Pietverdriet | woensdag 16 januari 2013 @ 19:27 |
Verschillende Supermarkten in de UK hebben burgers verkocht waar paarden en varkensvlees in verwerkt was.Nu is er niets tegen paard of varken, maar dan moet het wel op de verpakking staan. Het is geen "vervuiling" met 29% paard, dan is er meer aan de hand als machines niet goed schoonmaken. En voor de mensen die roepen dat je krijgt waar je voor betaald, kiloknallers, etc en biologisch, bij een gehakttest in NL viel de elitair antroposofische eco slager groene weg op met paard in het rundergehakt. | |
trovey | woensdag 16 januari 2013 @ 19:30 |
Nu hebben ze in GB ook een probleem met het begrip paardenvlees. Paarden zijn daar om op te rijden en niet om op te eten. ![]() | |
Keith_Bakker | woensdag 16 januari 2013 @ 19:40 |
Alsof er verschil in zit na al die bewerkingen. | |
robber57 | donderdag 17 januari 2013 @ 01:50 |
Ik denk dat je dit nooit uit kunt roeien maar om te beginnen de straffen serieus maken zou wel wat helpen, bv 15% van de jaaromzet als boete en de betrokkenen gewoon een jaartje of wat de bak in zou een mooi begin zijn, het moet echt veel en veel en veel strenger, rotzooien met eten is simpelweg bijzonder lucratief, de pakkans is minimaal en de straffen zijn ook minimaal. | |
gianni61 | donderdag 17 januari 2013 @ 08:00 |
bij "de wilde keuken" afgelopen week nog een leuk stukje over paardenvlees. veel nederlandse snacks bevatten ook paardenvlees. niks mis mee, maar het moet natuurlijk wel op de verpakking staan.. | |
sinepedraap | donderdag 17 januari 2013 @ 10:34 |
Wat zit er normaal in burgers dan eigenlijk | |
Weltschmerz | donderdag 17 januari 2013 @ 10:36 |
Zoek gewoon de hoogst verantwoordelijke binnen zo'n bedrijf, de CEO dus tenzij die kan aantonen er alles tegen gedaan te hebben, en gooi die een paar weekjes in de gevangenis. Dan is het zo afgelopen. | |
Pietverdriet | donderdag 17 januari 2013 @ 10:42 |
Normaal is dat er in zit wat er op staat, meestal rundvlees | |
sinepedraap | donderdag 17 januari 2013 @ 10:43 |
Ik lees nooit verpakkingen ![]() | |
Karina | donderdag 17 januari 2013 @ 10:46 |
En een rund is geen koe ![]() OT: maakt mij niet uit als er paardenvlees in een burger zit, maar inderdaad vermeldt het, dan kun je zelf beslissen of je een paard wil opeten of niet. | |
Curiosity | donderdag 17 januari 2013 @ 11:38 |
Euh samenvatting | |
Pietverdriet | donderdag 17 januari 2013 @ 11:49 |
http://www.volkskrant.nl/(...)rse-hamburgers.dhtml | |
MaximusTG | donderdag 17 januari 2013 @ 12:03 |
Hier staat nog een tabel + toelichting van de organisatie die het onderzoek gedaan hebben; http://www.fsai.ie/ Het is in feite puur alleen die ene burger waar zoveel paardenvlees in zit. De rest is allemaal verklaarbaar door 'besmetting' vanuit de fabriek waar dus ook varkensvlees verwerkt wordt. Ik weet alleen niet wat ik erger moet vinden.. Dat er dus besmetting van vlees is, zonder dat het de bedoeling is.. of dat er met opzet een derde paardenvlees gebruikt is. Ik neig(h ![]() | |
LeeHarveyOswald | donderdag 17 januari 2013 @ 12:33 |
Marqt zijn runderburgers zijn 40% varkensvlees. Dat staat wel achterop het pakje, niet voorop het pakje. Daar staat een plaatje van een koe, runderras, en welke rundveehouder het vlees vandaan komt. Dat vind ik ook al niet kunnen (Vooral omdat je daar wel behoorlijk fors betaald voor je voer). | |
Johan2013 | donderdag 17 januari 2013 @ 13:37 |
Lekker geen vlees eten kan ook he;) | |
MaximusTG | donderdag 17 januari 2013 @ 13:40 |
Lekker nutteloze opmerking zeg... @LHW; 40%? Dat is wel veel zeg, voor een runderburger ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 17 januari 2013 @ 13:40 |
Lekker en geen vlees in 1 zin... | |
boyv | donderdag 17 januari 2013 @ 22:13 |
Maar die beschrijving schiet in zoveel opzichten zoveel tekort, dat je er net zo goed wat anders bij kunt gooien. | |
Pietverdriet | donderdag 17 januari 2013 @ 22:15 |
Nee hoor, ingredienten declaratie is keurig geregeld, mits men zich daar ook aan houdt. | |
boyv | donderdag 17 januari 2013 @ 22:17 |
Nou dat valt wel mee hoor. Dat er op staat dat er rundvlees in zit, zegt nog niks over de samenstelling ervan. Wat betreft veeteelt maakt het gezien de samenstelling van micronutriënten niet veel uit of je rund, varken of paard eet. Het een is misschien wat vetter dan de ander, maar dat is dan ook alles. Een wild rund verschilt in dit opzicht nog meer van een rund uit de veeteelt dan dat de hele meut aan soorten veedieren onderling van elkaar verschillen. | |
Pietverdriet | donderdag 17 januari 2013 @ 22:20 |
Hoe bedoel je dat? Verwacht je dat er op burgers staat welke delen van het rund erin verwerkt zijn? En hoe wil je dat controleren? We eten echter niet veel wilde runderen, niet? | |
Zigger | vrijdag 18 januari 2013 @ 10:19 |
Van X5 naar 5 hoog. Dus van paard in de wei naar paard in de hamburger. | |
boyv | vrijdag 18 januari 2013 @ 17:37 |
Ik verwacht dat er informatie aan de consument verschaft wordt over wat hij koopt. 'Rundvlees' is een term die zo ontzettend breed is, dat het nietszeggend is over wat er eigenlijk in zit. Zouden we eigenlijk wel moeten doen. | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2013 @ 17:42 |
Spiervlees van runderen? | |
Kiyoaki | zaterdag 19 januari 2013 @ 01:34 |
Rauw paardenvlees is berelekker met sojasaus knoflook en lenteuitjes. | |
2cv | zaterdag 19 januari 2013 @ 02:19 |
Voor mijn part malen ze er dooie vouwfietsen doorheen. Maargoed, ik snap ook dat er zat redenen zijn waarom het wel erg wenselijk is om op de verpakking aan te geven wat er in zit. | |
N.I.M.B.Y. | zondag 20 januari 2013 @ 16:58 |
![]() ![]() ![]() Heet trouwens Basashi ![]() ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 21 januari 2013 @ 06:10 |
mén wat smerig ![]() ![]() | |
Geerd | maandag 21 januari 2013 @ 06:13 |
Waarom zou je geen paard willen eten maar wel rund? | |
Karina | maandag 21 januari 2013 @ 07:24 |
Ik eet het wel, maakt mij niet uit. Ik vind alleen dat ze het moeten vermelden, voor de mensen die het NIET willen eten. | |
Resistor | maandag 21 januari 2013 @ 07:35 |
Zo lang de verhoudingen maar voor een lekkere hap vlees zorgen en ik er niet een half uurtje later boven de WC van moet hangen eet ik het. Of er nou paard, varken, rund of kat in zit. Keuringsdienst van waarde heeft een tijd geleden ook een mooi item gehad over filet americain, hier te zien, daar zitten ook dingen in die helemaal niet op de verpakking staan. (maar dan nog: als het lekker is eet ik het, niet tegengehouden door enig geloof dat mij verbiedt bepaalde dingen te eten ![]() | |
Kiyoaki | maandag 21 januari 2013 @ 10:44 |
Ik eet het altijd in een smerig, aftands familierestaurant niet ver van de sky tree, wiens eigenaar me, vanwege mijn relatief westerse uiterlijk, "Arnold Schwarzenegger" noemt. Er gaat niets boven rauw paard. | |
Weltschmerz | maandag 21 januari 2013 @ 11:01 |
Dat lijkt mij nou wel een goed idee. Zo'n ouderwetse slagerskaart op het etiket en dan met kleur gemarkeerd welk deel het is. | |
Pietverdriet | maandag 21 januari 2013 @ 11:03 |
Snippers van de gehele koe die bij het portioneren over blijven. | |
Weltschmerz | maandag 21 januari 2013 @ 11:14 |
Prima, dan zet je een plaatje van een koe met stippeltjes op het etiket. | |
Pietverdriet | maandag 21 januari 2013 @ 11:20 |
Hoe denk je dat te gaan administreren, te weten wat in welk pak zit, hoe wil je het controleren en waarom? Wat wil je er mee bereiken? | |
FigureBirdStars | maandag 21 januari 2013 @ 11:20 |
Weet iemand welk deel van het paard ik bij de slager moet bestellen als ik zelf sashimi wil gaan snijden? Ben nu toch wel erg benieuwd hoe dit nou smaakt ![]() | |
Pietverdriet | maandag 21 januari 2013 @ 11:23 |
Denk dat het eenvoudiger is naar antwerpen te rijden Niet iedere slager mag paardenvlees verkopen. | |
FigureBirdStars | maandag 21 januari 2013 @ 11:25 |
Oh dat is jammer ![]() Misschien dan toch meer eens een weekendje Antwerpen boeken. | |
Weltschmerz | maandag 21 januari 2013 @ 11:25 |
Dat je kunt weten wat je koopt. | |
Pietverdriet | maandag 21 januari 2013 @ 11:36 |
Dat weet je. Afsnijsels | |
Weltschmerz | maandag 21 januari 2013 @ 11:39 |
Prima toch, ik heb niks tegen afsnijdsels, zeker niet als de prijs er naar is. Idem met separatorvlees, dat is volgens mij best smaakvol, alleen is de structuur niet voor elke toepassing even geschikt. | |
N.I.M.B.Y. | dinsdag 22 januari 2013 @ 17:13 |
![]() Gaaf ! werk je daar of pak je een studie? | |
Kiyoaki | dinsdag 22 januari 2013 @ 20:04 |
Een deel van m'n familie woont daar (zelf gewoon in Nederland opgegroeid trouwens), en m'n schoonfamilie ook. Ik ga er nu elk jaar 5 a 6 maanden naar toe, maar ik wil er binnenkort wel permanent heen. | |
N.I.M.B.Y. | dinsdag 22 januari 2013 @ 21:53 |
Spannend ![]() | |
Myraela | dinsdag 22 januari 2013 @ 22:34 |
Je eet helemaal geen vlees, of is het alleen ineens smerig als het paard is? | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 22 januari 2013 @ 22:36 |
Maar ik lust wel vlees, vroeger at ik vlees, maar geen paardenvlees ![]() Nee hoor zoveel anders dan een koe is het niet, zo hypocriet ben ik nou ook weer niet, maar voor mij wel ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 22 januari 2013 @ 22:38 |
en ik eet zeker geen rauw vlees | |
Kiyoaki | dinsdag 22 januari 2013 @ 22:47 |
In Nederland zou ik ook niet gauw rauw vlees eten, men is niet ingesteld op rauw vlees eten dus zijn slagers denk ik minder hygienisch bezig, behalve bij tartaar en dergelijke. Het enige vlees wat ik nooit wil eten is kip. Een kip is een edel dier. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 22 januari 2013 @ 22:49 |
![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 22 januari 2013 @ 22:53 |
Ik eet rauw varkensvlees, rauw rundvlees, rauwe vis (niet allemaal), levende schelpdieren. Rauwe kip doe ik hier niet. Paard heb ik nog nooit rauw gegeten. Lam wel, matig, geit heb ik liever moddergaar. | |
Fratz | donderdag 24 januari 2013 @ 19:48 |
NWS / Burger King serveert paardenvlees Nog meer paard in hamburgers | |
Red_85 | donderdag 24 januari 2013 @ 20:44 |
Wat een jij rauw van varken? | |
Pietverdriet | zaterdag 26 januari 2013 @ 16:41 |
Mager gemalen vlees met wat zout, peper, kruiden. Heerlijk op een broodje. | |
Whiskers2009 | maandag 28 januari 2013 @ 04:32 |
Hier ook | |
Whiskers2009 | maandag 28 januari 2013 @ 04:35 |
Ik wél.. Biefstuk moet "rare". En op elk afgesneden stukje apart zout en peper ![]() |