abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 7 maart 2013 @ 10:20:38 #1
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_123736949
Laatste post van het vorige deel:

Nederland wil risico's uitsluiten met Patriot

BRUSSEL - Het risico dat Nederland betrokken raakt bij een oorlog tegen Syrië door de inzet van zijn Patriot-raketten in Turkije is „echt wel uitgesloten”. Dat verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans dinsdag in Brussel.

Samen met zijn collega's van de andere NAVO-lidstaten besloot de bewindsman te voldoen aan het verzoek van NAVO-partner Turkije om Patriots te sturen. Volgens Timmermans gelden voor de stationering van de Patriots heel strenge criteria. Ze worden puur als verdediging ingezet, ze mogen niet dienen om een eventueel vliegverbod boven Syrië af te dwingen en ze mogen niet leiden tot betrokkenheid bij een of ander conflict in Syrië.

„Het is heel simpel. We hebben daarover goede afspraken gemaakt met de NAVO-landen, met Turkije, met de Verenigde Staten”, aldus de minister.

Timmermans benadrukte dat hij en de minister van Defensie nu eerst alles op een rijtje gaan zetten: „We doen dit stap voor stap, ook om misverstanden te vermijden”. Het is de bedoeling dat de ministerraad vrijdag een besluit neemt, waarna de Tweede Kamer zich erover kan buigen.

De minister wilde nog niets zeggen over de kosten. Ook is nog onduidelijk wanneer de Patriots ter plekke kunnen zijn. „Ik moet precies zien wat aan militaire kant in de planning mogelijk is en uitvoerbaar is. Het is logistiek niet eenvoudig”, aldus Timmermans.

„Nederland kan altijd nog nee zeggen. Maar als een NAVO-partner zijn grenzen en burgerbevolking bedreigd ziet, en een beroep doet op zijn partners, dan moet je wel van heel goede huize komen om niet aan dat verzoek te voldoen.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)g_tegen_Syrie__.html
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  donderdag 7 maart 2013 @ 10:21:01 #2
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_123736964
quote:
Koning krijgt nieuwe militaire status
Prins Willem-Alexander doet als aanstaand staatshoofd, na bijna 28 jaar, afstand van zijn huidige actieve militaire status. Voor zijn inhuldiging als Koning der Nederlanden wordt hem op verzoek eervol ontslag verleend.

Foto: ANP
Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag meegedeeld. ''Ik ben trots op onze krijgsmacht en haar militairen'', stelt de prins in de Defensiekrant van donderdag.
Als staatshoofd en lid van de regering kan de koning geen actieve militaire functie meer vervullen binnen de Krijgsmacht. In de Defensiekrant legt de prins zijn positie uit aan medewerkers van het ministerie van Defensie.
Commandeur
De Prins van Oranje is nu nog militair in de rang van commandeur bij de Koninklijke Marine. Hij heeft een overeenkomstige opperofficiersrang bij de andere krijgsmachtdelen. De koning mag wel zijn uniform blijven dragen bij gelegenheden, zonder rangonderscheidingstekens.
''Als koning zal ik mijn waardering voor defensie onverminderd tonen, in woord, daad en militair ceremonieel'', stelt de prins.
Volgens de krant is het voor het eerst sinds 1849 dat we weer een koning krijgen die als militair heeft gediend. ''Aangezien de koning behoort tot de Nederlandse regering, kan ik geen actief dienend militair meer zijn. Ik neem daarom ontslag, maar blijf straks als koning mijn trots voor en verbondenheid met de Nederlandse krijgsmacht uitdragen.''
Alles over de troonswisseling in ons dossier
Door: ANP
http://www.nu.nl/binnenla(...)ilitaire-status.html
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_123740912
Geen vervolging oud-commandant Dutchbat Karremans

Oud-commandant van Dutchbat, Thom karremans, zal niet strafrechtelijk vervolgd worden voor zijn rol in het drama van Srebrenica.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem maakte donderdag bekend af te zien van strafvervolging omdat hij volgens het strafrecht ''niet verwijtbaar heeft gehandeld''.

De aangifte tegen Karremans is gedaan door Hasan Nuhanovic, toen tolk van Dutchbat, en de nabestaanden van Rizo Mustafic (elektricien van Dutchbat).

Nederlandse militairen hebben in juli 1995 hun familieleden overgedragen aan de Bosnische Serviërs, die hen vermoordden.

Behalve tegen Karremans was aangifte gedaan tegen zijn plaatsvervanger Franken en tegen personeelsfunctionaris Oosterveen. Ook zij worden niet vervolgd.

Karremans was commandant van de Nederlandse VN-eenheid in Srebrenica.

Gevreesde generaal

Thom Karremans was 46 toen hij de scepter zwaaide over de Nederlandse blauwhelmen in de Bosnische moslimenclave Srebrenica. In juli namen de troepen van de gevreesde generaal Ratko Mladic de enclave in.

Karremans zegt enkele weken daarvoor al gewaarschuwd te hebben dat de VN-missie niet langer uitvoerbaar was. Vervolgens voltrok zich de grootste genocide op Europese bodem van na de Tweede Wereldoorlog. Duizenden moslims waren naar de VN-compound gevlucht. De Serviërs scheidden ruim 7000 mannen van vrouwen en kinderen; zij zijn vermoord.

nu.nl
  donderdag 7 maart 2013 @ 12:48:14 #5
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 7 maart 2013 @ 15:26:09 #6
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123748158
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 12:25 schreef AchJa het volgende:
Mooi, kan dit eindelijk eens een keer afgesloten worden.
Volgens Zegveld niet.... :')
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 8 maart 2013 @ 20:33:06 #8
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123805335
Marine brengt meer water naar Saba

DEN HAAG -
Het marineschip Hr. Ms. Pelikaan levert zaterdag opnieuw water af op Saba. Dat heeft Defensie vrijdag gemeld. Het eiland kampt met een tekort aan drinkwater, omdat het er al lang droog is en de waterfabriek kapot is.

De Pelikaan bracht donderdag al 70.000 liter water en enkele pallets flessen naar Saba. Vooral ziekenhuizen, bejaardencentra en scholen hebben dringend water nodig.

In 2009 was er eenzelfde waterprobleem op Saba. Toen bracht de Pelikaan 60.000 liter drinkwater naar het eiland, waar 2000 mensen wonen. De Pelikaan is een ondersteuningsvaartuig van de marine in het Caraïbisch gebied.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ter_naar_Saba__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 11 maart 2013 @ 20:10:53 #9
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123926876
Nederlandse luchtmacht bewaakt Baltisch luchtruim in 2017

11 maart 2013, 13.00 uur
Nederlandse F-16-jachtvliegtuigen gaan het eerste kwartaal van 2017 het luchtruim van de 3 Baltische staten, Estland, Letland en Litouwen bewaken. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft dat vanmorgen bekendgemaakt.

De ambassadeurs van de Baltische staten in Den Haag zijn zojuist bij de minister op het departement geweest. Hier kondigde ze officieel aan dat Nederland deze taak van januari tot april op zich neemt onder de noemer Baltic Air Policing. Het is de tweede keer dat Nederland deze NAVO-inzet voor zijn rekening neemt.

Toerbeurt

Bij de toetreding van de 3 Baltische staten tot de NAVO in 2004 is afgesproken dat ze geen eigen jachtvliegtuigen aanschaffen. In ruil voor de toezegging zouden andere NAVO-lidstaten bij toerbeurt de luchtruimbewaking op zich nemen. Nederland deed dit al eens van april tot en met juni 2005, toen met 4 F-16’s en ongeveer 100 militairen. Het luchtmachtdetachement opereerde destijds vanaf het militaire vliegveld Siauliai in Litouwen.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)ch_luchtruim_in_2017
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 12 maart 2013 @ 11:34:03 #10
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_123950989
China investing in destabilising UAV capabilities: report

A report by the Project 2049 Institute contends that Beijing has made considerable strides in its development of unmanned air vehicles (UAVs).

"The Chinese People's Liberation Army (PLA) appears to be fielding operational UAV capabilities that could have significant future regional security implications," says the 15-page report.

"In order to support China's efforts to become a world-class leader in unmanned technology, the PLA has developed an extensive and organisationally complex UAV infrastructure over the past decade."

It estimates that China fields 280 UAVs, with this number to "increase significantly" in the coming years.

The authors sourced information for the report mainly from materials that are publicly available in Chinese. Aside from detailing the various organisations involved in China's development of UAVs, the report forecasts possible UAV tactics, particularly the future role of UAVs in a conflict with the USA.

"This should be of particular concern to the US Navy because according to several military-technical materials reviewed for this study, PLA operational thinkers and scientists envision attacking US aircraft carrier battle groups with swarms of multi-mission UAVs in the event of conflict," says the report.

Chinese thinkers see long-range UAVs serving a number of roles in any anti-access/aerial denial campaign against the USA. Early in the conflict, decoy UAVs would be deployed, tricking US fighters and warships into expending valuable anti-aircraft missiles. This would be followed by waves of UAVs equipped for electronic warfare, jamming communications and radar. Simultaneously, other UAVs would mount kinetic attacks against both US airborne early warning & control aircraft and warships.

UAVs would play an integral role in guiding cruise missiles and anti-ship ballistic missile (ASBM) attacks against US naval assets. Although the status of China's DF-21D ASBM is unclear, it is a source of serious concern for US defence planners. The DF-21D would theoretically be able to strike a carrier (or other major warship) directly, or shower them with bomblets. A rain of high-explosive bomblets would be catastrophic on an aircraft carrier's deck.

At the Airshow China in Zhuhai in 2010 and 2012, the China Aerospace Science and Industrial Corp stand showed a model of a large UAV designated the WJ-600. A mural in 2010 showed a WJ-600 attacking US Navy Arleigh Burke destroyers with anti-ship missiles, as well as guiding missiles from shore-based batteries.

"The PLA has developed one of the largest and most organisationally complex UAV programmes in the world," says the report.

"This programme includes national-level organisations tasked with developing joint UAV mission requirements; a massive military-industrial design, research and development, and production infrastructure; and a growing number of operational UAV units spread across every service branch of the Chinese armed forces."

FlightGlobal.com
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 13 maart 2013 @ 20:12:27 #11
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124020667
Meer militaire samenwerking met Duitsers

AMSTERDAM - Nederland en Duitsland gaan de samenwerking op militair gebied verder uitbreiden. Dat zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie woensdag in de Tweede Kamer. Ze tekent hiervoor volgende maand een intentieverklaring.

Beide landen werken onder meer al samen in het Duits-Nederlandse Legerkorps. Ook in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz hebben beide landen de handen ineen geslagen. De Duitsers zorgen daar voor bescherming van de Nederlandse politietrainingsmissie.

Hennis verklaarde al eerder dat ze de komende jaren wil inzetten op verbreding en verdieping van de internationale samenwerking. Maar het staat nog in de kinderschoenen en zal een proces van jaren zijn, aldus de bewindsvrouw. Ons land loopt op dit terrein ver voor andere landen uit, maar die willen volgens haar hierover nu wel een debat.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)atie_Duitsers__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 14 maart 2013 @ 13:57:55 #12
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_124047725
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 20:12 schreef Cobra4 het volgende:
Meer militaire samenwerking met Duitsers

AMSTERDAM - Nederland en Duitsland gaan de samenwerking op militair gebied verder uitbreiden. Dat zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie woensdag in de Tweede Kamer. Ze tekent hiervoor volgende maand een intentieverklaring.

Beide landen werken onder meer al samen in het Duits-Nederlandse Legerkorps. Ook in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz hebben beide landen de handen ineen geslagen. De Duitsers zorgen daar voor bescherming van de Nederlandse politietrainingsmissie.

Hennis verklaarde al eerder dat ze de komende jaren wil inzetten op verbreding en verdieping van de internationale samenwerking. Maar het staat nog in de kinderschoenen en zal een proces van jaren zijn, aldus de bewindsvrouw. Ons land loopt op dit terrein ver voor andere landen uit, maar die willen volgens haar hierover nu wel een debat.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)atie_Duitsers__.html
Samenwerking op besluitvorming is hierbij het belangrijkste. Al die samenwerkingsverbanden zijn leuk, maar als de verschillende overheden het niet eens zijn over inzet/militaire interventie in het buitenland dan wordt zo'n eenheid ook niet snel ingezet.
Gelukkig zijn er voorbeelden dat het wél werkt, maar toch.
Curiousity is a curse...
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 14 maart 2013 @ 19:58:22 #13
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124060438
Militair krijgt 3 jaar voor diefstal wapens

WILLEMSTAD - Een 21-jarige Curaçaose militair die twee wapens heeft gestolen op de Marinebasis Parera op het Antilliaanse eiland, is tot 3 jaar cel veroordeeld, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk. Dat heeft de militaire kamer op Curaçao bepaald, zo meldde de marechaussee donderdag.

De vuurwapens van het merk Glock lagen in een kluis op de basis. De militair heeft altijd ontkend dat hij de wapens heeft gestolen. Maar op zijn telefoon en op het mobieltje van een medeverdachte werden berichten gevonden waarin over de gestolen wapens werd gesproken. Ook zou de militair een verkoopprijs hebben genoemd.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De militair zit sinds november vast.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)efstal_wapens__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator donderdag 14 maart 2013 @ 20:01:51 #14
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_124060595
kijk ... dat zijn straffen ^O^
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_124062864
Op RTL zetten ze nu een MP'er voor schut :P
Jaja marresjeuseejer kan niet klussen volgens zijn wief :Y

Zover dit nieuws.
  donderdag 14 maart 2013 @ 20:51:12 #16
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_124063303
ik dacht iemand van de KM?
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_124063523
Oh ja marine, klopt!
Hij staat wel morgen met een bek vol tanden bij zijn maten :')
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 15 maart 2013 @ 19:53:28 #18
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124104879
Nederlanders gaan Somalische troepen trainen

AMSTERDAM - Nederland gaat een jaar lang Somalische veiligheidstroepen trainen. De eerste twee militairen zijn vrijdag vertrokken naar Oeganda, om daar deel te nemen aan de Europese trainingsmissie (EUTM). Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag laten weten.

In totaal stuurt Nederland maximaal 15 militairen naar Oeganda. In de hoofdstad Kampala zit het hoofdkwartier van de missie. De trainingen worden gehouden in het 200 kilometer westelijker gelegen Bihanga. Door de onrust in Somalië is het nog niet mogelijk om de troepen daar te trainen.

Volgend jaar bekijkt Defensie of de Nederlandse hulp langer nodig is. Mocht de missie verplaatst worden naar de Somalische hoofdstad Mogadishu, dan maakt Defensie ook een nieuwe afweging

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)raint_Somalie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_124106606
VS versterkt raketafweer westkust

http://nos.nl/artikel/485(...)afweer-westkust.html

Zijn dat van die patriot of ander raketafweer?
Ik zwaai naar dieren.
  vrijdag 15 maart 2013 @ 20:30:16 #20
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_124106679
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 maart 2013 20:29 schreef Geerd het volgende:
VS versterkt raketafweer westkust

http://nos.nl/artikel/485(...)afweer-westkust.html

Zijn dat van die patriot of ander raketafweer?
Patriot
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_124106900
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 maart 2013 20:30 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Patriot
De Vs heeft er daar als je het mij vraagt nog wel tig dozijn van op zolder staan.
Paar mannetjes erbij plus accommodatie kost de kop ook niet natuurlijk.
Ik zwaai naar dieren.
pi_124153890
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 maart 2013 20:30 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Patriot
Hoorde er vandaag toevallig een heel stuk over op de radio hier. Als wat daar verteld werd klopt gaat het niet om Patriots, maar om een specifiek ABM systeem dat ballistic missiles buiten de atmosfeer uit zou moeten kunnen schakelen. Ze hadden het over "Exo-atmospheric Kill Vehicles" van Raytheon, die door middel van 2-stage raketten uit silo's gelanceerd worden, en vervolgens de inkomende raket vernietigen door een direct impact (geen explosieve lading).

Edit: http://www.mda.mil/system/gmd.html

[ Bericht 6% gewijzigd door Royyy op 17-03-2013 05:22:35 ]
  zondag 17 maart 2013 @ 10:41:14 #23
13456 AchJa
Shut up!!!
  zondag 17 maart 2013 @ 11:23:07 #24
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_124157215
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2013 10:41 schreef AchJa het volgende:
Gaat dat niet over de THAAD?

http://en.m.wikipedia.org(...)ltitude_Area_Defense
Zou kunnen. Ik was in de veronderstelling dat die nog niet operationeel was, maar blijkbaar wel. Overigens werkt de volledige site beter dan de mobiele: http://en.wikipedia.org/wiki/Terminal_High_Altitude_Area_Defense
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_124171783
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2013 10:41 schreef AchJa het volgende:
Gaat dat niet over de THAAD?

http://en.m.wikipedia.org(...)ltitude_Area_Defense
Volgens mij niet, THAAD is zo te zien een mobiel systeem.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ground-Based_Midcourse_Defense
Dit is het systeem dat ze nu willen gaan uitbreiden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')