abonnement Unibet Coolblue
pi_122246846
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 07:37 schreef Worteltjestaart het volgende:

[..]

Niet helemaal juist.
Er is een belastingvrijstelling op de uitkering van de bankspaarhypotheek. Als je minder dan 15 jaar inlegt, en het geld komt vrij, moet het worden opgenomen in box 3 en krijg je te maken met (na)heffingen, die flink kunnen oplopen omdat je eigenlijk al jaren lang een te laag vermogen opgeeft bij de belastingdienst. En of je vanaf 20 jaar je hele hypotheek vrij kunt aflossen hangt weer af van de drempel en de hoogte van de lening.

Na 15 jaar heb je een vrijstelling van ongeveer ¤34.000 per persoon (bedrag wijzigt elk jaar). Die ca. ¤70.000 krijg je dus alleen als je een fiscaal partner hebt, niet in je eentje.
De maximale vrijstelling is nu ongeveer ¤150.000 per persoon. Als je een hypotheek hebt van >¤300.000 (in het geval van een fiscale partner) betaal je over het meerdere nog steeds heffingen in box 3.
Fijn voor de gehele uitleg was er bij de rabobank niet op door gegaan aangezien het voor hun keuze niet relevant was, i.d.d. het was van me ouders dus die zijn fiscaal partner ;-) Ook ik leer nog wel eens wat :-)
Doe gewoon dan doe je al gek genoeg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')