abonnement Unibet Coolblue
pi_148471963
quote:
0s.gif Op donderdag 8 januari 2015 16:09 schreef Prussicus het volgende:

[..]

Is dat zo? Betwijfel ik eerlijk gezegd, hoe groter je land hoe lastiger democratie is. En die demonstranten in Hong Kong willen begrijpelijk het Chinese systeem niet, vind je het gek, communisten. Ook zijn het vooral studenten en die zijn vaak overdreven idealistisch.
Hoe kleiner het land hoe beter het werkt klopt, ik heb in Luxemburg gewoond en die hadden een fantastisch democratisch systeem ( campagne voeren over een fontein, giller). Je kan dit echter ook binnen een groter land regelen door een zwakke centrale overheid en de macht te decentraliseren a la Zwitserland. De VS heeft dit in zekere mate met de 'states' die redelijk wat te zeggen hebben t.o.v de federale staat. De UK gaat ook die richting op met toenemende 'devolution' en hopelijk ooit 'English votes for English laws.' Schrikbeeld is Frankrijk waar echt alles door de federale overheid geregeld wordt.

De Hong Kongers die ik ken (toegegeven maar 2) zitten allebei in de corporate wereld en hebben sterke sympathie voor de protesten, alhoewel ze beiden dachtten dat het op de lange termijn zinloos was, Beijing drukt haar wil toch wel door
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')