Lecker, van bio-aan-huis: https://www.bioaanhuis.nl/index2.php?cp=3&cc=8&pc=39quote:Op donderdag 21 februari 2013 12:28 schreef MaximusTG het volgende:
@LHO; Welke zuurdesem-basis was dat? Linkje?
Noten zijn ook gevoeligquote:Op donderdag 21 februari 2013 12:27 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Hier hetzelfde. Geen pak meel of bloem was veilig meer, en zelfs in alle andere graanproducten kwam het voor. Alleen de maizena en het paneermeel bleven gespaard.
Nu hebben we al het meel en bloem in grote ziplockzakken gedaan (tipo-00 per twee kilopakken samen in 1 ziplock-zak, spelt verdeeld over meerdere ziplockzakken, en de gewone supermarktbloem ook per twee verpakt). Sindsdien geen last meer.
En het gebeurt in no-time. Ene week lijkt alles prima, andere week zijn alle zakken in een draderige boel verandert.quote:Op donderdag 21 februari 2013 12:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Noten zijn ook gevoelig
Pakte een keer een aangebroken zak gepelde Pistaches op en daar bewoog meer in dan stil zat.
Hmm; nou, als je het pas gisteren gemengd hebt dan lijkt me dat het op zich wel kan dat het nog niet zo gerezen is. Maar dat hangt af van de verhouding waarmee je begonnen bent?quote:Op donderdag 21 februari 2013 12:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Lecker, van bio-aan-huis: https://www.bioaanhuis.nl/index2.php?cp=3&cc=8&pc=39
om ervoor te zorgen dat ik straks niet m'n badkuip moet gebruiken om de dezem te bewaren.quote:Op donderdag 21 februari 2013 12:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Waarom gooi je de helft weg? Ik wil juist de hoeveelheid wat toe laten nemen, zodat ik de helft gebruik in mn broden en de helft kan dienen voor mn volgende broden.
Ik ben er gister pas mee begonnen he. En er zitten belletjes, maar als ik normaal met gist begin, dan is het nu al 1 luchtige boel
Thanks... het gaat goed tot zoverquote:Op vrijdag 22 februari 2013 22:59 schreef MaximusTG het volgende:
Zo rond de 180/200 graden celsius. En hoe lang? Tja, minuut of 20 toch wel denk ik. Ligt er maar net aan hoe groot je bolletje wordt. Gewoon opletten dat ie niet te bruin wordt, en hij is goed als ie hol klinkt als je op de bodem tikt. Water, of eigenlijk stoom, is altijd aan te raden. Maar dan niet in een bakje; giet het als je het vb brood erin doet in een mee voorverwarmd metalen bakje. Liefst oud, niet zo goed voor het bakje . En pas op voor de stoom.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Net nog warm gegeten met zelfgemaakte kruiden/knoflookboter, heerlijk!Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
quote:Op zaterdag 23 februari 2013 17:23 schreef uniekhoorn het volgende:
De rest van het brood was lekker
Met water in de oven, gaat veel beter.. 2e rijs was de nacht over.Die heb je wel langer gebakken dan het kleintje neem ik aan? Ging goed met de stoom dus?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Net nog warm gegeten met zelfgemaakte kruiden/knoflookboter, heerlijk!Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl
Dan wel elke dag verversen!quote:Op zaterdag 23 februari 2013 23:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Gister mn eerste poging tot zuurdesembrood gedaan. Voorlopig blijft het bij een poging Soort baksteen gebakken
Toch nog maar wat langer de kans geven om te ontwikkelen en wat meer te gaan borrelen. Ik overweeg om het desem uberhaupt niet in de koelkast te zetten...
quote:Op zaterdag 23 februari 2013 17:23 schreef uniekhoorn het volgende:
De rest van het brood was lekker
Met water in de oven, gaat veel beter.. 2e rijs was de nacht over.Oh . Ik ga het in m'n nieuwe huisje ook eens proberen .SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Net nog warm gegeten met zelfgemaakte kruiden/knoflookboter, heerlijk!Niet meer actief op Fok!
hoe het precies zit, geen idee. Maar, ik denk dat je dan verkeerde bacterien in je desem krijgt. Na een tijdje kunnen ze wel tegen een stootje, die van mij staat wel eens een dag of 2 zonder eten op het aanrecht, maar in het begin zijn ze redelijk kwetsbaar....quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |