Ah gelukkig, dank jequote:Op donderdag 13 februari 2014 19:54 schreef laziness het volgende:
Het schema van kleintjes adviseert ook vanaf zeven maanden broodkorst te introduceren dus rustig aan Sylver, komt vanzelf wel.
Oud nieuws. Gebaseerd op 1 onderzoek, veel andere onderzoeken laten zien dat voedselintroductie voor 6 maanden geen toegevoegde waarde geeft of zelfs niet goed is.quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:04 schreef Sull het volgende:
Ik wou dit nog even met jullie delen:
Bijvoeding vanaf 4 maanden voorkomt voedselallergie
In deze richtlijn worden veel meer onderzoeken genoemd die dit ondersteunen.quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:05 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Oud nieuws. Gebaseerd op 1 onderzoek, veel andere onderzoeken laten zien dat voedselintroductie voor 6 maanden geen toegevoegde waarde geeft of zelfs niet goed is.
Dus de overheid laat zich leiden door één onderzoek? Beetje jammer weerquote:Op woensdag 19 februari 2014 13:05 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Oud nieuws. Gebaseerd op 1 onderzoek, veel andere onderzoeken laten zien dat voedselintroductie voor 6 maanden geen toegevoegde waarde geeft of zelfs niet goed is.
Ach, die landelijke richtlijnen stellen echt zo weinig voor. Toen ik Jen kreeg (6 jaar terug) moest ik de baby steeds om en om op de zij leggen, tegen een voorkeurshouding. Toen ik Leyla kreeg (3.5 jaar terug) was zijligging de duivel, werd zelfs een notitie van gemaakt dat moeder erop gewezen was dat dit gevaarlijk was voor de baby. Toen bram geboren was en in het ziekenhuis kwam te liggen werd deze weer op zn zij gelegd.quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:10 schreef Sull het volgende:
[..]
In deze richtlijn worden veel meer onderzoeken genoemd die dit ondersteunen.
Ik ben zelf ook pas net gestart met hapjes hoor, ik heb al vaker kritisch gezocht naar voors- en tegens om met 6 maanden te starten. Ik kan voor beide opties (starten met 4 of 6 maanden) geen sluitend bewijs vinden en die zal er ook niet zijn. Feit is wel dat dit de nieuwe landelijke richtlijn zal zijn en dat deze gebaseerd op heel veel onderzoeken.
Het lijkt me overigens logisch dat richtlijnen veranderen in de tijd...quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:14 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Ach, die landelijke richtlijnen stellen echt zo weinig voor. Toen ik Jen kreeg (6 jaar terug) moest ik de baby steeds om en om op de zij leggen, tegen een voorkeurshouding. Toen ik Leyla kreeg (3.5 jaar terug) was zijligging de duivel, werd zelfs een notitie van gemaakt dat moeder erop gewezen was dat dit gevaarlijk was voor de baby. Toen bram geboren was en in het ziekenhuis kwam te liggen werd deze weer op zn zij gelegd.
En toen ik baby was was de landelijke richtlijn dat je met 4 maanden prima liga met sinaasappelsap kon geven. Later werd dat geen introductie tot 6 maanden, nu weer 4 maanden… Tja.
Mee eens inderdaad!quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:21 schreef laziness het volgende:
Die vier en zes maanden discussie wakkert elke keer weer aan en de richtlijnen wijzigen continue.
Zou toch wel fijn zijn als hier een éénduidige conclusie in komt.
De rest is inderdaad voortschrijdend inzicht wat mij betreft.
Ja maar dat is dus het hele punt. De ene helft van de onderzoeken (die wel meestal gefinancierd worden door de hapjes fabrikanten) zeggen 4 maanden, andere zeggen 6 maanden. Dit is echt al jaren zo.quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:28 schreef Sull het volgende:
[..]
Mee eens inderdaad!
En als je denkt dat je goed zit omdat je de WHO richtlijn volgt:![]()
Dit advies om vanaf 4 maanden met bijvoeding te starten is in tegenspraak met het advies
van de World Health Organization (WHO) om 6 maanden exclusieve borstvoeding te geven. Het advies van de WHO wordt echter gegeven met het oog op het risico op ondervoeding en infecties bij jonge kinderen in ontwikkelingslanden en niet ter preventie van voedselallergie. Bron: de nieuwe richtlijn
Nou ja, sowieso bijvoeden vanaf vier maanden met pinda?quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:04 schreef Sull het volgende:
Ik wou dit nog even met jullie delen:
Bijvoeding vanaf 4 maanden voorkomt voedselallergie
Dat snap ik niet goed. Borstvoeding van zichzelf is toch juist ook ter voorkoming van voedselallergie?quote:Op woensdag 19 februari 2014 13:28 schreef Sull het volgende:
[..]
Mee eens inderdaad!
En als je denkt dat je goed zit omdat je de WHO richtlijn volgt:![]()
Dit advies om vanaf 4 maanden met bijvoeding te starten is in tegenspraak met het advies
van de World Health Organization (WHO) om 6 maanden exclusieve borstvoeding te geven. Het advies van de WHO wordt echter gegeven met het oog op het risico op ondervoeding en infecties bij jonge kinderen in ontwikkelingslanden en niet ter preventie van voedselallergie. Bron: de nieuwe richtlijn
Ja dat wel, maar daar is het WHO advies niet op gebaseerd. En het is dus ook niet gezegd dat 6 maanden uitsluitend bv beter is ter voorkoming van voedselallergie dan bv naast bijvoeding.quote:Op woensdag 19 februari 2014 14:56 schreef L-E het volgende:
[..]
Dat snap ik niet goed. Borstvoeding van zichzelf is toch juist ook ter voorkoming van voedselallergie?
Dat klinkt toch wel anders dan dat het botten oplostquote:Op zondag 2 maart 2014 21:18 schreef Deepfreeze het volgende:
Er zit iets in cola wat de calcium opname verminderd. Niet zo handig bij kinderen die juist botten moeten opbouwen..
Dat valt echt vies tegen.quote:Op maandag 3 maart 2014 09:50 schreef Deepfreeze het volgende:
En alcohol in bijv. pastasaus?
Hier gaat een glaasje rode wijn in de saus, maar na een poos pruttelen denk ik niet dat er zoveel van over is dat het kwaad kan. Dat eet Daan sinds hij anderhalf is wel mee.
quote:Op maandag 3 maart 2014 10:35 schreef laziness het volgende:
Als ze met de arm over het hoofd hun andere oor aan kunnen raken is de luchtpijp wijd genoeg dat als er een pinda vast komt te zitten er nog lucht langs kan.
Zo heb ik het altijd geleerd.
Weet ik...quote:
En, kinderen helemaal dronken naar school gebracht?quote:Op woensdag 5 maart 2014 09:40 schreef Sonnetje85 het volgende:
Oké, weer wat geleerd![]()
Hier eten ze dus wel vers brood
Alcohol in eten doe ik niet. Hoewel ik volgens mij wel een keer stoofperen met alcohol gemaakt had. Toen bedacht ik me later dat dat niet heel handig was. Maar goed dat ene peertje dat er gegeten is ga ik me ook niet druk om maken
Verder wordt hier eigenlijk alles wel meegegeten door de kinderen. Laatst had ik curry die wat pittiger was dan ik gedacht had. Vonden ze allebei erg lekker![]()
Nou is jongste dan wel 19 maanden, maar ze is pittiger eten sowieso wel gewend.
Dus niet voor een jaar? Hangt van het kind af. Bram had gewoon al kiezen voor zn eerste.quote:Op maandag 14 april 2014 21:24 schreef Cwen het volgende:
Vlees en vis vind ik gevoelsmatig pas passen als ze kiezen hebben... Dus niet voor een jaar, nee. Maar ik heb geen idee of dat een risico oplevert voor tekorten.
Ei gaan we wel proberen, dat vind ik niet zo'n ding.
Dat is waar! Ze heeft nu met 7,5 maand nog niks, maar dat zegt niks natuurlijk. Maar ik wil het af laten hangen van het kauwen ja, Rapley hè.quote:Op maandag 14 april 2014 21:25 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Dus niet voor een jaar? Hangt van het kind af. Bram had gewoon al kiezen voor zn eerste.
Gewoon malen met het tandvlees.quote:Op maandag 14 april 2014 21:37 schreef Cwen het volgende:
Hmmm... Lukt dat echt? Hier steekt ze nog rustig de moord in brood ofzo. Geeft niks, maar ik zie niet hoe ze 't weg zou krijgen zonder kauwen.
Cursus baby in nood volgen en gewoon geven. Ze moeten het uiteindelijk gewoon leren. Het is me bij alle 3 niet overkomen dat ze er ook echt in stikten.quote:Op maandag 14 april 2014 21:41 schreef Sylver_ het volgende:
Brood gaat nu wel goed bij ons, met haar 2 tanden. Vermaalt het echt in haar mond met haar kaken.
Maar sinds ze die 2 tandjes heeft durf ik geen komkommer meer te geven. Die gaf ik eerst altijd ala Rapley, maar nu bijt ze er een groot stuk af en stikt er dan bijna in.
Maar aangezien Kleintjes ook stukken geeft en wel komkommer enzo vanaf 6 maanden geeft, ging ik er vanuit dat niet alle baby's het doen zoals Nora
Hoe doen mensen dat eigenlijk, een stuk komkommer geven?
Ach, ook als ze goed eten geen garantie op doorslapen, hoorquote:Op donderdag 17 april 2014 14:02 schreef ymme het volgende:
Dex wordt volgende week 7 maanden.
Maar van eten wordt hij niet blij. Als iets of iemand maar in de buurt van zijn mond komt, hup dicht en weg draaien.
Ala rapley boeit hem ook niet. De stukken verdwijnen lekker op de grond.
Hij drinkt nog 4 flessen (waarvan 1 van die 4 in de nacht). Soms voeg ik er maar wat pap doorheen.
Ik had stiekem gehoopt dat hij goed ging eten en dan wellicht ook wel ging doorslapen.. Helaas.
Ja hoor, als zij daar behoefte aan heeft kan dat geen kwaad.quote:Op maandag 5 mei 2014 20:30 schreef -Bubseltje- het volgende:
Even een vraagje over de hoeveelheid bijvoeding. S. eet nu +/- 2x 40 gram groente of fruit.
Ze is nu 7 maanden oud. Zou ze al meer mogen als ze het zou willen?
Ik dacht eigenlijk dat het hele idee van rapley is dat het over het algemeen dus wel goed komt omdat kinderen een sterke kokhals-reflex hebben dus dat de grootte van de stukken niet uit maakt.quote:Op donderdag 17 april 2014 12:22 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
ik vraag mee een beetje af of de stukken die je a la rapley geeft een bepaalde grootte moeten hebben.
F eet prima, ook stukjes. Gister zat ze zelf een worteltje af te happen, en dat lijkt prima te gaan, ze kauwt erg goed. Maar die wortel iwat ook erg zacht dus daar kan denk ik niet veel mee fout gaan.
Als ik dr een sperzieboon geef of een stuk brocolli ben ik als de dood dat het stuk net te groot is...of juist weer net te klein waardoor ze het gevoel heeft dat ze het zo wel kan doorslikken.
letten jullie op de grootte van de stukken?
Dat is echt niet te voorspellen, verschilt per kindquote:Op maandag 11 augustus 2014 14:18 schreef Burdie het volgende:
Ja, had ze dat Rapley een beetje snel door? We zijn met S nu iets van twee weken 'bezig' met hem iets in het handje geven als wij aan het eten zijn (meestal een komkommertje). Hij likt dan heel actief de zaadjes er uit, knabbelt er een beetje op, en heeft de grootste lol. Maar echt eten kan je het nog niet noemen.
Een week ongeveer voor een banaan. Bij het eten daarna moest ze weer helemaal leren dat dat smaakje ook doorgeslikt kon worden. Gaat wel steeds sneller. Krant, bijvoorbeeld, had ze na één keer proberen al door!quote:Op maandag 11 augustus 2014 14:18 schreef Burdie het volgende:
Ja, had ze dat Rapley een beetje snel door? We zijn met S nu iets van twee weken 'bezig' met hem iets in het handje geven als wij aan het eten zijn (meestal een komkommertje). Hij likt dan heel actief de zaadjes er uit, knabbelt er een beetje op, en heeft de grootste lol. Maar echt eten kan je het nog niet noemen.
Knap kind, nu de krant al door hebbenquote:Op maandag 11 augustus 2014 15:22 schreef Limone het volgende:
[..]
Een week ongeveer voor een banaan. Bij het eten daarna moest ze weer helemaal leren dat dat smaakje ook doorgeslikt kon worden. Gaat wel steeds sneller. Krant, bijvoorbeeld, had ze na één keer proberen al door!
Mijn kind heeft de maaltijd 'belangrijke papieren op mama's bureau' ook al feilloos door.quote:Op maandag 11 augustus 2014 15:22 schreef Limone het volgende:
[..]
Een week ongeveer voor een banaan. Bij het eten daarna moest ze weer helemaal leren dat dat smaakje ook doorgeslikt kon worden. Gaat wel steeds sneller. Krant, bijvoorbeeld, had ze na één keer proberen al door!
Valt wel mee. De VN kostte haar beduidend meer moeite.quote:Op maandag 11 augustus 2014 15:25 schreef Susie het volgende:
[..]
Knap kind, nu de krant al door hebben
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |