abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 21 februari 2013 @ 11:04:01 #1
217576 Hyman
tja een beetje raar soms
pi_123153160
Hallo,

Kan ik in plaats van normale suiker ook poedersuiker door het cakebeslag doen? En zo ja, moet er dan ook een andere hoeveelheid door? Voor gewone pond cake trouwens.
(╯°□°)╯︵ ¡ʞoɟ
  donderdag 21 februari 2013 @ 11:07:53 #2
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_123153277
Je roert de boter met de suiker. Als je poedersuiker gebruikt ipv gewone suiker, geeft dat volgens mij wel een ander resultaat.

Maar goed, je kunt het ook gewoon proberen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_123153657
Gewoon dezelfde hoeveelheid in gram aanhouden, volgens mij heeft het geen negatief effect. Poedersuiker is gewoon suiker, maar dan fijngemalen. In koude desserts is het zelfs vaak beter, omdat je dan de kristallen niet proeft, maar tijdens het bakken van een cake smelten gewone suikerkristallen ook.
pi_123153687
Ik denk dat gewone suiker voor een andere structuur zorgt. Maar weet het niet, laat het ons weten :+
  donderdag 21 februari 2013 @ 11:20:02 #5
217576 Hyman
tja een beetje raar soms
pi_123153690
Ik heb nog 50 gram normale suiker over, als ik half om half doe zal het ook wel lukken denk ik
(╯°□°)╯︵ ¡ʞoɟ
  donderdag 21 februari 2013 @ 11:21:48 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123153761
Geen enkel probleem gewoon hetzelfde gewicht aanhouden. De suiker lost op in het beslag, en poedersuiker is behalve de vorm, hetzelfde als kristalsuiker, alleen poeder ipv kristallen, wat Zana al zei.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 21 februari 2013 @ 12:48:11 #7
217576 Hyman
tja een beetje raar soms
pi_123157098
Hmm, ik ben het bakmeel vergeten :') mja nu zit ie al in de oven. Het beslag zag er zelf wel gewoon goed uit.
(╯°□°)╯︵ ¡ʞoɟ
  donderdag 21 februari 2013 @ 12:50:22 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123157146
quote:
1s.gif Op donderdag 21 februari 2013 12:48 schreef Hyman het volgende:
Hmm, ik ben het bakmeel vergeten :') mja nu zit ie al in de oven. Het beslag zag er zelf wel gewoon goed uit.
Ei, boter en suiker?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 21 februari 2013 @ 13:26:54 #9
217576 Hyman
tja een beetje raar soms
pi_123158300
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 12:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ei, boter en suiker?
Ei boter suiker bloem
Maar geen bakmeel
(╯°□°)╯︵ ¡ʞoɟ
  donderdag 21 februari 2013 @ 13:35:54 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123158705
quote:
1s.gif Op donderdag 21 februari 2013 13:26 schreef Hyman het volgende:

[..]

Ei boter suiker bloem
Maar geen bakmeel
Ah, bakpoeder. Zat aan zelfrijzend bakmeel te denken.
Ik bak cake trouwens altijd zonder, ik scheidt de eieren en sla het eiwit stijf, wat ik daarna voorzichtig door het beslag envelopeer.
Bij een kapsel (beslag voor taarten) zonder boter wordt het dan veel luchtiger dan met bakpoeder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123158778
Ik heb wel eens poedersuiker in plaats van kristalsuiker in de koffie gebruikt maar dat smaakte wel anders.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
  donderdag 21 februari 2013 @ 13:48:04 #12
217576 Hyman
tja een beetje raar soms
pi_123159165


Valt me niks tegen iig.
(╯°□°)╯︵ ¡ʞoɟ
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')