Ik zou de hoeveelheid bloem en water omdraaien, en kijken of je bubbels krijgt in je water Dat is hoe ik het probeer. Als je vrijwel direct na het roeren allemaal bubbels op je mengsel krijgt, dan leeft het nogquote:Op vrijdag 5 april 2013 15:18 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, die zakjes zijn 7 gram, maar je had toch wat moeten zien groeien hoor.. In die twee uur ook geen enkele activiteit?? 20 minuten rijzen in het bakblik is ook niet bepaald lang.
Om je gist te testen zou je nog bv 50 gram bloem met 35 gram water, een schepje gist en wat suiker kunnen mengen, dat moet heel snel gaan rijzen.
Ik zal eens kijken of ik anders een filmpje voor je kan makenquote:Op vrijdag 5 april 2013 15:41 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, persoonlijk vind ik het onzin om gist zo te testen, heb nog nooit gehad dat mn instant gist het niet deed. Zelfs als ie al wat ouder was. Koop nl. altijd zo'n 500 gram verpakking, waarvan ik dan een deel in een afsluitbaar bakje doe om uit te werken. Daarom zouden zulke nieuwe zakjes dr oetker gist gewoon moeten werken.
Destrovel moet dus haast wel iets anders fout doen.
Destrovel, beschrijf nou eens nauwkeurig wat je gedaan had?
Ik heb ook een grote verpakking, waarvan ca. 50 gram de koelkast in gaat, en de rest in de vriezer. Wat ik uit de vriezer haal, probeer ik wel altijd even. Maar inderdaad nog nooit gehad dat het dood was, dus het lijkt dat het redelijk wat kan hebbenquote:Op vrijdag 5 april 2013 15:41 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, persoonlijk vind ik het onzin om gist zo te testen, heb nog nooit gehad dat mn instant gist het niet deed. Zelfs als ie al wat ouder was. Koop nl. altijd zo'n 500 gram verpakking, waarvan ik dan een deel in een afsluitbaar bakje doe om uit te werken. Daarom zouden zulke nieuwe zakjes dr oetker gist gewoon moeten werken.
Destrovel moet dus haast wel iets anders fout doen.
Destrovel, beschrijf nou eens nauwkeurig wat je gedaan had?
Wat is lauw voor jou? Voelt het dan warm aan aan je vingers?quote:Op vrijdag 5 april 2013 15:06 schreef destrovel het volgende:
[..]
Afgedekt onder plastic, zoals bij mn vorige broden waar ik broodmix met gist er al in had ook deed, water was lauw. Dus, gaarne alle tips, dan ga ik straks een nieuw brood proberen.
Ondertussen ga ik m'n vertrouwde broodmix-met-gist halen, want ik heb nu de hele ochtend op koekjes moeten leven
Lauw als in niet warm en niet koud aan je vingers.quote:Op vrijdag 5 april 2013 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is lauw voor jou? Voelt het dan warm aan aan je vingers?
dan is temperatuur het issue niet.quote:Op vrijdag 5 april 2013 21:22 schreef destrovel het volgende:
[..]
Lauw als in niet warm en niet koud aan je vingers.
Nop, geen zout gebruikt.quote:Op vrijdag 5 april 2013 21:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dan is temperatuur het issue niet.
Zout? Zout vertraagd de werking van gist ook.
Is een uurtje genoeg om belletjes te laten ontstaan?quote:
Probeer anders eerst dit eens, als simpele basis, en bouw daar vandaan verder:quote:Op woensdag 10 april 2013 15:24 schreef Carrotcake-light het volgende:
Oke, nee het was volkorenmeel. Ik heb 350 gram volkorenmeel gebruikt en 1/4 tsp instant gist.
Maar op een gegeven moment was ik door mijn volkorenmeel heen en heb ik aangevuld met tarwebloem
Ik ben begonnen met dus 350 gram volkorenmeel in een kom te doen, toen 350 ml (soja)melk erbij, klein beetje suiker erdoor en mengen. Het was toen dus nog erg dun. In de kom met plastic folie erover op de verwarming gezet voor zo'n 3 uur. Alleen een klein beetje bubbeltjes aan de zijkant te zien. Toen bekertje koud water erbij gedaan en 1.2 tsp gist en schep tarwebloem erbij, weer gemengd, folie er weer over en in de koelkast.
Hier hetzelfde, ik ga er vanavond mee aan de slag, want schuif net m'n laatste sneedje brood naar binnenquote:Op woensdag 10 april 2013 19:36 schreef Carrotcake-light het volgende:
Top, bedankt allebei! Ik zal het binnenkort maar weer eens proberen, hopen dat t dan beter gaat..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |