abonnement Unibet Coolblue
pi_123891965
Hier verder!

De 5 fasen van liefdesverdriet
Iedereen krijgt er wel een keer mee te maken. Misschien maar één keer, misschien wat vaker. De één verwerkt het anders dan de ander, maar we weten allemaal dat het niet leuk is: liefdesverdriet!

Ineens alleen
Samen zijn jullie erachter gekomen dat jullie niet zo'n fantastisch koppel zijn als jullie dachten. Als er een einde komt aan je relatie is dit erg vervelend. Degene met wie je altijd alles deelde is ineens weg. Je bent je beste maatje kwijt. Bij veel mensen resulteert dit besef in liefdesverdriet.

In eerste instantie zal je denken en voornamelijk hopen dat het allemaal wel goed komt. Jullie waren toch zon fantastisch koppel? De ontkenningsfase is de eerste fase die liefdeverdriet kent. Je bent er bijna helemaal zeker van dat jullie in de toekomst toch weer samen komen.

Uit je dak gaan
Na een tijdje ga je inzien dat jullie toch niet samen komen. Je komt dan in de fase waarin je erg boos kan worden. Bij mannen gaat dit ook vaak gepaard met veel agressie. In deze fase worden de meeste mensen ook erg losbollig, gaan veel stappen en sjansen met anderen. Voornamelijk om het zelfvertrouwen op te krikken.

Tot inkeer komen
Na dit gedrag kom je snel weer tot jezelf. Zoveel zelfvertrouwen geven die one night stands je echt niet, als je erachter komt dat het toch allemaal maar voor één nachtje is. Je gaat je eenzaam voelen. Je krijgt het gevoel alsof niemand je meer wil, je voelt je lelijk en alleen. Waarschijnlijk zal je zelfs gaan denken dat je voor altijd een hopeloze single blijft!

Achter de wolken schijnt de zon!
Gelukkig ga je langzamerhand realistisch worden. Dit is de vierde fase van je liefdesverdriet. Je gaat merken dat je leven echt niet alleen maar draait om de liefde. Je gaat je oude liefde loslaten en je eigen leven leven. Natuurlijk heb je het nog af en toe moeilijk, maar het komt allemaal wel goed. Veel vrouwen gaan in deze fase zichzelf helemaal opknappen. Ze nemen een nieuw verfje in hun haren, gaan flink shoppen met vriendinnen en besteden veel aandacht aan hun uiterlijk. Mannen gaan veel met vrienden ondernemen en leuke dingen doen.

Jezelf en de situatie accepteren
In de laatste fase ga je accepteren dat je liefde met je ex-lover echt helemaal over is. Je gaat inzien dat een leven als single helemaal niet zo slecht is. Het heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Geen vieze haren in het doucheputje, geen gore sokken, lekker stappen en sjansen met mooie andere mensen, noem maar op!

Natuurlijk verwerkt iedereen op zijn eigen manier zijn liefdesverdriet. Soms doorloop je alle fasen en soms maar een paar en sla je er eentje over. In ieder geval weten we één ding zeker: Het komt allemaal goed!



"A relationship is not based on the time you’ve spent together, but the foundation you’ve built together."
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_123892316
Echt heel, heel erg zwaar. Vandaag 8 dagen uit na 3 jaar, 3 maanden en 20 dagen relatie.
Kwam redelijk als een verassing voor mij. Ze heeft alle contact gebroken. Haar gevoel zou over zijn en ze zou zich aan de kleine dingetjes ergeren.

Ik vraag me af waarom ze er niet eerder over gesproken heeft.
Dan hadden we er samen over kunnen praten.
pi_123892390
Boe! Hoe weet je eigenlijk of je een rebound voor iemand bent? :D Of weet je dat simpelweg niet.
pi_123892446
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 23:07 schreef Ziba het volgende:
Boe! Hoe weet je eigenlijk of je een rebound voor iemand bent? :D Of weet je dat simpelweg niet.
Ik zou zeggen, hoe lang zit er tussen jou en z'n vorige relatie.
  zondag 10 maart 2013 @ 23:12:27 #5
370568 ManageTheAnger
It is, as it is.
pi_123892620
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 23:07 schreef Ziba het volgende:
Boe! Hoe weet je eigenlijk of je een rebound voor iemand bent? :D Of weet je dat simpelweg niet.
Als ze jou gaan vergelijken
Als ze het nog over hun ex hebben
Als ze plekken vermijden waar hun ex komt
Als ze dezelfde "leuke" dingen willen doen die ze met hun ex deden

maar vooral, als ze jou willen veranderen..... stel dan maar eens de vraag: "deed je ex dat wel dan?"
;-)
YouTube
Holding on to anger is like grasping a hot coal with the intent of throwing it at someone else; you are the one who gets burned.
pi_123893041
-

[ Bericht 50% gewijzigd door Ziba op 12-03-2013 00:11:15 ]
  maandag 11 maart 2013 @ 00:48:27 #7
389525 Babela
YOU ARE GOING TO LOVE ME
pi_123896381
Hij heeft een ander.. Daarom maakte hij het ook uit. Met zijn slap gelul over ik weet niet wat ik wil en als we bij elkaar horen komen we terug bij elkaar. Kusjes, knuffs aan het eind. Tering wat voel ik me kut. Ik ken haar ook wel en ze ziet er niet uit. Verdomme..
pi_123896507
quote:
1s.gif Op zondag 10 maart 2013 23:22 schreef Ziba het volgende:
Dank! Vanaf november is het uit maar die twee zijn sinds kort wel met elkaar bezig/spreken af en hebben contact. Het was wel een lange relatie dus op zich begrijp ik het contact ook wel enzo. Maar eigenlijk vind ik het niet heel tof omdat ik echt veel tijd met hem spendeer enzo en het is verder gewoon fijn :') alleen hij zegt dat het verder niet zoveel is en dat hij allang over haar heen is. Maar waarom spreek je dan af en zoek je contact? Ik begin wel te denken dat ik een tijdelijke leuke 'opvulling' ben en dat hij mij begon te daten enzo om haar nog meer naar de achtergrond te plaatsen en omdat ik 'gewoon' gezellig ben voor het moment. En dat ik binnenkort krijg te horen dat hij weer voor haar gaat. Dat is mijn gevoel dan vooral, maarja :')
Als ze afspreken en contact hebben.. tja ik weet niet maar het zou mij niet lekker zitten eerlijk gezegd. En dan druk ik me mild uit.
Draai het om.
pi_123896586
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 00:48 schreef Babela het volgende:
Hij heeft een ander.. Daarom maakte hij het ook uit. Met zijn slap gelul over ik weet niet wat ik wil en als we bij elkaar horen komen we terug bij elkaar. Kusjes, knuffs aan het eind. Tering wat voel ik me kut. Ik ken haar ook wel en ze ziet er niet uit. Verdomme..
Da's kut.. maar dan is het in ieder geval duidelijk, je bent niet gek.
Draai het om.
pi_123897178
@Babela, zelfde situatie hier gehad. Er rest je 1 ding: wis dat jong uit je leven en snijd alle banden door. Komt goed. :)
pi_123897331
Makkelijker gezegd dan gedaan...zeker als je jaren van je leven hebt gespendeerd met elkaar.
Ik had net zo'n fijne droom over haar...en dan word je wakker en dan word je weer geconfronteerd met de waarheid.
Slapen kan ik wel vergeten voor vannacht.

Waarom praat ze niet met me?
Zie ze nou echt niet, door me overal te negeren/blocken dat ik door een hel ga? Hoe kun je dit doen terwijl deze persoon je 3 jaar lang door dik en dun heeft gesteund en zelfs dingen in zijn leven heeft opgegeven voor je?
  maandag 11 maart 2013 @ 01:58:46 #12
389525 Babela
YOU ARE GOING TO LOVE ME
pi_123897504
Ik ben een wrak. Kan niet slapen. Ben boos, hij beweert dat hij zijn gevoel 5 jaar lang heeft weggestopt. Alles was een leugen.. Ik weet echt niet hoe ik verder moet. Ben compleet kapot gemaakt
  maandag 11 maart 2013 @ 02:01:19 #13
389525 Babela
YOU ARE GOING TO LOVE ME
pi_123897548
Zoveel samen meegemaakt..en als hij haar echt al die tijd wou had hij het al veel eerder kunnen doen. Moet morgen verdomme ook nog naar school en kan me niet afmelden anders krijg ik gezeik met duo. Heb serieus het gevoel dat ik niet meer wil. Het liefst was ik dood, klaar. Hoefde ik dit niet meer mee te maken
pi_123897760
@Babela,

Wat een ongeloofelijke lul.
Ik weet hoe je je voelt, ik weet dus namelijk ook niet meer wat ik van de afgelopen 3 jaar met mijn ex nog mag geloven!

Je voelt je zo bedrogen! Hij of zij was de ware en je wereld draaide om hem heen en dan blijkt het allemaal een leugen te zijn geweest. En dat is een klap in het gezicht en een stomp in je maag tegelijk.
Ik moet ook om zeven op maar ik heb totaal geen puf om te gaan slapen. Hoewel ik nog niet wilde dat ik dood was, hoeft het voor mij ook even niet meer. Zeker niet op deze manier.
pi_123897868
Herkenbare dingen hier en daar. Wees trots op wat je bereikt heb voor de ander, zelfs als het niet gewaardeerd wordt, of van hun kant nep leek te zijn. Dat is een fout van hun kant en misschien liegen ze wel bewust om pijn te doen. Ikzelf kijk zo terug op m'n laatste relatie, ik heb het zelf beëindigd, maar werd er onderhand toe gedwongen, deed het zeker niet zomaar. Ik heb goed en hard gekeken naar het verleden, en besef me dat dingen nog meer messed up waren dan ik toenertijd wist. Pijnlijk om achter te komen, maar toch verlichtend te weten dat ik meer goed dan slecht heb gedaan, en het waarschijnlijk niet aan mij lag (zelfs met ''een relatie bestaat uit twee'' in gedachten). Tuurlijk ik ben niet heilig en doe ook wel eens wat fout maar dat is bij iedereen zo.

Ik mis haar soms, geef wel om haar en wou dat ze normaal kon doen tegen me, maar ik heb geen spijt meer dat het voorbij is. Ik heb gedaan wat ik kon. Misschien dat ze dat ooit doorheeft na wat waarschijnlijk een rebound is, en besluit na te denken en normaal te doen. Dat hoop ik eigenlijk. Denk ergens niet dat ze dingen expres doet achteraf, maar niet weet/nadenkt wat ze doet. Als ze ooit zou willen praten erover sta ik ervoor open. Ik voel ook geen haat meer, alleen onbegrip. Ik wil best weten wat in haar om ging, maar hoef het niet meer per se te weten. Ik weet dat ik echt van haar hield, en m'n best gedaan heb een goed vriendje te zijn.

Ik wens iedereen die nog bezig is met verwerken sterkte.
Voel me een beetje raar nu ik dit getypt heb, maar het voelt wel goed.
Kalm. Helder?

Hoe dan ook, vind het wel genoeg zo. Slaap lekker, iedereen.
  maandag 11 maart 2013 @ 02:46:39 #16
389525 Babela
YOU ARE GOING TO LOVE ME
pi_123897973
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 02:21 schreef HeavyWeaponsGuy het volgende:
@Babela,

Wat een ongeloofelijke lul.
Ik weet hoe je je voelt, ik weet dus namelijk ook niet meer wat ik van de afgelopen 3 jaar met mijn ex nog mag geloven!

Je voelt je zo bedrogen! Hij of zij was de ware en je wereld draaide om hem heen en dan blijkt het allemaal een leugen te zijn geweest. En dat is een klap in het gezicht en een stomp in je maag tegelijk.
Ik moet ook om zeven op maar ik heb totaal geen puf om te gaan slapen. Hoewel ik nog niet wilde dat ik dood was, hoeft het voor mij ook even niet meer. Zeker niet op deze manier.
Ik ben echt kapot gewoon.. Ik snap het niet, Tuurlijk hadden we geen perfecte relatie, zeer zeker niet. Maar we waren wel gek op elkaar en hadden dezelfde interesses.. Snap om eerlijk te zijn ook niet hoe hij er bij komt dat hij altijd verliefd op haar was. Heeft genoeg kansen gehad dus ja.. Vraag me af of het lang stand houd maar misschien zeg ik dit allemaal ook wel omdat ik gewoon niet tegen het idee kan dat hij met haar de dingen gaat doen die hij met mij deed...

Kwam er verdomme ook nog achter omdat zei om facebook had gezet dat ze met hem en zijn ouders uit eten was geweest. Ik zag het en kon het niet geloven... Zit echt in een nachtmerrie
  maandag 11 maart 2013 @ 07:01:06 #17
1234 HiZ
Istanbullu
pi_123898898
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 01:46 schreef HeavyWeaponsGuy het volgende:
Makkelijker gezegd dan gedaan...zeker als je jaren van je leven hebt gespendeerd met elkaar.
Ik had net zo'n fijne droom over haar...en dan word je wakker en dan word je weer geconfronteerd met de waarheid.
Slapen kan ik wel vergeten voor vannacht.

Waarom praat ze niet met me?
Zie ze nou echt niet, door me overal te negeren/blocken dat ik door een hel ga? Hoe kun je dit doen terwijl deze persoon je 3 jaar lang door dik en dun heeft gesteund en zelfs dingen in zijn leven heeft opgegeven voor je?
Over een tijdje ben je blij dat ze het zo doet. Ga jij ook harder door de verwerking.
pi_123899745
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 01:58 schreef Babela het volgende:
Ik ben een wrak. Kan niet slapen. Ben boos, hij beweert dat hij zijn gevoel 5 jaar lang heeft weggestopt. Alles was een leugen.. Ik weet echt niet hoe ik verder moet. Ben compleet kapot gemaakt
Zo enorm smerig. Je blijft niet vijf jaar bij iemand terwijl je je gevoel wegstopt, dat zou behoorlijk labiel en onzinnig zijn. Hij zoekt gewoon rechtvaardiging voor zijn acties en wegens een gebrek tot empatisch vermogen produceert hij die bullshit..

[ Bericht 59% gewijzigd door Tom84 op 11-03-2013 09:02:26 ]
.
  maandag 11 maart 2013 @ 09:31:39 #19
396860 DiThomasso
Feyenoord Rotterdam!
pi_123900447
Ik heb een relatie van 5 maanden, maar heb veel gestresst en dat soort dingen over van alles en nog wat. Ben supergek op haar geweest maar ze begon afstandelijk te doen, ook als ik bij haar was. Gisteravond ruzie gehad en voor de rest nog niet gesproken. Ik heb het idee dat het uitgaat of uit is en dat heb ik al twee weken, maar toch voelt het vrij opgelucht en fijn. Hoort dit erbij?
pi_123901241
En natuurlijk weer over ex gedroomd. Grrrr 1 klein berichtje en hij zit weer in m'n hoofd. Hoop dat hij weer gauw verdwijnt en niets laat horen komende tijd want dit is niet leuk zo.
  maandag 11 maart 2013 @ 10:07:42 #21
389525 Babela
YOU ARE GOING TO LOVE ME
pi_123901310
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 08:47 schreef Tom84 het volgende:

[..]

Zo enorm smerig. Je blijft niet vijf jaar bij iemand terwijl je je gevoel wegstopt, dat zou behoorlijk labiel en onzinnig zijn. Hij zoekt gewoon rechtvaardiging voor zijn acties en wegens een gebrek tot empatisch vermogen produceert hij die bullshit..
Ja dat denk ik dus ook. Dan had hij niet voor me gekozen, of bij mij terug gekomen. Of voor me wou vechten wanneer het wat slechter ging..

Volgens mij heeft ie haar gewoon als rebound. Ik ken haar ook wel redelijk, en haar interesses en karakter past totaal niet bij hem. Maar ik weet wel dat zij altijd wel verliefd was op hem, dus zal vast wel makkelijk zijn geweest voor hem om haar te krijgen..

Fuck mijn leven echt waar. Ben in een diep dal terecht gekomen, en heb geen idee hoe ik hier uit moet komen...
pi_123902549
^ geen contact en geef het tijd. Zoek afleiding en huil flink uit. Bijna 2 maanden heb ik dezelfde situatie gehad, gelijk nieuwe vriendin waar ik al voor "waakte" tijdens de relatie. Het doet pijn, verdomd veel pijn maar het gaat beter. Ik ben er nog lang niet over heen maar ik kan inmiddels weer plezier hebben zonder hem. Geef het de tijd echt dan gaat de knop vanzelf ook in jou om. Maar echt hou geen contact, dat is ZO belangrijk. En ookal raak je hem "echt" kwijt dan.. Kwijt ben je hem al. Of beter gezegd: hij is JOU kwijt.
pi_123908227
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 02:01 schreef Babela het volgende:
Zoveel samen meegemaakt..en als hij haar echt al die tijd wou had hij het al veel eerder kunnen doen. Moet morgen verdomme ook nog naar school en kan me niet afmelden anders krijg ik gezeik met duo. Heb serieus het gevoel dat ik niet meer wil. Het liefst was ik dood, klaar. Hoefde ik dit niet meer mee te maken
Heel dikke knuffel.
Waaschijnlijk spreekt hij niet eens de waarheid. Als je wel jaren op zo' n manier bij iemand blijft, spoor je echt niet. Maar grote kans dat hij dat doet om zijn eigen acties te kunnen aanvaarden en/of gewoon erg in de war is.

Veel sterkte.
pi_123908419
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 10:04 schreef perfectsecret het volgende:
En natuurlijk weer over ex gedroomd. Grrrr 1 klein berichtje en hij zit weer in m'n hoofd. Hoop dat hij weer gauw verdwijnt en niets laat horen komende tijd want dit is niet leuk zo.
Grr ik ook. Toen het net over was en ik er echt hysterisch over was (hij deed heel naar, bedreigde en schold, zelfs een topic hier erover geopend), droomde ik er niet over, maar nu ik er een beetje overheen begin te komen, droom ik er juist heftig over.

Wat stuurde hij?
pi_123908677
-

[ Bericht 100% gewijzigd door Ziba op 12-03-2013 00:11:36 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')