Pulzzar | zondag 27 januari 2013 @ 23:43 |
Ik heb een paar jaar geleden bij de V&D twee pannen gekocht van BK voor bakken en braden. Anti-aanbak-laag, dik metaal en als je een kopie van de aankoopbon en je gegevens opstuurde, kreeg je 7 jaar garantie. Dat moeten goede pannen zijn waar ik lang plezier van zal hebben, dacht ik. Nu is het een paar jaar later. Het handvat van één van de pannen begint los te laten, omdat door de hitte van het vuur barsten zijn ontstaan bij de handvatbevestiging. Ook is het een ontzettend gedoe om de pannen schoon te maken, want er komt elke keer zwarte vettige aanslag na gebruik die je met normaal afwasmiddel er niet af kan krijgen. Die 7 jaar garantie zal wel niks voorstellen, schat ik zo in... ![]() Maar mijn vraag is eigenlijk of die keramiek-pannen goed zijn. Ik heb één zo'n pan gekocht in zo'n outlet-winkel voor rond de 10 euro. (Voor dat geld kan je er niet echt een buil aan vallen.) Na één keer gebruiken kwam er bruine aanslag op die je er nauwelijks afkrijgt. Ik ben er dus niet tevreden over. Maar iemand anders die er wel tevreden over is zei tegen mij dat die pannen heel makkelijk schoon te maken zijn. Dus nu vraag ik mij af of ik toevallig één had gekocht met een produktiefout (een te ruw oppervlak ofzo) of dat er ook bij die pannen verschil in prijsklasse is. Ik ken een andere outlet-winkel (Euroland in Bloemendaal Gouda) waar ze die pannen verkopen voor niet heel geld. Ze zien er hetzelfde uit als degene die ik al eerder had aangeschaft. Maar als dat soort pannen normaal wel goed zijn, zou ik de aanschaf kunnen overwegen. In dezelfde winkel heb ik andere pannen gezien die wat duurder zijn met anti-aanbaklaag enzo. Ik weet nu het merk niet, maar dat kan ik wel een keer checken. Iets zegt mij dat die keramiek-pannen niet zo heel geweldig zijn. Volgens mij is die keramische laag te dun en is het metaal ook te dun. | |
Woestijnvos | zondag 27 januari 2013 @ 23:51 |
Tefal braadpan. | |
Lienekien | maandag 28 januari 2013 @ 00:05 |
Ik heb twee van die BK- braadpannen die zwart van buiten en blauw van binnen zijn. Eentje uit een erfenis en beide bevallen dus al jaren goed. Heb ook een dure creuset, maar zo'n gietijzeren kun je ook goedkoper krijgen. Koekenpannen koop ik om de zoveel jaar nieuw. Veel Tefal gehad, nu van die keramische. Die bevallen wel, maar zullen niet een leven lang meegaan. | |
rookworst4 | maandag 28 januari 2013 @ 02:32 |
Ik heb een grote braadpan van creuset is echt de fijnste braadpan die ik ooit heb gehad. | |
Molleman | maandag 28 januari 2013 @ 08:52 |
Braadpan moet bij mij van gietijzer zijn. | |
Dragonberry | maandag 28 januari 2013 @ 08:55 |
Ik heb een hapjes pan van bk nu bijna een jaar in gebruik. Bevalt nog erg goed en nog geen problemen zoals jij beschrijft. Verder veel tefal en een ikea koekenpannetje, die eigenlijk veel beter bevalt dan verwacht. Hij is na een jaar nog steeds als nieuw. Mijn braadpan is merkloos van V&D, wel gewoon gietijzer. Ik vind het fantastisch om te roeren in zo'n grote, zware pan ![]() | |
#ANONIEM | maandag 28 januari 2013 @ 09:20 |
Ik heb onlangs een BK-braadpan gekocht bij Blokker. Kostte ook al iets meer dan 50 euro. Hij bevalt goed. Ik heb een paar koekepannen in verschillende maten gekocht bij Ikea (de 365+ serie met anti-aanbaklaag), die bevallen ook erg goed. Van BK heb ik ook een paar jaar geleden een dure wok gekocht met anti-aanbaklaag (ook 50 euro of zoiets) die hield het wel langer uit dan de standaard tefal hapjespannen (die bij mij na een jaar de vuilnisbak in kunnen). Die wok bakt inmiddels ook aan, jammer. Als vervanging daarvoor heb ik maar een ikea-wokje gekocht, ook van de 365+ serie, maar die is eigenlijk te klein, maar gelukkig niet al te duur. Ik heb overigens gelezen dat de Hema tegenwoordig een nep-creuset in het assortiment heeft voor een redelijke prijs, daar was men ook positief over. Zelf geen ervaring mee. Deze: ![]() | |
Pulzzar | maandag 28 januari 2013 @ 11:45 |
Ik heb het denk verkeerd uitgelegd. Ik bedoel geen pannen met een deksel, gewoon dit soort pannen:![]() Maar ik begrijp dus dat het meer een kwestie van proberen is. En idd ook dat die keramiekpannen idd geen aanslag horen te krijgen na één keer gebruiken? | |
Lienekien | maandag 28 januari 2013 @ 11:49 |
Een koekenpan dus, geen braadpan. | |
Xlarge | maandag 28 januari 2013 @ 11:53 |
Ik heb een keramiek pan van de Lidl gekocht een aantal maanden geleden, hij koste geloof ik zo'n 21 euro. En ik ben daar erg tevreden over, geen aanslag zoals je vermeldde Pulzzar. Wanneer ze ze weer hebben , ga ik er twee bijhalen. | |
TwinkleStar001 | maandag 28 januari 2013 @ 12:00 |
Ik gebruik ondertussen al 4 jaar de koekenpannen van ikea (365-serie) en ben er zeer tevreden over. | |
Pietverdriet | maandag 28 januari 2013 @ 12:47 |
Als je steel verbrand dan zet je de vlammen te hoog. | |
DarkerThanBlack | maandag 28 januari 2013 @ 20:53 |
Dat komt meer doordat je van die goedkope keramische pannen hebt gekocht. Ze beginnen nu populair te worden, dus er komen ook troep op de markt. Mijn keramische pannen wegen heel wat kilo's. Ik heb zelfs een pan van Greenpan die je nauwelijks met 1 hand kan optillen. Prima pannen, zal het zo weer kopen. Heb ook een paar van Sola, werken ook prima. Alleen de nieuwe, heten geloof ik sola-line, heel licht en dun, en zijn kwalitatief een heel stuk minder. | |
Dolemite | maandag 28 januari 2013 @ 21:31 |
Wesco Circulon koekenpan. | |
Pietverdriet | dinsdag 29 januari 2013 @ 16:29 |
Wil je moeite doen: Koop een goede plaatstalen of gietijzeren koekenpan en werk deze in. Wil je makkelijk afwasmachine geen gezeur en geen moeite: Koop een degelijke antiaanbakpan en gooi die na een tijdje weg en koop een nieuwe | |
Redcoon | maandag 11 februari 2013 @ 11:13 |
Even een vraag, maar met zwart/bruin aanslagBedoel je daar dan de onderkant of de binnenkant mee?. In de OP spreek je over een braadpan, maar vervolgens plaats je een plaatje van een hapjespan, dus ik ben een klein beetje in de war en weet niet zo goed welke kant ik je op moet wijzen. Waar wil je de pan precies voor gebruiken? [ Bericht 3% gewijzigd door Redcoon op 11-02-2013 12:12:40 ] | |
Pietverdriet | maandag 11 februari 2013 @ 11:21 |
De binnenkant | |
Redcoon | maandag 11 februari 2013 @ 12:12 |
Dan streep ik 't weg. Ik vroeg het omdat mijn ma nogal eens de gewoonte had om pannen weg te gooien als de onderkant zo'n zwarte/bruine laag kreeg. Ze is echt nog een Huishoudschooltelg. ![]() | |
eddy1960 | woensdag 13 maart 2013 @ 11:15 |
Ik gebruik nu al een jaar een pan van swiss diamond en ben er zeer tevreden over. Sterke antikleeflaag waar je zelfs met een vork in mag. |