abonnement Unibet Coolblue
pi_123129068

Na weken van geruchten, teasers en nog meer geruchten was het dinsdag 19 februari dan eindelijk zover, HTC presenteerde zijn nieuwe vlaggenschip. De naam HTC M7 die we vaak langs zagen komen was inderdaad een werktitel en de officiële naam van dit toestel zal de HTC One zijn. Zover we tot nu toe kunnen beoordelen is de HTC One het wachten waard geweest en een waardevolle toevoeging HTC aan de beschikbare Androidtoestellen in Nederland en België.



• Afmetingen : 137,4 x 68,2 x 9,3 mm
• Gewicht : 143g
• Scherm : 4,7 inch, Full HD 1080p, 468 PPI
• CPU : Qualcomm ® Snapdragon 600, quad-core, 1,7 GHz
• OS : Android 4.1.2 met HTC Sense 5.0, HTC BlinkFeed
• Sim-kaart : microSIM
• Geheugen RAM : 2GB DDR2
• Opslag : 32/64 GB
• Aansluitingen : 3,5 audio, Bluethoot 4.0, WIFI a/ac/b/g/n, 3G, Micro-USB 2.0, DLNA
• Camera : HTC UltraPixel, 2.1 MP frontcamera
• Batterij : 2300 mAh



Ultrapixel camera
De camera van de HTC One is een van de meest bijzondere elementen. Eerst de basics: het is een 4,3-megapixelsensor, waarin de pixels volgens HTC grofweg twee keer zo groot zijn als bij een conventionele 8-megapixelcamera in een telefoon. Er is nog een bijzonder element aan de camera. Hij heeft optische beeldstabilisatie, die bewegingen van de gebruiker in realtime corrigeert om de camera stil te houden. Ook de Lumia 920 van Nokia heeft optische beeldstabilisatie, waarvan het effect vooral in video goed merkbaar is.

HTC BoomSound
De nieuwe HTC One biedt de best beschikbare audio-ervaring op een telefoon. HTC BoomSound introduceert voor het eerst op een mobiele telefoon stereo speakers aan de voorzijde met een versterker en een full HD-scherm dat gebruikers meeneemt in de muziek, video's, games en hun favoriete YouTube clips. Voor een rijke en sublieme geluidservaring is daarnaast Beats Audio geïntegreerd. HDR-recording maakt gebruik van geavanceerde dual microfoons en audio processing om een helder en rijk geluid vast te leggen, passend bij high definition videomateriaal. Telefoongesprekken klinken helder op de HTC One dankzij de toevoeging van HTC Sense Voice. Deze toepassing optimaliseert het belvolume en de belkwaliteit in ruimtes met veel geluid zodat gesprekken luid en duidelijk gevoerd kunnen worden.

HTC Blinkfeed
De kern van de nieuwe HTC One ervaring is HTC BlinkFeed. Deze functionaliteit transformeert het homescreen naar een livestream van persoonlijke, relevante informatie zoals updates van sociale netwerken, nieuws, foto's en entertainment en lifestyle updates, zodat de gebruiker hiervoor niet langer verschillende applicaties hoeft te raadplegen. HTC Blink Feed verzamelt de nieuwste content uit de meest interessante bronnen, zodat het in één oogopslag en op één plaats zichtbaar is, zonder de noodzaak te wisselen tussen applicaties en websites.

HTC Zoe
Met HTC Zoe is het mogelijk foto's van hoge kwaliteit te maken die tot leven komen in fragmenten van drie seconden. Deze ‘Zoes', foto's en video's worden op een bijzondere wijze getoond, zodat de galerij tot leven komt. Deze transformeert van een traditionele galerij met stilstaande beelden, tot een bewegende galerij met herinneringen. Met Zoe Highlights worden automatisch geïntegreerde filmpjes van 30 seconden met hoogtepunten van iedere map gemaakt. Deze beelden bestaan uit foto's en video's, inclusief muziek met professionele effecten en transities. Deze video's met hoogtepunten zijn gemakkelijk te bewerken, kunnen ingedeeld worden op thema en eenvoudig worden gedeeld via sociale netwerk sites of e-mail.

Prijs en release
De nieuwe HTC One is wereldwijd beschikbaar via meer dan 185 operators en retailers in 80 regio's en landen. In Nederland is de HTC One Android smartphone vanaf 15 maart te koop. De consumenten advies prijs van de HTC One is ¤699,- inclusief BTW, exclusief abonnement. Het toestel is beschikbaar in de kleuren 'stunning silver' en 'beautiful black'.



Links
http://www.htc.com/nl/smartphones/htc-one/ HTC
http://www.letsgomobile.org/nl/9487/htc-one/ Lets go Mobile
http://tweakers.net/revie(...)aar-vernieuwing.html Tweakers
http://www.nu.nl/gadgets/(...)ltrapixelcamera.html Nu.nl
http://www.androidworld.n(...)s-nieuwe-toptoestel/ Androidworld
http://en.wikipedia.org/wiki/HTC_One_(device) Wikipedia (EN)
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2415574,00.asp PCMAG.com (EN)

Video's

Foto's



_________________________________________________________________
Dit is mijn eerste openingspost tips zijn altijd welkom!
OP is hier te vinden
pi_123146905
Prachtig toestel, camera is wel mwah!
pi_123147822
700 euro. :').

Verder een irritante naam, i.c.m. andere One's.

[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 21-02-2013 01:38:59 ]
pi_123147987
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 01:38 schreef zarGon het volgende:
700 euro. :').

Verder een irritante naam, i.c.m. andere One's.
Dat viel mij ook erg tegen, had nog liever de codenaam M7 gehad dan weer een one.
pi_123148043
Moest trouwens wel lachen toen ik las/hoorde over de infrarood en SenseTV. :'). Helemaal hip, weer. (Op zich wel leuk om te hebben, dat wel.)
pi_123148232
Ik zie overigens dat Sense 5 weer mooi en glanzend is, maar ugg, het eerste wat er door mij heen ging was dat je dan mooi lang kunt wachten op updates (heb wat dat betreft geen goede ervaringen met HTC).

Dus, al met al vind ik de custom GUI's van fabrikanten uiteindelijk toch een nadeel. Maar goed, allemaal persoonlijk.
pi_123162081
Ik zie net op een 3 website's de HTC One voor 672 staan, dat is net iets duurder dan de S3 en one X.
pi_123162562
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 01:08 schreef alwaysonhold het volgende:
Prachtig toestel, camera is wel mwah!
Het is inderdaad een aardig mooi toestel, in het wit "that is"...
Net als met de One X vind ik deze in het wit véél mooier dan in het zwart; zwart ziet er best lelijk uit.

Camera hoop ik echt dat het de verwachtingen waarmaakt. Megapixels maakt niets uit qua kwaliteit (alleen maar imagesize) en nieuwe ideeën die ervoor zorgen dat telefooncamera's beter worden qua ruis e.d. zijn erg welkom. De optische beeldstabilisator ben ik ook erg benieuwd naar.
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 01:38 schreef zarGon het volgende:
700 euro. :').
Veel te hoge prijs ja, gelukkig wel adviesprijs dus daar gaat bij de introductie makkelijk ¤50-100 van af. Plus komen er misschien wel leuke introductiedeals (zoals met de One X en Vodafone).
quote:
Verder een irritante naam, i.c.m. andere One's.
Opzich is HTC One wel een mooie naam, maar niet in combinatie met One V, S, X, X+, SV.
Misschien wil HTC nu wel net als iPhone met de 4, 4s, 5 en Samsung met de S2, S3, S4 ook een vaste naamgeving hanteren, maar dat betwijfel ik; gezien de shitload aan One toestellen tot nu toe.
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 01:46 schreef zarGon het volgende:
Moest trouwens wel lachen toen ik las/hoorde over de infrarood en SenseTV. :'). Helemaal hip, weer. (Op zich wel leuk om te hebben, dat wel.)
Opzich lijkt me dat infrarood best handig. Ja, zappen gaat makkelijker met de standaard afstandsbediening maar ik zie er wel een voordeel in.
Ik ben van het type tv-kijker die graag zapt (en zo op interessant kijkvoer stuit) maar met digitaal duurt zappen veel langer dan analoog.
Ik heb op m'n telefoon een Ziggo app waarmee je live kunt tv kijken en het is verrekte handig dat je daar per zender een screenshot van het lopende programma hebt en programmanaam eronder.
Zoiets is hier ook het geval (zender met screenshot) en het schijnt dat Ziggo al ondersteunt wordt (i.i.g. de decoders) en allerlei TV's, dus als ze dat goed doen hebben ze een erg handige feature uitgebracht. :Y
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 01:54 schreef zarGon het volgende:
Ik zie overigens dat Sense 5 weer mooi en glanzend is, maar ugg, het eerste wat er door mij heen ging was dat je dan mooi lang kunt wachten op updates (heb wat dat betreft geen goede ervaringen met HTC).

Dus, al met al vind ik de custom GUI's van fabrikanten uiteindelijk toch een nadeel. Maar goed, allemaal persoonlijk.
Tja, daar heb je wel aardig gelijk in ja, de grote update voor de One duurde ook erg lang. Niet dat ik het nou erg vond want het is nou niet echt een baksteen als die niet direct een update krijgt. Wil je gewoon direct de nieuwste Android dan moet je maar een Nexus nemen.

Je zou natuurlijk ook de One kunnen rooten en custom rom; HTC's zijn altijd wel goed vertegenwoordigd bij rooten en custom roms. ;)
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 15:07 schreef Slenger het volgende:
Ik zie net op een 3 website's de HTC One voor 672 staan, dat is net iets duurder dan de S3 en one X.
Dat is véél duurder dan de S3 en One X:
S3: ¤447 - 560
HTC One X: ¤521 - 532
HTC One X+ : ¤530

Ik ga de komende tijd eens inlezen of deze telefoon mijn opvolger voor de One X wordt. Ik heb de One X met 1-jarig abonnement en die loopt 6/7 juli af dus in de periode april t/m juli mag ik gaan zoeken naar wat ik ga doen. Dan zijn de reviews en ervaringen van dit toestel wel bekend.

Maar prijzen van abonnementen worden met de maand duurder (Vodafone's plan met de RED abonnementen die op 4 maart ingaan, dus vlak voor de 15 maart :X ) dus wordt het een afweging. Tot nu toe heb ik altijd een goede deal kunnen maken want ik wil niet meer dan ¤30-35 p/maand gemiddeld betalen over 24 maanden gerekend (dus inclusief toestelprijs, aansluitkosten, kortingen, sim-only voor eventuele 2e jaar en eventuele verkoopprijs toestel). En ik wil pertinent géén lease-abonnement dus wordt de keus zeer beperkt (KPN is lease, T-Mobile wil ik niet en Vodafone wordt nóg duurder dan ze al zijn).
Los toestel met sim-only is ook duur (zeg ¤550 voor toestel en ¤15 p/maand abonnement is ¤730 / ¤60.80 p/maand voor 1 jaar (waar nog verkoop van toestel van af gaat) of ¤910 of ¤37.92 p/maand voor 2 jaar. Plus je hebt dan direct een flinke ¤550+ uit te geven voor het toestel.

Dus meerdere opties voor mij:
- HTC One X verkopen, HTC One nemen mits een goede deal.
- Doorgaan met m'n One X i.c.m. Sim-only.
- HTC One X verkopen, China phone nemen i.c.m. Sim-only.

[ Bericht 2% gewijzigd door Iemand91 op 21-02-2013 15:29:02 ]
pi_123164023
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 15:19 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Tja, daar heb je wel aardig gelijk in ja, de grote update voor de One duurde ook erg lang. Niet dat ik het nou erg vond want het is nou niet echt een baksteen als die niet direct een update krijgt. Wil je gewoon direct de nieuwste Android dan moet je maar een Nexus nemen.

Je zou natuurlijk ook de One kunnen rooten en custom rom; HTC's zijn altijd wel goed vertegenwoordigd bij rooten en custom roms. ;)
Mijn mening over HTC is gekleurd, ik ben tegenwoordig anti-HTC (was vroeger pro-HTC). Zonder er al te veel over te zeggen: ik had een HTC Desire HD, helemaal tevreden mee. HTC belooft upgrades van 2.3 naar 4.0, maar komt die belofte niet na (telefoon kan het aan). Verder was er een inruilactie i.s.m. BelCompany, waarbij er helemaal geen sprake was van een actie (verder ook nog gezeur over de details van de inruilactie).

Wat dat betreft heb ik ervaring met custom ROMs, was allang afgeweken daarnaar na het gedrag van HTC. De custom ROMs hebben ervoor gezorgd dat ik tevreden bleef met mijn DHD.

Al met al heb ik door al die ervaringen nu inderdaad een Nexus 4.

Ik gun het HTC gewoon niet. Wel een prachttelefoon hoor verder.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-02-2013 15:52:37 ]
pi_123164114
En ik had gehoopt dat ze 'One' net zoals Samsungs 'Galaxy' zouden gebruiken. Bij Samsung is het echt een submerk geworden, en niet een product op zich. Maar ja, wat ze bij de Desire hebben geflikt, hebben ze nu ook bij de One geflikt. Ik vind maar irritant, die naamgeving.
pi_123164763
Ik ga toch nog even rustig afwachten totdat Samsung de Galaxy S IV officieel aankondigt. Maar een van deze twee gaat 't wel worden.

Op 14 maart gaat dit gebeuren als ik 't goed heb en de HTC One ligt 15de in de winkels dus dat komt prima uit.

Hier las ik al een vergelijking tussen beiden, wordt nog lastig op deze manier.
Ik rij in een paarse auto.
  donderdag 21 februari 2013 @ 16:15:19 #12
363995 Reemi
Zeg maar Remi.
pi_123164879
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 15:54 schreef zarGon het volgende:
En ik had gehoopt dat ze 'One' net zoals Samsungs 'Galaxy' zouden gebruiken. Bij Samsung is het echt een submerk geworden, en niet een product op zich. Maar ja, wat ze bij de Desire hebben geflikt, hebben ze nu ook bij de One geflikt. Ik vind maar irritant, die naamgeving.
De Samsung Galaxy bestaat ook. Maar dat was dan wel het eerste toestel in de reeks. HTC had de One X o.i.d. dan al One moeten noemen en deze de One X, of zo.
Smile like you mean it
www.wefut.com
pi_123164961
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 16:15 schreef Reemi het volgende:

[..]

De Samsung Galaxy bestaat ook. Maar dat was dan wel het eerste toestel in de reeks. HTC had de One X o.i.d. dan al One moeten noemen en deze de One X, of zo.
Samsung Galaxy S, ja.

Edit: http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_i7500. Hm... Wordt zo wel genoemd, maar is nooit verkocht als 'Samsung Galaxy'.

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 21-02-2013 16:20:18 ]
pi_123165081
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 15:07 schreef Slenger het volgende:
Ik zie net op een 3 website's de HTC One voor 672 staan, dat is net iets duurder dan de S3 en one X.
Ik lees hier 699 euro, maar dit is een adviesprijs. De winkelprijs kan zo honderd euro lager komen te liggen na de lancering.
Ik rij in een paarse auto.
  donderdag 21 februari 2013 @ 17:23:40 #15
363995 Reemi
Zeg maar Remi.
pi_123167976
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 16:17 schreef zarGon het volgende:

[..]

Edit: http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_i7500. Hm... Wordt zo wel genoemd, maar is nooit verkocht als 'Samsung Galaxy'.
Die is zeerzeker wel als de Samsung Galaxy verkocht. :)
Bron
Smile like you mean it
www.wefut.com
  donderdag 21 februari 2013 @ 21:36:40 #16
51398 MisterJ.Lo
LL.M (Master of Laws).
pi_123178917
Ik wacht nog even op wat Samsung gaat doen anders haal ik zeker de HTC smartphone.
Any man who can drive safely while kissing a pretty girl
is simply not giving the kiss the attention it deserves.
pi_123189092
Besteld via studentmobiel i.c.m. tele 2 abo. Op de site van tele 2 is hij niet beschikbaar :S
pi_123202118
Ik denk dat dit mijn nieuwe telefoon wordt. :7
pi_123214710
-edit-
Lekker belangrijk! Ik geef je ook meteen de tip om dit topic niet te gaan verkloten met Samsung-gerelateerd gezeur, daarvoor kan je in de Samsung topics terecht.

[ Bericht 83% gewijzigd door Dubbeldrank op 24-02-2013 13:40:44 ]
pi_123215848
Bij expansys is die anders 630
pi_123217031
Oh God, President heeft dit topic óók al ontdekt. |:( -O- Bereidt je voor op een hóóp posts zonder enig toevoegende waarde. :{

Ja, de officiële adviesprijs (!) van de One is ¤699, maar reken maar dat dat ding straks voor minstens ¤100-150 minder in de winkel ligt.

[ Bericht 7% gewijzigd door Iemand91 op 22-02-2013 19:45:34 ]
pi_123267485
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 15:52 schreef zarGon het volgende:

[..]

Mijn mening over HTC is gekleurd, ik ben tegenwoordig anti-HTC (was vroeger pro-HTC). Zonder er al te veel over te zeggen: ik had een HTC Desire HD, helemaal tevreden mee. HTC belooft upgrades van 2.3 naar 4.0, maar komt die belofte niet na (telefoon kan het aan). Verder was er een inruilactie i.s.m. BelCompany, waarbij er helemaal geen sprake was van een actie (verder ook nog gezeur over de details van de inruilactie).

Wat dat betreft heb ik ervaring met custom ROMs, was allang afgeweken daarnaar na het gedrag van HTC. De custom ROMs hebben ervoor gezorgd dat ik tevreden bleef met mijn DHD.

Al met al heb ik door al die ervaringen nu inderdaad een Nexus 4.

Ik gun het HTC gewoon niet. Wel een prachttelefoon hoor verder.
Ik kan me hier wel in vinden, zit nu ook te twijfelen tussen de One of een Galaxy/Note. Gok toch dat het een One gaat worden omdat ik die galaxy's nooit echt degelijk vind aanvoelen :')
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_123275272
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 15:52 schreef zarGon het volgende:

[..]

Mijn mening over HTC is gekleurd, ik ben tegenwoordig anti-HTC (was vroeger pro-HTC). Zonder er al te veel over te zeggen: ik had een HTC Desire HD, helemaal tevreden mee. HTC belooft upgrades van 2.3 naar 4.0, maar komt die belofte niet na (telefoon kan het aan). Verder was er een inruilactie i.s.m. BelCompany, waarbij er helemaal geen sprake was van een actie (verder ook nog gezeur over de details van de inruilactie).

Wat dat betreft heb ik ervaring met custom ROMs, was allang afgeweken daarnaar na het gedrag van HTC. De custom ROMs hebben ervoor gezorgd dat ik tevreden bleef met mijn DHD.

Al met al heb ik door al die ervaringen nu inderdaad een Nexus 4.

Ik gun het HTC gewoon niet. Wel een prachttelefoon hoor verder.
Wel grappig op zich, ik heb de Desire S uit dezelfde generatie als de DHD. HTC heeft toen Sense voor die telefoon naar 3.0 geupgrade terwijl ze hadden gezegd dat dat niet zou gebeuren, en dat wist ik bij aankoop. Ik was er dus juist blij verrast mee. Al moet ik wel zeggen dat het inderdaad gruwelijk lang duurt voordat ze firmware updaten. Sowieso is dat kut aan Android.

Dat gezegd, ik vind dat HTC zeer degelijke telefoons maakt en hoor vooral goede dingen over de support, een van de betere onder de smartphonebouwers. Ik mag in maart verlengen en de One wordt een zeer grote kanshebber. Prachttelefoon, vind hem echter wel een beetje groot.
I'm the motherfucking baboon
pi_123282388
Het ding is nog niet eens uit en op Tweakers hebben ze al 34 pagina's / 849 reacties over in "Ervaring en discussie". Tering zeg :') ...

De behuizing kan nog wel eens erg mooi worden :9 :
pi_123283896
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:12 schreef Iemand91 het volgende:
Het ding is nog niet eens uit en op Tweakers hebben ze al 34 pagina's / 849 reacties over in "Ervaring en discussie". Tering zeg :') ...

De behuizing kan nog wel eens erg mooi worden :9 :
[ afbeelding ]
Ik vind de HTC One naast de HTC 8X een van de weinige HTC smartphones met een mooi design, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de HTC One X+ met ridicule cameralenzen die uitsteken, rode accenten, veel te ronde vorm, Beats by Dre logo etcetera.

Ik meld er echter wel bij dat de behuizing van de HTC One word gemaakt van aluminium, een zeer onduurzaam materiaal dat zeer schadegevoelig is zoals wel blijkt bij onder andere de iPhone 5, bovendien kan het problemen opleveren voor onder andere de WiFi-verbinding.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')