Laat me raden: degene die dat roept heeft er totaal geen verstand van!quote:Op woensdag 13 maart 2013 11:02 schreef qwox het volgende:
Nou wordt hier geroepen dat je drukverlies/verlaging krijgt door de grotere diameter.
Ja! Maar logischerwijs precies andersom: een kleine diameter geeft een hogere stroomsnelheid met (afhankelijk van drukken) een kleiner debiet.quote:De vraag is of de diameter uitmaakt voor de doorstroomsnelheid?
Dankje voor de snelle reactie. Precies zoals ik dacht dus, maar een bevestiging is altijd prettig.quote:Op woensdag 13 maart 2013 11:15 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Laat me raden: degene die dat roept heeft er totaal geen verstand van!
[..]
Ja! Maar logischerwijs precies andersom: een kleine diameter geeft een hogere stroomsnelheid met (afhankelijk van drukken) een kleiner debiet.
Verbazingwekkend hoeveel onzin simpele natuurkunde bij mensen losmaakt. Wel een formule onthouden, maar de toepassing niet begrijpen...quote:Op woensdag 13 maart 2013 11:51 schreef Mind_State het volgende:
staat me iets bij van P * V = constant.
Dat ligt aan de verhouding van afmetingen: neem een hele dikke pijp en een heel klein gaatje, en de drukval daarover is minimaal. Andersom: neem een 2 mm buisje en maak en gat van 5 cm lang, dan blijft er geen druk over voor het volgende gat.quote:Op woensdag 13 maart 2013 12:30 schreef qwox het volgende:
Zal dit al netjes verdeelt zijn over allen of zal het meeste toch via het eerste gat weg willen.
Had ook zal zo vermoeden. Bij een buis diamter van 90 mm en uitstroom openingen van +/- 10 zal het dus redelijk verdeeld worden. Helaas zitten ze niet allemaal op de zelfde hoogte (gebogen buis) dus zal wel iets verschil in zitten.quote:Op woensdag 13 maart 2013 12:38 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Dat ligt aan de verhouding van afmetingen: neem een hele dikke pijp en een heel klein gaatje, en de drukval daarover is minimaal. Andersom: neem een 2 mm buisje en maak en gat van 5 cm lang, dan blijft er geen druk over voor het volgende gat.
Hij zei toch ook dat P*V geldt voor binnen afgesloten lichamen... Doe niet zo uit de hoogte als je niet eens kan lezen.quote:Op woensdag 13 maart 2013 11:52 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Verbazingwekkend hoeveel onzin simpele natuurkunde bij mensen losmaakt. Wel een formule onthouden, maar de toepassing niet begrijpen...
Voor water is het (bij benadering) heel simpel: V = constant!
En nog iemand die er geen f*ck van snapt maar toch uit de hoogte denkt te kunnen doenquote:Op zondag 17 maart 2013 22:21 schreef danzazlol het volgende:
[..]
Hij zei toch ook dat P*V geldt voor binnen afgesloten lichamen... Doe niet zo uit de hoogte als je niet eens kan lezen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |