FOK!forum / Culinesse à gogo / Masterchef UK 2013
Mylenezaterdag 16 februari 2013 @ 14:48
6530280_bc92827e8f_m.jpeg

John Torode and Gregg Wallace will once again preside over the judging table andextraordinary challenges, as the hopefuls from across the country must prove they have theskill, talent and a genuine commitment to changing their lives in favour of a future in the foodindustry, to carry off the title of MasterChef 2013.

bron

Het begint volgende maand, zo is hier te lezen. Even in de gaten wanneer precies.
Mylenewoensdag 6 maart 2013 @ 18:26
Het begint aankomende dinsdag op BBC1 om 22:00 als ik het goed heb.

Met nieuw element: Masterchef turns up heat with a battle of the palates: Cookery contestants must recreate dish after a single tasting
golferwoensdag 6 maart 2013 @ 18:55
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2013 18:26 schreef Mylene het volgende:
Het begint aankomende dinsdag op BBC1 om 22:00 als ik het goed heb.
Klopt. Op dinsdag van 21 tot 22:00 uur en daarna op woensdag van 21:30 tot 23:00 uur

quote:
Dat hebben ze overgenomen van de Australische Masterchef. :)
golferdinsdag 12 maart 2013 @ 20:21
Vanavond dus!
Mylenedinsdag 12 maart 2013 @ 21:16
Ja, ik was het alweer vergeten, leuk :).
friekin_dinsdag 12 maart 2013 @ 21:21
Geen Michel Roux ? :(
golferdinsdag 12 maart 2013 @ 21:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 21:21 schreef friekin_ het volgende:
Geen Michel Roux ? :(
Nee, die doet The Professionals alleen.
friekin_dinsdag 12 maart 2013 @ 21:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 21:27 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee, die doet The Professionals alleen.
Jammer, dat is zo'n sympathieke kerel O+
acalacawoensdag 13 maart 2013 @ 18:35
We hebben het thuis opgenomen, dus dit weekend kijken. Ben benieuwd *O* *O*
Mylenewoensdag 13 maart 2013 @ 18:38
Dale is wel een mooie jongen zeg. Je zou bijna denken dat ie speciaal gecast is.
golferdonderdag 14 maart 2013 @ 10:28
Intussen ook bekeken. Wat een gladjanus die lange jongen met die gebleekte tanden. *)

Maar koken kan ie wel. ^O^
HaverMoutKoekjedonderdag 14 maart 2013 @ 10:34
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 10:28 schreef golfer het volgende:
Intussen ook bekeken. Wat een gladjanus die lange jongen met die gebleekte tanden. *)

Maar koken kan ie wel. ^O^
hij is alvast in voorbereiding gegaan voor 'celebrity chef'
Novemvrijdag 15 maart 2013 @ 12:00
Die twee gasten die door zijn zijn goed ^O^ Vond ze wel een mooi koppel vormen :P Tandjes mochten wel een tintje of 2 donkerder inderdaad....
golferwoensdag 20 maart 2013 @ 01:29
Uitzendtijden dus weer veranderd. :{

Nu woensdag en donderdag van 21-22 en op vrijdag van 21:30-22:00
golferwoensdag 20 maart 2013 @ 23:02
Zat vandaag wel een groeibriljantje bij, die Ollie. ^O^
boriszdonderdag 21 maart 2013 @ 22:53
En zo bleef er van die vijf maar één over.
golferdonderdag 21 maart 2013 @ 23:40
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 22:53 schreef borisz het volgende:
En zo bleef er van die vijf maar één over.
En terecht. Hoe leuk ik Zara ook vond, ze was niet goed genoeg.
HaverMoutKoekjevrijdag 22 maart 2013 @ 21:55
Hmmm, dat makreel gerecht :9
golfervrijdag 22 maart 2013 @ 22:59
Die Rukmini (wat een rare naam...) is echt heel briljant met hara combinaties en smaken. Die kan wel een heel ver komen in deze competitie.
Wat John Torode ook al zei: we zijn pas aan het begin van de competitie, maar wie kan daar nog overheen gaan?
boriszwoensdag 27 maart 2013 @ 21:47
Papardelle met gehakttomatensaus :9

Dat soort gerechten kan ik echt bijna onbeperkt eten. :+
golferwoensdag 27 maart 2013 @ 23:03
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 21:47 schreef borisz het volgende:
Papardelle met gehakttomatensaus :9

Dat soort gerechten kan ik echt bijna onbeperkt eten. :+
Ik kreeg van B. de 'opdracht' om dat heel binnenkort te maken zoals John het deed. :9
boriszwoensdag 27 maart 2013 @ 23:06
Ik hoor wel wanneer ik kan aanschuiven ;)
golferdonderdag 28 maart 2013 @ 23:10
Vond het vanavond nogal zwakke kandidaten.
Niemand die er uit sprong of mij, qua voedsel, aansprak.
Pietverdrietdonderdag 28 maart 2013 @ 23:15
Iemand nog Horizon gekeken over smaak?
golfervrijdag 29 maart 2013 @ 15:20
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2013 23:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Iemand nog Horizon gekeken over smaak?
Nope.
golfervrijdag 29 maart 2013 @ 15:21
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 21:47 schreef borisz het volgende:
Papardelle met gehakttomatensaus :9
Dat staat voor vanavond hier op het menu. Recept van John van de Masterchefsite gehaald. :9
golferdonderdag 4 april 2013 @ 00:59
Niet veel potentieel gezien deze eerste dag van de nieuwe week. :{
boriszdinsdag 16 april 2013 @ 14:38
De voorronden zijn geweest.
quote:
The cookery competition with John Torode and Gregg Wallace reaches knockout week, as the twelve most promising cooks from the heats compete for a place in the semi-final.

With the cooks split into two groups of six, this episode sees the first group sent to London's Heathrow Airport, where they must cook lunch for over 200 employees at British Airways' maintenance base. Heathrow is the busiest airport in Europe, and the BA maintenance engineers carry out work on one of the 250 aircraft that require daily maintenance checks. Split into two teams of three, each group must cook two different main courses and desserts for the hungry engineers. Will they manage to hold their nerve and get all their dishes out to the pass on time?

Then, it is back to MasterChef HQ to show John and Gregg what they have learned. Still in their teams, they must cook 20 portions of breakfast in just one hour.

In a last chance bid to stay in this year's competition, the weakest individual cooks of the day must face each other in an invention cook-off to determine who will make it through to Friday's show-stopper challenge - the gateway to this year's semi-finals.
quote:
The cookery competition with John Torode and Gregg Wallace reaches knockout week, as the twelve most promising cooks from the heats compete for a place in the semi-final.

In this episode, the second group of six cooks are sent to the Fire Service College in Moreton-in-Marsh, Gloucestershire, where they must cook lunch for 200 firefighters. The college is an award-winning leader in fire and emergency response training, and one of the largest operational fire and rescue training colleges worldwide. The contestants must cook two different main courses (to include meat and vegetarian dishes) and desserts for the hungry firemen and women. Will the contestants manage to hold their nerve and get all their dishes out to the pass on time?

Then, it is back to MasterChef HQ to show John and Gregg what they have learned at the fire college. Still in their teams, they must cook 20 portions of breakfast in just one hour.

In a last chance bid to stay in this year's competition, the weakest individual cooks of the day must face each other in an invention cook-off to determine who will make it through to Friday's show-stopper challenge - the gateway to this year's semi-finals.
quote:
It is the last day of knockout week on the cookery competition, and the final group of superb amateur cooks are desperate to reach the MasterChef semi-finals.

They have only one challenge in this episode: to cook one unforgettable show-stopper dish to wow the judges and secure their semi-final place in the last two weeks of the competition. They have ninety minutes to create their masterpiece.
Deze week weer. Woensdag, donderdag 21.00. Vrijdag 21.30
golferdinsdag 16 april 2013 @ 16:12
Ja. Tot nu toe alles bekeken. ^O^
golferwoensdag 24 april 2013 @ 23:52
Ik vind die Larkin verreweg de meest creatieve en goede kok van de 4 overgebleven kandidaten.
Het gerecht met die zeetong dat ie vandaag maakte was briljant. _O_
golfervrijdag 26 april 2013 @ 01:30
Ik ben echt nog die enige kijker :?
HaverMoutKoekjevrijdag 26 april 2013 @ 07:06
quote:
11s.gif Op vrijdag 26 april 2013 01:30 schreef golfer het volgende:
Ik ben echt nog die enige kijker :?
nee hoor :)
golfervrijdag 26 april 2013 @ 12:04
Oh, we zijn dus met z'n tweeën die kijken. :+
boriszvrijdag 26 april 2013 @ 12:07
Ik kijk ook :P.
Ep van gister staat nog op de band(nou ja schijf)
Lienekienvrijdag 26 april 2013 @ 12:14
Wij kijken ook!
HaverMoutKoekjevrijdag 26 april 2013 @ 12:17
het is al weer bijna afgelopen -O-
golfervrijdag 26 april 2013 @ 18:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 12:17 schreef computergirl het volgende:
het is al weer bijna afgelopen -O-
:Y
Na vandaag nog 3 afleveringen.
HaverMoutKoekjevrijdag 26 april 2013 @ 22:25
quote:
14s.gif Op woensdag 24 april 2013 23:52 schreef golfer het volgende:
Ik vind die Larkin verreweg de meest creatieve en goede kok van de 4 overgebleven kandidaten.
Het gerecht met die zeetong dat ie vandaag maakte was briljant. _O_
Vind je dat nog steeds?
Lienekienvrijdag 26 april 2013 @ 23:04
Ik vond Larkin een prutser.
drWhozaterdag 27 april 2013 @ 11:21
Larkin doorgemazzeld gister. Denk dat Natalie wint, die wordt beter en beter
Lienekienzaterdag 27 april 2013 @ 11:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 11:21 schreef drWho het volgende:
Larkin doorgemazzeld gister. Denk dat Natalie wint, die wordt beter en beter
Ja, of Dale. Dat zag er gisteren mooi uit!
golferzaterdag 27 april 2013 @ 15:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 11:21 schreef drWho het volgende:
Larkin doorgemazzeld gister. Denk dat Natalie wint, die wordt beter en beter
Hij had inderdaad wel mazzel.
Toch geef ik hem nog steeds veel kans op de overwinning, hoewel Dale ook steeds restaurantwaardiger voedsel gaat maken.
boriszmaandag 29 april 2013 @ 13:38
quote:
It's the start of the final week on MasterChef. Over three nights, the Final Three face some incredible challenges, putting their skill, ambition and tenacity to the test as they do all they can to impress some of the world's greatest chefs and raise their food to a level they never dreamed possible.

The pressure intensifies now as judges John Torode and Gregg Wallace send them on a culinary odyssey to Italy. Getting the chance to learn from and cook for some of Italy's most highly-regarded chefs, the three finalists must put everything they've learnt so far into practice if they are to have a chance at lifting the trophy.

The contestants start their journey on the Amalfi Coast where they meet legendary rustic cook Mamma Agata, who made her name cooking for visiting film stars like Humphrey Bogart, Elizabeth Taylor and Jackie Kennedy. Mamma begins by giving the final three the ultimate masterclass, introducing them to the foundations of her rustic Italian food before she challenges them to cook the dishes for her family. They must impress with flavour and knowledge if they are to make Mamma proud.

From Amalfi the contestants travel to Florence, where they face cooking at the opposite end of culinary spectrum; from rustic home cooked fare to three-star Michelin food. Enoteca Pinchiorri opened in 1979, and its interpretation of traditional Tuscan gastronomic cuisine has seen them hold three Michelin stars for almost a decade.

Finally all three travel north to Fiesole as they face their final challenge and put their Italian experiences into practice. Cooking an elite lunch attended by luminaries of the Florentine art world, they must produce three show-stopping dishes to truly demonstrate they have listened to the experts and mastered Italian food
quote:
The MasterChef finals reach boiling point as the outstanding Final Three face their penultimate and most terrifying challenge yet - The Chefs' Table.

However, before they face this esteemed group of professionals at the top of their game, they are back at MasterChef HQ. Judges John Torode and Gregg Wallace give the trio one last chance to prepare for this daunting challenge as they set them an invention test of epic proportions. From an incredible array of fine dining ingredients, the finalists have to come up with just one spectacular dish. The challenge doesn't just end there though, as the pressure is on when John and Gregg bring in a guest judge - the two-Michelin-starred Michael Caines, a chef with a fearsome reputation for nothing less than culinary excellence.

Some survive better than others, but all must learn from the experience as next they face the ultimate challenge - cooking an exquisite three-course menu, designed by two-Michelin-starred chef Simon Rogan, for a table of the county's finest three-star chefs.

Each preparing one course from the daunting menu, tension is immense and the expectations high in the kitchen, as the finalists battle to overcome new techniques, working with unfamiliar ingredients in the incredibly complex three-star dishes with multiple taste and textural layers. Not only are the contestants desperate to make Simon Rogan proud with perfectly executed dishes, but they are also out to prove their skill and talent to the esteemed guests seated at the Chefs' Table - four of the culinary industry's greats, all of whom hold the coveted three Michelin stars. This is their chance to prove to the best in the country they have what it takes.
quote:
It is the MasterChef final and, after a formidable eight week competition, the search for the country's best amateur cook reaches its climax. The finalists have to push themselves to the limit for one last time before judges John Torode and Gregg Wallace crown one of the three highly-talented amateur cooks MasterChef Champion.

This is their chance to pull out all the stops, show everything they have learned, and in three hours demonstrate what sort of cook they have become. They must produce three exceptional courses and are on a mission to push culinary boundaries and give the judges an awe-inspiring tasting like never before.

One of these three exceptional cooks will lift the trophy as John and Gregg crown them MasterChef Champion 2013.
Dinsdag, woensdag, donderdag 22.00 uur.
golferwoensdag 1 mei 2013 @ 00:39
Italia. O+
Vooral die simpele gerechten van die Mama waren briljant en die 3-sterrengerechten van dat restaurant van die eigenaresse met dat vreselijke kapsel vond ik minder.
golferdonderdag 2 mei 2013 @ 11:40
Het diner voor de 3-sterrenchefs verliep opvallend goed dit jaar.
Nathalie groeit steeds verder door.
Zal tussen haar en Dale gaan vandaag, denk ik.
HaverMoutKoekjedonderdag 2 mei 2013 @ 12:01
quote:
14s.gif Op donderdag 2 mei 2013 11:40 schreef golfer het volgende:
Het diner voor de 3-sterrenchefs verliep opvallend goed dit jaar.
Nathalie groeit steeds verder door.
Zal tussen haar en Dale gaan vandaag, denk ik.
ik heb mogelijk niet zo goed opgelet gisteren, maar was er normaliter niet een veel groter aantal chefs waar ze voor moesten koken? waarbij ze dan commentaar krijgen van Michel Roux etc.
Of komt dat vanavond?
golferdonderdag 2 mei 2013 @ 12:10
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 12:01 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik heb mogelijk niet zo goed opgelet gisteren, maar was er normaliter niet een veel groter aantal chefs waar ze voor moesten koken? waarbij ze dan commentaar krijgen van Michel Roux etc.
Of komt dat vanavond?
Klopt. Voorgaande jaren waren het meestal een stuk of 12 chefs. Nu dus alleen 4 3-sterrenchefs en na afloop ook geen voorstelrondje en/of commentaar en applaus.
HaverMoutKoekjedonderdag 2 mei 2013 @ 22:41
Larkin is wel echt in zijn element als hij zich goed kan voorbereiden.
HaverMoutKoekjedonderdag 2 mei 2013 @ 22:56
*O* natalie *O*
boriszdonderdag 2 mei 2013 @ 23:14
cce3af0b5b10ed05a33f9021a6bca15e.jpeg
SiGNedonderdag 2 mei 2013 @ 23:15
Hmm.. persoonlijk vond ik Larkin mooiere gerechten maken, dat waren soms bijna kunststukjes.
maar sowieso waren ze alle 3 erg goed, moeilijk om er echt een keuze tussen te maken.

Ik heb gister overigens gemist helaas..
golferdonderdag 2 mei 2013 @ 23:57
Terechte winnaar. *)*
Natalie werd steeds beter, terwijl Larkin op zijn vertrouwde (comfortzone Chinese) niveau bleef en Dale z'n top wel al had bereikt.
Dat voorgerecht van haar met die kreeftenstaart deed me echt bijna kwijlen.

En het is ook nog eens een leuk en lief kind die er voor zorgt dat haar Opa wel goed blijft eten. O+
HaverMoutKoekjevrijdag 3 mei 2013 @ 07:58
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 23:15 schreef SiGNe het volgende:
Hmm.. persoonlijk vond ik Larkin mooiere gerechten maken, dat waren soms bijna kunststukjes.
maar sowieso waren ze alle 3 erg goed, moeilijk om er echt een keuze tussen te maken.
Larkin was niet zo goed bij de improvisatie opdrachten. En die souffle in de mango schil :{w