Dat hebben we al geprobeerd, maar dat was meer informatie over kosjer zelf dan het daadwerkelijk (traditionele) gerechten waren.quote:
Dankjewel!quote:Op maandag 7 januari 2013 15:16 schreef Murdera het volgende:
http://etsel.infoteur.nl/specials/joodse-keuken-i.html
Oh okay, bedankt!quote:Op maandag 7 januari 2013 15:23 schreef controlaltdelete het volgende:
Kosher betekent ook dat verschillende producten niet in aanraking met elkaar mogen komen, dus moet je ook verschillende snijplanken en messen gebruiken.
quote:Op maandag 7 januari 2013 15:53 schreef golfer het volgende:
Als ze het onder Rabbinaal toezicht bereiden volgens de kasjroet zou het wel kosjer mogen heten.
In dat geval zou ik dan buiten de bedoeling van de opdracht gaan, die klopt immers niet, en dan zoveel mogelijk regels overtreden. Cheeseburgers met half om half gehakt, op smaak brengen met ansjovis, dat soort dingen.quote:Op maandag 7 januari 2013 15:26 schreef Beelzebufo het volgende:
Gezien je vraag vermoed ik dat je een niet-Joodse achtergrond hebt?
Zie deze uitleg. Het geheel van regels is tamelijk ingewikkeld en als niet-Jood kan je geen voedsel bereiden dat als koosjer kan worden aangemerkt.
Zoals hierboven aangegeven zou je wel gerechten uit de joodse keuken kunnen bereiden.
Wat is Ts?quote:Op dinsdag 8 januari 2013 12:23 schreef Sorella het volgende:
Nagerecht - Sfenj - Chanoeka specialiteit
2 Ts droge gist
125 ml verse warme sinaasappelsap
2 eieren losgeklopt
4 Ts olie
4 Ts suiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
500 gr. bloem gezeefd
olie om in te bakken
suikerpoeder om er overheen te strooien
Meng de gist met de 4 eetlepels sinaasappelsap, 1 ts suiker en twee Ts bloem en laat ongeveer 25 minuten staan.
Meng de andere ingredienten in een aparte kom en voeg de twee langzaam bij elkaar. Kneed het deeg tot een zacht deeg en laat ongeveer 1 uur rijzen. Rol het deeg tot ongeveer 1 cm dikte uit en maak cirkels van 8 cm. Maak een gat in het midden met je vinger en laat de deegringen op een ingevetten ovenschaal een half uur staan. Vervolgens goudbruin bakken in ongeveer 5 cm olie, laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.
Ts is eetlepel, ts is theelepel
Is Ts wat anders dan ts? Lekker ingewikkeld.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 12:38 schreef MaximusTG het volgende:
staat er onder toch:P?
Logischer zou wel zijn; tbsp en tsp...
Maar @TS (hihi): misschien Kibbesoep?
Grammen en ml zijn veel preciezer.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 13:08 schreef Sorella het volgende:
Grote lepel grote T, kleine lepel kleine t.
kwestie van wennen
Nee, dat klopt gewoon niet, het is tbsp en tsp. Soms wordt inderdaad tbsp nog als Tbsp geschreven, maar dat is in feite alleen extra informatie.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 13:08 schreef Sorella het volgende:
Grote lepel grote T, kleine lepel kleine t.
kwestie van wennen
Ts is Tablespoon (15 ml), ts is teaspoon (5 ml)quote:Op dinsdag 8 januari 2013 12:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Is Ts wat anders dan ts? Lekker ingewikkeld.
Daarom afwegen.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 13:16 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Nee, dat klopt gewoon niet, het is tbsp en tsp. Soms wordt inderdaad tbsp nog als Tbsp geschreven, maar dat is in feite alleen extra informatie.
@Erasmo; juist niet bij zulke kleine hoeveelheden, een tsp is maar net 5 ml. Dat meet je niet zo makkelijk af in een normale maatbeker.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |