abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 19 februari 2015 @ 11:56:36 #101
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_149822455
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Lenovo injecteert nieuwe laptops met malware

Lenovo levert standaard adware mee op nieuwe laptops die door verschillende antivirusprogramma's zelfs als malware wordt aangemerkt.


Dat blijkt uit diverse berichten op het forum van Lenovo.

De eerste berichten over vooraf geďnstalleerde adware op Lenovo-laptops doken al in 2014 op. Het programma Superfish was standaard aanwezig op de pc's en injecteerde websites met advertenties en pop-ups.

Lenovo liet in januari van dit jaar nog weten dat de software zou worden aangepast en Superfish tijdelijk niet meer zou worden meegeleverd. Bovendien zou Superfish via een update de software uitschakelen op al geďnfecteerde laptops.

Meekijken

Uit nieuwe klachten op het forum blijkt dat dit niet gebeurd is. Bovendien heeft een gebruiker ontdekt dat de adware veel verder kan gaan dan alleen het tonen van ongevraagde advertenties.

Superfish installeert namenlijk een eigen zogeheten ssl-certificaat waardoor beveiligde verbindingen kunnen worden bekeken. In theorie kan Superfish meekijken met al het beveiligde verkeer, bijvoorbeeld communicatie met bankensites.

Mogelijk wordt de werkwijze alleen gebruikt voor het tonen van advertenties op plekken waar die normaal niet staan, maar omdat de software een eigen certificaat op sites injecteert, kunnen gebruikers niet meer controleren of de website echt legitiem is.

Onveilig

Normale ssl-certificaten geven aan dat de website van een bank ook echt die website is en niet een die er op lijkt. Het certificaat van Superfish laat gebruikers ten onrechte denken dat hun verbinding versleuteld is, terwijl de bezochte pagina in werkelijkheid een onveilige kopie kan zijn.

Bovendien zou Superfish met deze certificaten ook roottoegang tot de pc krijgen. Dat betekent dat alle afgeschermde delen toegankelijk zijn.

Verwijderen

Superfish draait op de achtergrond onder de naam VisualDiscovery. De software kan gewoon worden verwijderd van de laptop vanuit de map met vooraf geďnstalleerde Lenovo-sftware. Superfish wordt volgens The Next Web door diverse antivirusprogramma's aangemerkt als malware.

Lenovo heeft nog niet gereageerd op de nieuwe ophef die is ontstaan. In januari omschreef het bedrijf Superfish als een programma dat consumenten helpt producten te vinden en ontdekken.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_149994459
quote:
Pakistanis Must Provide Fingerprints Or Give Up Cellphone
Cellphones didn't just arrive in Pakistan. But someone could be fooled into thinking otherwise, considering the tens of millions of Pakistanis pouring into mobile phone stores these days. In one of the world's largest — and fastest — efforts to collect biometric information, Pakistan has ordered cellphone users to verify their identities through fingerprints for a national database being compiled to curb terrorism. If they don't, their service will be shut off, an unthinkable option for many after a dozen years of explosive growth in cellphone usage here.

Prompted by concerns about a proliferation of illegal and untraceable SIM cards, the directive is the most visible step so far in Pakistan's efforts to restore law and order after Taliban militants killed 150 students and teachers at a school in December. Officials said the six terrorists who stormed the school in Peshawar were using cellphones registered to one woman who had no obvious connection to the attackers.
  zondag 1 maart 2015 @ 19:01:56 #103
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_150186818
'Privacy mag niet worden opgeofferd om terrorisme te bestrijden'

Privacy is een fundamenteel mensenrecht en mag niet in het gevaar komen in de strijd tegen terrorisme, vindt Apple-ceo Tim Cook. "We moeten niet toegeven aan paniekzaaierij of aan mensen die de details niet begrijpen."

Dat zegt Cook in een interview met de Britse krant The Telegraph. "Niemand zou moeten accepteren dat de overheid of een bedrijf or wie dan ook toegang heeft tot al onze privéinformatie. We hebben allemaal het recht op privacy. Dat moeten we niet opgeven."

Cook wijst naar het verleden om zijn punt te illustreren. "De geschiedenis heeft ons geleerd dat inbraken op de privacy hebben geleid tot verschrikkelijke gevolgen. Je hoeft niet ver te terug te gaan of een historicus te zijn om dat te zien. Ze zijn duidelijk zichtbaar."

De Apple-topman benadrukt dat terroristen hard moeten worden aangepakt. "We moeten met zijn allen alles doen om deze waanzin te stoppen. Deze mensen zouden niet moeten bestaan. Ze zouden moeten worden geëlimineerd."

Maar dat betekent volgens Cook niet dat bijvoorbeeld encryptiemethoden moeten worden verboden, omdat ook terroristen daar gebruik van zouden kunnen maken. Eerder dit jaar pleitte de Britse premier Cameron voor een verbod op apps waarmee versleutelde berichten verstuurd kunnen worden.

"Terroristen zullen hun data versleutelen. Ze weten wat ze moeten doen", stelt Cook. "Als wij onze data niet versleutelen, zullen het de onschuldige 99,99 procent zijn die we benadelen." Als mensen en bedrijven hun data niet kunnen versleutelen, zullen die gegevens uiteindelijk worden gestolen, aldus Cook.

nu.nl

Hear, hear.
  dinsdag 3 maart 2015 @ 13:02:29 #104
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_150245907
registreer om deze reclame te verbergen
Mijn oog viel op dit topic. Opstelten wil graag meekijken in de kelder. Hij heeft serieus onderzoek gedaan naar mensen die een profiel hadden op SM-websites.
Wat wil hij met zo'n onderzoek bereiken? Het kan niet anders dan dat hij hier ook weer repressie wil toepassen. Echt ziekelijk...
SEX / Een op de zeven sm-beoefenaars bezoekt dokter vanwege letsel
  vrijdag 6 maart 2015 @ 09:18:27 #105
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_150342938
Politie krijgt alle gastenlijsten van hotels in Twente

quote:
06 maart, 08:32

Marieke Bakker
HENGELO - Hotels in Twente sturen dagelijks de volledige gastenlijst door naar de politie. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie Twente. De politie kijkt er volgens haar alleen in als er een gericht onderzoek loopt.
Bij Van der Valk in Hengelo heeft de nachtportier al jaren tot taak om rond 04.00 uur het complete gastenregister door te mailen naar de politie. Dat kwam aan het licht bij een strafzaak in de rechtbank in Almelo. Rechters en de advocaat reageerden verbaasd.

Advocaat Jeroen Michels vindt het dagelijks aanleveren van deze gegevens te ver gaan. Hij kan zich voorstellen dat de politie bij gericht onderzoek belang heeft bij wie er in een hotel verblijft, maar om willekeurig iedereen in beeld te brengen is volgens hem niet acceptabel. Bovendien vraagt hij zich af hoe lang de politie de overzichten bewaart.

Gericht onderzoek
Volgens politiewoordvoerster Sandra Tiethof loopt de politie de lijsten niet zo maar door om te kijken wie er op voor komen. „We doen er niets mee”, zegt ze. „Tenzij er een gericht onderzoek loopt.” Een voorbeeld is een opsporingsonderzoek naar gedwongen prostitutie of verblijf van illegalen in Nederland. Tiethof zegt dat vorig jaar een ‘vuurwapengevaarlijk persoon’ kon worden aangehouden, door in een strafrechtelijk onderzoek de lijst van Van der Valk te bekijken.

Lijsten bewaren
Een andere woordvoerder zei echter eerder dat de politie in Hengelo en Enschede op de lijsten ook ‘steekproefsgewijs controleert’. De politie kan niet zeggen hoe lang de lijsten bewaard blijven. „Niet lang”, zegt een woordvoerder. „Enkele maanden.” Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) zegt geen uitspraak te kunnen doen over de gang van zaken. Ook in z’n algemeenheid heeft het CBP er geen opvatting over. Het vindt dat de politie het maar moet uitleggen.
bron
  maandag 9 maart 2015 @ 22:15:13 #106
332574 µ
alt-m
pi_150478941
Positief mag ook wel een keer. Live: Opstelten en Teeven treden af .
జ్ఞ‌ా
pi_150523365
registreer om deze reclame te verbergen
Positief mag nog wel een keer: NWS / Rechter stelt Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens buiten werking .
జ్ఞ‌ా
  woensdag 11 maart 2015 @ 10:49:14 #108
156695 Tism
Sinds 24, Aug, 2006
pi_150523400
quote:
Ik wilde dit net posten, haha.. :)
bitsoffreedom twitterde op woensdag 11-03-2015 om 10:31:36 Rechter stelt Wet #bewaarplicht telecommunicatiegegevens buiten werking! http://t.co/iDiFYpQmbP reageer retweet
....nachtrijder...Nachtzwelgje!
  dinsdag 24 maart 2015 @ 20:58:41 #109
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_150998890
quote:
quote:
RadioShack's customers—even those whose most recent purchase came years ago—could also find themselves sold off in the deal. The company included personal data in its bankruptcy auction as its own asset class. A website maintained by Hilco Streambank, which is serving as an intermediary for RadioShack, says that more than 13 million e-mail addresses and 65 million customer names and physical address files are for sale. Hilco Streambank is careful to note that the bankruptcy court might not approve the deals, and there have already been two legal filings in attempts to block the sale of customer data.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 25 maart 2015 @ 13:47:52 #110
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_151018301
Kabinet wil weer snel bewaarplicht privédata

DEN HAAG -

Het kabinet wil dat de bel- en e-mailgegevens van alle Nederlanders weer snel worden opgeslagen en bewaard. Een verplichting daartoe is belangrijk voor de opsporing en vervolging van verdachten van ernstige misdrijven.

De nieuwe minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur zei dat woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Hij zal het wetsvoorstel zo spoedig mogelijk naar de Kamer sturen en hoopt dat die de kwestie snel zal behandelen. De Kamer is er nog niet helemaal uit.

De bewaarplicht voor telecommunicatiebedrijven en internetproviders bestond al, maar werd onlangs buiten werking gesteld door de rechter. Die oordeelde dat de persoonlijke levenssfeer van mensen te ernstig werd geschonden.

Van der Steur wil de bedrijven weer verplichten de communicatiegegevens op te slaan, maar wil het gebruik van deze data door politie en justitie strikter regelen. Zo moet een rechter er vooraf toestemming voor geven. Hij gaf een rits voorbeelden waarbij door internetgegevens grote zaken konden worden opgelost, zoals het internationale pedofielennetwerk rond Robert M., die werd veroordeeld voor misbruik op crčches.

VVD, PVV, CDA en ChristenUnie zijn voor het voorstel. Regeringspartij PvdA ziet erg op tegen de bewaarplicht en wil weten of een informatieplicht voor bedrijven een mogelijk alternatief is voor de massale opslag van privédata.

D66, GroenLinks en SP zijn tegen of willen meer onderbouwing voor nut en noodzaak van de maatregel. Ze vinden het onjuist dat van miljoenen onschuldige burgers alle verkeersdata worden opgeslagen.

Telegraaf
pi_151022705
AIVD hield illegale DNA-databank bij

De AIVD heeft een DNA-databank bijgehouden terwijl dat wettelijk niet is toegestaan. Dat blijkt uit een rapport van toezichthouder CTIVD. In het rapport schrijft de toezichthouder dat er “op beperkte schaal” gegevens werden bijgehouden waarbij namen aan DNA-profielen gekoppeld waren.

De AIVD wil niet zeggen om hoeveel bewaarde DNA-profielen het gaat. Volgens de Nederlandse wet mogen DNA-gegevens wel worden onderzocht, maar nadat een identiteit is vastgesteld moeten alle monsters, zoals vingerafdrukken en speeksel, worden vernietigd. Het rapport veroordeelt de AIVD niet, maar zegt dat er geen regeling is die toestaat dat DNA-materiaal mag worden vastgelegd.

Twitter avatar tomjanmeeus Tom-Jan Meeus Als de AIVD onrechtmatig handelt, geeft toezichthouder CTIVD er altijd een draai aan. Vandaag:’wet biedt geen ruimte’ http://t.co/BLFHtIGf4n 2 uur geleden

Inmiddels heeft de minister opdracht gegeven om al het DNA-gerelateerde materiaal te vernietigen. Dat is ook gebeurd, zegt de AIVD, ook bij de databank.
Privacy in geding

De terechtwijzing van de CTIVD is het zoveelste voorval waarbij de privacy van burgers in het geding komt, al dan niet door toedoen van de AIVD. Zo verzamelt de veiligheidsdienst in samenwerking met de MIVD (in de NSo) legaal inlichtingen uit satellietcommunicatie, maar deed het dan in bulkdata waarbij het naar potentiële targets zocht. Dat mag niet, beoordeelde CTIVD.

Ook zijn belgegevens herhaaldelijk door veiligheidsdiensten opgevraagd op een manier die niet aan de voorschriften voldoet, concludeerde het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) en het ministerie van Justitie en Veiligheid in 2010.

nrc.nl
జ్ఞ‌ా
  zondag 5 april 2015 @ 02:28:57 #112
156695 Tism
Sinds 24, Aug, 2006
pi_151378783
quote:
'Trajectcontroles schenden privacyregels'

Deze maand buigt de rechter zich over de rechtmatigheid van trajectcontroles op snelwegen. De zaak is aangespannen door Privacy First. Die stichting vindt dat de trajectcontrole de privacy van burgers aantast en heeft daarom de staat aangeklaagd.

Iedereen die een systeem van een trajectcontrole passeert wordt geregistreerd, ook al hou je je aan de snelheid. De vraag is nu of dat volgens de Nederlandse wet is toegestaan.

Sinds enige tijd gebruikt daarnaast de Belastingdienst camera's om de gegevens om belastingontduikers op te sporen.

Uit de hand gelopen

Ook oud-officier van justitie Koos Spee, die ooit aan de wieg stond van de trajectcontroles, vindt dat het toezicht uit de hand is gelopen. Jammer vindt hij, want de camera's hebben onze wegen stukken veiliger gemaakt.
....nachtrijder...Nachtzwelgje!
pi_151508608
quote:
US Started Keeping Secret Records of International Telephone Calls In 1992
Starting in 1992, the Justice Department amassed logs of virtually all telephone calls from the USA to as many as 116 countries. The now-discontinued operation, carried out by the DEA's intelligence arm, was the government's first known effort to gather data on Americans in bulk, sweeping up records of telephone calls made by millions of U.S. citizens regardless of whether they were suspected of a crime.

It was a model for the massive phone surveillance system the NSA launched to identify terrorists after the Sept. 11 attacks. That dragnet drew sharp criticism that the government had intruded too deeply into Americans' privacy after former NSA contractor Edward Snowden leaked it to the news media two years ago. More than a dozen current and former law enforcement and intelligence officials described the details of the Justice Department operation to USA TODAY.

Most did so on the condition of anonymity because they were not authorized to publicly discuss the intelligence program, part of which remains classified. The operation had 'been approved at the highest levels of Federal law enforcement authority,' including then-Attorney General Janet Reno and her deputy, Eric Holder.
  Redactie Frontpage woensdag 15 april 2015 @ 21:50:43 #114
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_151724769
Duitsland wil telecomgegevens tien weken bewaren

De Duitse regering komt binnenkort met een wet die het mogelijk moet maken om bel- en internetgegevens tien weken lang op te slaan. Eerdere pogingen vanuit Europa om het opslaan van gegevens uit het oogpunt van criminaliteitsbestrijding mogelijk te maken liepen spaak bij Europese rechters.

Vorig jaar nog schrapte het hoogste Europese hof Europese wetgeving die het willekeurig opslaan van communicatiegegevens toestond. De regels waren volgens de rechter niet specifiek genoeg. In die wet stond bovendien dat telecomproviders gegevens een halfjaar moesten opslaan. Duitsland heeft de Europese wet nooit ingevoerd, omdat de hoogste Duitse rechter hier een stokje voor stak, maar de regering is het er wel over eens dat er meer specifieke wetgeving moest komen.

De Duitse minister van justitie Heiko Maas presenteerde woensdag een volgens hem 'uitgebalanceerd compromis'. Zo mogen belgegevens en ip-adressen wel worden opgeslagen, maar gegevens over e-mails weer niet.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  woensdag 15 april 2015 @ 22:08:43 #115
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_151725733
quote:
quote:
The Drug Enforcement Administration has been buying spyware produced by the controversial Italian surveillance tech company Hacking Team since 2012, Motherboard has learned.

The software, known as Remote Control System or “RCS,” is capable of intercepting phone calls, texts, and social media messages, and can surreptitiously turn on a user’s webcam and microphone as well as collect passwords.

The DEA originally placed an order for the software in August of 2012, according to both public records and sources with knowledge of the deal.

The contract, which has not been previously revealed, shows that the FBI is not the only US government agency engaged in hacking tactics, but that the DEA has also been purchasing off-the-shelf malware that could be used to spy on suspected criminals.

This revelation comes just a week after USA Today uncovered a secret program with which the DEA collected the phone records of millions of Americans for more than 20 years, a program that pre-dated and inspired the NSA’s own bulk telephone collection program, suggesting that the drug agency is sort of a pioneer in the use of surveillance.
Het artikel gaat verder.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 16 april 2015 @ 12:28:08 #116
156695 Tism
Sinds 24, Aug, 2006
pi_151739077
quote:
Vingerafdrukken paspoort mogen bewaard worden

Het afnemen van vingerafdrukken bij paspoortaanvragen mag, net als het bewaren ervan, zegt het Europese Hof van Justitie. Er is namelijk geen Europese wetgeving, dus mag Nederland het zelf beslissen.

Het Hof deed uitspraak in vier zaken die in Nederland zijn aangespannen. In deze gevallen weigerden mensen hun vingerafdrukken af te geven bij het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart. De Nederlandse Raad van State had die zaken doorverwezen.

Volgens de vier klagers is de invoer en bewaring van biometrische gegevens 'een grove inbreuk op de lichamelijke integriteit en een beperking van het recht op de bescherming van privéleven'. De personen vrezen dat de opgeslagen gegevens (in de toekomst) worden gebruikt voor andere doeleinden dan waarvoor ze zijn verstrekt.

Het EU-hof erkent dit risico, maar zegt dat Europa hier niet over gaat. Wel moeten de Europese regels voor de bescherming van persoonsgegevens worden gerespecteerd.

RTL Nieuws / ANP
....nachtrijder...Nachtzwelgje!
  donderdag 16 april 2015 @ 13:44:47 #117
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_151741205
quote:
13s.gif Op donderdag 16 april 2015 12:28 schreef Tism het volgende:

[..]

Sterker nog, ze mogen het actief gebruiken voor misdaadopsporing

Je verwacht het niet he. Als je dit een paar jaar terug had geroepen was je direct doorverwezen naar BNW.
Leve de totalitaire surveillancestaat waar je schuldig bent tot je persoonlijke data het tegendeel bewijst :r

quote:
Overheid mag biometrische gegevens paspoort gebruiken voor opsporing

Door Olaf van Miltenburg, donderdag 16 april 2015 12:47, 42 reacties, 3.688 views o Feedback

De Nederlandse overheid mag biometrische gegevens die burgers verstrekken voor paspoorten en identiteitskaarten bewaren en gebruiken voor andere doeleinden, zoals misdaadopsporing. Volgens het Hof van Justitie van de Europese Unie beletten Europese regels dit niet.

Het 'EU-hof' oordeelde dat de Europese regelgeving op dit gebied, de verordening met nummer 2252/2004, de databanken met vingerafdrukken niet alleen toelaat , maar dat opsporingsdiensten en geheime diensten deze gegevens ook mogen gebruiken voor bijvoorbeeld opsporing.

Als Nederland dat wil toelaten, is het aan Nederlandse rechters om daarover te oordelen, zo zegt het EU-hof. Ieder ander gebruik en iedere andere opslag van vingerafdrukken vallen niet onder de verordening en zijn daarom een zaak van de lidstaten zelf. Het EU-hof stelt verder dat het gebruik van de vingerafdrukken voor bijvoorbeeld misdaadopsporing ook getoetst kan worden aan het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en aan fundamentele vrijheden. Het EU-hof deed daar zelf geen uitspraken over, omdat die toetsing valt onder het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Het Europese Hof van Justitie deed de uitspraak in een zaak die vier Nederlanders aanhangig maakten bij de Nederlandse Raad van State. Zij weigerden hun vingerafdrukken af te geven bij de aanvraag van paspoorten en een Nederlandse identiteitskaart. Ze stelden dat de invoer en de bewaring van biometrische gegevens een 'grove inbreuk op hun lichamelijke integriteit' en een 'beperking van hun recht op bescherming van hun privéleven' vormen.
pi_151804908
quote:
Twitter Moves Non-US Accounts To Ireland, and Away From the NSA
Twitter has updated its privacy policy, creating a two-lane service that treats U.S. and non-U.S. users differently. If you live in the U.S., your account is controlled by San Francisco-based Twitter Inc, but if you're elsewhere in the world (anywhere else) it's handled by Twitter International Company in Dublin, Ireland. The changes also affect Periscope. What's the significance of this? Twitter Inc is governed by U.S. law; it is obliged to comply with NSA-driven court requests for data. Data stored in Ireland is not subject to the same obligation. Twitter is not alone in using Dublin as a base for non-U.S. operations; Facebook is another company that has adopted the same tactic. The move could also have implications for how advertising is handled in the future.
  dinsdag 28 april 2015 @ 18:41:35 #119
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_152101364
quote:
Europees Parlement geeft goedkeuring aan invoering ecall-systeem


Door Dimitri Reijerman, dinsdag 28 april 2015 13:59, 158 reacties, 9.726 views • Feedback

Ecall, een alarmeringssysteem dat automatisch hulpdiensten waarschuwt bij ernstige ongevallen met een auto, wordt vanaf 31 maart 2018 verplicht voor nieuwe auto's. Het Europees Parlement heeft dat dinsdag besloten.

In maart hadden de Europese lidstaten al ingestemd met de verplichte invoering van ecall voor nieuwe voertuigen die vanaf 31 maart 2018 op de markt komen. Dinsdag heeft ook het Europees Parlement ingestemd met de invoering van ecall. Daarmee is de invoering van het alarmeringssysteem een feit. Drie jaar na de invoering moet ecall ook verplicht worden voor bussen en vrachtwagens.

Ecall legt automatisch contact met 112 als een auto verongelukt. Dit wordt gesignaleerd op basis van botsingssensoren en het uitklappen van de airbags. Volgens de voorstanders van het systeem is ecall met name nuttig in dunbevolkte gebieden, omdat er dan vaak geen omstanders zijn om de hulpdiensten te waarschuwen. De EU schat in dat het systeem 2500 levens per jaar kan redden, circa 10 procent van het totale aantal verkeersslachtoffers in de EU. De kosten voor een ecall-systeem worden geschat op circa 100 euro per auto.

De EU benadrukt dat de privacy met de invoering van ecall is gegarandeerd. Zo mag verzamelde data van ecall door hulpverleners niet worden doorverkocht. Ook moeten fabrikanten beloven dat alle door ecall verzamelde data geheel en permanent wordt verwijderd. Verder wordt alleen basisinformatie verzameld, zoals het voertuigtype, het type brandstof, de tijd van een ongeluk en de precieze locatie.
In dit artikel staat dat er nog meer variabelen worden opgeslagen in het Ecall systeem. Dit is nog veel meer privacyschending.

Door middel van het eCall systeem kunnen veel gegevens verzameld worden zoals:•- snelheid
• - tijd van vertrek
• - tijd van aankomst (stilzetten voertuig)
• - tijd van evt. ongeluk.
• - plaats van vertrek
• - actuele plaats
• - plaats van aankomst (stilzetten voertuig)
• - pauzegedrag
• - veel bezochte locaties
• - regelmatig afgelegde trajecten
• - positie op rijbaan (bij nauwkeurige gps)
• - geluid in auto (stem van inzittenden)
• - gsm-nummer

Een weer een bouwsteentje erbij. Nog even en alle ingrediënten zijn aanwezig voor de totalitaire surveillancestaat. Schuldig tot uw persoonlijke data uw onschuld bewijzen. w/

[ Bericht 1% gewijzigd door Revolution-NL op 28-04-2015 18:51:34 ]
  dinsdag 28 april 2015 @ 21:51:24 #120
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_152108360
Dan maar via een omweg het rekeningrijden invoeren zal men wel gedacht hebben... Want ja, onder het motto "veiligheid" trapt natuurlijk iedereen er wel in... :r
  vrijdag 1 mei 2015 @ 17:47:15 #121
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_152185635
Liquidaties door afschaffing bewaarplicht 'onoplosbaar'

De afschaffing van de bewaarplicht van telefoon- en internetgegevens belemmert het onderzoek naar de reeks liquidaties in en rond Amsterdam 'in ernstige mate'. Als de uitspraak over de bewaarplicht blijft gehandhaafd, 'accepteren we dat een volgende liquidatiezaak niet op te lossen is'.

it zeggen Jeroen van Berkel, de officier van justitie die alle liquidatiezaken in en rond Amsterdam coördineert, en hoofd Opsporing Hanneke Ekelmans van de Amsterdamse recherche in een gesprek met de Volkskrant.

Het vonnis in de zaak van Benaouf A., de eerste veroordeelde in de reeks liquidatiezaken, is grotendeels gebaseerd op mast- en telecomgegevens, gegevens van camera's die autolocaties bepalen en internetverkeer over de huur van (vlucht)auto's. 'Zonder zulke data wordt het heel moeilijk, zo niet onmogelijk, het netwerk van deze verdachten in kaart te brengen', aldus Van Berkel. 'In de liquidatiezaken worden we geconfronteerd met zwijgende verdachten die er alles aan doen om buiten het zicht van de politie te blijven. Dan zijn communicatiedata voor de opsporing cruciaal.'

Big Brother

Op 11 maart stelde de kortgedingrechter in Den Haag de Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens buiten werking. Deze wet verplichtte aanbieders van telefoon- en internetdiensten alle verkeers- en locatiegegevens van gebruikers op te slaan. Volgens de rechter bleef deze inbreuk op de privacy 'niet beperkt tot het strikt noodzakelijke'.

De zaak was aangespannen door diverse organisaties, waaronder Privacy First, de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en journalistenvakbond NVJ. Zij vergeleken de Nederlandse bewaarplicht met de maatschappij van 'Big Brother is watching you' uit het boek 1984 van George Orwell, waarin iedere inwoner traceerbaar is. 'Van iedere burger werden alle telecommunicatiedata opgeslagen, ongeacht of je verdacht werd van een strafbaar feit', zegt Vincent Böhre van Privacy First. 'Daarbij werd iedere Nederlander een potentiële verdachte.'
Ingrijpende gevolgen

In het vonnis onderstreept de rechter dat de buitenwerkingstelling van deze wet 'ingrijpende gevolgen kan hebben' voor de opsporing en vervolging van strafbare feiten. Met die gevolgen werd de Amsterdamse recherche onlangs geconfronteerd in een van de liquidatieonderzoeken. Een verdachte werd eind 2014 aangehouden wegens het bezit van verdovende middelen, waarbij telefoons van hem in beslag werden genomen. 'We kwamen hem ook tegen als verdachte in een liquidatiezaak', zegt Ekelmans. 'Zijn telefoongegevens kunnen wij nu niet opvragen.'

Het ministerie van Veiligheid en Justitie werkt aan een nieuw voorstel om alsnog zo'n bewaarplicht te introduceren. Daarbij wordt voorgesteld dat een rechter-commissaris voortaan goedkeuring moet verlenen aan het vorderen van communicatiegegevens bij telefoon- en internetproviders. Maar de bekrachtiging daarvan kan nog lang duren, stelt rechercheofficier Van Berkel. 'Tot die tijd worden wij ernstig in de opsporing gehinderd.'

Vrijspraak

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een lijst opgesteld van 130 strafzaken waarbij communicatiedata cruciaal waren voor een veroordeling. Het gaat om ernstige delicten zoals moord, verkrachting, mensenhandel en afpersing. Communicatiedata kunnen alleen bij telefoon- en internetaanbieders worden gevorderd bij verdenkingen die zo ernstig zijn dat ze een voorlopige hechtenis rechtvaardigen. Zo had Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse Zedenzaak, volgens het OM nooit gepakt kunnen worden zonder zijn internetgeschiedenis.

Communicatiedata kunnen bovendien ook ontlastend bewijs vormen, zegt een OM-woordvoerder. Eind 2013 werden twee veroordeelden (tot 24 en 8 jaar celstraf) vrijgesproken nadat computer- en telefoonexperts aantoonden dat zij ten tijde van een dubbele moord op Bonaire onmogelijk op de plaats delict aanwezig hadden kunnen zijn. Met deze 'Spelonkzaak' kwam de zesde justitiële dwaling onder Nederlands recht aan het licht sinds de eeuwwisseling.

Volkskrant
  vrijdag 1 mei 2015 @ 17:48:17 #122
13456 AchJa
Shut up!!!
  vrijdag 1 mei 2015 @ 18:18:29 #123
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_152186247
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 17:48 schreef AchJa het volgende:
Ga maar lekker ouderwets rechercheren... :{w Misschien lossen jullie dan wel wat op.
Die liquidaties zijn heel eenvoudig te voorkomen door het stoppen van de War on Drugs.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 3 mei 2015 @ 10:58:51 #124
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_152228986
Zeldzame overwinning voor de privacy

Paniek bij de politie en het Openbaar Ministerie. Op de voorpagina van deze krant werd gisteren alarm geslagen door een officier van justitie en het hoofd opsporing van de Amsterdamse recherche. Volgens hen wordt het onderzoek naar de liquidatiegolf in Amsterdam op dit moment namelijk 'ernstig belemmerd', en moeten wij ons nu alvast neerleggen bij de gedachte dat een volgende liquidatie niet zal worden opgelost.

Waarom? Omdat de bewaarplicht is afgeschaft.

Gewoonlijk geeft de overheid, als zij een bepaald recht eenmaal verworven heeft, dat recht nooit meer uit handen. Denk aan het heffen van extra btw of andere belastingen, maar vooral ook aan maatregelen die onze privacy schenden. De weg naar de controlestaat, die al jaren met kleine stapjes wordt bewandeld, is in principe altijd eenrichtingsverkeer: méér camera's, méér databases, méér bevoegdheden.

Maar er zijn dus ook uitzonderingen, zoals de 'Wet bewaarplicht telecomgegevens'. Die verplichtte alle telefoon- en internetaanbieders om van iedere Nederlander bij te houden met wie hij belde, wanneer en hoe lang, aan wie hij wanneer een e-mail stuurde en wat zijn locatie was - en dat alles minstens een half jaar lang. Een gigantisch sleepnet, vol met extreem persoonlijke informatie van miljoenen onschuldige burgers. Vorig jaar verklaarde het Europese Hof de wet al in strijd met de mensenrechten, en sinds maart is hij ook hier buiten werking.

Een zeldzame overwinning voor de privacy dus, maar een pijnlijk verlies voor de opsporingsdiensten. Het Openbaar Ministerie is daarom een mediacampagne begonnen om dit machtige wapen weer terug te krijgen. Bij de veroordelingen van gisteren in de Amsterdamse liquidatiegolf was de bewaarplicht bijvoorbeeld cruciaal, zo benadrukt het OM. Deze criminelen bespreken hun zaken namelijk nooit over de telefoon, zodat aftappen zinloos is, en verder beroepen zij zich op hun zwijgrecht. Het enige wat dan overblijft, zijn locatiegegevens en andere metadata.

En inderdaad, criminelen zullen opgelucht zijn. Misschien kost de afschaffing ooit wel een leven. Wie weet. Maar dat argument is zelf ook levensgevaarlijk. Want stel je voor dat de politie zomaar alle huizen mocht doorzoeken, of iedereen mocht fouilleren. Reken maar dat ze dat zou willen. Of dat het zwijgrecht werd afgeschaft, is dat geen veilig idee? Het zou in elk geval goed van pas komen bij deze liquidatiegolf.

De frustratie van het OM is begrijpelijk; een voetballer die een tijdje zijn handen heeft mogen gebruiken, moet daarna weer even wennen aan het ouderwetse voetenwerk. Maar we moeten niet vergeten dat de bewaarplicht éxtra was, en heel extreem. Nooit eerder in de geschiedenis van de misdaadbestrijding kon van iedere burger, schuldig of onschuldig, zonder moeite worden bepaald waar hij wanneer was en met wie hij communiceerde. De reden waarom dat zo vreselijk handig was, is precies waarom het nu is afgeschaft.

Volkskrant
pi_152322677
quote:
French Version of 'Patriot Act' Becomes Law
Thanks to the Charlie Hebdo massacre and other instances of terrorism, the French legislature has voted 438 to 86 in favor of the "Intelligence Service Bill," essentially a French version of the Patriot Act. It awards the French intelligence services sweeping powers to tap and intercept any kind of digital correspondence, including phone conversations, emails, and social media.

The bill decrees that hosting providers and Internet service providers in France must be equipped with a "black box" that can retain all digital communications from customers. "The new law would create a 13-member National Commission to Control Intelligence Techniques, which would be made up of six magistrates from the Council of State and the Court of Appeals, three representatives of the National Assembly, three senators from the upper house of Parliament and a technical expert. ... The only judicial oversight is a provision that allows the commission to lodge a complaint with the Council of State, but lawyers are doubtful that it could be convened on a routine basis." We previously discussed news that ISPs may leave France in protest if the bill was passed. Now we'll know shortly if those ISPs will live up to their word.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')