Zie DMquote:Op zondag 10 maart 2013 22:23 schreef HetKlusKonijn het volgende:
[..]
Nou, ik werk op het moment als vrijwilliger sociaal-juridische dienstverlening (leeftijd, he... boven de 40 ben je volgens veel werkgevers "dement", wat voor opleidingen en werkervaring je ook hebt).
Gelukkig heb ik in het verleden 'goed geboerd', dus ik zit niet op zwart zaad, maar toch.
Maar ja, inderdaad, wel 20 jaar gewerkt als directiesecretaresse.
En op zoek naar een betaalde baan. Dusssss.... waar werk je?
Alle HBO studies zijn vrijetijdskunde.quote:Op zondag 10 maart 2013 14:40 schreef Frank_Drebin het volgende:
Hbo vrijetijdskunde vind ik altijd wel een mooie.
Gezien. Jammer....quote:
Mwah, je hebt bepaalde technische hbo studies die je echt niet te gemakkelijk moet onderschatten door de noemer hbo hoor.quote:Op zondag 10 maart 2013 22:26 schreef Smack10 het volgende:
[..]
Alle HBO studies zijn vrijetijdskunde.
Echt niet hoor, studies als HBO-electrotechniek en dergelijke neem ik een heel stuk serieuzer dan bepaalde universitaire opleidingen. Daar moet je toch echt wel wat hersens voor in je kop hebben + doorzettingsvermogen.quote:Op zondag 10 maart 2013 22:26 schreef Smack10 het volgende:
[..]
Alle HBO studies zijn vrijetijdskunde.
Technische bedrijfskunde etc. ?quote:Op zondag 10 maart 2013 22:27 schreef Frank_Drebin het volgende:
[..]
Mwah, je hebt bepaalde technische hbo studies die je echt niet te gemakkelijk moet onderschatten door de noemer hbo hoor.
Toch zonde van je eerste opleiding. Ik dacht dat op dit moment iedereen met een bèta-opleiding juist enorm gewild was, ongeacht de richting. Is (moleculaire cel)biologie dan net de vreemde eend in de bijt of speelt daar toch je leeftijd je parten?quote:Op zondag 10 maart 2013 22:23 schreef HetKlusKonijn het volgende:
[..]
Nou, ik werk op het moment als vrijwilliger sociaal-juridische dienstverlening (leeftijd, he... boven de 40 ben je volgens veel werkgevers "dement", wat voor opleidingen en werkervaring je ook hebt).
Gelukkig heb ik in het verleden 'goed geboerd', dus ik zit niet op zwart zaad, maar toch.
Maar ja, inderdaad, wel 20 jaar gewerkt als directiesecretaresse.
En op zoek naar een betaalde baan. Dusssss.... waar werk je?
Ja, zonde inderdaad, maar ik weet niet of je weet hoe rampzalig de arbeidsmarkt was, in de jaren 1980?quote:Op zondag 10 maart 2013 22:41 schreef Kansenjongere het volgende:
[..]
Toch zonde van je eerste opleiding. Ik dacht dat op dit moment iedereen met een bèta-opleiding juist enorm gewild was, ongeacht de richting. Is (moleculaire cel)biologie dan net de vreemde eend in de bijt of speelt daar toch je leeftijd je parten?
In de hoogtijdagen van de ICT-bubbel, ik denk een jaar of 10 terug, hadden ze zo'n tekort aan mensen dat iedereen die ook maar aan een bèta-opleiding was begonnen werd belaagd door recruiters. Gebrek aan ICT-ervaring was geen probleem, dat leerde je wel met wat cursussen. Maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat ze daarbij nog altijd leeftijdsgrenzen hanteerden.quote:Op zondag 10 maart 2013 22:51 schreef HetKlusKonijn het volgende:
[..]
Dat hele gedoe over dat mensen met een bèta-opleiding zo 'gewild' zijn... wellicht in de echte harde technische richtingen, maar met een leuk diploma biochemie is het nog steeds maar afwachten of je wat fatsoenlijks krijgt.
Klopt, toen was ik namelijk al dik 30+... en er waren bergen 23-jarigen beschikbaar.quote:Op zondag 10 maart 2013 22:59 schreef Kansenjongere het volgende:
[..]
In de hoogtijdagen van de ICT-bubbel, ik denk een jaar of 10 terug, hadden ze zo'n tekort aan mensen dat iedereen die ook maar aan een bèta-opleiding was begonnen werd belaagd door recruiters. Gebrek aan ICT-ervaring was geen probleem, dat leerde je wel met wat cursussen. Maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat ze daarbij nog altijd leeftijdsgrenzen hanteerden.
quote:Op zondag 10 maart 2013 15:30 schreef DarkAccountant het volgende:
[..]
Helemaal mee eens. Mijn oorspronkelijke studie (in België) was Germaanse Taal- en Letterkunde. Onze "cursus" statistiek was ongeveer 20 pagina's dik.![]()
Gewoon even als voorbeeld, psychologie aan de UvAquote:Op zondag 10 maart 2013 15:36 schreef HetKlusKonijn het volgende:
[..]
Zeer herkenbaar. Bij rechten stelt het ook helemaal niks voor, en toch zakten de studenten bij bosjes. Hetzelfde overigens bij psychologie en sociologie (is ongeveer dezelfde cursus).
[..]
Sluit ik mij bij aan. In Groningen krijg je 20 ec statistiek binnen sociologie en dat is meer dan bij de gemiddelde studie. Psychologie is eveneens sterk statistisch onderbouwd in Groningen.quote:Op maandag 11 maart 2013 00:34 schreef KreKkeR het volgende:
[..]
[..]
Gewoon even als voorbeeld, psychologie aan de UvA
Statistiek 1, eerste jaar:
http://www.bol.com/nl/p/psychological-research/1001004006917376/ (118 pagina's)
http://www.bol.com/nl/p/s(...)ta/1001004005699685/ (796 pagina's)
Statistiek 2, tweede jaar:
http://www.bol.com/nl/p/d(...)ss/1001004006384756/ (856 pagina's)
En afhankelijk v/d gekozen master kan daar nog behoorlijk wat bijkomen in het masterjaar.
Ik heb zelf geen psychologie gestudeerd, maar deze studie gewoon even als voorbeeld eruit gepikt omdat ik redelijk bekend ben met de statistiek die men daar krijgt. Wat ik probeer aan te geven is dat mensen soms lekker interessant lopen te doen, terwijl ze in werkelijkheid simpelweg uit hun nek kletsen. Borrelpraat zeg maar. En met mensen doel ik in dit geval vooral op jou HetKlusKonijn.
Tuurlijk zal het over het algemeen minder zijn dan de gemiddelde betastudie (lijkt mij tenminste). Het ging mij meer om een opmerking als:quote:Op maandag 11 maart 2013 02:23 schreef GSbrder het volgende:
Ik vind de statistiek van deze twee heren wel meevallen. Beetje basisstof die je bij elke studie op een TU ook krijgt, zonder de superieure bèta uit te willen hangen.
Het is een struikelvak omdat men logische conclusies moet kunnen trekken uit verschillende toetsen. Daar zit nu het verschil tussen HBO en WO, dat de meesten studenten daar moeite mee hebben komt dus omdat zij waarschijnlijk boven hun niveau zitten. Jammerlijk altijd dat die mensen niet oprotten naar hbo maar blijven zitten en met 6jes het net allemaal halenquote:Op maandag 11 maart 2013 09:53 schreef GSbrder het volgende:
Statistiek hoort dan ook niet echt het moeilijkste onderdeel van je studie te zijn, het is slechts een hulpmiddel om data inzichtelijk te maken, maar dat veel studenten het als struikelvak zien is opmerkelijk.
quote:Op maandag 11 maart 2013 10:05 schreef mymoodfentje het volgende:
Jammerlijk altijd dat die mensen niet oprotten naar hbo maar blijven zitten en met 6jes het net allemaal halen
Wiskunde (en statistiek) is inderdaad 'slechts' een gereedschap dat gebruikt kan worden in het doen van onderzoek. Sommige gereedschappen zijn makkelijker te leren hanteren dan andere. Dit hangt ook af van wat je ermee wil gaan doen. Veel mensen die kwalitatief zijn onderlegd zien het nut niet in de toepassing van statistiek. Zij hebben letterlijk het gevoel dat ze een gereedschap leren gebruiken waar ze nooit wat mee zullen gaan doen, en vaak ook veelal terecht aangezien een belangrijk deel van de praktijk puur kwalitatief van aard is. Voor die mensen vormt het statistiek gedeelte inderdaad een struikelblok. Zinloos sommetjes maken en vergelijkingen oplossen demotiveert aanzienlijk, van welk (hoog of laag) niveau het ook moge zijn.quote:Op maandag 11 maart 2013 09:53 schreef GSbrder het volgende:
Statistiek hoort dan ook niet echt het moeilijkste onderdeel van je studie te zijn, het is slechts een hulpmiddel om data inzichtelijk te maken, maar dat veel studenten het als struikelvak zien is opmerkelijk.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |