advies om vanaf 4 maanden met bijvoeding te starten is in tegenspraak met het advies
van de World Health Organization (WHO) om 6 maanden exclusieve borstvoeding te geven. Het advies van de WHO wordt echter gegeven met het oog op het risico op ondervoeding en infecties bij jonge kinderen in ontwikkelingslanden en niet ter preventie van voedselallergie. Bron: de nieuwe richtlijn
Ja dat wel, maar daar is het WHO advies niet op gebaseerd. En het is dus ook niet gezegd dat 6 maanden uitsluitend bv beter is ter voorkoming van voedselallergie dan bv naast bijvoeding.quote:Op woensdag 19 februari 2014 14:56 schreef L-E het volgende:
[..]
Dat snap ik niet goed. Borstvoeding van zichzelf is toch juist ook ter voorkoming van voedselallergie?
Dat klinkt toch wel anders dan dat het botten oplostquote:Op zondag 2 maart 2014 21:18 schreef Deepfreeze het volgende:
Er zit iets in cola wat de calcium opname verminderd. Niet zo handig bij kinderen die juist botten moeten opbouwen..
Dat valt echt vies tegen.quote:Op maandag 3 maart 2014 09:50 schreef Deepfreeze het volgende:
En alcohol in bijv. pastasaus?
Hier gaat een glaasje rode wijn in de saus, maar na een poos pruttelen denk ik niet dat er zoveel van over is dat het kwaad kan. Dat eet Daan sinds hij anderhalf is wel mee.
quote:Op maandag 3 maart 2014 10:35 schreef laziness het volgende:
Als ze met de arm over het hoofd hun andere oor aan kunnen raken is de luchtpijp wijd genoeg dat als er een pinda vast komt te zitten er nog lucht langs kan.
Zo heb ik het altijd geleerd.
Weet ik...quote:
En, kinderen helemaal dronken naar school gebracht?quote:Op woensdag 5 maart 2014 09:40 schreef Sonnetje85 het volgende:
Oké, weer wat geleerd![]()
Hier eten ze dus wel vers brood
Alcohol in eten doe ik niet. Hoewel ik volgens mij wel een keer stoofperen met alcohol gemaakt had. Toen bedacht ik me later dat dat niet heel handig was. Maar goed dat ene peertje dat er gegeten is ga ik me ook niet druk om maken
Verder wordt hier eigenlijk alles wel meegegeten door de kinderen. Laatst had ik curry die wat pittiger was dan ik gedacht had. Vonden ze allebei erg lekker![]()
Nou is jongste dan wel 19 maanden, maar ze is pittiger eten sowieso wel gewend.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |